- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Aurig@ #142441 üzenetére
Elnézést a dezinformáció miatt - "Aki a múltban a telefonszámával regisztrált a szolgáltatásba, de nincs Facebook-fiókja, az továbbra is képes használni a csevegőt." - ugyan Origo de így van.
De újat regelni kizárólag telefonszámmal már nem enged.Másik járható út talán:
How can I use Messenger if I deactivate my Facebook account?
Szóval van FB account de deaktivált - mégis mehet a Messenger.
(Valószínűsítik egyébként hogy a 2014-es nagy szedjük-ketté-a-Facebook-appot dolog most egyesítéssé érik talán.) -
crok
Topikgazda
válasz
#45746688 #142430 üzenetére
2019 dec. legvége óta se új regisztrációt nem lehet már csinálni se a régiek nem mennek úgy ha nem regisztrálnak Facebook fiókot hozzá úgy hogy csak Messenger fiók van de Facebook nélkül. Itt a FB súgója, sokan megénekelték akkoriban [1] [2] [3] [4] Ez nem az appon múlik.
A Messenger app működik Facebook app nélkül egyébként.
Szóval az a lényeg hogy már nincs olyan, hogy Messenger használat Facebook fiók nélkül.
-
crok
Topikgazda
válasz
pube111 #142419 üzenetére
A második root-al megoldható, itt le is írtam hogy hogy.
Root nélkül max. annyi hogy csipog ha elérte a megadott szintet. -
crok
Topikgazda
válasz
gyuribácsi88 #142410 üzenetére
Van a készüléken védőfólia, védőüveg? Saját MIUI tesztben OK?
A beállításának a manüpontja Tárcsázóban a bal alsó sarokban levő beállításokban kellene lennie az "advanced settings"-ben hogy a közelségérzékelőt használja ilyenkor - ezt egy csomó készülékében kihagyta a Xiaomi :\ erősen érthetetlen módon..
Hívás közben nyomd meg a power gombot, akkor kikapcsol a kijelző (hacsak nem állítottad be hogy letegye a hívást ha megnyomod).
-
crok
Topikgazda
válasz
Narxis #142405 üzenetére
Eléggé megnehezítették, igen, az EMUI/MIUI telepítés meg külön attrakció.. egyébként lázasan dolgoznak ám rajta (nemcsak a Vanced fejlesztői hanem mások is) hogy a root method is jól működjön és le tudják választani a Play-ről.
-
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142402 üzenetére
Gyakori, ismert VPN-en:
a közkedvelt, sokak által használt (aka. well-known) VPN szolgáltatások, mittudomain' NordVPN, ProtonVPN, ExpressVPN, SurfShark, CyberGhost.. @XDA.. @AndroidAuthority, hosszú a sor.Mi az oka:
hogy egyet mondjak pl. a célzott hirdetések ellehetetlenítése: ha VPN-t használsz akkor úgy fog látszani hogy máshonnan jött a kérés mint ahol valójában vagy, vagyis a helyileg releváns hirdetés nem lesz releváns (magyar oldalt nyitsz meg holland VPN-en akkor valszeg holland hirdetéseket látsz ami így nem lesz releváns és értelmét veszti a hirdetés vagy ha az oldal találati listáját pl. helyhez is igazítja akkor a hirdetőnek / wenoldalnak ez így nem okos). -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
gojko.m #142375 üzenetére
Így van, ezek ilyen patkolt rendszerek, előtelepített rendszerapp Kodi-val és saját apk aláírással szóval a Play-ből frissülni nem fog. Max APK-ból telepítesz / frissítesz mindent egyesével vagy ha szerencséd van a gyártó néha-néha egyszer-egyszer egy kis ideig ad ki frissítést.
Somatom: mondom hogy van ilyen a lakásban, kettő is meg kettő régi, mindegyiken ilyen patkolt / babrált rendszerek futnak, ezek ilyenek de ezt általában a vétel előtt látni is lehet az áruleírásban. De én ezt tudtam előre és eleve így használom őket és számomra hibátlanul azt hozzák amire vettem őket.
-
crok
Topikgazda
válasz
gojko.m #142370 üzenetére
Hogy a te boxodon melyik menüpontban lehet ezt pontosan megnézni fogalmam nincs, még azt se osztottad meg hogy milyen eszköz ez csak hogy kínai
Ali link vagy valami támpont még jól jöhet
Amúgy persze hogy a sima megy rendesen, az a TV változat borzasztóan régi. Fut a "normál" is majd rajta csak azt meg (ha Android TV) akkor nem látod a Play-ben, az Android TV miatt szűrve van a Play-en látható appok listája mert "nem kompatibilis", az ok ugyanaz mint amit ollie írt a második bekezdésben. -
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #142367 üzenetére
Én is úgy tudom mert az.. volt.. nagyon régen.. az APKMirror azt mondja hogy az utolsó verzió Android TV-re 2015-ös (1.7.2 2 - December 11, 2015) és mivel van ilyen boxom tudom, hogy az az apk minden csak nem jó. A Videolabs appjai itt vannak APKMirror-on, a "sima" VLC 3.2.7 ebben a pillanatban, az Android TV meg ahogy írtam 4+ éves.. Play-en nincs is fent a Videolabs-nál csak a "sima" VLC meg a VLC Benchmark. Ehhez jön még, hogy ennek a 2015-ös apk-nak a minSdk-ja 0x11 vagyis 17 ami az Android 4.2 Jelly Bean de a targetSdk-ja is csak 0x16 vagyis 22 ami az Android 5.1 Lollipop ami le is állt teljesen 2015-ben (2015 április 21-n Wikipedia szerint) szóval gondolom ezért nem kompatibilis azzal a boxal pl. a VLC. Se.
Szóval én megnézném annaz az előtelepített Androidnak a pontos verzióját / megnevezését mert ha Android TV akkor bizony lesznek még meglepetések.
-
crok
Topikgazda
válasz
Bozek #142343 üzenetére
Húú, abból mennyi zúgolódás volt már eddig is.. márint a licenszeléséből.. most akkor tutira tutira megoldották végre, linked van erről? Írtam róla régebben hogy mennyire utáltam, hiába mondták azt is hogy full offline fog menni és az unlock egyetlen start után is menni fog (márúgyértem offline is) hát sose ment jól.. volt olyan jópár éve, hogy UK-ben vonaton mobilnet nélkül (meg WLAN nélkül) egyszer csak megállt hogy "hopp szerintem nincs licenszed" és kilépett és amíg nem kapott megint Internethozáférést addig nem lehetett egyszerűen elindítani, nem voltam boldog, a support meg annyit válaszolt hogy "hát menni'kéne pedig".. hát köszi, ki voltam segítve. De tele volt a fórumjuk ezzel.
-
crok
Topikgazda
válasz
ollie #142307 üzenetére
Nem lesz ott a letiltás gomb mert ez MIUI és a MIUI saját app/csomagkezelője nem engedi.. csak úgy ériheti el telefonon azt a menüt amiben ezt le lehet tiltani ahogy [itt] leírtam (az Android saját csomagkezelőjével, nem a MIUI-éval) de itt is csak bizonyos meghatározott rendszerappok tilthatók (jellemzően az előre telepített 3rd party appok, mint Facebook-hoz kapcsolódó appok, Google appok..).
@kmarci25:
ADB-vel is tilthatóak, nem kell egyből törölni (mert úgy visszakerülnek egy OTA frissítéssel) szóval apm uninstall -k --user 0
helyett mehet apm disable-user --user 0
is és akkor az OTA után se lesz "feloldva" az app.. ez is benne van a linkelt XDA leírásban amit linkeltem. Ha volt appklónozás és|vagy multiuser környezet van akkor nyilván a user nem csak 0 lehet, a userlistát alist users
parancs megmutatja. Kis leírás arról melyik parancs és opció hogy működik.
A linkelt program egyébként mindegyiket tudja
GUI-ból, Win-en, MAC-en, Linux-on..
Aki nem szeret gépelni annak hasznos lehet - én szeretek gépelni@svgyula:
A végére még ennyi idézet a fent említett leírásból és némi megjegyzés a tapasztalatodhoz:
"While disabling a system application requires root access, disabling a system application for the current user does not need root access." - és az ADB-hez nem kell nyitott bootloader. Olyan van, hogy az USB kapcsolat módot a fejlesztői menüben állítgatni kell hogy azadb
bekerüljön a kompozit USB eszközök közé de az nagyon ritka és jellemzően az init scriptek egyike (QCom SoC esetén ainit.qcom.usb.rc
) rosszul tartamazza asys.usb.state
módok tartalmát, pontosabban 95+%-ban azadb
hozzá van csapva mindegyik módhoz ha a fejlesztői menüben bekapcsolod az USB debugot de van 5% mikor ez nem így szerepel az init scriptben, pl. asys.usb.state
értéke az USB hibakeresés módot bekapcsolva és az USB kapcsolat módot MTP-re állítva csakmtp
lesz (talán pont ebbe futottál bele?) de ez általábanmtp,adb
szokott lenni - ez amúgy telefonon is ellenőrizhető root nélkül egy terminálban egy egyszerűgetprop sys.usb.state
parancs kiadásával. Ilyenkor az USB kapcsolat módokat végig kell zongorázni hogy melyikből "nem sikerült" kihagyni azadb
-t és akkor ott leszadb
(MTP, PTP, esetleg USB mass storage.. vagy a "csak töltés".. vannak mókás dolgok néha). A módot kézzel is viszonylag egyszerű mókolni egyébként, de alapvetően erre minek.. van hogy lehet rá szükség de az már tényleg elég mélyvíz, akit érdekel leírom hogy hogy néz ki ez a script és hogy működik csak ez szerintem inkább ide való. -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #142294 üzenetére
Akkor próbáld meg te is azt ami a Logoug blogomban van és NEM kell hozzá se unlocked bootloader se root - csak nem a MIUI saját app kezelőjét kell megnyitni hanem az Android sajátját. Van rá egy app ami csak erre jó, egy másik amivel más, Android menüket is el lehet érni meg az Activity Manager-el is meg lehet oldani hogy a megfelelő menübe beléphess, de app se kell hozzá, a Play Store Help-je is megteszi a legtöbb esetben (max. angora kell állítani).
De akkor bemásolom:
Play > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.
Van még két app amit ajánlanék:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták).Én neked az utolsó két app egyikét ajánlom kipróbálásra.
USB hibakeresés bekapcsolása után PC-re dugva a telefont mit mond a telefon és a PC az adb devices-re. Akkor kellene felugorjon a telefonon az ablak hogy engedélyezd a PC-t a fingerprint alapján hogy hozzányúlhat a telefonhoz.
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #142289 üzenetére
Le lehet tiltani, akkor frissítés után se fog "visszaköszönni" - törölheted is de akkor OTA után vissza fogja tenni.
Logout blogomra emlékszel még?
Keresd meg benne a "nem lehet alapból app-okat tiltani" részt, le van írva pár lehetőség rá - ha az nem akkor letiltani le lehet USB debug bekapcsolása után adb-vel pm parancsal vagy pl. a Xiaomi ADB/Fastboot Tool-al.
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo #142259 üzenetére
Pont azt írja, hogy lehet (:
-
crok
Topikgazda
válasz
#30610944 #142251 üzenetére
"Fejleszto meg lerazott azzal, hogy nala jo minden...na bumm." - az igen, az már a hozzáállás :S
Pie LOS16 van most fent, ezen ilyesmit én se tapasztalok, de előtte Nougat-on se, Oreo-n se.. MIUI-val se.. A környezetemben más is használja de nekik sincs ilyesmi, mondjuk egyik se Nokia. Ebben most nem hiszem hogy tudok segíteni :\
-
crok
Topikgazda
válasz
-szabi- #142236 üzenetére
A Solid azért nem ment a portszámot szerintem elírhattad.
A ShareMe a képek tanulsága alapján szerintem egyáltalán nem UTF8-at használ hanem valamelyik régebbi kódolást és ez azért rossz mert rosszat is ír ki meg nem is lehet átállítani. Kuka..
X-Plore: rossz módot a mód: ez a kép az FTP kliens hozzáadása kép. Elképzelhető, hogy rosszul emlékeztem és az X-Plore-ban nincs FTP szerver. Sajnálom.
MiXPlorer: akkor megvagyunk.
De ha tényleg nem kell file kezelő csak FTP szerver akkor nézd meg a csak-szerver appokat is azért. -
crok
Topikgazda
válasz
-szabi- #142222 üzenetére
Akkor először is szerintem FTP-re használj egy rendes FTP klienst PC-n, pl. a FileZilla-t.
A ShareMe "csatlakozás számítógéphez" menüben (ami szerintem egy félrevezető megfogalmazás, de angolul is ez van odaírva..) van amit írtam, ott tudod beállítani az FTP szerver paramétereit (kódolás, TCP port, belépés névvel vagy anonim, de pl. nálam UTF-8-on kívül nem is lehet mást állítani, de persze nem is akarnék..).Szerintem ez nem valami jó app, de te tudod, ha tetszik valami benne akkor nyugodtan használd ezt mert alapvetően nem rossz, fancy meg szép a szemnek meg minden.
Ha nem kifejezetten a ShareMe-t akarod használni - csak másolni akarsz - arra van egy csomó szerintem jobb megoldás: MiXplorer-ben is van FTP szerver, a Solid-ban is van, az X-Plore-ban is van. Ha kizárólag csak egy FTP szerver kell akkor FOSS-ként ott van F-Droid-on a Primitive FTP vagy pl. ez az FTP szerver vagy a SimpleSSHD (ami elérhető Play-en is) ami egy DropBear alapú SSH szerver Android-ra SCP-vel, SFTP-vel, rsync-el. Vagy pl. az FX File Explorer-ben van WebDAV szerver vagy a sokat emlegetett Servers Ultimate-ben is (ami mellé kell majd még a Pack B).
Annyi féle (szerintem) jobb megoldás van mint a ShareMe hogy csak na. Az FTP-t max. azért hagynám meg mert (ahogy a WebDAV-ot úgy) az FTP-t is fel lehet csatolni betűvel ellátott "meghajtóként". Az SSH-t nem viszont abban meg sokkal jobb a TCP rx/tx win megoldás (és a win felmehet 65K-ra is) így gyorsabban tud működni.
Ha meg kevesebb file-t helyi WLAN-on ad hoc módon akarsz áttenni egyikről a másikra arra simán elég egy Snapdrop.net-et megnyitni mindkét eszköz böngészőjében és ha látja egymást a két eszköz akkor meg is vagy, meglehetősen intuitív, amolyan igazi one-click solution
(Kb csak akkor nem megy ha mondjuk WLAN-on AP Isolation van bekapcsolva.)
-
crok
Topikgazda
válasz
laleeee #142203 üzenetére
Pedig [elég sokszor] volt [róla szó] már itt..
De mondjuk Call Recorder - ACR UnChained vagy Cube ACR?
-
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #142160 üzenetére
Igen, írtad sokszor, csak nem minden app-ra figyelnek oda fejlesztés közben hogy ez jól is működjön, vagyis az hogy a MIUI optimalizáció alól kiveszed az jó, mert legalább a MIUI nem fog hozzányúlni - de ha nem veszi ki Doze alól a fejlesztő és|vagy nem veszi ki a user se akkor az van amit én írok, simán letolja az appot doze alatt az Android és nem ad neki se netet, se helyadatot, se wakelock-ot, eltolja maintenance win-ig az alarm-okat, stb.. Az általad említett appok fejlesztői azért vastagon értenek ahhoz amit csinálnak, azért nincs is velük gond. Ez most itt nem memóriából kilövés gond hanem hogy amint villan a kijelző csak akkor dolgozik az app de akkor magától és azonnal - mert le van doze-olva. A RAM mennyisége lehetne itt gond, igen, de mivel nem lövődik ki így itt most ez mindegy (zRAM-al próbálják enyhíteni a memórianyomást, ami meg lag-hoz vezet.. írtam erről is már [1] [2] [3]).
Ha gondolod itt ebben a hozzászólásomban a második bekezdésben sok a hasznos info, benne van az ActivityManager dokumentációjában hogy melyik app kategóriából mennyi memóriahasználat mellett kezd az ActivityManager appokat kilőni OOM miatt (amit örököl az LMK driver is és ja, elfelejtettem említeni azt is, hogy nemcsak memóriakorlát van hanem futó app szám korlát is van kategóriánként). Erre jön még rá a Free RAM- és akku fetisisztáknak készült MIUI optimalizáció. Ha van root-od akkor tudok mondani két appot és CLI parancsokat is arra hogy meg tudd nézni melyik kategóriába mely appok tartoznak és melyik kategóriának mik a korlátai. Sajnos a MIUI meg annyira zárt hogy még az mcd API-ja se dokumentált publikusan..
zhata: nincs mit (:
-
crok
Topikgazda
válasz
cappa72 #142150 üzenetére
A Doze-ról az egyik saját Logout-om legvégén írtam bővebben ha esetleg el akarsz mélyedni a működésében (forrásak megjelöltem többek közt azt a cikket is amit te is írtál - keress arra a Logout blogban, hogy "Doze profilok", de olvasd végig ha gondolod amúgy is, elég sok része bármilyen készülékre illik vagy minimum MIUI-ra illik).
Amit csavarnak érzel nem igazán az: a telefon ébren van tartva, van net és van location elérés is - a maintenance összeér így lesz adata mindkettőnek. (Ha nem tiszta amit írok olvasd el az említett Logout blog legvégét a hivatkozásokkal és megérted és igen az email kliens is csak maintenance window alatt szinkronizál ha már lement Doze-ba a készülék és a mail app nincs kivételek közt - de ha berakod akkor meg majd merül(het) jobban mint akarod.. ördögi kör ez.)
-
crok
Topikgazda
válasz
cappa72 #142145 üzenetére
Igen, létezik ilyen, mégpedig pl. akkor mikor a készülék Doze módban van (épp illene a felhasználásra, hiszen nincs töltés alatt, képernyő kikapcsolva..) de az app nincs a kivételek közt. A MIUI-nak saját megoldása van az Android sajátja mellé (MIUI optimalizáció) ami híresen nem a legjobb (se szerintem se az Internet népe szerint) és az van, hogy a MIUI memória- és akkuhasználati szabályozása alól ugyan kiveheted a lakatolással meg az akkukímélésből kivételezéssel de a Doze alól nem tudod csak úgy.. úgy tudod, hogy pl. felteszed a Hidden Settings for MIUI app-ot és a megfelelő Android verzió fülön megnyitod a Battery Optimization menüt, ott pedig amit akarsz az mindent kiveszel az optimalizálás alól - ezzel csak annyi cink van hogy a MIUI mindent visszaír majd az alapértemezésre restartkor, szóval minden restart után be kell nézni ebbe a menübe.. (Egyébként a megfelelő programozási eljárásokkal eleve rendszerszinten kérhető hogy Doze alól kivételezett legyen az app - csak vagy elfelejtik a fejlesztők vagy túl tág Android főverzióra terveznek és így ha pl. Marshmallow alatti minSDK-val akarják hogy menjen az app úgy nem írhat bele olyan eljárást ami alatta még nem is volt és nem működik - mert elcrashel a fenébe az app..). Megpróbálhatod a MIUI optimalizáció kikapcsolásával és az előbb említett app-al, akkor már csak az Android natív memóriakezelése és Doze módja van - csak ezzel elég sok macera van első körben mert pl. minden kiosztott app jogosultság ugrott, szóval minden appon végig kell menni és megadni a jogosultságokat, megváltozik a hangerőgomb megnyomásakor változó hangerő is meg még jópár egyéb dolgog is (itt említett sokat kmarci25).
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #142127 üzenetére
@lovi27: Ha nincs root (nincs, mert írta) feltételezem nincs nyitott bootloader se, azt hiszem egy Xiaomi Mi 9 Lite-ja van most és abban a gyári recovery-ben meg nem lehet cache-t törölni. De ha lehetne és lenne rá opció akkor se lenne túl sok értelme mert a cache partíción nincs tárolva semmi ami idevágna.
Nekem még annyi ötletem van, hogy ha ez most valami ótvar hülye bug és Play-ből tetted fel a TC-t akkor az egy 2018 Okt. 17-n kiadott változat (Play szerint akkor volt utoljára frissítve), szóval esetleg próbáld ki hogy leszeded az utolsó bétát (belépsz a beta programba Play-en vagy APKMirror) és megnézed abban megy-e.
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #142086 üzenetére
Azért érzem bajosnak, mert tegyük fel hogy egy idő után licenszes lesz.. óvatosan beetetnek, majd közlik hogy akkor tegnapról holnapra csak úgy megy ha.. valamint ha van Adobe account-om amit egyébként vállalkozóként használok professzionális felhasználásra akkor adjam meg csak mert adjam meg mert nem akarok több account-ot..? Tudom, mindenre ott van a Guerillamail és hasonlók.. csak na.. engem ez zavar, a root nem
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #142083 üzenetére
Fura hogy pont az Adobe jött fel, van egy remek új kamera/fotó alkalmazásuk de gyakorlatilag használhatatlan ha nem regelsz náluk egy account-ot mert első startnál tovább se léphetsz nélküle, kis se hagyhatod.. legalábbis ami verziók eddig kijöttek, Play-en még nincs is kint.. én pl. nem tenném így fel (főleg a licenszelési történeteikket ismerve), nem is tettem, de aki igen azt mondja egész jó kis app..
-
crok
Topikgazda
válasz
MikeWazowski #142080 üzenetére
Akkor válaszd azt
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #142078 üzenetére
Nagyon jó a ReadEra, pont akartam javasolni csak jött előtte Aurig@, apró app, arra tökéletes amire kitalálták, kicsi is és nincs benne reklám, nincs sallang, remekül használható. 4.9* 290K értékelésből és 5M+ letöltés, szerintem több, mint meggyőző ha a UI tetszik.
Ha nem a ReadEra akkor Xodo, hasonlóan jó mint a ReadEra, itt sincs reklám, 4.8* 230K értékelésből és 10M+ letöltés.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #142053 üzenetére
A sync általában háttérfolyamat, ritkán figyelik az emberek hogy hogy megy mert minek.. nagyobb adatmennyiségre nem is használnak csak olyan megoldást ami rendesen működik. De ha kell hogy hogy jön ki a matek és miért lehet jobb az egyik mint a másik pingelj meg, elmondom.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #142051 üzenetére
Más a TCP Win így más BDP..? Ez szokott általában lenni. Egyszerűen "jobban" vannak megírva, máshogy vannak paraméterezve a TCP stack beállítások.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #141901 üzenetére
“A fleeceware és más gátlástalan hátterű appok fejlesztői borotvaélen egyensúlyoznak, hogy elkerüljék a app-áruház szabályainak közvetlen és súlyos megsértését. Ez a számító magatartás nem etikus, de nem is illegális.” mondta Dan Schiappa, a Sophos vezető termékigazgatója.
Úgy gondolom teljesen jól fogalmazott Dan Schiappa (és a fordító is).
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #141895 üzenetére
Ez bizony - ahogy mobilizmo is mondja - sima user error, arra építve hogy nem olvassák el az emberek se a kisbetűt se semmit általában (regisztrációhoz kell a bankkártyaadat? Már nyúl is a tárcájához.. meg se nézi minek kell egyáltalán). Ügyes social engineering. Más kérdés hogy van kártyaszámgenerátor ami valid (hash helyes) számot generál.. vagy megadsz valami régit / lejártat ha nem ellenőriz az app.. és megvagyunk.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #141841 üzenetére
Vastagon osztom a nézeted, miszerint jó az utca/házszám de könnynen hozzáférhetővé kellene tenni a koordináták beírhatóságát és kimenthetőségét is. De ami még ennél is bosszantóbb: mikor tizedessel akarsz bevinni valamit de a fejlesztő korlátozta a bevihető digitek számát és nem tudod bevinni a koordinátát.. az milyen hülyeség már? Most konvertálgassam át a tizedesben létező értéket? Utána azt se tudom bevinni.. mert nincs pl. tizedes szögmásodperc. Nemérteménezt.
@Darvinya:
Iránytű Google Maps-ben: a "helyzet" gombot megnyomod, ha kell kalibrálod az iránytűt és ott lesz a jobb felső részben az iránytű. Ha egyszer megérinted az iránytűt akkor átvált és beáll úgy hogy felfelé van észak. Ha a beépített nem tetszik akkor van sok alternatíva Play-en. -
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #141834 üzenetére
Szerintem sehogy. Ezt amerikaiak fejlesztik így valószínűleg amerikaiaknak szól az iránymeghatározás is (azt nem tudom viszont hogy lehet-e ezt átállítani valami európaibbra/kevésbé amerikaira).
Ez egy baromi régi, igazi amerikai dolog, egy bazi kultúrális különbség az USA és Európa közt. -
crok
Topikgazda
válasz
baandii #141816 üzenetére
Biztonságos, megbízható - csak a helyéről töltsd le.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #141774 üzenetére
Huha, akkor nagyon korai fazisban crash-el..
A logcat-ben a TiBi crash-t kell keresni. A logcat appban van export. Kuldd el privatban vagy tedd fel hastebin-re vagy pastebin-re es ranezek szivesen.
-
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #141720 üzenetére
Enterprise környezetben annyian használják és annyi jegyem van teljesítményproblémára hogy van munkám, nem panaszkodom.. de néha ilyen Németország <=> Taiwan, közel- és távolkelet, meg EU <=> EU országok közt, bérelt vonalon.. az a protokoll nem erre van kitalálva, mégis erre használják.. agyrém..
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #141717 üzenetére
WinSCP: nos erre is jó de nem erre lett alapvetően készítve, nevében is benne van: SCP/SFTP (Secure CoPy (SSH-t használva) / SSH File Transfer Protocol) másolásra volt alapvetően kitalálva, aztán jöttek a további lehetőségek, mint FTP, FTP over TLS, S3.. és WebDAV / WebDAV SSL..
WebDAV felcsatolása meghajtó betűjellel WIn alá: [1] [2] [3] és sose értettem miért nem használják így akiknek csak annyi kell hogy elérjék, minek a külső app - max ha sync browsing kell.. valamiért.. ugyanígy fel lehet csatolni SMB-t is, és igen, távolról is lehet, csak legyen a két végpont közt routing és legyen az esetleges tűzfalakon átengedve..
@kaciokos: régen se kellett, már a WinXP is tudta.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #141702 üzenetére
SELinux permissive kell legyen (su -c setenforce permissive vagy használhatsz rá appot is (SELinuxModeChanger @XDA @F-Droid @XDALabs)) és innentől visszabillentésig / restartig a banki appok lehet hasalnak majd
Magisk-on belül mount namespace -> Global kellene legyen
Legyen a kernelben cifs support (vagy legyen a kernel moduláris és legyen meg mellé a cifs modul, csak azt su -c modprobe cifs-el be kell tölteni)
Kell egy könyvtár amit elérhetnek az appok is, mondjuk csinálsz egy /sdcard/SMB -t
Majd itt le van írva a parancs amivel lehet megoldani, csak nyilván a megfelelő részeket írd át a saját SMB szervered elérése szerint, a példát idézve:
su --mount-master -c busybox mount -o username=guest,rw,noperm,iocharset=utf8 -t cifs //192.168.xxx.xxx/cifsshare /path-to-mount-inHa kész minden parancs, akkor a /data/adb/service.d könyvtárba mehet egy script amiben szépen le lesz vezetve a fenti dolog (lentebb ki van emelve mit kell átírni), chmod-al vagy valami értelmes file-kezelővel futásjog kell még neki (mondjuk 755):
#!/system/bin/sh
setenforce 0
su --mount-master -c busybox mount -o username=guest,rw,noperm,iocharset=utf8 -t cifs //192.168.xxx.xxx/cifsshare /sdcard/SMB# Ha modularis volt akkor meg
modprobe cifsHa nincs CIFS modul hozzá se kezdj, anélkül értelmetlen.
Amúgy VPN-en is megy csak a routing legyen megoldva és legyen tűzfalszabályokon átengedve.
-
crok
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #141693 üzenetére
Bár a szakmaiban nem tudom miért kérdezted.. de ha ez a kettő van csak amit nézni akarsz akkor én azt mondom Offline Maps - én Sygic-et használok és nagyon meg vagyok vele elégedve, az Offline Maps meg majdnem teljesen ugyanaz.
-
crok
Topikgazda
Ésmégegy:
OpenBoard: AOSP billentyűzetre alapuló teljesen FOSS billentyűzet, nekem nagyon tetszik bár én gyak. minden létező segítséget meg kiegészítést kikapcsolok minden billentyűzetben és olyan lesz mint.. egy hagyományos billentyűzetSzóval szerintem nagyon jó kezdeményezés mert az AOSP ROM-okból így nem kell kibuherálni. Ami miatt kedvelem: mint a többi hasonlóban ebben is van Shiftről indított csúsztatással nagybetű írása és ha hozzá van adva a magyar billentyűzetkiosztás akkor rendes magyar ékezetes betűk jönnek elő hosszú megnyomásra. Szóval aki az ilyen billentyűzeteket szereti annak szerintem ajánlott.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #141620 üzenetére
Hogy [on] is legyek..
Logcat-et kiszedhetsz pl. a MatLog-al, aLogcat-el, Logcat Extreme-el (vagy akár egy szegegyszerű bugreport generálással) és akkor láthatnád benne miért crash-el.
Próbáld már meg azt, hogy a [belső tár]/data/com.keramidas.TitaniumBackup könyvtárat (ha van) átteszed valahova, átnevezed vagy törlöd majd a teljes verziós TitaniumBackup app összes adatát is törlöd és újra elindítod - úgy is? Esetleg Magisk-ban a TitaniumBackup látszik és meg is van adva a jog? Hátha csak be volt állítva hogy backup-olja a beállításait és összeakadt benne valami. +Logcat átböngészése, esetleg dobd fel valahova (hastebin vagy pastebin).
-
crok
Topikgazda
válasz
nyisziati #141642 üzenetére
5.25" lemezpárti voltam és vagyok - de másoltam a többieknek n+1; n>1000 kazettát egy duplasebességgel másolni képes music centerrel - persze a 6.3-as fejhallgatókimenetben ott figyelt ilyenkor az átalakító nehogy a hanszórókon üvöltsön a Blue Max
Fú', de szétoffoljuk a topikot
-
crok
Topikgazda
válasz
jozefgucci1 #141623 üzenetére
Egyik logout blogomban leirtam mit lehet tenni (:
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #141614 üzenetére
Pontosan mikor es hogy FCzik? Logcat van esetleg? SDn van a backup mappa? Free vagy teljes amugy?
-
crok
Topikgazda
Ez már nem csak egy skin, ez már most rendszerintű integráció, ha a rendszer támogatja a dark mode-ot és átállítod rendszerszinten dark-ra akkor általában át is áll a Play is dark-ra - nálam pl. auto dark mode van (időre "kapcsol") és kapcsol át vele minden app is ami rendszerintű dark mode-ot támogat.
-
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #141521 üzenetére
Vaaaaaagy pont a mediascan az a program ami olvas - és ezt akasztja meg.. és nem dobja el az SD-t mert nem is ott hanem az internal storage-on van a probléma. De ettől még a mediascan nem segfault-ot dob vagy áll le a francba hanem végtelen olvasásciklusban ragad. Ez már többször is megvolt. Engem megtalálnak az ilyenekkel.. valamelyik nap egy olyan készülék akadt a kezembe amin "nem volt hely" és amiben a DCIM-ben 8+GB .thumbnail data volt..
-
crok
Topikgazda
Ez így több, mint érdekes, mert (ugyan más készülékekkel, de) se nálam se a feleségemnél nincs hasonló tapasztalat, sőt pontosan az ellenkezőjét tapasztaljuk, feleségem meg nyomkodja a készüléket egész nap szóval ha lenne merülés arról vastagon tudnék mert nekem kellene megoldani. Ez még MIUI-n is így működ(ik|ött) amíg használt(am|uk) - most nálam LOS16 fut de MIUI-n is hasonló volt, globál stabil és Xiaomi.EU alatt is (Redmi Note 4), feleségem készülékén viszont gyári vanilla globál stabil 11-es MIUI fut és az is ugyanígy viselkedik (Redmi Note 7), mi is teszteltük mivel fogyaszt kevesebbet (ja és nem véletlen említettem az LTE-t, 3G/2G-vel rosszabb volt a stat de még mindig jobb mint device-only csak-GPS-el).
Ha van kedved kísérletezni kicsit akkor a már említett Battery Historian-al nyiss meg egy-egy általad generált bugreport-ot (egyszer csak az egyiket, másikszor csak a másikat használva) és nézz bele a statisztikába hogy mi és mennyi ideig használta így és úgy a készüléket.
Sygic: én is ezt használom, nekem egyszerűen nem jön be a Waze felülete/működése és jobban szeretem a térképet a telefonon, offline tudni. Meg is vettem pár részét a Sygic-nak pár éve karácsony körül, saját meglepetésemre.
-
crok
Topikgazda
Ennek vastagon inkább az Android szakmaiban lenne a helye, de..
Appfüggő, attól függ milyen felhasználásra kell a helyadat (kell-e a pontos hely vagy elég a max. ~20..50m pontosság?) és - ahogy mondod - hogy ez mennyi feldolgozással jár utána valamint hogy az app engedi-e, hogy a készülék aludni menjen vagy egyből szinkronizáltat és nem- vagy kevésbé gyakran / csak light doze-ba megy le a telefon alvó módba. Erre külön programozási technikák vannak ami(k)ről hajlamosak megfeledkezni az app fejlesztők és nem mindegy, hogy a használt készülék / ROM doze beállításaiban mi van megadva (két tucat változó határozza meg a doze mód működését!) és|vagy nagyon tág SDK környezetre írják az appot és nem foglalkoznak kellően körültekintően azzal, hogy milyen elhetőségek voltak Marshmallow előtt és után (AlarmManager + alarm-ok / JobScheduler / Wakelock-ok / Doze optimalizáció).
Kíváncsiságképp: milyen telefon(ok)on milyen rendszerrel, milyen appal és milyen környezetben tapasztalod, hogy a BT scan + WLAN scan + cella adat többet eszik mint a GPS önmagában? Én még ilyet nem tapasztaltam és a LineageOS fejlesztői se véletlen patkolták vissza Pie-ba is az "akkukímélő módot" helymeghatározásra (annak ellenére, hogy az AOSP forrásából ugye kivette a Google egy éve, még Oreo alatt + adalék) és az LTE elterjedésével egyre kifinomultabb a helymeghatározás is ha LTE-t használ az ember. Ez annyira igaz, hogy városon belüli helyzetmegosztással "akkukímélő" módban gyakorlatilag minimális akkuveszteségünk van ebből fakadóan ahhoz képest mintha nem lenne helymegosztás, se Google Maps se Life360 haszanálatával nincs gond (adok bugreport.zip-et szivesen amit végignéhetsz Battery Historian-ban vagy szivesen kimentem a dumpsys adatokat TeMeFI-vel vagy ADB-vel). Nyilván nyílt területet barangolva de kis cellalefedettséggel lehet nem optimális megoldás a cella + BT+ WLAN megoldás: erdő mélyén, kerékpározás / túrázás közben nyilván nem lesz WLAN SSID amit látsz, se BT eszköz.. pöröghet csórikám beacon-t keresgélve.. viszont ha egyszer elkapta a GPS (+A-GPS) a fonalat akkor mindig gyorsan megvan a fix.
Horses for courses
itt is igaz, hogy azt az appot kell választani ami a célra / felhasználásra a legmegfelelőbb
-
crok
Topikgazda
válasz
Tökimanó #141479 üzenetére
Azért pörög mert van egy olyan média file-od (kép, video vagy zene, akár több file is) ami loop-ba teszi a media scanner-t. Ha van SD kártyád válaszd le. Nézd át a média file-okat hogy nem-e sérült valamelyik, formázd meg és másold vissza a file-okat.. töröld és másold vissza mondjuk könyvtáranként. Esetleg a Media Storage nevű rendszerapp adatait töröld és restart.
-
crok
Topikgazda
válasz
Jumbozorz #141467 üzenetére
Minden esetben preferálja az Android, még úgy is amúgy ha nincs WLAN-on keresztül Internethozzáférés de kapott IP-t az interface akkor se vált át. Ha nem akkor ott valamit nagyon eltolt a ROM-ot készítő ember vagy cég.
Fejlesztői menüben bekapcsolható az is hogy a mobiladat állandóan be legyen kapcsolva amivel sokkal gyorsabb WLAN-ról mobilnetre átállást lehet elérni (amennyiben igényed lenne rá).
Kis plusz info még: újabb SDK verziókban van lehetőség arra hogy network rating provider-el minősítse az aktuálisan csatlakoztatott SSID-t.
@atike: annyiban nem édeskevés, hogy pl. mi használunk helyzetmegosztást és nagyon nem mindegy, hogy az 1..2 precenkénti NLP Wakelock a GPS miatt ki se kapcsol két wakelock közt ha nincs GPS alapján megfelelő pontosságú helyadat és nem tudja a készülék kielégítő pontossággal (doze mode, default location accurace=20m) a helyzetet megállapítani vagy max. 2..15 másodperc alatt belövi a helyet a megfelelő pontosságra aztán lemegy vissza aludni (ha csak light doze-ba is de jobb mint az awake). De nagon eltértem a témától, off off.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #141464 üzenetére
Az akkukímélő helyzetmeghatározásra BT scan + WLAN scan + cella info + NLP van használva, nem a GPS önmagában (device-only) - úgyhogy igen, biztos. A nagy pontosság az meg mindezek egyben. Szerk: ja igen, használom aktívan és olvastam / tudom hogy működik a wakelock-ok miatt is, ha nagyon kell megkeresem a dokumentációját is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest