Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz crok #141497 üzenetére

    LG G4 (5), HUAWEI Mate 9 (7), Xiaomi Mi 9 (9) (zárójelben az Android főverzió - a vásárlás környékén mindig megkerestem a legkevésbé hülye (fogyasztás, bugtenger mennyisége) rendszert és azt használ(tam|om) - a Mi 9-re majd valszeg' valami LOS szerű kerül, majd ha a 10 kikerül a számomra béta fázisból, addig egy 9-re épülő, ún. EU rendszer fut rajta.
    1. Csak úgy bekapcsolva a GPS-t és nem indítva direkt azt használó programot (nekem a gyártói hulladékok le vannak tiltva, esetenként eltávolítva is (mind rootolt készülék) és az éppen nem használt programok kilőve a memóriából, így ilyenkor max. a Google appjai használhatják) többet fogyasztottak kikapcsolt kijelzővel, ha BT+WiFi+cellainfó van a GPS HW helyett.
    2. GPS-t használó programból alapvetően kettőt használ(ok|tam): Waze és Sygic, utóbbi Mi 9-re már nem került fel, mert a Waze közösségi szolgáltatásai lenyomják a Sygic kényelmét - igazából a kettőből lehetne egy jó szolgáltatást készíteni. Többször direkt kipróbáltam az évek alatt, hogy ugyanazon az útvonalon, azonos időben csak így (csak GPS HW) és csak úgy (BT+WiFi+cellainfó) haladtam végig (több órás út, amiből kb. fél óra Bp.). Kb. azonos töltöttségi szintről az utóbbi állapot, amellett, hogy pontatlanabb volt, mindig több % battery merüléssel hálálta meg a próbálkozást (nettó százalékban és egy AccuBattery nevű, app szintű fogyasztást méregető alkalmazás szerint is).
    Lehet, hogy papíron kevesebbet kellene fogyasszon, de én a fentiek alapján azt látom, hogy a gyakorlatban ezt nem lehet kivitelezni. Ha a Google hajlandó lenne normális Pixel-t kiadni, azzal is szívesen megvizsgáltam volna a helyzetet, de úgy tűnik, nem akar a vásárlói körébe, mert csak hulladékokat készít.

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák