Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
domel
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Üdv Sir Rasor! (kiejteni Szőr Razor (??))
Néztem a tákolmányodat, a problémáddal nem foglalkoztam mert én is ugyanolyan kezdő vagyok mint te, de a Service-d nem egy stabil valami... Még usb kábel végén a telefonnal az oké, de ahogy lehúzom a kábelről, egy darabig megy, aztán egyre kevésbé, hiába hívod meg ezt másodpercenként
private Runnable runnable = new Runnable() {
@Override
public void run() {
food-=1;
handler.postDelayed(this, 1000);
}
};
egy fél percig megy, aztán egyre kevésbé, a végén már majdnem 2 perc is eltellik mire lefut a procedura.
Nekem pont most sikerült stabil Service-t csinálni, 5 másodpercenként lejátszik egy hangot, a kikapcsolt telefonnál is megy már fél órája, nem lassítja be az android, és bezárható (a task menüből is) a program, akkor is tovább fut. Most értem el ahhoz a részhez amivel te is szenvedsz, hogy újrainduló programmal is el kéne érnem a Service-t anélkül hogy fagyna, vagy újraindulna. Ha gondolod, -vak vezeti világtalant- segíthetünk egymásnak.Domel
-
válasz
SirRasor
üzenetére
A csomagot most nem tudom megnézni, de egy Service indításakor a START_STICKY konstans segítségével jelezheted, hogy folyamatosan akarod futtatni, függetlenül a hívó kliensektől.
-
hati
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Kezdőknek hasznos lehet (én is sokat tanultam belőle).
Ekler Péter- Fehér Marcell - Forstner Bertalan - Kelényi Imre: Android-alapú szaftverfejlesztés -
domel
tag
válasz
SirRasor
üzenetére
Ha Delphihez értessz, akkor semmi gond, a Delphi már egy ideje fordít be Androidra is programokat.
Szóval a kimenetet átállítod Androidra, kiteszel két buttont és egy Timer komponenst (ez eddig 5-10 másodperc) és leprogramozod azt tíz perc alatt, amivel az Android Studioban egy fél napig szarakodnál.Delphi telepítését addig el se kezdd, amíg a Java legújabb verzióját fel nem teszed, mert nem fogod tudni, hogy mitől nem fordít a Delphi, viszont utána készen kapod azokat a dolgokat amiket az Android Studióban hónapokig kéne tanulni.
-
fatal`
titán
válasz
SirRasor
üzenetére
A programozás egyszerűbb lett mint régebben, csak közben az igények meg nagyobbak, így aztán komplexebb dolgokat kell fejleszteni (pl. ez a téma sem létezett 10 évvel ezelőtt, mert akkoriban max j2me-ben lehetett bohóckodni szerényebb eszközökre).
Az IDE nem fog helyetted programozni, drag & drop módszerrel soha.
A delphis részt inkább nem kommentálom, maradjunk annyiban hogy egy mostani IDE lényegesen fejlettebb.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Dehogy vették. Elég alapvető API-ról van szó az Android kezdetei óta. Most nézem a projekted, mindjárt kiderítem, miért sír az IDE. Mármint kideríteném, ha lenne benne Handler. Ez most (az egyébként teljesen inkorrekt) szálas verzió.
Egyébként simán megtalálta nekem mind a
Handlert, mind apostDelayed(Runnable, long)metódusát. Biztos, hogy azandroid.os.Handlert importáltad be? -
vlevi
nagyúr
válasz
SirRasor
üzenetére
Alapesetben nem kell nagyon vacakolni amkülön felbontások miatt, android studioban sem. Nem kell azonnal mindegyik leiro xml-t megcsinálni. Persze, egy 4"-os, 800*400 lebontású telóra tervezett progi bambán fog kinézni 10" fullhd tableten, de ugyanugy meg fog jelenni azon is, csak furcsán nagy lesz minden. Pont az a jó a layout leíró xml-ekben, hogy a kód babrálása nélkül hozzáigazíthatod más kijelzőkre, fekvő nézethez, vagy akár más nyelvhez a kinézetet. Például a hosszú német szövegek miatt nagyobb helyet hagysz a feliratnak, a gombokat nem mellé, hanem aláteszed, satöbbi. A droid kiválasztja a helyzetnek legjibban megfelelő xml-t, és abból tölti be az activity kinézetét.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Természetesen natív Android fejlesztéshez Android Studiót. A Xamarin és a VS más történet (bár egyébként ha jól végzed a dolgod, a különböző felbontások és eszközök támogatása miatt ott is ugyanúgy belefutsz a többféle resource-ok kezelésébe).
Más komoly eszköz nincs, de nincs is rá szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest