Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amikor a telefonon bekapcsolod az USB debugging módot (fejlesztői eszközök alatt), és összekötöd kábellel a gépeddel, az Eclipse-ben a "Logcat" elnevezésű ablakban (legegyszerűbben a DDMS perspektíván) láthatod az összes üzenetet, amit a telefonon futó alkalmazások dobálnak.
Ezt le tudod szűrni a saját alkalmazásodra package név alapján.
Az üzenetek között valószínűleg látni fogod, hogy a Google Maps API authentikációs hibát dob, mert rossz a kulcs amivel aláírtad az APK-t, vagy a kulcs amit megadtál.
-
válasz
negyedes
üzenetére
Szerintem adatbázis, mert elég jól definiálható az emailekhez tartozó séma, és eléggé rekord-alapú. Bár az se baj ha átgondolod pár soron, akarod-e újra feltalálni a kereket...
Széljegyzet és más téma: ha legközelebb adatbázisoznom kell, a persistence elnevezésű libet lehet felpróbálom. Valaki járt már el hasonlóan? Vagy valami mást használt ORM-hez?
-
válasz
negyedes
üzenetére
Lassíts egy kicsit. Egy iPhone-nyi képernyőn nem akartam regényt írni, ezért utalgattam csak a követendő irányra, de akkor most konkrétabban.
Kezdjük ott, hogy gondold át, hogy az alkalmazásod mit csinál, milyen képernyői vannak (jó közelítéssel ezek az Activityjeid); és ezekből melyik fér hozzá a DB-hez, mit csinál vele és mennyi ideig. Ha ezt a topikba leírod, bár nem kötelező, még hasznos is lehet. Ez azért kell, mert ez alapján tudod eldönteni, hogy ki legyen az adatbázis gazdája. Mint pár héttel ezelőtt említettem, ez különösen fontos - ezért is vár Contextet első paraméterként.
Ideális esetben, mondhatni alapelvként, a DB-hez csak nagyon ritkán fordulj, és sose fuss több kört mint szükséges, mert egyszerűen lassú.
Két primitív stratégiát felvázolok addig is, amíg gondolkodsz rajta.
1) (a kettőből ajánlott) Amelyik Activity adatbázist használ, az kezeli magának. Az onCreate metódusban hozod létre a DatabaseHandlert, contextként pedig this formájában az Activity-t adod meg. OnDestroyban meg bezárod. A kód többi részében pedig feltételezed, hogy a DB objektum nyitva van, és használod békésen.
2) Az alkalmazásod ugyebár több Activityből áll össze, de az Application objektum közös. Az Application osztály is Context, bár korlátozottabb jogokkal rendelkezik (nem nyúlhat a UI-hoz vagy az aktív Activity-hez például). Az adatbázishoz viszont pont elég.
Ezáltal meg tudod oldani azt, hogy induláskor egyszer kinyitod a DB-t (Application onCreate metódusban, a context ismét this), és majd a végén bezárod. Közben meg az Application egy tagváltozójában tárolod a handlert.
Van sok gány megoldás arra, hogy hogyan teszed elérhetővé az Activity-k felé: castolhatod az getApplicationContext() eredményét, csinálhatsz static mezőket, követheted a singleton mintát... Vagy használhatsz IoC jellegű logikát is.A lényeg az, hogy legyen meg a teljes életciklus fejben.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szerintem adatbáziskezelésből itt nem sokat láttunk, a dolognak már sokkal hamarabb véres a torka. Az életciklus, meg hogy ki hivatkozik kire elég fontos Androidon, különösen mert ilyen lábbalhajtós.
Ezzel együtt egyetértek, egy jó androidos mintából jobb kiindulni, mint egy desktopJava gondolatvilágból.
-
válasz
negyedes
üzenetére
Már megint, a PatientData ne legyen Context! Semmi köze hozzá.
Az előzményeket most kezdem olvasni...Mein Gott. A staticet ebben a környezetben vagy felejtsd el teljesen, vagy csinálj egy saját Application osztály, aminek az onCreate metódusában inicializálod a PatientData statikus mezőit. Ugyanis ez a leghamarabbi pillanat, amikor application contextet tudsz szerezni, ami az SQLite-nak kell.
(WonderCsabo valamiért ezzel a dependenciával nem számolt.)
-
válasz
SektorFlop
üzenetére
Mármint mire?
-
-
-
válasz
shinodas
üzenetére
Két dolog maradt ki:
1) Semmit se konfiguráltál be az Intenten. Vagy egy action stringet adj neki (amit manifestben regisztráltál a célactivityhez), vagy használd a setClass metódust hogy Java osztály szinten hivatkozz a másikra.Utóbbi pl.: intent.setClass(ValasztoActivity.this, CsatlakozoActivity.class);
2) Az Intentet el kellene küldened, anélkül semmit se ér
ValasztoActivity.this.startActivity(intent); kéne a finish() elé. -
És megy is a HAXM? Azaz emulátor indításkor írja az AVD Manager, hogy HAX is working and emulator runs in fast virt mode? Mert enélkül nem ér semmit

Nekem egy 4.2.2-es image hidegindítása tíz másodperc jelenleg. Mondjuk elég erős a gépem is - de nagyságrendi eltérésnek nem szabadna lennie. Még a tabletemen is feléled húsz alatt.
-
válasz
pittbaba
üzenetére
Nem vagyok nagy guruja a témának, de a Google kitalálta az ilyen felhasználáshoz az ADK-t, és vannak fain kulcsrakész lapok az ilyen hobbifejlesztéshez.
-
Ezt a leírást most találtam, kevés fájdalommal lehet egy gépen Hyper-V és HAXM is, noha nem is egy időben
Főleg hasznos, mert VMware-t is szeretnék néha használni. -
-
Ezt nem tudom, de a Play helyett használhatnád a TestFlightot a tesztelés alatt.
-
válasz
SektorFlop
üzenetére
Alt + balshift?

-
válasz
Victoryus
üzenetére
Vagy az Eclipse-ben is tudsz APK-t exportálni, ha a File -> Exportot választod.
A target és a minimum SDK-t jól állítottad be? Mert hasonló hibát ad pl. ha egy JB minimum projektet akarsz futtatni 4.0-án vagy előbbin...
Pigster: egy utility függvény miatt felesleges leszármaztatni az Applicatiönből. A második megoldás a jobb a kettőből (legalább egy önálló egysègbe kerül a kód).
Az alternatíva az, hogy a műveletet amit ide raknál, abba az osztályba rakod amihez kapcsolódik. Persze ez beépített típusoknál nem pálya.
-
Én Windows 8-on jártam ugyanígy,de sajnos nem sikerült megoldani, újrahúztam végül az egész hóbelebancot. Azt hiszem próbáltam az update site-on keresztül foltozni, de nem sikerült neki.
A dolog kellemetlenségét fokozza, hogy a legújabb bundle-ben az Eclipse összefosta magát (nem találta meg a saját bundle-jeit), amint feltelepítettem a Subclipse-et. Na ilyet látott már valaki?
-
APK szerkesztéshez (és akár reverse engineeringre) a Virtuous Ten Studio-t szoktam használni. Nem tudom a témaAPK-ban mi van, mindenesetre a tiszta kibontáshoz és visszacsomagoláshoz jól jöhet. [link]
Tippre kell lennie egy XML fájlnak ami a témát írja le, hasonlóan a manifesthez. Majd megnézem ha lesz egy kis időm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Nikon D3 Profi szett
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ValasztoActivity.this.startActivity(intent); kéne a finish() elé.
TV?