Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- WayteQ xTAB 50 GPS - az androidos navi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen tudom, azért is használom. A 4.2 néha crashel, de azt csak az itthoni gépemen, nem igazán értem a dolgot, lehet, hogy azt a vbox verziót kéne használni, amihez fejlesztve lett. Mindegy, megvárom a következő updatet. A BlueStacks még a GM-nél is gyorsabb, csak az nem sima Android és nem is fejlesztőknek készült.
Csak nem értem, hogy az AVD átviteli tempója miért ilyen rohadt lassú, mert egyébként HAXM-mel már rendben lenne a sebesség és lehetne használni...
-
fatal`
titán
Esetleg ha PC-s emulálás:
BlueStacks vagy Genymotion (ebből az android 4.3 felejtős, crashelnek az appok a libc miatt, gondolom majd javítják, a többi ok). Mindkettő fényévekkel gyorsabb, mint akár a haxm-es cucc (leginkább átvitelben).
Nem értem egyébként, hogy miért tart percekig egy 10-15 megabájtos apk átmásolása az avd-re, ezen reszelhetnének, mert HAXM-mel amúgy jó lenne, de emiatt borzalmas.
-
fatal`
titán
Azért van így, mert így írták meg, ez valószínűleg le van dokumentálva. Amúgy is szokás elnevezni az oszlopokat

"és ezt a problémát nem találtam még sehol a neten, biztos mindenki rögvest tudta.."
Mert nem jól kerestél, egyébként ez totál alap SQL
Az AS nem kurzor oldalon működik, hanem az SQL szerver (jelen esetben maga a telefon, mivel sqlite) eleve az adott oszlopnévvel adja vissza a lekérdezés eredményét, így a valódi oszlopnévről a cursornak fogalma sincs.
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Szerintem neki inkább (nem tudom SQLiteban megy-e, ms sqlezek, azt is inkább csak alapszinten, egyelőre):
SELECT a.id AS a_Id, b.Id as b_id FROM a LEFT JOIN b ON b.a_id = a.id
Utána a Cursorral tud a_Id-ra és b_Id-ra hivatkozni.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Jogos, nem is figyeltem, sosem használtam ezeket.
-
fatal`
titán
Az android sdk-nak kevés köze van az sqlitehoz, azt nem a google fejleszti.
Félkész != néhol bugos.
Nézd meg mennyi bug van egy sima appban, aztán hasonlítsd össze a méretét egy SDK-val. Az összes fejlesztői környezetben találni bugot, a .netben is van szép számmal.
De sokszor előfordul, hogy egy bugnak titulált helyzet nem bug, hanem másképp kell megoldani, mert nem úgy működik, mint, ahogy a fejlesztő gondolja.
A foreign key pl. ezer éves, olvasd el az utolsó commentet.
-
fatal`
titán
"hogy az Android Developers oldal mind a mai napig JDK 6!-ot javasol"
Ennek az az egyszerű oka van, hogy az android java 6-ot használ. Ettől függetlenül simán megy 7-es JDK-val, én is avval használom.
Amúgy 32 bit eclipse + 32bit jdk, 64-es winen is hibátlan.
"Egyébként az android alatt elég sok ilyen félkész/hibás/kerülőutas megoldással fogsz találkozni, ne akadj fenn rajta rögtön az elején..."
A hibák nagyrésze a java kókányolása, pl. windows alatt eleve cseszi megcsinálni a PATH változót, azt is kézzel kell, Linuxon ez pl. automatikus.Az SDK-ban meg sok félkész dolog nincs.
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Az ott van, csak maga a textbox nem létezik, mert a setContentView tölti be.
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Akkor a t1 null, valamiért nem találja a findviewbyid a textboxot az xmlben.
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Esetleg, ha beírod, hogy az adb milyen exceptiont dob, amikor leáll, akkor lehet, hogy könnyebben tudunk segíteni.

-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Legalább 5-10 hozzászólást olvasnál vissza...
Nem lehet fizetős appot publikálni Magyarországról.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ja, de pl. Svájcban meg Olaszországban nem lehet. Tiszta röhej az egész.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szerintem sokkal inkább a remek adótörvényeink az oka ennek.
Egyébként viszonylag kevés országból lehet fizetős appot publikálni.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Amazont nézd meg esetleg, de szerintem ott sem lehet.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Ha kifizeted neki az adót, akkor biztos működhet. Mert adószámot kér.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem éppen. Magyarországról nem lehet fizetős appot feltenni, mert nem tudsz merchant accot regisztrálni.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Ilyen esetben példányszintű változót használj és osztálynév.this.változónévként hivatkozz rá.
Viszont nem itt. Contactlistenerben ne törölj physicsworld elemet, mert több, egyszeri ütközés elején crashelni fog az app.
Egy másik osztályban állítsd be valamilyen flaggel, hogy melyik bodyt akarod törölni és a következő libgdx update ciklusban töröld ki a bodyt és állítsd vissza a flaget (hogy a következő updatenél ne próbálja meg törölni megint).
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nézz körül az andengine fórumon, a box2d ugyanaz.
Ne fixturet hasonlíts, hanem bodyt (fixture.getBody()) és/vagy userDatat.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
(String)fixtureA.getBody().getUserData()
és
(String)fixtureB.getBody().getUserData()A fixture.toString() egész mást ad vissza

-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
2D-hez szerintem jobb az AndEngine, igaz, a LibGDX gyorsabb, de sokkal több szop*ssal jár.
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
AndEngine is opensource, csak doksi nemnagyon van, inkább csak példakódok meg a fórum. Viszont 2D only.
-
fatal`
titán
válasz
PandaMonium
üzenetére
In-app purchase nincs, adsense úgytudom van.
A régiózár pedig gondolom az adózási törvények és más baromságok miatt van.
"Továbbá megéri-e ilyesmiben gondolkodni hosszú távon, indie fejlesztőként, vagy inkább más irányba kacsintgassak?"
Ezt nem tudom. -
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
USB hibakeresés bekapcsolva? Ismeretlen források bepipálva?
-
fatal`
titán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem vagyok linuxos de gondolom az sdk platform-tools könyvtárának benne kéne lennie a PATH változóban, hogy ismerje a parancsokan.
Ezenkívül a telefonodon be van kapcsolva az USB hibakeresés?
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Proudmoore
üzenetére
Nem lehet, maximum külső cég segítségével. Semmi köze a bankszámlához, az acc országát nézi, illetve adószámot kér.
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Nem.

A Task Managerben igazából az utoljára futtatott alkalmazások vannak, akkor is ottmarad, ha már kilőtted / a rendszer kilőtte.
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Kérd le a futó processzek listáját (külön jog kell hozzá) és abból tudod ellenőrizni.
-
fatal`
titán
Nem igazán Android, sima java, de ez a topic jobban pörög:
Private nested classban szokás getter-settert használni, mi az általános konvenció? Azért kérdezem, mert a külső osztály is eléri belső fieldjeit, akkor is, ha az private.
-
fatal`
titán
válasz
holczhauser
üzenetére
AndEngine vagy libgdx. Előbbinek nem nincs doksija, de vannak példaprogramok, meg segítőkész community a fórumon, utóbbit nem nagyon ismerem, de elvileg jó a dokumentációja, viszont nehezebb használni.
Én AndEnginet használok/használtam.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Nem tudja valaki, hogy be lehet-e valahol állítani az eclipseben azt, hogy a csomagokat mappa-szerűen / faszerkezetben rendezze / mutassa?
Úgy értem, hogy ha van egy com.a és egy com.a.b csomagom, akkor ne egymás alatt legyenek hanem a com.a-t kinyitva mutassa a "benne lévő" csomagokat, alatta az osztályokat és ha kinyitom a com.a.b-t is, akkor mutassa az abban lévő osztályokat (meg további com.a.b.valami csomagokat, ha vannak).
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A natív appoknak is javaban kell írni egy részét

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Vagy csak támogatja a pluginjeit? Mintha ilyesmi rémlene.
De az is lehet, hogy teljes képzavar
Amúgy mi a gondod evvel a (totál beta) cuccal? -
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hali!
Még nem próbáltam, már megszoktam az eclipset. Hogy működik? Library projecteket kezeli? GIT support van?
Ha jól látom IntelliJ IDEA-ra épül, ami meg, ha jól tudom, akkor az Eclipsere, szóval olyan nagy varázslat ezekszerint nincs. Ellenben érdekelne, hogy mennyire herélték ki.

-
fatal`
titán
Komplett adb támogatás van (annyi, hogy nem mindig automata, úgyhogy van, hogy kell egy adb connect localhost, hogy lássa az eclipse), úgyhogy gondolom ki. Ha máshogy nem, akkor rootolod

Mondjuk nem tudsz vele mindent tesztelni, nem testreszabható, mint az AVD, igazából felhasználóknak van, nem fejlesztőknek. Én azért kezdtem el használni, mert gyors, nem kell fél órát várnom egy-egy buildnél mire rámásolja az apk-t.
-
fatal`
titán
A move alapból tartalmazza a downt (mivel hozzáérsz a kijelzőhöz / lenyomod az egeret, másképp nincs Move androidon) így az egész ág teljesen felesleges.
(#672) Sianis: Nem használom az emulátort csak app release előtti tesztre így a problémát nem tudom mi okozza, viszont, ha Intel CPU-d van és tud VT-t, akkor tedd fel a HAXM-et, sokkal gyorsabban indul és fut az emu.
-
fatal`
titán
Egy apró kiegészítés:
switch (event.getActionMasked())
{
case MotionEvent.ACTION_DOWN:Itt, mivel nem csinálsz semmit az ACTION_DOWN ág felesleges. De ha mégis bent akarod/akarjátok hagyni, akkor egy break nem árt utána, mert így action_down esetén is lefut az utána lévő ág.
-
fatal`
titán
Ugyanide tartozó kérdés, mert volt egy kis kavarodás a manifestemben, ha én android:screenOrientation="sensorPortrait" -ot használok, akkor mi történik egy Froyo eszközön? Ez a paraméter API Level9-nél lett bevezetve.
-
fatal`
titán
Valaki nem tudja, hogy hogy lehet lekérni, hogy az adott eszköz, amin fut a program milyen képernyő-tájolásokat támogat? (álló-fekvő)
Konkrétan az a gondom, hogy a programom csak állót támogat, fekvőn indítva széthúzza a képet, ezt szeretném elkerülni (fekete csíkot fogok rakni), de csak akkor, ha nincs álló mód eszközön.
Próbáltam googleval keresgélni, de nem találtam csak olyan bejegyzéseket, ami a jelenlegi állapotot kéri le.
Most állóra van korlátozva a program, arra gondoltam, hogyha a képméret még mindig szélesebb, mint magasabb, akkor valójában fekvő. Viszont nem tudom, hogy ez nem okozna-e problémát egy tableten, ráadásul ezt tesztelni sem tudom, eszköz hiányában.
-
fatal`
titán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Ehhez nem kell Vbox, a gyári emulátor fut vt-vel és gyors. A VirtualBoxos verzióból 2.2 volt a legújabb, amikor néztem és elég körülményes használni, akkor már inkább a bluestacks.

Ja és az a 2.2-es verzió szintén nem emulált opengl-es 2.0-t, így én nem mentem vele semmire. Normál appok fejlesztéséhez persze jó lehet (és közben valószínűleg van már újabb verzió is).
-
fatal`
titán
A legtöbben biztos láttátok / próbáltátok már, de azért leírom, hátha van valaki, aki nem vette észre:
Érdemes letölteni az SDK Managerben az Intel x86 Emulator Accelerator (HAXM) extrát és az emulátornál x86 imaget használni, mert így értelmes tempója lesz az emulátornak (gpu emulációval játékfejlesztésre is alkalmas végre, bár elvagyok a BlueStacks-szel). Intel VT-x képes cpu (és gondolom chipset) és biosban bekapcsolt VT kell hozzá.
Most már csak az eclipseből fordított apk átviteli tempójára kéne valamit kitaláljanak, mert az még mindig baromi lassú.
-
fatal`
titán
"Ez azt jelenti, hogy az onCreate-ben megnyitott adatbázist az onDestroyban kellene bezárni. Ha előbb zárjuk be (pl. onPause), akkor visszatéréskor (onResume-tól kezdődik), nem lesz nyitott adatbázisunk (mivel a megnyitást végző onCreate nem kerül meghívásra!)"
Miért ne lenne? Csak akkor nem lesz, ha az onPauseban lezárod a kapcsolatot.
Legalábbis ez lenne a logikus. Persze nem tudom mennyire jó ötlet nyitvatartani a háttérben, nem csináltam még ilyet csak PC-n, ott meg ugye egész más a helyzet.

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Az írás nagyon nem az erősségem, ráadásul a hagyományos opengl programozásról nagyon keveset tudok, én andenginet használtam. Nehéz cikket írni róla, nincs dokumentáció sem, csak a példakódok és a fórum, ahol bárki szivesen segít, bár angol.
"Palm/Garnet OS alatt ez úgy működött, hogy a kész adatbázist (most sqlitenak felel meg) a program telepíthette fel, és rögtön kész adatok álltak rendelkezésre."
Életemben nem használtam Palm OS-t, de szerintem ezt most is meg tudod tenni. Kérdés, hogy minek, egyszerűbb a fentebb említett módszerrel letölteni valahonnan a kész adatbázist.
Az offline szótárak többsége így működik szerintem. -
fatal`
titán
Ilyenre nyílván az sd kell, ha utólag kell letöltögetni.
"Csakhogy azokban az adatokban nem lehet ugrálni, csak folyamatos beolvasást találtam."
Az assets meg a res mappát az emulátor sebességéhez hoztam fel, hogyha tele van adattal akkor az lassú (pl. játékfejlesztés, vagy sok beépített képpel operáló program)."Dupla tárolás, pl. asset-ből beolvasni, kizárva uis. legfontosabb, hogy azonnal reagáljon.)"
Ezt most nem értem. Az assetsbe rakott cuccok a belső memóriába települnek az apkval együtt, gyorsabb onnan beolvasni, mint az sdről. Viszont módosítani nem tudod, nem is arra van. -
fatal`
titán
Én nem a mentett adatokról beszélek, hanem az assets és res mappáról, ami az apkba van csomagolva. A mentett adatokat futás közben hozod létre.
Egyébként az SD-n tárolás nem biztos, hogy jó megoldás. Egyrészt felesleges permission kell hozzá (ha csak erre van használva), másrészt, ha kiveszik a kártyát a userek a telefonból, akkor nem működik az appod.
-
fatal`
titán
Azonnal az elég túlzás. Attól függ mekkora programot fordítasz, idő amíg átmásolja a telefonra az apk-t. BlueStacksre viszont valóban azonnal indul.
Az AVD iszonyat lassú, már maga az apk átmásolása is (egy 10 megás apk, amiben mondjuk vannak képek és zene kb. 1 perc mire átér rá), játékfejlesztésre alkalmatlan.
-
fatal`
titán
Ha nem adod túl drágán, akár lehet is.
Találkoztam már ilyen magyar céggel (valahol a neten olvastam), de írdatlan lehúzás volt. Eleve ugye a bevétel 30%-a a Googlenak megy és még a maradékból akartak lehúzni talán 60%-ot, ha jól emlékszem.Bár előbb-utóbb innen is lehet majd feltölteni fizetős appot, a kérdés csak az, hogy mikor...
-
fatal`
titán
Témákat tudsz csinálni pl. launcherhez, zenelejátszóhoz stb.
Az eladással gondok lesznek, Magyarországról nem lehet fizetős alkalmazást feltölteni. (Tényleg tud valaki erről valamit, hogy mikor lesz elérhető? Illetve a másik, ami érdekelne, hogy mikor teszik elérhetővé mindenkinek a lehetőséget, hogy a playes commentekre válaszolni lehessen?)
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezt még nem, köszi. Nem néztem ki belőlük, hogy van rendes tutorial, mert az oldal maga borzasztó gány
Aztán lehet, hogy ebből nem lesz semmi, majd meglátom. 
-
fatal`
titán
Jó tudni, hogy ilyen is van

Bár hurcibálom a beállított eclipset (be van zippelve), szóval mindegy. Esetleg tud a bundle valami extrát azon kívül, hogy benne van az sdk (gondolom) meg az adt plugin?
Más: Használta már valaki a Facebook API-t? HighScoret szeretnék posztolni a falra, de csak egy csomó katyvasz leírást találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gondoltam megnézegetem a WP8 SDK-t, hogy milyen, de összeakad a kettő. Remélem majd javítják. Bár nem tudom, hogy ez bugos-e, vagy a hyper-v.