Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73
    tag

Hm. Úgy látom, a fragmentek kérdéskörével egyedül maradtam. :(( Én végül is változókban (is) tároltam el a visszakapott Fragmenteket. Így sikerült a számukat darabonként egyetlenre korlátozni. Ez az egy példány aztán hol bekerül egy View-be, hol kiveszem onnan. A kód működik, de hogy ez helyes megoldás-e, nem tudom. Gondoltam, azért esetleges későbbi olvasókkal ezt megosztom.

Egy másik problémával kapcsolatban kérnék viszont jó tanácsot: Látszólag jól működik a program, tehát elfordításra is szabványosan leáll és újraindul. De ha az elfordítást kikapcsolt állapotban végzem el, akkor a program - hibaüzenet nélkül - leáll; pontosabban a Log-on jelentkezik egy le nem kezelt exception, amiről fogalmam sincs, hol ered. Az utolsó log-bejegyzés szerint az onPause lefutott. (minden visszahívást log-oltam) A hiba bekapcsoláskor jelenik meg, és ekkor már nem kapok debug üzeneteket.

A programot még tesztelem. A kérdés az, hol találhatok leírtást arról, mi (más) történik a programmal miközben a készülék stand-by-ba (és vissza) kapcsol? Azt gondolom, hogy egy onPause-onResume hívásnak kellene következnie, de erről nem találtam infot. Tud valaki esetleg ilyen jellegű forrást?

A kérdésem második felével kapcsolatban - vagyis, hogy mi történik, amikor a telefon elalszik - is érdekes viselkedést találtam:
    Elalváskor dob egy onPause-onResume-onPause hármast, ébredéskor uez. visszafelé: -onResume-onPause-onResume.
    A tesztet az Eclipse által létrehozott alapprogrammal (sehol egy fragment!) is megcsináltam, eredmény uez.
    Tudja valaki, hogy ennek mi az értelme és magyarázata?

(((Természetesen elfogadom, hogy minek kell izgasson ez az egész - ha egyszer működik. Csak a személyes gondom az volt, hogy elalváskor a rendszer a második onPause után valamiért belenyúl egy, az onPause-ban már lezárt adatbázisba. Ezt csak úgy tudtam kikerülni, hogy átpakoltam az egészet az onResume-onPause cikluson kívülre, így működik. Ami érdekes, hogy a hiba kizárólag elalváskor, és a második onPause után jelenik meg.)))

Új hozzászólás Aktív témák