- iPhone topik
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MagSafe-szerű mágneseket kaphat az Oppo Find X10 széria
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Megint egy Java/Android problémába futottam bele.

Sqlite adatbázist használok több táblával. A táblák kezelése igényel egy csomó String konstanst, amiket eddig ténylegesen String konstansként is tároltam, táblánként. Ez eddig működik.
A több tábla miatt szerettem volna a "közös" részeket kiemelni: pl. a contentType() az minden táblában ContentResolver.CURSOR_DIR_BASE_TYPE + "/" + contentSubType() érték lesz, természetesen a contentSubType() táblánként különböző.
Ezért fogtam a konstansokat, és áttettem őket metódusokba, melyek nem tesznek mást, mint visszaadnak egy String értéket (ehhez más metódusok meghívása is szükséges lehet, de végső soron ezek konstansok lesznek). Emiatt static-ként jelöltem meg ezeket.
DE! A szülő osztályban (ami az általános tábla azonosítókat kezelné) a static-abstract összeférhetetlenség miatt nem tudok abstract metódusokat alkalmazni! (amik az egyes táblábakat kényszerítenék a saját, egyedi azonosítóik megadására)Vagyis a gond gyökere: sqlite adatbázisnál nincs a tábláknak megfelelő osztálypéldány, csupán az adatbázishoz/táblához tartozó konstansok vannak (amit a Java nagyon nem szeret). Nem találtam ideális megoldást, eddig minden táblához van egy osztály, ami csak a konstansokat tartalmazza.
Ti hogyan szervezitek az adatbázistáblák konstansait egységes rendszerbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen videókártyát?
- Milyen autót vegyek?
- iPhone topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen széket vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- E-book olvasók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4357, 100% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest