- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Akciófigyelő: 25 000 forintos ajándék jár a Xiaomi Pad 8 tabletek mellé
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
trisztan94
üzenetére
Mondjuk leellenőrzöd, hogy a touchPos a textúrád koordinátáin belül van-e.
Így ni:
Vector3 touchPos = new Vector3();
touchPos.set(Gdx.input.getX(), Gdx.input.getY()*(-1), 0);
if(touchPos.x > karika.x && touchPos.x < (karika.x+karika.width) && touchPos.y < karika.y && touchPos.y > (karika.y-karika.height)){
karika.setPosition(new Vector2(touchPos.x - 106 / 2, touchPos.y + 238*2));
}
Amit az if-en belül írtam ott nem vagyok benne biztos, hogy léteznek azok a paraméterek olyan formában ahogy írtam őket, de elég logikus a dolog: A karika.x a karika x koordinátája, a karika.y az y koordinátája a karika.width a karika textúrájának szélessége, a karika.height a karika textúrájának magassága.
Elsőre bonyolultnak tűnhet ez a sor de rajzold le magadnak otthon a feltételeket egy papírra, (vizuálisan mindent sokkal könnyebb megérteni) és te is rájössz, hogy pofon egyszerű az egész.
Ja és igen, a feltételben a "touchPos.y < karika.y && touchPos.y > (karika.y-karika.height)" rész csak akkor működik ha felfelé növekvő, lefelé csökkenő koordináta rendszert használsz, máskülönben: "touchPos.y > karika.y && touchPos.y < (karika.y+karika.height)" a nyerő (ugyan az, csak fordítva).
Elég reggel van még, de ha nem írtam el semmit akkor működnie kell így.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyar kiosztású Apple Magic Keyboard 2, Touch ID, teljes méretű
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB - 1 ÉV APPLE GARANCIA
- 2026 MacBook Air / MacBook Pro / M5 - M5 Pro - M5 MAX 14" / 16"
- Asus 15.6,core i3 8145U(4x3,9Ghz)IntelUHD VGA,MAGYAR Vil.bill.,8-20GB RAM,SSD+HDD?,,Win.11
- LG UltraGear 27GS85Q-B NanoIPS/2K/200HZ (068)
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xbox One / Xbox Series játékok
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest