- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
kovacs65 #86113 üzenetére
Sok helyen az osztálynak saját FB csoportja van, és ott kapnak anyagokat infókat a tanároktól. Nem feltétlenül gáz ez, csak meg kell tanítani a gyereket normálisan használni. (Mondjuk isiben nem tanítják, és a szülők nagy százaléka sem tudja értelmesen használni, szóval a gyerek sem fogja tudni...)
-
cidalain
veterán
válasz
taklasz #86107 üzenetére
a rom tartalmazza a drivert, azt utólag piszkálni már nem lehet.
max rom szinten, még a frissítés előtt.
a gyári állapotot úgy értem, hogy online boltban 20-ért veszel egy full gyári működő, nem korlátozott példányt, és arról leszippantani a romot. aztán "nem tetszik", és elállsz a vásárlástól. persze kérdés, hogy le lehet e menteni egy működő cuccból a szükséges anyagot. -
cidalain
veterán
válasz
taklasz #86101 üzenetére
igen, így más megvilágításba helyeződnek a dolgok.
ennyi darabszámmal simán bekopognék a gyártóhoz, hogy ugyan már adja oda a romot.Bár hogy utána mit lehet vele kezdeni, az megintcsak jó kérdés. cél feladatra 1-2 sw futtatására oké lehet, de egy chrome gmail facebook kombó a halála lesz
-
cidalain
veterán
válasz
taklasz #86099 üzenetére
nagyon nehéz ügy.
egy ilyen tablet most újonnan 20 rugó. 5-6000 forintos szervízóradíjjal nézve, ha 4 óránál többet cseszel el a javításra, akkor inkább neki se állj, vegyél egy újat (de nehogy vegyél, mert ócskavas, inkább valami kínai 2 GB ramosat 80 dollárért)
szóval, ha valakinek csinálod, akkor sosem jön vissza a befektetett munka. ha magadnak csinálod az azért más kérdés, de mivel régi vacak a hardver, értelmesen nem fogod tudni mire használni, akkor meg minek vesződnél vele.
ha a jelenlegi ráhenkölt romnak annyi a baja, amit írtál, akkor tojd le, a kamerája úgysem alkalmas értelmes kép készítésére.
szóval guglizás 1-2 óra, ha van rom letöltés. romcserével szarakodás 1 óra. tesztelés min 2 óra. ha valami nem oké akkor újrakezdés.
engedd el, jó az úgy, ahogy van -
cidalain
veterán
Probléma van most a Google-nél, ezzel szopnak mindenfelé, több fórumon is olvastam. Hivatalos hibajelzést a Google nem adott ki, de a probléma fennáll. Nem feltétlenül globális a gond, de EU-ban több országból is van komment ezzel kapcsolatban.
Tedd félre mára a tabot, meg kell várni míg megoldódik. -
cidalain
veterán
válasz
tankal #86089 üzenetére
Ha Netflix, akkor elvárható a HD lejátszás gondolom. Ezt nem minden eszköz tudja. Samsung összes, de az A széria alsóbb kategóra, az S-ek meg drágábbak mint a limited. Huawei T5, vagy M5 már régi, de néhol kapható még, ezek még google supportosak. És tudja még a Lenovo P11-től felfelé, meg némelyik Yoga.
Most az ársávoddal összevetve a Lenovo P11 lehet a jó döntés neked. A 4/128GB-os 110 körül van, de Alzán láttam 4/64-es 90-ért.
Illetve a Samsung S6 Lite még megvan 130-ból. Szóval ez a két opciód van igazából. -
cidalain
veterán
volt már korábban is így, hogy pár napig nem volt kapható, aztán mindig újra lett. persze ebből sem lehet következtetéseket levonni, mert egyszer eljön az, amikor már nem lesz. remélem, hogy nem most még, mert azért ez egy jó 8-as opció általános netezgetésre, olcsón.
#86084 McJoker
Akkor jó, a Google Táblázatok erre pont tökéletes (szerintem), driveról beszív, módosít, hozzáír, ráment, visszaszinkronizál. Otthon/irodában meg PC-vel is meg lehet nyitni, molyolni az adatokkal. Gyakorlatilag tényleg bármi gép jó erre ami szimpi neked (Samu, Lenovo ajánlott itthonról (számlával, ha céges lesz), 3 vagy 4 GB ram, 10" fullHD kijelző, 4G-s net) -
cidalain
veterán
válasz
McJoker #86078 üzenetére
Lenovo tab M8 fullHD 60 körül az Alzáról. 3 GB ram, 8" fullHD felbontás. Kicsi, könnyű, erre a feladatra bőven jó. Hátránya, hogy csak wifis, illetve valami jó tokot+üvegfóliát kéne hozzá venned még, ha már egyszer gyáras környezetben használod.
Mondjuk erre pont jó lett volna neked egy Samu Galaxy Tab Active, de a 2-es már nem igazán kapható, a 3-mas meg nagyobb méretű, ráadásul drága
Az Excel viszont kérdés, hogy mennyire bonyolult. Ha csak a táblázat a lényeg, az pl Google Táblázatokkal elég jól megoldható, de ha egy kész XLS fájllal akar az ember dolgozni, ami teli van képletekkel, akkor az elég problémás Androidon (próbáltam a MS Excel android appját is, de eléggé korlátozott egy PC Excelhez képest). A Google Táblázatok meg tök jó Driveból böngészővel PC-ről is, csak ne akarja az ember átrakni onnan később XLS-be (pláne ha rakott bele képleteket). Első körben mindenképp kipróbálnám valami Androidos telón, hogy a táblázatot tudod e kezelni valami Android appban, mert ha itt bukik a mutatvány, akkor Win tabletre lesz szükséged, valódi Excellel.
-
cidalain
veterán
válasz
tvamos #86056 üzenetére
Nekem azt mondja, hogy csatlakozzak a csatornához, csak a támogatók nézhetik meg a videót. Fizetős yt csatorna. Ha előfizetnék gondolom lejátszaná, nem nyafogott a yt verzióján.
A linkedre bökve megkérdezte a tabom, hogy yt appban, vagy böngészővel nyissa-e meg. Nálad ilyen nincs? Böngészővel nézve min nyafog? Ott nincs yt app verziószám -
cidalain
veterán
Durvább samukban van Harman Kardon rendszer, de a Lenovo P11-ben is 4 hangszóró van (a Proban biztos, de asszem a simában is).
Meg az új Xiaomi Mi Pad 5-ben is 4 hangszóró van. Hallani egyiket sem hallottam, így összehasonlítási alapom nincs, de a 100 alatti tabokban 1 max 2 hangszóró van, ami semmi extra, és az sem mindegy hogyan tartod a hangzás miatt (pl nekem alul van a kettő, így csak állítva jó hallgatni, fektetve egy oldalról jön) -
cidalain
veterán
válasz
JohnYBoVs #85972 üzenetére
az alja legyen a keresésednek hogy 3 GB ram legyen benne, ha android vonalon maradsz.
nagyjából így az 50k alatti készülékek ki is esnek. de mivel kereted van rá, így akár 4 GB ramos készüléket is vehetsz, használtan felsőkategóriás is kijöhet 100-ból (Samu s5e, Samu S6 Lite, Huawei Mediapad M5)
Összefoglalóban szereplő kínaiak is vehetőek 50-60 körül vannak jó vételek, netezni bőven oké -
cidalain
veterán
Lehet, de nem biztos
@Thomas19
Ha valamit meglátunk jó áron, amit hajlandóak vagyunk érte kifizetni, akkor meg kell venni. Nem szabad nézegetni hogy na, vajon lesz-e olcsóbb. Nyilván előfordulhat, hogy egyszer igen. De ha ezt a bizonytalan időt ki akarjuk várni, akkor az a valami annyira nem is fontos, vagy mégse a mi árkategóriánk. És ha valamit megvettünk, akkor egyből kiszedjük az árfigyelőt, nehogy véletlenül agyonüssön a guta ha 3 hét múlva 5 dolcsival olcsóbb lesz.
Az nem játszik szerintem hogy oké van tabra pl 50 rugónk. A kinézett gép 55. Várunk lemegy 49.9-re. és nem vesszük meg, merthogy ha lement ennyire, akkor biztosan le fog menni 45-re is, és az meg már mégiscsak mégjobb. A külföldi oldalakon sok helyen a segítségünkre van az árgrafikon. Ha az aktuális ár a valaha volt legolcsóbb környékén van, akkor nincs min gondolkodni. -
cidalain
veterán
válasz
Thomas19 #85961 üzenetére
Ez nem a rutinon múlik. A rosseb se tudja, hogy szállítási gond van, vagy nagyon sokan rendeltek, vagy egyszerűen chiphiány miatti gyártási gond, vagy csak simán beszüntették és kifutott a típus.
Most mondjam azt, hogy lesz biztos még, vagy mondjam azt hogy ezt bebuktad? Mire alapozom ezt? Semmire. Akkor meg minek mondjak bármit is? Nézegesd az oldalon, ha lesz vedd meg, ha nem akkor kifutott -
cidalain
veterán
Csak 2 giga ram van benne, HD felbontással, amit mi már nem ajánlunk.
Ez az ajánlható verziója Lenovo M8 fHDUgyanakkor megjegyzendő, hogy az eredetileg kinézett tabbal a Szókereső, és a Passziánsz röhögve el fog menni, de még filmet is lehet rajta nézni (már ha a 8" HD felbontáson ezt filmezésnek lehet hívni). De tartalék nem lesz benne, egyéb dolgokra pl több fülön való böngészére, miközben Facebook megy a háttérben majdhogynem alkalmatlan már az a készülék.
Ha mégis az olcsó gép mellett döntötök, akkor miután belaktátok a kívánt játékokkal, egy normális alacsony HW igényű böngészővel (ami nem a Chrome), akkor nyugodtan deaktiválhatjátok a Google fiókot, és a Face-t sem kellene erőltetni, úgy jó lesz -
cidalain
veterán
válasz
Zaraquen1234 #85902 üzenetére
ha kell a nagyobb méret, és belefér a keretbe akkor megéri megtoldani. és még ramból is több van az M10-ben. Itthon nincs jobb alternatíva.
-
-
cidalain
veterán
válasz
winhate #85861 üzenetére
Ha olyan hibaüzit kapsz, hogy az app nincs telepítve, akkor rossz az apk. Rosszul lett lementve, vagy akármi. Ilyet egyszer nálam is csinált egy céges kis app, aztán kiderült, hogy a fejlesztő srác valamit eltolt, mikor az apk-t létrehozta. Végigment, mintha telepítené, aztán hibaüzi, és sehol semmi.
Töltsd le máshonnan, apkmirror-ról, vagy huaweitől. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
robotzombie #85849 üzenetére
Nincs a közeledben valami nagyobb műszaki áruház, ahol megnézheted a kiállított gépeket? Esetleg ha budapesti vagy akkor valamelyik Samsung Experience Store-ba be tudsz ugrani.
-
cidalain
veterán
válasz
robotzombie #85845 üzenetére
A xiaomi már rendelhető (banggood CN verzió). Október elejére vállaják a deliveryt. Ha nem sos, akkor 1-2 hét még belefér. Itthon nem hiszem hogy egyből lesz. Egyenlőre az is kérdés hogy lesz e Global verzió...
Vedd az S7-et, online, ha nem tetszik a kijelző, visszaküldöd.
Ha így teszel, utána a P11 Pro-t vedd. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
nekem is volt egy tabom (másfajta), aminek meghalt az akkuja.
szétszedtem, és az akku helyére feltettem egy profi tápegységet, de az istennek sem akart elindulni, lehet hogy más is meghalt, nem csak az akku (nekem annyiban volt jó, hogy így megspóroltam az új akku árát...) -
cidalain
veterán
válasz
doddencs #85802 üzenetére
Mehet az is, ez még google-ös huawei, de ez egyben a hátránya is:
Nem friss konstrukció, 3-4 éve jelent meg, emiatt az android is csak 8-as, és nem is lesz frissebb.
Ugyanakkor általános felhasználásra elegendő. És 10"-os nagyobb, mint a másik kettő. És a linkelt helyen belefér az akcióval a keretedbe. Ráadásul ez 4G képes, ami jól jöhet, ha olykor elviszed otthonról, tudsz bele SIM-et tenni netezni. -
cidalain
veterán
válasz
doddencs #85800 üzenetére
Lenovo tab M8 fullHD
Csak ebben a boltban árulják, +- 1-2000 áron, tehát nem érdemes nagy akcióra várni. Mindenhol máshol a 2 GB-os verzió van, azt nem érdemes venni, hiába olcsóbb.Esetleg Samsung Galaxy Tab A7 Lite (SM-T220) - 8.7", bár a kijelző HD, míg a Lenovo fullHD.
-
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #85797 üzenetére
Mennyire életszerű, hogy játék közben nekiállsz képszerkeszteni, és felvátva nyomod őket, azaz 2-3 percenként taskot váltasz?
Mert ha nem akkor ha játszol miért fontos a háttérben a képszerkesztő, vagy bármi más, ami 2 giga memóriát eszik, vagy ha dolgozol, akkor minek megy a háttérben a játék. Értem, ha elfér, akkor megy, ilyen az andoroid, de miért baj, ha bezárja időközben? Ennyire gáz kivárni az újranyitáskor azt az időt amíg betölt?
Persze van akinek ez megérhet 50-100k plusz forintot, de a kérdezőnek 150k volt rá a keret. Átlagos felhasználásra senki nem használ olyan appot ami 2 GB-nál több memót eszik, de ha mégis, a 4GB ramos tableten az röhögve el fog futni. -
cidalain
veterán
Az volt már, hogy a Huaweinél most év végéig akkucsere program van a szervizben? Telóban 7490, tabletben 8490 forintos fix áron cserélnek akksit, típustól függetlenül.
https://consumer.huawei.com/hu/support/battery-service/
Mondjuk a taboknál nem mindegyik van az akcióban...
-
cidalain
veterán
válasz
TrollBalint #85793 üzenetére
Jó döntés
-
cidalain
veterán
válasz
TrollBalint #85791 üzenetére
4 GB rammal nyugodtan lehet tabletet venni. Ugyan van több rammal is gép, de az itthon jóval többe kerül, vagy kínai, és akkor nem lesz meg a héten (illetve a gari is problémásabb, ugyanakkor olcsóbb)
-
cidalain
veterán
válasz
FlashBird #85788 üzenetére
Jaja, akartam is írni, hogy próbálj másik hivatalos szervizet, cska lemaradt. Ezeket ha ott elmondod, és készségesek, és rászánnak 10 percet, hogy szétkapják, akkor minden világos lesz.
(Pl ha az akku felgyújtja az
iphone-ta random telót, akkor az sem user error, és rendesen kivizsgálják, nem hajtják el az ügyfelet, hogy biztos beesett a szalonnasütőbe) -
cidalain
veterán
válasz
FlashBird #85786 üzenetére
ez így eléggé érdekes.
én azért futnék még egy kört a Samsunggal, hogy a tableten külsérelmi nyom nincs, és ugyan törés van, de véleményed szerint (és a szervizes srác szétszedés nélküli vizsgálata szerint is) nem külső behatásra történt, hanem történhetett az akkumulátor puffadásától is.
emiatt kifejezetten kéred, hogy a szervizben szedjék szét a tabletet előtted, és vizsgálják meg az akkumulátort. mert az akku hibájából történt törés nem külső behatás, ellene userként nem tudsz tenni, azaz a probléma garanciális.
amennyiben az akku esetében nem áll fenn elváltozás, puffadás, abban az esetben elfogadod, hogy a készülék nem garanciális sérülést szenvedett. viszont e vizsgálat nélkül nem fogadható el a Samsung álláspontja a garancia megtagadásáról.
-
cidalain
veterán
válasz
FlashBird #85783 üzenetére
Garis még? Ki volt a szervizes srác, a Samu szervizben volt ez?
"Esélyesen az akku megdagadt" - tehát szét se szedte?
Ha tényleg a puffadt akku nyomta szét hátulról, az kőkeményen garis ügy szerintem, és egyértelmű, és nem user error.
Ha viszont szürkeimportos, és GSM shopos a gari, akkor valószínűleg megette a fene, a hivatalos szerviz rá sem néz, a GSM shop meg nyilván lepattint, lehet fordulni akárhova... Szívás az egész, ideoda rohangálni, max egy S6 vagy afölöttinél éri meg a sok vesződséget (és nem garantált a siker úgy sem, mert hivatkozhatnak szakszerűtlen töltésre, kint hagytad a 40 fokos napon akármi, nem tudod nem cáfolni)Illetve sok eszköznél az akkura külön gari vonatkozik. De általában az az akkuteljesítmény miatt, a puffadás nem üzemszerű, user által nem elkerülhető.
Láttam már puffadt li akkut, akár 2-3 centi vastagra is meg tud duzzadni, szóval lazán szétnyomhatja a gépet, ráadásul az alaplap és az akku egymás mellett vannak, így az akku tulajdonképpen közvetlenül a hátlap és a kijelző között van, nincs mi elnyelje a tágulást.
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85760 üzenetére
Samu = Samsung
De várjál csak. Ha nem te vagy az IT, akkor miért nem az IT mondja meg, hogy mit kell venni. Illetve a legjobb lenne, ha a fejlesutő mondaná meg. És előírná azokat a third party appokat, amiket az ő fejlesztése mellett kötelező futtatni.
Portfigyelő app. Ha az eredeti appnak fontos az, hogy mellette mi fut még, akkor miért nem fejlesztették bele a figyelést? Ha már nem fejlesztették bele, akkor legyen már egy előírás, hogy ezt használd, így állítsd be, és ezt kell majd figyelni benne. Enélkül mi célt szolgál egy ilyen program? Én mint bizonyos fokú IT szakember már láttam PC-n ilyet, használtam is, de rohadtul nem egyszerű ebből semmit sem kibogarászni. Egy adatelemzőnem meg ilyenhez semmi szaktudása. Ha csak bizonyos portokon működik az app, akkor az eszközt korlátoznám azokra a portokra (akár egy tűzfallal), így a többit felesleges figyelni, mert nem fog ott menni semmi.
Szóval megannyi kérdés amit nem értek, és persze ez itt mind off, de ezekre így nagyon ajánlani sem lehet eszközt, itt az eszköz csak a feladat 40%-a, a többi app kérdés, de persze azoknak kompatibilisnek kell lenni az elemző appal amit nem ismerünk, meg egy kb céges elvárásnak is meg kell felelnie, amiről meg kb 2 mondatnyi infó van.
Én épp ezért beajánlottam a ma kapható legjobb Androidos tabletet, merthogy azon minden elfut. A többi a cég IT csoportjának dolga. De persze ezekre már választ kellett volna kapniuk egy teszt során, és akkor már meg lenne a hardver is...
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85758 üzenetére
Én nem szaroznék, Samu Tab S7+ (esetleg a sima S7 ha a 11" is elég)
Google, és Samu cuccai letilthatóak, eleve nem is kell belépni fiókokba. Van ceruza.
Szinkron app nem világos, hogy a piacról kell hozni valamit, vagy az elemző proginak része? De ha az elemző progi elérhető helyekre ment/logol, akkor azt biztos meg lehet oldani értepmes appal hogy szinkronizáljon. -
cidalain
veterán
válasz
Márton #85749 üzenetére
Sajnos nem találtam hirtelen leírást hogy milyen 4G frekvenciákat támogat. Ha a B20 800 MHz sávot nem tudja akkor városon kívül és vidéken nem nagyon lesz 4G csak 3G vagy Edge.
Tömeg itt lehet elírás, Alza oldalán 500g van, az valószínűbb, hogy jó.
Természetesen van Play áruház, és különböző Google szolgáltatások. -
cidalain
veterán
válasz
Márton #85746 üzenetére
Az a baj, hogy egy átlag tabletben nem nagyon gyúrnak a fényerőre, 4-500 nits körül vannak a tabok.
Az UMAX az Alza saját márkás terméke, kínai termék UMAX logóval. Gari van rá, ennyi elég, ebből a keretből itthonról be kellnérni ezzel, a jobb nevűek ennyi pénzért gyengébb hardvert adnak.
Külföldről (Banggood) lehetne még pár modellt ajánlani, az előtted írtam pont kettőt másnak, lesd meg azért azokat is. -
cidalain
veterán
válasz
Irvkhf #85719 üzenetére
Az android nem olyan mint a windows, hogy felteszem, telepítek egy-két drivert, aztán jólvan használom. adott hardverre, csak speciális szoftver megy fel, ezt nem lehet összelegózni. ha az adott vasra létezik más, alternatív rom, akkor le kell tölteni, fel kell tenni. kérdés, hogy létezik e ilyen alternatív rom. röviden: nem valószínű.
ez egy olcsó brandelt készülék (azaz Navon megvett egy kínai tabletlicenszet Navon logóval felszitázva 5-10000 példányban), eleve a gyártó is max egy verziót portol, aztán még frissítéseket sem nagyon, így ez zsákutca. alternatív rom készítők meg olyan készülékekre szoktak fejleszteni amiben van potenciál: jó hardver, népszerű, nagyobb darabszámban eladott készülék. erre egyik sem igaz, így szerintem itt sem lesz megoldás. minden más alternatíva egy átlag usernek nem járható út. ebből a szempontból mi is átlag userek vagyunk, nem tudunk android operációs rendszert fejleszteni, nem tudjuk hogyan kell portolni, stb.
ha a google nem dob neked kész megoldást, akkor mi sem tudunk mit mondani azon kívül hogy ez egy régi és gyenge készülék, eleve meg sem szabadna venni (megelőzendő az ilyesmi szopásokat).szóval tényleg csak két értelmes dolgot tehetsz:
-használod így és benyeled a kompromisszumokat, cserébe hogy olcsó volt (bár az előzmények alapján ez neked nem tetszik)
-ha boltban vetted újonnan, akkor visszaviszed, hogy ez így egy rakás kaki - a visszakért pénzhez hozzáteszel valamennyit és veszel egy olyan tabletet, ami bekapcsolás után normálisan megy. -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85701 üzenetére
Mivel gyárilag előtelepítettek a legtöbb tableten, simán leszedni őket nem lehet, csak root-tal. Vagy tiszta alternaív rom telepítése után eleve nem teszed fel.
Viszont melléjük feltehető más, és beálíthatóak alapértelmezettnek. -
cidalain
veterán
válasz
orygabor #85695 üzenetére
Elvileg a fájlkezelő jobb felső sarkában a három pötty menü alól tudod elérni a kukát. Ott meg tidod nézni mi van benne, vissza is állíthatod, ki is ürítheted.
A "kukába törölt" fájlokkal nem történik tárhely felszabadítás, így azt szükséges a kukából is eltávolítani.
Persze Samu tablet most nincs kéznél, csak holnapután tudnám meglesni pontosan. -
cidalain
veterán
válasz
ToZala #85688 üzenetére
Szerintem egy könnyebb 8-as tabot kéne neki venni, azt kézben tartani is jobb.
Lenovo M8 FHD az Alzáról. Csak itt van 3GB rammal, és fullHD felbontású kijelzővel 60k környékén. [link]Ha külföldi vétel is játszik, akkor 60 körül vannak jó ajánlatok onnan is, de azok jellemzően nagyobbak, 10" méretűek.
-
cidalain
veterán
válasz
ToZala #85686 üzenetére
felejtős, 1,5 GB memória van benne, kínszenvedés lesz használni. az akku ugyan nem drága 10k alatt találni a hazai piacon is, de a Samu E széria már újkorában is gyötrelmes volt.
inkább vegyen egy új tabletet, vagy egy laptopot (akár használt, üzleti kategóriásat)olvasgatni ugyan jobb tableten, de írni meg dolgozni talán laptop az ideálisabb. most mondjuk egy elsős még egyiket sem fogja csinálni az elején, max játékos kattintgatós feladataik lehetnek, ehhez a tab most még ideálisabb talán.
-
cidalain
veterán
válasz
csikosdapro #85630 üzenetére
Nézd meg külföldről mennyi lenne a kijelző, csak ne felejtsd el rátenni az áfát az árra, mert az mindenképp rá fog jönni. Esetleg Emagon nézz körbe, ott szoktam látni kijelzőket telóhoz, tabhoz.
Ha a kijelző magában sokkal olcsóbb, akkor azt bármelyik GSM szervíz berakja neked egy tizesért. Kb fele annyiból megúszható, mint amit a szerviz mondott. Ha magad cseréled (vagy ismerős egy tábla csokiért), akkor meg még jobban jársz. -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85623 üzenetére
Persze, én is feltöltöm 100-ra, ha úgy alakul és éjjel töltöm, akkor reggelig úgy marad. NiMH akkuknál úgy volt javasolt, Li akkuknál már nem feltétlenül így van.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #85618 üzenetére
Egy akkunak az idő ellensége. Meg persze az se jó ha maxra töltöd, és az se a csontra lemeríted. De az se ha nem használod. Így én nem javasolnám ilyen előre megvenni (1-2 hónap még oké, de 1 év már szerintem felesleges.)
Illetve ha most megveszed, akár ki is cserélheted egyből (legalább látod ha pocsék, és tudsz reklamálni), illetve a nem totál halott régit még el lehet adni használtként úgy hogy mittudomén 50%-os állapotban van. -
cidalain
veterán
válasz
SlayerSub #85597 üzenetére
Kérdés, hogy mit torrenteznél? Ha csak filmet, zenét, az nem gáz.
Ha amúgy nem járkálsz dirty site-okon (azaz normál tartalomfogyasztásként netezel), és Play store-ból telepítesz, akkor totál felesleges a vírusvédelem. De persze használhatsz, csak annak mindig lesz állando proci és memóriaigénye. -
cidalain
veterán
válasz
gyuszmó #85550 üzenetére
Nyilván számít.
De pl ha BT be van kapcsolva, de nincs semmi eszköz csatlakoztatva rajta keresztül, akkor alig mérhető a fogyasztása.
Wifi sem foglal sok akkuidőt normál használat mellett. Mondjuk 4K videó streameléskor már többet fogyaszt, mint behívni egy cikket a böngészőben.
Da a bekapcsolt kijelző viszi el a legnagyobb részét az akkunak. -
cidalain
veterán
válasz
gyuszmó #85545 üzenetére
Ez teljesen normális, ez durván 8 óra kijelzőidő lenne. A kijelző fogyasztja a legtöbbet. Ráadásul minél nagyobb a fényerő, annál többet fogyaszt. A 80% fényerő elég magas, bár kint használva kellhet. Nekem házon belül 50% körül van az én tabomnál, és esténként még ennél is lejjebb húzom.
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85522 üzenetére
Ha idehaza akarod megvenni (azaz kínai tab nem játszik), akkor rá kell szánni kb 60-at.
Lenovo M8 FHD 8" 3 GB ramos verzió az Alzáról
Huawei Mediapad T5 10" 3 GB ramos verzió, ha kellene a nagyobb kijelző.
Figyelni kell, mindegyikből van gyengébb 2 GB-os verzió is opcsóbban, azok már nem nagyon ajánlottak. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
helixP #85491 üzenetére
YT olvasás net kombóra elég a 3 GB, így az Alzás Lenovó jó választás lehet. Én ugyanerre egy Mi pad 4-et használok, szintén 3 GB rammal. Általában 1 giga ram mindig szabadon van. Böngészésnél 5-6 lap van nyitva, és 4-5 progit használok (plusz ami a háttérben pörög). Teljesen oké ilyen, inkább tartalomfogyasztós-olvasós gépnek a 3 GB ramos.
-
cidalain
veterán
válasz
Piazza #85484 üzenetére
Jó, hát nyári napsütésben fullra az átlag tabletnél annyira nem erős, az már az ipari felhasználás szint. Teló nyilván azért jobb, mert azt simám előkapod az utcán, akár totál napsütésben is.
És ez még a jobb fényerejű tabok közé tartozik, aminek az ára nincs a csillagos égben.Én használok fél-ipari Samu Tab Active 2 tabot, ami 3 éves cucc, annak 500 nit körül van a fényereje. Ez is folyamatosan fejlődik azért, a mostani kínaiak már alapáron tudják ezt.
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #85478 üzenetére
Otthoni tabletnek tök jó. LTE sem kell, meg GPS sem. (Mi Pad 4 wifi only tulajként bebizonyosodott, hogy tényleg nem kellenek ezek)
Mobilnet szükség esetén megosztható telóról, és átlagember nem fog ekkora gépen navigálni. Mondjuk ha csinálnának egy 8-9" körülit is, na az nagy királyság lenne. -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85472 üzenetére
Szerintem igen, ez a felhasználás inkább laptopot igényelne.
-
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85466 üzenetére
Hát igen. Ha a laptop is játszik, akkor abból csak komolyat szabad venni, a 150 alattiak amiket a boltban kapni, nem mennek el 10 évet. De használt, 2-3 éves üzeleti kategóriás notik már bőven 200 alatt megkaphatók itt hardveraprón is, akár 7. generációs core i5 procival is, 8 giga ram 250 ssd, 12-14 col. Ezek azért bőven jobbak, mint egy középkategórás tab 100 alatt, és kevésbé gyorsan avul el. Dolgozni talán még jobb a noti, főleg ha opykor több órát kell előtte ülni.
Tablet abban erős, hogy felkapod, nyomizod 2-3 percet és meg is vagy a feladattal - ugyanennyi idő alatt a laptopot csak előveszed a táskából és bekapcsolod.
A kettő között inkább a felhasználási terület a különbség, nem mindegy mit és mennyit akarsz vele csinálni. -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85452 üzenetére
Van olyan tablet, amiben tehetsz Sim-et, az az utcán is tud majd netezni.
Minden program rátehető, ami általában egy androidos telefonra. Ugyanúgy a Google Play áruházból telepítesz, mint telefonon (kivéve újabb Huawe tabletek esetén, annak Huawei alkalmazásboltja van)
Program biztosnág: ha a hivatalos áruházból telepítesz, akkor a boztonság többé-kevésbé garantált. Az ellenőrzés az áruháznál van, a fejlesztő fetöltött programja ellenőrzés nelkül nem lehet publikus.
Akku. Volt tabletem amit 4 évet használtam, és a végén már mindennel bajom volt, de az akkuval pont nem (3-4 év alatt ezek hardveresen és szoftveresen is elavulnak, előbb fogod újra cserélni a gépet, minthogy az akku meghaljon)
Táblázatkezelő: ha a PC-n Excelt használsz, akkor az itt annyira nem oké. Van hivatalos Microsoft Excel androidra, de közel sem tud annyit, mint a Windowsos verzió. Nekem a Google Táblázatok bevált, de nem ugyanaz... Mondjuk Office 365 az elvileg jó lehet.
Külső billentyűzet ugyan van, de úgy csak max asztalnál tudod használni, nem lehet úgy ölbe kani mint egy laptopot. -
cidalain
veterán
válasz
MostaPista #85448 üzenetére
Nagyjából olyan laikusnak tudnék tabletet ajánlani, aki alapvetően internetezik, esetleg facebookon, egyéb programok keresztül kapcsolattartásra használja a gépet családjával, barátaival.
Régebben erre egy olcsóbb asztali számítógépet, vagy egy laptopot ajánlottak, de úgy 7-8 éve már nem célszerűek. Jó lehet egy okostelefon is, de a kicsi kijelző miatt otthonra, hosszabb idejű netezésre az nem feltétlenül alkalmas. Ellenben egy nagyobb tablet igen. Egy középkategóriás tablet jelentősen olcsóbb mint egy átlagos laptop, vagy asztali számítógép, és kisebb helyet foglal, könnyebb kezelni, mobilisabb.
-
cidalain
veterán
Valami gebasz van a Google alkalmazással androidon, mert 5-10 másodpercenként hibaüzenetet dob, hogy az alkalmazás leáll. Ez az a Google alkalmazás, ami a Google kereső widgetet csinálja (többek között). Nem minden androidos készüléket érint, de az elmúlt 2 órában 4-et kellett megcsinálnom. Nem frissítésfüggő, a tabletemen is előjött, és ott nincs bekapcsolva az auto update sehol sem.
Gyors megoldás:
Beállítások/Alkalmazások/Google -> frissítések etávolítása, gyári állapotba hozás.Nem keverendő össze egyéb google alkalmazással. Ahol az alkalmazásoknál van rendszer és telepített alkalmazások listája is, akkor a telepítettek között kell keresni. Kicsit macerás, mert közben vadul okézgatni is kell a 5 másodpercenként feljövő hibaablakot.
Hivatalos jelentést még nem olvastam erről. -
cidalain
veterán
válasz
robotzombie #85441 üzenetére
mondjuk ez nem meglepő, az amoled technológia más, mint az ips, és pont a megvilágításban van a lényeges eltérés.
-
cidalain
veterán
válasz
laciba77 #85424 üzenetére
Lenovohoz volt szerencsém, elég jó kos cucc ár-érték arányban. Mondjuk akkor még nem volt 10es droid update, és a google rendszer sem kellett, így be sem jelentkeztem oda, szóval nem is pörgött semmi cucca a háttérben.
Filmezni, netezni pont jó a P22, azt később is tudni fogja. Nekem fontosabb lenne a FHD, mint a rendszeres frissítés. Filmet nézni, értelmes oldalakon szörfölni nem olyan nagy biztonsági probléma, hogy ragaszkodni kelljen a security update-ekhez. Hangsúlyozom, szerintem. Másnak lehet hogy pont a másik irányba billenne a mérleg. -
cidalain
veterán
válasz
KicsiBGery #85415 üzenetére
100 alatt nincs ilyen tablet.
Igazából android vonalon max 3-4 gép jut eszembe amivel működhet a monitoron való megjelenítés (vezetéken), de annak is utána kell járni hogy valóban tudja e. Mondjuk az árszint minimum kétszer akkora mint a kereted (Samu S6, S7, S7+, Lenovo P10 Plus)
Somatom meg tudja mondani hogy S7+ tudja e ezt, de pont ez lenne a legdrágább...De wireless displayre az olcsóbb, 100 alatti modellek is képesek, de itt olyan megjelenítő is kell, ami szintén képes erre. Pl egy okostévével ezt gond nélkül megoldom.
-
cidalain
veterán
válasz
spileraaa #85398 üzenetére
Durván 60k hufnak felel meg, kicsit alatta. Annyiért teljesen jó. Megértem a kollegát, hogy minél több ram, annál jobb, de nem igaz, hogy ne lehetne használni egy tabot 3 gb rammal. És nem fogja megutálni az ember 3 GB rammal. Ha ennyi zseton van rá, akkor ennyi. Ha ezen nem lehet növelni akkor ez a tab egy megfelelő választás. Nyilván egy középkategórás tab nem a legújabb hardverelemekből van összelapátolva, de ez nem jelenti azt, hogy használhatatlan.
-
cidalain
veterán
válasz
tybsen #85393 üzenetére
persze mindenki más, de csak azért kiadni +600 eurót, hogy hátha később majd jól jön az a plusz, amit tud, szerintem az merénylet a pénztárca ellen.
azért az S6 Lite nem olyan szar cucc, általános felhasználásra elegendő tartalék van benne a következő 1-2 évre is. ha meg mégis szintet kellene lépned 2 év múlva, akkor az S6 Lite-ot el tudod adni használtan elég jó árban, simán lesz piaca. gari 2 év, így kb annak lejártakor még mindig 60%-os áron eladható, és megveheted az akkori csúcsgépet, ami vélhetően jobb lesz mint a mostani csúcsgép. ez esetben csak az S6 Lite árának felét bukod kb, és utána jobb géped lenne (mint az S7 két év múlva). Ellenben ha most beleszállsz a nagyba, és nem használod ki, akkor ugyan elleszel vele jó pár évig gond nélkül, de feleslegesen sok pénzed áll benne (és az idő előrehaladtával, az értékvesztés miatt nem is tudod visszakapni a nagy részét egy esetleges eladáskor)
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #85371 üzenetére
Jó, de 16 giga?
Bakker cégnél a 3D tervező gépekben van ennyi. Egy telóval/tabbal büdös életben nem fogunk olyan szintű munkát végezni. Persze hozzá kell tenni a sok kókány appot, amik azért, hogy gyorsan menjenek, minden szart betöltenek memóriába, mert annak az elérési ideje sokkal jobb, mint a flashé. De ettől függetlenül általános használatra a 16 giga nettó pénzkidobás. Ebbe simán belefér 50 nyitott app, meg egy böngésző vagy 100 ablakkal. Nem életszerű, mert ugyan smooth lenne a váltás az appok között, de amíg megtalálom az 50 nyitott közt, addig lemegy a nap.
Ez olyan mintha 1500 lóerős kocsit vennék bevásárolni aminek 3000 literes csomagtartója van, és 500-zal megy. Merthogy jó ha van tartalék, gyorsan megy, és ha úgy adódik be tudok rakni 2 raklap csirkefarhátat. De sose fog kelleni, de ha valakinek a megnyugtató tudat megér + x forintot vegye, az ő pénze -
cidalain
veterán
válasz
®abstract® #85367 üzenetére
tabletbe sem lehet kihasználni. de valakinek megéri hogy el tudja mondani, hogy az ő gépébe 18GB ram van meg 28374623ö71657565 megapixeles kamera. végülis igaza van a gyártónak, ha csak ezért jó pár ember hajlandó extra pénzt kifizetni, akkor hajrá, jó hogy megcsinálják. plusz pár giga ramot beleforrasztani az alaplapba nekik nem nagy kunszt, és nem is drága.
-
cidalain
veterán
válasz
Csokishurka #85338 üzenetére
Kell, hogy menjen.
Konkrétan egyiket sem próbáltam, a Blackview-hez jár az OTG kábel, másik típusú Lenovo tabon meg gond nélkül használtam egeret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest