- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
engine88 #8906 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy, hogy itthon, vagy Angliában veszed, ahogy az sem, hogy eBay-en is honnan rendeled, milyen valutában.
Egyébként ezzel a készülékkel tapasztalat még nem igazán van. Az Rockchip 2918 nem teljesített rosszul nekem a Prestigio 5080B-ben, viszont ott kisebb volt a felbontás.
Viszont az tudni kell, hogy az Archos általában jó ár/érték arányt szeretne eltalálni, főleg az árral.
Az Arnova viszont még általában ennél is olcsóbb, de nem feltétlenül olyan jó... -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #8839 üzenetére
A Market elvileg nem engedi telepíteni azokat az alkalmazásokat, amelyek nem kompatibilisek a készülékkel. Facebookon követem őket, várom is, hogy mikor lesz 1 USD. Bár nem össze esküvés elmélet, de ilyenkor megy fel az árfolyam is...
Egyébként érdekes,hogy több Honeycombos masina sem támogatja (Galaxy Tab 10.1v, Archos 80 G9, A100). De még a Packard Bell Liberty Tab sem, holott az megegyezik hardverben és szoftverben is az Acer Iconia Tab A500-zal, amit meg támogat...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
hun_gery #8837 üzenetére
Jah, már látom, a bejelentkezés sokat segített.
Bár a Modern Combat 3: Fallen Nation több, mitn 1600, pedig kipróbálnám.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Ahogy azt korábban is írtam, az Archos nem felső kategória, inkább ár alapján versenyzik, az Arnova meg a még olcsóbb verziója.
Az Archos 70 még nem is volt annyira vészes, De a 101-nél mar csúnya a kijelző.
Nálam most egy 80 G9 van, ami 95-ért jó ajánlat, hiszen dual core, honeycomb és 3G is van, viszont összességében a fent felsorolt hibákkal mar nagyon nem jó ajánlat sajnos. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
CHIPman #8778 üzenetére
ICS-es tablet nem létezik még, maximum valami főzött ROM-mal. Várhatóan a Transformer Prime kapja majd meg elsőnek a hivatalos frissítést.
Egyébként honeycombos jó tablet sem sok van 100 alatt, persze kérdés az is, hogy milyen méretben szeretnéd.
A SmartTab nem feltétlenül rossz vétel, de használtan már márkásabb eszközöket is ki lehet fogni, Transformert, A500-at. -
z0d1AK
nagyúr
Az iPadre nem untam rá, szimplán nem jött be, inkább az Android már akkor. A Galaxy Tab 10.1v-nek a cseréjén csak azért gondolkozom, mert jó volna valami új.
Ez nem az ízetlen szar esete, inkább az, amikor az autószerelő sem érzi új kocsinak a szalonból kihozott modellt, mert munkájából kifolyólag már 100 ilyen ment át a kezei alatt.
Amiket leírtam az Archosról, azok nem olyan hibák, amelyek azért tűnnek fel, mert több felső kategóriás készülék is van nálam, hanem azért, mert valóban az olyan hiba, amivel nem szabadna kiadni normális esetben egy kész eszközt (lásd instabil stick csatlakozó, vagy nyomásra fehéredő kijelző).
-
z0d1AK
nagyúr
Ami negatívumokat tapasztaltam eddig az új Archosban:
- A rendszer teljes optimalizációja hiányzik, értem ez alatt, hogy a kijelző forgatás nem egyszer él külön életet, vagy adja meg magát, hiába van kalibrálva.
- Bár júliustól már Google partner az Archos, érdekes módon mégsem a honeycombos Market van a készüléken, hanem a mobilokra szánt újabb Market.
- A kijelző betekintési szögeivel még nincsenek is gondok, de amikor már kisebb nyomásra is világosodik az ujjam körül, az rettenetes.
- Ugyan ez igaz arra is, hogy a hátlapon is van egy pont, aminél ha fogom, akkor a kijelzőn világos folt jelenik meg.
- Ugyan az a műanyag ház mint az 8. generációnál, viszont recsegősebb, valamivel gagyibb hatása van már így
- A kijelző egyáltalán nem tűnik védettnek bármilyen karc ellen, mint a többi eszköznél
- Market elég sok alkalmazást nem talál, ami esetleg más, hasonló paraméterű készüléken mehet.
- Nagyon jó az opcionális 3G stick, viszont beledugtam, kifele meg már jött vele az USB csatlakozó is a házból, majdnem teljesen kirántottam, úgy bele szorul gyárilag.Így első blikkre ezek jutottak eszembe, mint negatívumok...
-
z0d1AK
nagyúr
Átok lehet a nagy tudás is. 4 nap alatt rauntam az iPad 2- re, nem jött be annyira. A Galaxy Tab 10.1 sem jött be olyan mértékben, és nem kizárt, hogy a 10.1v-n is túladott. Már csak az a kérdés, helyette mit vegyek?
Egyedül egy készülék jobb ezeknél, a Transformer Prime, de az mocskosul drága, 195-öt nem nagyon kéne kiadni rá... -
z0d1AK
nagyúr
válasz
actions9 #8700 üzenetére
Ez az alsó árkategória.
De Flashes honfoglaló semmin sem fog menni úgy, hogy használható legyen, mivel a flash nem érintőképernyőre lett kitalálva.
Nekem Galaxy Tab 10.1v-n elindul, de szenvedés a játék rajta, lassú és nehezen irányítható.De vissza kérdezek? Egy fiatal lánynak biztos egy tablet a legjobb ajándék?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
petipetya #8678 üzenetére
Azon egy kicsit másabb, rootoltam azt.
Itt egy leírás. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
A ma megjött ipademrol írok, de azt kell mondanom, hogy a galaxy tábor 10.1v-m semmivel sem szarabb, egy óra használat alatt mar találtam számos hibát, bugot.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Teasüti #8487 üzenetére
ICS már látható volt Archoson, xTAB-on még nem láttam.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tiktaktiktak #8466 üzenetére
Wifi szabványokat takarnak a betűk. Minél nagyobb, annál gyorsabb. Az N-es a 300 Mbites, a leggyorsabb elterjedt most. Ha az nincs ott, akkor azt nem támogatja.
-
-
z0d1AK
nagyúr
ASUS Transformer TF101, IPS. Igaz, már wifis alig van, kifutott, csak 3G-s, drágán.
De Pl. a galaxy Tab 10.1 is sima LCD, mégis elég szép a kijelzője, jobb, mint mondjuk az Archosnak. Szóval azért nem minden szar, ami fénylik.(#8447) Luissimo: Hozzáértők számára valóban jó a méret szerinti csoportosítás, bár ott is lehetnek problémák. De sokszor tapasztalom, hogy akik kevésbé értenek hozzá, azoknak mindegy, hogy ez 10, vagy 7"-os, inkább az árra, vagy a marketing maszlagra mennek rá.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8444 üzenetére
"ha lenne egy NAGY ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLÁZAT"
Nincs akkora monitor, amelyen normálisan, átláthatóan össze lehet hasonlítani 15 típusnál többet. Illetve az átlag embernek nem jó az, hogy ha túl sok alternatíva van, mert a legtöbben nem tudnak ezekről semmit, és dönteni sem lehet úgy, ha eléd tesznek 100 készüléket.
Biztos van jó pár készülék, amely belekerülhetett volna nyugodtan az írásba, talán még másikat ki is szorított volna. De hidd el, látom a statisztikákból, hogy nem jó egy ilyen írásnak az óriási terjedelem. Pl. édesanyám is beleolvasott, ő is azzal kezdte, hogy jó hosszú, mindet végig kell-e olvasni?(#8442) krain: Köszi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #8441 üzenetére
Két oka van:
- mikor megírtam a cikket, még habokban nem volt egyik sem a szolgáltatónál, hogy mikor is lesz
- direkt azokat válogattam, amelyek megvásárolhatók kiskereskedelemben és nem csak szolgáltatónál van, mivel az emberek többsége nem feltétlenül venne előfizetést is.De ha úgy nézzük, nem 7, hanem 100 oldal is lehetett volna az írás, hiszen kibővíthettem volna olyanokkal, mint a kínai eszközök, amelyeket már összefoglalni is nehéz, vagy a PMP méretű 4-6"-os tabletek, esetleg professzionális tabletek, mint a Panasonic ToughBookok. De sajnos nem lehet mindenről írni, szelektálni kell. 100 oldalt még te sem olvasnál végig, de sanszos, hogy nagyon kevesen volnának, akik egyáltalán végig kattintanák az összes oldalt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
alba-regia #8346 üzenetére
Tudtommal angollal érkezik. De biztos akkor lesz, ha beérkezett az országba.
-
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #8297 üzenetére
Személyes véleményem szerint akkor inkább az Acer Iconia Tab A500, mint ez. Tudása közel azonos, minőségre, fogásra viszont nálam nyerőbb az Acer. Igaz, A500-at használtam is 2-3 hónapig, a Toshibát pedig csak rövidebb ideig próbáltam.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #8295 üzenetére
Ez meg pénz és egyéni preferenciák kérdése. Én Androidot használok, de ha úgy adódna, valószínűleg nem dobnám el ez iPadet sem. Én elégedett vagyok a Samsung Galaxy Tab 10.1v készülékemmel, bár elég sok tablet jár nálam, és van jó pár, amelyet nem szívesen szoktam ajánlani.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #8293 üzenetére
Legegyszerűbb válasz: nem.
A Windows 7 nem kifejezetten kényelmes, jó az érintőképernyőre. Nekem annyira nem jött be. Emellett az x86-os készülékek nehezek, súlyosak, gyakran aktív hűtést is kapnak, és nem is sebesség bajnokok.
Talán majd a Windows 8 változtat valamit, de az is még egy év, mire lesz valami kínálat is belőle az országban.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
DonThomasino #8291 üzenetére
Létezik, de nem túl sok. talán a leghasználhatóbb "olcsóbb" készülék az Acer Iconia Tab W500. De van a piacon Fujitsu Stylistic Q550, ami jobb, viszont ez már a 250-et veri árban..
Egyébként igen, ugyan az a Windows van ezeken, mint PC-n notebookon és netbookon. -
z0d1AK
nagyúr
Miután a Samsung két év garanciát ad a cuccaira, és a P1000 2010 októberében jelent meg, így elvileg még az összes Galaxy Tab rendelkezik még kb. 1 év garanciával.
Az egy másik dolog, hogy sokan csak azt nékik, de olcsó a ...gsm üzletben és megveszik 0%-os áfával használtan 1 év bolti garral. Nah, az ő cuccaikra már lehet nincs semmi garancia....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #8284 üzenetére
Másik laucherrel már elfordul, ha abban benne van ez a funkció.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #8250 üzenetére
Alap esetben azt mondanám, hogy a Galaxy Tab (P1000). Régi már, hiszen több, mint egy éves, de ezeket mind tudja, és igen jól használható. Viszont tény, hogy elég nehezen fellelhető újonnan, mivel már nem gyártja a Samsung.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
magyarsrac #8249 üzenetére
1.: nem sok tablet van, amivel telefonálni lehet. Leginkább a kisebb, 7"-os tudják, de ott sem mindegyik. Az, hogy SIM, vagy microSIM megy bele, azt a készülékenként eltérhet, még most a sima SIM az elterjedtebb.
2. A Honeycomb alapból nem támogatja a telefonhívásokat, lévén tabletre van, nem telefonra. Az új honeycombos galaxy tabokba, a 7 és 7,7"-osban talán lesz bele applikálva ilyen funkció. Mennyire fontos hogy táblagépre készült? Eléggé, hiszen azt használnál.
3. Olcsóbb honeycombos egyelőre nem létezik, vagyis hát igen, csak viszonyítás kérdése. Acer Iconia Tab A100, Archos 101 G9, 80 G9, Huawei MediaPad. Ezek amelyek jelenleg elérhetők és honeycombosak (A Huawei két héten belül jelenik meg a szolgáltatóknál).
-
z0d1AK
nagyúr
Megírtam egy elég részletes és tényfeltáró karácsonyi tablet ajánlót. Várhatóan a jövő hét elején már olvasható lesz, remélem tudok majd vele segíteni azoknak, akik nem tudnak dönteni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
alba-regia #8233 üzenetére
Angol lokalizációjú lesz a billentyűzetes dokkolós változata a Transformer Prime-nak, ahogy a TF101-nek is. Egyedül az Slider kapott magyar kiosztást, az is kérdés, hogyan.
Egyébként várható belőle 3G-s modell, az más tészta, hogy majd csak talán 2012 Q2-ben.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
Optimalizacio a lelke mindennek. Az iOS-nek jelenleg ha jol szamolom, 5 eszkozon kell tokeletesen futnia, ezek hardveresen sem ternek el nagy mertekben. De Android mindenen van mar, nalam is van most droidos telo, tablet es media box is. Igy optimalizalni kozel lehetetlen.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Szabónagymer #7940 üzenetére
Több, mint egy éve megjelent, már rég ki is futott...
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Tomix24 #7808 üzenetére
Az AMD C-50-e erős hardvernek számít? Vicces.
Személy szerint nem ajánlom a windows 7-es készülékeket, és az Acer w500-at sem, hiszen melegednek, meleg levegőt fújnak ki, nehezebbek, vaskosabbak.
Amíg az A500-at szerettem, és gyári tokkal csak 110 ezerbe kerül, addig a W500 alap verziója +10 ezer minimum. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Luissimo #7797 üzenetére
Itt vannak ilyenek, bár jóval messzebb a 20-50 km-es határon túl.
Mondjuk meggyőző lehet az áruk.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Tomix24 #7794 üzenetére
A 3.1-es frissítéstől kezdve már magyar nyelvvel érhető el. 4.0 még nincs rá, mint ahogy semmilyen más készülékre sem a Nexus Prime-on kívül...
Nem lesz ronda. Elég sok app van már HD-ben, illetve a 800×480-ra készített appok sem olyan rondák.
A minden app minden gépre elv hellyel közzel helyt áll, némi korlátozással, vannak appok, amelyek megkövetelik a két magos procit, a nagyobb felbontást, etc., de ezekkel már rendelkezik az Acer.
-
z0d1AK
nagyúr
És mennyire komfortos is amikor kilóg egy plusz adapter onnan. Persze, gépre dugva nincs sok jelentősége.
Én most a Prestigio-ra dugtam mini USB - USB átalakítót, kipróbálni, megy-e pendrive-val, bár rosszul vagyok,a hogy kinéz, rettenetes, amikor kilóg egy 10 centis darab a készülékből, zavarva a rendeltetés szerű használatát. Részemről ezért sem zavar, hogy van-e egy készüléken teljes méretű USB, vagy sem, úgysem használnám. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7786 üzenetére
A kijelző betekintési szögei nincsenek olyan jók, mint mondjuk a Galaxy Tab 10.1-nek.
Én úgy érzékelem, hogy a készenléti állapotban jobban merül az xTAB, mint más eszközök esetében ez tapasztalható.
Kicsit vastag, és nem csak a legvékonyabbhoz, a 10.1-hez képest, de van 10.1v-m és volt A500-as Iconiám, ahhoz képest is vaskos.
A jobban elterjedt microUSB-val szemben csak mini USB, bár a Galaxy-kon még ez sincs...
A nálam lévő készüléken a készenléti állapotban ha egyszer elhúzom a kezem a kapacitív funkció gombokon, akkor felvillan a képernyő, ha kétszer, akkor a billentyűzár is felold. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7784 üzenetére
Ár/értékben valóban sokkal jobb. Persze itt is lehet beszélni számos hátrányról és kompromisszumról, viszont ez a lényegen nem változtat, vagyis azon,hogy amíg az xTAB-100 58.000 forint, addig 100 alatt hasonló honeycombos készülék nincs.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
notforsale #7782 üzenetére
Folyamatban vannak a tesztek. A WayteQ félig megvan, a Galaxy Tab csak negyed részt. Lassan megvan a fele a PMP5080B-nek is, ezt kéne még ma befejezni.
Hozzá teszem, nagyon kellemesen csalódtam a Rockchippes Prestigioban, mert a 4:3-as 8"-os kijelző nagyon kézre áll, méretben kifejezetten kellemes, mondom ezt Galaxy TAb 10.1 mellett.
Ha volna rá 3.0 rom, még lehet meg is venném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati / IP kamera
- Könyvajánló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Medence topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest