- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Luki_01 #74749 üzenetére
Én bemennék egy jobb autó-hifi-s boltba, és ott előadnám, hogy mire is van szükségem: két display a fejtámlákhoz erősítve és egy "központi lejátszó" (lehetőleg nem a fejegység cseréjével).
Szerintem arra, hogy a kölykök videózzanak a tablet bizonyos szempontból overkill, míg más szempontból pedig nem is jó megoldás.
Esetleg szétnézhetsz az Alin is. Pl.: ver1, ver2 (ebbe még DVD lejátszó is van), ver3(#74753) E.Kaufmann
Ha a másik kijelző nem pont olyan felbontású / képarányú, akkor - tapasztalatom szerint - elég nagy szo*ás lehet a kép megjelenítése. Értsd: pl. levágja a képet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nagysandor79 #74744 üzenetére
" ... az egyik lapon megy egy online rádió ... "
Nem tudom melyik rádióadóról van szó, de nagyon meglepődnék, ha - mondjuk - a TuneIn Radio nem ismerné. Android-on jobb / hatékonyabb külön alkalmazást használni ilyen esetben. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
qpakcovboy #74737 üzenetére
Mennyi a SOT? 3,5-4 óra? Nem ismerem a Samsung féle Android-ot, de ha nincs olyan nézet, ahol látszik, hogy volt-e deep sleep fázis (és ha igen mennyi), akkor ajánlom a Wakelock Detector-t (elvileg van root nélküli verziója, de hál' Istennek ezzel még nem kellett vesződnöm)
ui: Mi a szösz az a "Samsung Internet"? Vicces, hogy többet evett, mint a facse és a Youtube (ill. elvileg annyit, mint a kettő együtt)
(#74734) nagysandor79
Mit szeretnél lejátszani a háttérben? Lehet erre nem a böngésző lenne a legjobb megoldás. Egyébként Android-on szinte mindent meg lehet oldani. Más kérdés, hogy alapból ezt - az általam használtak közül - egyik böngésző sem támogatja (Youtube-al próbáltam, böngésző alól). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zolikaDB #74650 üzenetére
Nekem van. Én nagyon elégedett vagyok vele. Tényleg "mindent" tud: 625-ös SoC, 3 Gbyte RAM, sztereó hangszórók, GPS, iránytű, notif led, fm rádió (!), 5 Ghz-es wifi, otg (szépen olvassa az NTFS-es pendrive-om) Egy bajom van csak, hogy mióta vettem volt olyan akció, hogy a "deep blue"-t levitték 121$-ra (én a fehéret vettem 139$-ért) Szóval vásárlás után nem szabad nézegetni az árakat
Van-e rocoges, docoges?
Nincs / eddig nem tapasztaltam
Van valamilyen tipikus hibaja? Szoftveresen, hardveresen, osszerakasi minosegben, barhol?
Nekem néha meg-meg reccsen a műanyag ház ha valamelyik szélén csípem meg két ujjal, de - nálam - ennyi belefér
Mennyire smooth az android rajta ezzel a hw-el?
Teljesen. Ennél szerintem kisebb / gyengébb HW is elég lenne ehhez a rendszerhez.
Hanyas android fut rajta?
Android 6.0.1, júliusi sec. patch level
Volt-e mar frissites?
Ja, ennek a következménye a júliusi "foltozás"
Vannak-e rajta lenovo specifikus progik?
Egy-kettő, abszolút nem vészes
Mennyi kijelzoidoket hoz egy toltessel?
Jó kérdés, nem szoktam nézegetni, de majd igyekszem figyelni. Én elégedett vagyok az üzemidővel.Ahogy Dr.NX írta, root-ra van lehetőség, de csak a bootloader patch-elésével. Én megléptem, mert nekem kell a root. Eddig nem bántam meg.
-
<Adamsky>
nagyúr
Látom nem ment át a lényeg.
Én nem meggyőzni akarlak, csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy sajnos vannak gyártók, akik addig "optimalizálják" a szoftverüket, hogy a világ minden RAM-ja kevés lesz.
Ezért hoztam példának a saját telefonomat. Ha valaki most a kezembe adta volna így, 9-es Miui-val, akkor azt mondom, hogy tényleg semmire sem elég a 2 Gbyte RAM. Viszont mivel több mint 4 éve (!) meg van a cucc (nem vagyok az a konzumidióta, aki 4-6 havonta cserélgeti a telefonját) látom, tudom, hogy mit tudott ugyanez a HW 5-ös Miui-val és egy másik, jobban optimalizált rendszerrel.
Egyébként FYI: a Chrome-nál nem sok memória / tárhely zabálóbb böngésző van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #74376 üzenetére
+1
Spileraaa ha, elég a 8", akkor érdemes ezekben is gondolkodni amiket cidalain írt, ill. - ha szerencséd van (el kell csípni az akciót) akkor egy - Lenovo P8-ban (TB-8703F), amit korábban én is ajánlottam (EU Express-el nekem kerek 10 nap volt a kézbesítés)
(#74377) Boom
Akkor a 3 éves csúcs LG-dnek sz@r a szoftvere. Sajnos nemrég szembesültem én is ezzel. A Xiaomi Mi2s-emen sokáig egy CM alapú ROM futott. Most kényszerűségből visszatértem Miui-ra, és hát ég és föld...
A multitask gyakorlatilag megszűnt létezni. Olyan mintha az eredetileg 2 Gbyte-os telefonból 1-1,5 Gbyte kihullott volna. Sajnos a gyártó elég jó úton haladnak a nép hülyítésesében.
Szóval a RAM nagyon nem minden. Sok múlik a szoftveren, és ez az, ahol sajnos a legtöbb - egyébként HW-san jó - kínai cucc is elvérzik. A kiválasztott terméknek tehát nagyon érdemes utána nézni / olvasni, mert a vége nagy pofára esés lehet... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csipesz_70 #74112 üzenetére
Nekem is ilyen van (egész pontosan TB-8703F). Közel érintetlen Android 6.0.1, júliusi sec. patch level (kíváncsi vagyok, lesz-e folytatás...). Egyébként már így megérte. Pörög-forog, teszi a dolgát, és - ahogy itt többen is írták - 8"-os méretben nincs igazán kihívója (ár/teljesítmény arányban értem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest