- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #80182 üzenetére
Kösz megnézem ! Igazából csak érdekel. CE ugyan úgy ott az sd-n szóval bármikor tudom használni . Maga az Android tv tetszik mint rendszer (tv boxon sokkal jobban tetszik mint a sima android) és csak próbálom őket. Némelyik meg chromecastot is tud csak gyenge felbontásban.
Más kérdés. Régebben itt írta valaki, hogy coreelec-en bluetooth hangot lehet kapcsolni és kitenni távirányító gombra. Na a bluetooth hangot tudom állítani de csak menüben turkálva (nagyon kényelmetlen) de nem tudom távirányító gombra kitenni keymap editor-al mert egyszerűen nincs benne. Hogy lehet ezt megoldani? Bluetooth fülest szeretném csatlakoztatni majd ha már nem kell leválasztani vagy kikapcsolni a bluetoothot.
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #80176 üzenetére
Az utóbbi kb. egy hónapban - számomra legalábbis - óriásit javult a nightly.
Korábban folyton bosszankodtam, hogy ha túl sok filmet tallóztam be a CoreElec alatt, elkezdett egy idő után akadozni a feliratos filmek esetében a kép, ha épp megjelent az aktuális felirat a filmen. (Egyébként ez android alatt is előjött egy idő után.)
Most viszont megszűnt egy ideje a nightly alatt. Pontosan nem tudom melyik frissítéstől, de biztos, hogy a februáriak már tökéletesek. Ahogy nézem, mind a proci, mind a memória sokkal optimálisabb szinten van vezérelve. A CE fejlesztői nagyon eltaláltak valamit. Hálás köszönet nekik
-
-
sabrinho
tag
válasz
blakey #80152 üzenetére
Látom. Gondolom a leírás alapján egy txt-be bele kell illeszteni a kódot, kitörölni a plusz lejátszó nevet a fájlt átnevezni vfd.config-ra és bemásolni a storage/.config könyvtárba. Nem látszik a storage könyvtáramon belül .config könyvtár. Mit ronthatok el? Winscp nevű alkalmazással ssh keresztül másolom.
-
-
kory24
őstag
válasz
blakey #80072 üzenetére
De mondom letiltottam a HDMI CEC-et.
Beállítások Rendszer Bemenet és itt a Perifériáknál a CEC adpater LetiltvaÍgy a TV távirányító gombjait nem érzékeli a box.
De kipróbáltam és most is visszakapcsolt a box 1 percen belül kb és a távirányító mégcsak kézben sem volt
Egyébként árt a box-nak ha folyamatosan megy?
(nem arra a minimális 1watt áramfogyasztásra gondolok itt
)
Legalábbis amikor a TV megy, mert ha CEC beállításokban beállítom, hogy TV kikapcsoláskor a Box is kapcsoljon ki az működik, akkor inkább beállítom azt -
darvinya
titán
válasz
blakey #79889 üzenetére
Miért csak Telekom?
Mert más szolgáltató nincs vezetékes rendszeren.
De, ha kifizeted, hogy pl:UPCVodaTv, vagy Digi is legyen kábel alagútba és házban, akkor lesz nálam is más szolgáltató.
Cirka 1.5mFt-ért meg is teszik.
De ez még mindig nem kábel, csak optika IPTv.MindigTv 2016-ig volt, utána MyTv, tavaly óta Telekom.
Igaz, hogy MyTv és IttOttTv-m is van.
De legtöbb babrálást MindigTv -vel csináltam, s ott egyértelműen látszott hanganyagban mi valójában.
Most már Tv-m egyértelműen írja milyen hang van.
Telekom box-nál PCM hiába állítom Térhatásúra, azaz 5.1-re.
X96Max box-nál egyből vált, mikor olyan hangot ad át, pedig csak gyári droid lejátszót használom.
CE-t már rég elfelejttem, mert egyre … -
djelf
tag
válasz
blakey #79590 üzenetére
X96 MAX+ 4/32GB 1GB lan, CE 9.2.5 (próbáltam a 9.2.4.2-t is ugyanezzel az eredménnyel), coreelec-amlogic-ng.arm-9.2.5-Generic.img.gz, sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb (utóbbi átnevezve dtb.img-re ahogy kell). Január első felében érkezett meg egy egyszerű arany feliratos fekete dobozban.
#79588 Beni2360
Vagyis próbálgatnom kellene a *s905x3_2g_16g meg a *s905x3_4g_1gbit_slowsdio dtb-ket?
#79589 Csabi1984
Az alatta lévő kapcsolatok (ha nincs lan kábel bedugva a dobozba) teljesen üres. Fotózni is felesleges. -
mexel
veterán
válasz
blakey #79556 üzenetére
A 9.2.5-öt használom. Kipróbálok egy nightly-t, igazad van, lehet hogy abban lesz kis javítás ilyesmire. Azt nem néztem milyen fps, és 4k biztos nem volt ezek között, csak 720p vagy 1080p sorozatok amiket néztünk. Esetleg valami film. De véletlenszerű, egy sorozatévad ugyanazon rls-e csak másik epizód és az akadás nincs meg. Visszatekerve a filmet ugyanott nem akad ismét, vagy nem mindig. Van itthon kb 10 box és 3 típus. HDMI kábelek is cserélve. Másoknál is megnézve. De az biztos: mindenhol 9.2.5-el teszteltem. Sokáig nem is foglalkoztam vele, azt hittem valami kódolási gond csak egy idő után gondoltam hog talán az ondemandmód, és amióta azt próbálgatom akkor lett egyértelmű a dolog.
Ki kellene még próbálnom hogy nem dual módban nézem, mert mindegyik ilyen box dualban belső tárhelyről ment, és ugyanarról a pendrive-ról van uyganaz az egy beállított rendszer telepítve. ( csak remote és vfd.conf cserélődik ha más a box)
Lejátszásnál semmit nem állítok el elvileg, az kb gyári módon van. De lehet hogy valami beállítás bezavarhat, nálam az NR van csak kikapcsolva ( bekapcsolva). Lehet valami ilyesmi zavarhat be. ( ez most jutott eszembe hogy azt még nem próbáltam kikapcsolni) -
mexel
veterán
válasz
blakey #79552 üzenetére
Nem csak itthon tapasztaltam... ismerősöknél akiknek vittem boxot vagy telepítettem ugyanezt látjuk. Nem csak én. Több box, több tv. Alapos figyelés. Ezek után írtam ide, mert 100%-ban biztos vagyok benne így hogy nem csak nálam van a hiba akkor.
Azt tudom hogy nálad biztos jó mint mindig
De itt ( és párr helyen ahol néztem) sok videó ( virágboltiak) , van akadás. pici, alig észrevehető de van. Amint performance módot kapcsolok a lejátszás kisimul. Ez is tény. Ezért kérdeztem van-e változás valami ami e kettő mód mellett beüzemelhető?Talán valaki követi ezt a vonalat, azért kérdeztem, de ha lesz időm utánakeresgélek.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #79548 üzenetére
Kb mindenféle x3 boxnál előjönnek ezek a döccenések, és úgy hogy a box belső tárhelyén vannak a filmek, de külső ssd-ről ugyanígy. Amint performance módba kapcsolom eltűnik. Teljesen egyértelmű hogy ez okozza, kb 50x leteszteltem már. Nem boxfüggő ( nem gyártófüggő pontosabban, és csak x3-on néztem - X90max+, VontarX3, Air stb)
A vidók is különbözőek, teljesen random a dolog. Beletekerés nélkül is ilyen, indítom a filmet és van döccenés vagy akadás egy pillanatra. Performance módban semmi de semmi akadást nem látok beletekerés után sem.
Arra már én sem emlékszem mi volt az oka az interactive mód kivételének. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #79519 üzenetére
Hát pedig nálam X96 MAX PLUS-nál az usb-re van dugva a ventilátor meg egy ssd és mindkettő leáll. Igaz a kék ledje sokáig világít kikapcsolás után majd kb 1 perc múlva az is elalszik. Most ismételten le ellenőriztem és mindent lekapcsol.
Láma kérdés: Közre játszik, az x96 M+ alatt hogy Android alatt miképpen van beállítva a kikapcsolás? -
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #79448 üzenetére
blakey és cof hát ez szomorú mert ce-n a kodi patentül működik és így minden addon (netflix, hbo go stb) kandenciahelyesen lenne lejátszva. Mi boxon is megoldható, hogy a netflix 24P-n menjen csak kicsit macerás. Gondolom az nvidia shield-en ezek jól működnek? Jól tudom az is android tv-t használ csak erősebb cucc mint a mi box.
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #79444 üzenetére
Hát 4k tévére még nem mostanában váltok. Még pár évig jó lesz a full HD (ha bírja és nem döglik meg) . Így full HD - n ahogy írtad is nagyon szép a netflix.
Kodi egyértelműen szebb x96 max plus - on coreelec-en ezt látom. Mikor nem netflixet nézem akkor coreelec-en filmezek mert jobb a képminőség és nagyítani is lehet a képet (androidon nem). De full HD tévén azért nem pocsék mi boxon sem a kodi csak nincs olyan jó mint ce-n. 4k-n lehet szembetűnőbb a különbség. De az én full HD tévémen ce alatt a netflix sokkal csúnyább mint android tv-n ez is egyértelmű. Kár mert full HD-ra állítva ce alatt is szép csak akad. Amúgy nincs hír ilyesmiről, hogy kap engedélyt a kodi? Hbo go megy hardveres gyorsítással és kodi/ce alatt szép is a kép. Jó lenne ha netflix is így működhetne.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
blakey #79405 üzenetére
Köszi!
Lehet akkor teljes átállás lesz Plex Kodi Connect-re. Sajnos most előjött nálam is az ami nálad, hogy nem kezeli jól a feliratot az emby, míg a Plex szépen megjeleníti azt is. Illetve most tértem át a Zephyr2 skin-re próbaképpen, és vannak emby alatt hiányzó fanart-ok, kíváncsi leszek a Plex mit fog mutatni.
-
janszo
csendes tag
válasz
blakey #79274 üzenetére
Valóban köszönöm a sok segítséget és a bÍztató szavakat, hogy többször leírtéátok, hogy elrontok valamit, ahelyett, hogy a megoldást kerestük volna
És valóban hamarabb is eluthattunk volna ide, ha nem azzal kezdjük a beszélgetést, hogy náélam működik. Köszi mégegyszer CoF-nak és DoItYouself-nek is.
-
janszo
csendes tag
válasz
blakey #79229 üzenetére
Akkor a rednszer adatai kellenek:
<<< Rendszer >>>
Gyártó: Droidlogic
Modell: X96Max_Plus_100
Márka: Amlogic
Alaplap: franklin
Eszköz: franklin
Hardver: amlogic
Platform: franklin
Termék: franklin
Telepített RAM: 4 GB
Összes memória: 3794 MB
Szabad memória: 2962 MB
Belső háttértár teljes mérete: 24,52 GB
Belső háttértár szabad területe: 23,28 GB
Külső háttértár teljes mérete: 511 MB
Külső háttértár szabad területe: 298 MB
Bluetooth verzió: 4+
Eszköz szolgáltatások: android.ha -
janszo
csendes tag
-
Moritz
csendes tag
válasz
blakey #79166 üzenetére
A kábel az a dobozból van, amit az újhoz adtak, azt kicseréltem. A tévét a Saturnban vettem, nem amerikai. Az EDID gondolom szabványos, egy ilyen nagy cégtől elvárható, hogy nem küld hamis információkat. A dtb-ből csak egyetlenegy található a neten ehhez a modellhez. A vinyós filmeknél is ugyanaz a baj, ahogy írtam, a net sebessége nem sólhat ebbe bele szerintem.
Köszönöm a tanácsokat :-) -
aldebaran
addikt
válasz
blakey #79166 üzenetére
Ahogy korábban olvastam a film-módon van a tévéd és ahogy néztem a képeket, az új beállítások természetesebbek, nem olyan túlszínezettek és a sötét részek is jobban kivehetők. De ha így nem jó, a kalibrálással itt tudsz jobban kérdezni, szerintem. A CE-ben csak finomhangolás van a képernyőbeállítás-nál, de inkább előbb a tévét állítsd be. És én nem használok/nem használnék ilyen módokat, hanem mindent manuálisan állítok be.
De ez a téma szerintem itt nagyon off. -
Moritz
csendes tag
válasz
blakey #79163 üzenetére
Ugyanazokkal a beállításokkal megy a tévé, mint amivel ment régebben a régi boxszal. Megy a régi, szép a kép, minden film képe szép. Megjött az új box, régi helyére bedug, semmit nem kapcsol át a tévén, bekapcsol, minden film képe szar, minden adás képe szar, SD, HD, stb.
A tévét írtam párszor, milyen, át is küldtem a komplett képbeállítását itt #79117, de átküldöm mégegyszer.
Azt az 1-2 dolgot mind megcsináltam, köszönöm.
A dtb meg minden típusnál egyedi, mást nem használhatok, különben el sem indul a CE. -
Moritz
csendes tag
válasz
blakey #79112 üzenetére
A tévét úgy állítottam be, ahogy ez az oldal mutatta.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
blakey #79008 üzenetére
Most felraktam ezt: [link] , feltelepül , elindul , be is jelentkezek , de keresésnél , mondjuk ha rámegyek a film kategóriára akkor hibát dob ki és máshol is .
Mi lehet a gond? Mert a HBO GO EU viszont működik , próbaként el is inditottam a Trónok harcát.
Mi a különbség a kettő közt?
-
ORCA58
addikt
válasz
blakey #78946 üzenetére
A TV 55Q80T. Az biztos, hogy a MINIX kábel lényegesen vastagabb mint a többi kábelem. A T9S-hez is van egy kb ugyan olyan vastag kábelem -a gyári használhatatlan -. Az is kérte a Smart távirányító beállítást, de nincs hozzá készülék a listában. Ezzel a kábellel egy a "beállítás később" gomb után eddig nem jött fel újra.
Még kísérletezgetek a kábelekkel. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #78935 üzenetére
Itt, és akkor be is kapcsoltam és megkerestem és át is állítottam. De mire oda jutottam , hogy megnézzem a miértet már elfelejtettem.
Ez maradt a kis szürke állományomba: Korábban használt s912-es soc esetében, tétlen időszakban szépen levette az órajelet 1000 MHz-re... és a választ nem mostam össze a kérdéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- HiMedia lejátszók
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest