Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    válasz gyűrű #95291 üzenetére

    Nem ezt írta. Pont ezért írtam, hogy először meg kellene határozni mi van most és mit szeretne elérni? Pont ebben a projektben vagyok és szerintem eléggé beleástam magam.
    Az általános probléma az (ahogy Te is írtad), hogy a 4K-HDhang képes lejátszó és 4K TV nem kompatibilis a régi fhd erősítővel. De az ördög a részletekben rejlik.
    - akar-e CEC finkciót használni, azaz az új modern TV távirányítóval vezérleni mindent (TV, erősítő, player)?
    - akar-e TV-t is az erősítőn hallgatni (TV adások, steraming appok...), onnan milyen hangokat szeretne...?
    - milyen TV-je van és az milyen tömörített hangok átengedésére képesek?

    A legjobb, legdrágább megoldás egy másik erősítő:
    - egy régebbi 4K képes erősítő, ~2019 előtti modell, ebben az esetben player->AVR<->TV a bekötés, a player felől minde hangformátum OK lesz, de TV streaming hangjai még mindig nem lesznek teljesek (DD+ már nagy valószínűséggel nem fog átmenni)
    - egy újabb modell ami a eARC képes, ekkor a player->TV<->AVR lesz az optimális bekötés, ez a legjobb és legdrágább megoldás, de egyer jobban hajlok rá, hogy magamnak ezt válasszam, mert minden más kompromisszumot igényel.

    Az olcsóbb (bár meglepően drága szerintem a 20-30eFt ...) egy HDMI audio extractor, de ez egy rendelés-visszaküldés projekt mert mindenki azt ír rá a dobozkákra miat akar.
    Elsőre kaptam egy olyat ami csak fhd képet vitt át, bár a forgalmazó állította, hogy 4K, persze nem.
    Másodjára kaptam egy 4K képeset (60Hz nekem elég) ami viszont nem tudja a CEC finciót, bár rá van írva. Itt is fontos az eARC képesség, ezt tudta.
    Harmadjára rendeltem még egy újabbat, meglátjuk tudja-e amit ígér...

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák