Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz huskydog17 #51468 üzenetére

A DLSS-nek és az FSR-nek sem szoros része az élesítő már. Az NV konkrétan nem is támogatja a NIS-t, az AMD pedig lehetőséged ad RCAS és CAS implementálására, de csak a pipeline-on kívül. Ez azért lényeges, mert ha pipeline-on belül implementálod, akkor a CAS nem fog működni más felskálázókkal.

Int8 verzió van a PSSR-ben, de igazából nem számítana, ha áthoznák PC-re. Nem a neuronháló a gond, hanem az, hogy maga az FSR 4 shader van az RDNA 4 mátrixelrendezésére írva. Az RDNA 3 az FP8 neuronhálóval is működne, ha a shader nem olyan lenne amilyen. Ezért döntött a Valve is úgy, hogy bár próbálták portolni, de végül nem engedélyezték az RDNA 2/3-ra. Egyszerűen hiányoznak a rendszerből a jelenlegi implementációhoz szükséges hardveres funkciók. Működőre tudják tenni, de nem tudják biztosítani a jó sebességet és minőséget. Emiatt a Valve egy másik megoldást választott, konkrétan újraírják RDNA 3-ra a mátrixelrendezést.

• PuMbA

titán

válasz huskydog17 #51468 üzenetére

"Az AMD/Sony pontosan azt csinálta, amit az NV a DLSS 4.5-el: élesítést raktak a képre, amiatt több részlet látszik"

:F Ezt honnan vetted? Senki se mondott vagy írt le ilyet. Élesítéssel ráadásul az állóképeknek is élesebbnek kell lenniük, de nem azok.

"Elfogultságod/elvakultságod tőled soha nem látott méretek ölt."

Nem, csak én realista vagyok és nem kergetem végtelenségig az elérhetetlen "tökéletességet" és nem akadok fent minimális különbségeken:) Ahogy a DigitalFoundry-sok mondták, ezek már bőven jó felskálázók, mindegyik eléri a kiváló szintet.

"néhány független tesztet "

Én semmiféle független tesztet nem látok. Ugyanolyan emberek mondják el a véleményüket.

Új hozzászólás Aktív témák