Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz rocket #4633 üzenetére

Nem olvastad el tán a kérdést? Azt kérdezték a rep-től, hogy mikor jön új driver, nem azt, hogy GTA5-re lesz-e.

Ez így úgy hülyeség, amit írsz, ahogy van. Kétféle 290X van, ami 800Mhz-re antiboost-ol, vagy a refi, ha nem emeled feljebb a gyári max 2700RPM fordulatát, vagy aminek nagyon eltolták a hűtését.
    Másfelől, ha 800MHz-re antiboost-ol, és mellette csak 2X-esére nő a csip kihasználtsága, az még mindig olyan, mintha 1600Mhz-en menne DX11-ben. :C

Másfelől szvsz sokkal égetőbb gondjai lesznek pl. az Nv GTX970-eseinek, azok meg TDP-throttlingolnak fognak néhány típus kivételével.

(#4635) gbors: Annyiból nem hiszem, hogy a játék lett volna idióta, hogy a legelejétől játszottam vele a 4850-esemen és akkor sem fagyott soha, és a GTX260 után a 4890-emen is jó volt utána.

A release notes pedig szvsz igen fontos, mert nem mindig azokkal a játékokkal játszanak a topikban, amikkel én. Másfelől én csak akkor frissítek drivert, ha jó okom van rá. Ez pedig a release notes-ból derül ki, és csak utána jönnek a topik-tapasztalatom. Persze, értem én, van ennek egyfajta kindertojás jellege, hogy odatolják az embernek hetente a drivert, amiben átírtak egy sort kb, hogy örüljön a fejének próbálgassa.... :U

Amit a bizonyos effektusról írsz... Ott sem minden fekete vagy fehér. :N Nem mindig adják oda a gyártónak a játékot időben, hogy készíthessen hozzá drivert. Vagy itt van pl. az Nv szeretetcsomagja, a GW.
    No, mindegy, azért én nem temetném az AMD-t a megjelenés előtt, csak azért mert nem mókusvakítanak "Game Ready" driverekkel... Majd a megjelenés után térjünk erre vissza, melyik gyártón/driveren hogy fut.

(#4636) h1mpi: Én ezt egészen máshogy látom, mint a közelmúltig aktív AMD felhasználó. Amit arról írsz, mennyi a piaci részesedés, és mindezt annak ellenére, hogy drágább, az tény.
    Ugyanakkor egészen máshogy gondolom a többit. Én úgy gondolom, az Nv drágábban ad "sz@r"-t, és mégis, egyfelől ügyes időzítéssel, ügyes marketing húzásokkal, egyébként zseniális módon kelti az emberekben annak a hitét, hogy ők micsoda csodát kaptak a pénzükért.
    Néha kiborul a bili, mennyire hülyének vannak nézve a vásárlóik, szerintem éppen elég, ha a GTX970 memóriaszervezésére gondolok, aminél a mai napig a hivatalos gyártói oldalon [link]:
    4 GB Standard Memory Config
    256-bit Memory Interface Width
    224 (GB/sec) Memory Bandwidth
    szerepel, amiről minden jobban értesült tudja, hogy kb. nettó hazugság ebben a formában.
    De ugyanilyen sunyiságok vannak driver terén is, gondolok itt pl. a BF4-ben előre számolt képkockákra és hasonlókra. A GW-öt nem is említve.

(#4638) h1mpi: Nem látod a fától az erdőt? Ez nem holmi apró hiba volt, hanem a komplett vásárlóbázis és a sajtó megtévesztése. Persze, most még nagyon elégedett minden 970 felhasználó, míg nincs használva szinte semelyik játékban 3,5GB-nál több memória, de kíváncsi leszek, egy év múlva is ilyen vidámak lesznek-e....

(#4640) h1mpi: Igen, nem veszik a kártyáikat. Atom béna a merktingjük, aláírom, míg a zöld oldalon ilyen GTX970 szintű botrányokat is megmagyarázzák, hogy csak azért csinálták, hogy a legjobb GPU-t kaphasd [link]. :W Hát hogy a viharba ne. :((

(#4647) Pacy: Én még ebben sem lennék teljesen biztos, hogy jobban megy Nv-n, mint AMD-n. Az FPS tényleg több, mint Mantle alatt egy húzott 980-al, de az FPS szvsz nem minden. :N
    Igen, az AMD többek között itt szúrta el. Inkább ment volna rá az FPS-ekre, eladásokban az sokkal nyomósabb érv lett volna, mint a nehezen mérhető paraméterek. Mondjuk nekem játszani jobb volt így, de fújhatják, ha ezt csak a userek/vevők durván 1%-a ha érti...

(#4651) h1mpi: Szerintem ez erősen szempont függő. Akinek kedvező áron fenntartható jármű kell, annak korántsem biztos, hogy jó autó lesz egy csúcs-BMW....

(#4655) Abu85: Csak akkor miért nem hallom ezt marketingelni az AMD-től, hogy hehe, mi már GTA5 készek vagyunk 5 hónapja? :( Elég bénán marketingelik magukat, fájdalmasan.

(#4657) -Solt-: Nagyon egyet kell értsek. :R

Egyébként az én véleményem az ügyes marketing. Az Nv még a 970 balhét is el tudta sütni, hogy fényezzék magukat.

A kedvencem még amúgy a GTX980 White Paper, ami így kezdődik: "Featuring Maxwell, The Most Advanced GPU Ever Made" [link]. Szval még ki se próbáltad, de már mossák az agyad keményen a hülyeséggel. :(( Pofátlanságok mindenfelé, amerre csak nézel....

(#4659) Abu85: Ez a gáz, hogy ezt csak a fejlesztők látják, és azok, akik tényleg nyakig beleássák magukat a mélyvízbe. :(

(#4661) mcwolf79: A ZeroCore faszságát köszönheted a lapodnak szvsz, másnak is ugyanez a gondja volt a Z77 Extreme 4-el, 7970-el, és 290-el egyaránt. Nálam Giga Z77, Z87, Z97 lapokban sem volt velük semmi gond, se a 290-el, se a 7970-el, 280X-el. :N

Hogy a Mantle kevés láng? Azt nem tudom, hogy nem vetted észre. Lehet, nem csak az FPS-számlálót kellett volna nézni. :R

(#4662) -Solt-: A userek userek, nem fognak mélyebben belelátni. Ezért kéne a marketing, ami az ő szintjükön adja át a megfelelő döntéshez az infókat. :(

Új hozzászólás Aktív témák