- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.T.
senior tag
válasz
MegalodonS #51174 üzenetére
Hát sok a fanboy. Láttam 1 videót Usankában a Micro center parkolóban a 3070 megjelenése előtt 12 órával csináltak interjút az ott várakozó srácokkal 1ik kérdés az volt ,hogy nem akarnának e esetleg 6800 ra várni a 3070 helyett hiszen annyival gyorsabb is mint drágább. Nem volt túlzott lelkesedés kis elismerő bólintás hogy jó , hogy gyorsabb de mi nvidia ert jöttünk és kész.
-
carl18
addikt
válasz
MegalodonS #50677 üzenetére
Hát ja főként a 3080 ára is 400-450E forintért overkill idehaza, annyit nem ér az egész főleg a 10 giga memória miatt. Nem nem egy future proof a jövőre nézve.
Állitólag Nvidia is dob piacra jövőre egy Refreshet 7 nm TSMC mellet. De hogy ebből mi igaz, nem tudni az volna a Super kiadás. És jönne a 16-20 gigás verzió X70-X80.
Én is úgy voltam kártyát cserélek de várok 2021-ig, GTX 1080 teljesitményt akarok majd. De a készleten ragadt kártyákból már nem akarok semmit se. 1080-at se főleg nincsrá garancia, igy ne az én gépembe dögöljön már meg
RTX 3060/6500XT/6600XT Valami ilyesmikre gondoltam 200-300 dollár között. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
"ekkora hibat kb csak az NVDIA tud csinalni,hogy ekkora erdeklodesre, nem tudott mit kezdeni"
csak semmi tulzott lelkesedes, nemcsak az NV tud ilyen rajtot csinalni, par eve az Intel is eljatszotta ezt a 8xxx cpusorozat tetejevel, aminek ugye "valamiert" fel evvel elorehoztak a rajtjat.
de ahogy a vak is megmondta : majd meglassuk. -
Petykemano
veterán
válasz
Még ne határozd el magad.
Egyrészt az AMD (-ről sokan azt feltételezik, hogy) szintén kapacitás szűkösséggel küzd. Ugyanazon a node-on készülnek az XSS, XSX, PS5, zen2, zen3, Renoir és RDNA2 alapú lapkák is. A konzol lapkák volumenére vonatkozólag nyilvánvalóan szerződés köti az AMD kezét, a zen2 és zen3 lapkák $/mm2 bevétele pedig lényegesen nagyobb, tehát ha szűkösség áll fenn, akkor jobban megéri cpu-t gyártani. Ez az elmélete annak, hogy miért fordulhat elő, hogy az AMD se fogja nagyhirtelen - idén - termékekkel elárasztani a polcokat. Bár azt mondják egy waferből 83 lapka jön ki, az azt jelenti, hogy havi 2-3000 waferből havi 200000 bignavi kártyát elő tudnak állítani, ami ezen az árszinten szerintem nem kevés. Máskülönben mindenki azt várja, hogy jövő év elejétől nagyobb kapacitás áll majd az AMD rendelkezésére.Másrészt mire ezek tényleg a boltokba kerülnek - legjobb esetben november közepe - addigra lehet, hogy az nvidia is összekaparja magát.
-
arabus
addikt
válasz
MegalodonS #49389 üzenetére
vagy van-e rá valós kereslet!
elnézve azt a topicot vagy 15 ember volt max aki vett és kb fele már egyéb okokból
tuladott rajta vagy kettő még ugyanugy fagy és van aki kevesli a teljesitményt
meg lehet még vagy 30-50 kártya az országban ami csendes vásárlók kártyái.
ma készleten 3090-is van szóval szerintem annyira nincs kapkodás ezeken
az árakon.egyszerüen 99% csak fecsegő erről. -
Petykemano
veterán
válasz
MegalodonS #49386 üzenetére
"A NVIDIA elonye a raktarkeszletben elfogy"
Bár valóban meglehetősen rossz hírek érkeznek, én azért egy szokásos mindfactory jelentést megvárnék. Lehet, hogy tényleg nagyon nagy a kereslet. (Elvégre jön a tél, mindenki kapcsolja vissza a Folding@home klienst, hogy újra
fűtsönküzdjön a vírus ellen.) -
paprobert
őstag
válasz
MegalodonS #49376 üzenetére
Ez trademark, nem patent, azaz csak a kifejezést védetik le a marketinghez. Valószínűleg egy Game Cache szintű marhaságra készül az AMD.
Technikai szinten cache-ről van szó, és pont arra jó, mint bármilyen más gyorsítótár.
Itt feltételezhetően a több GPU lapka közötti kommunikáció fennakadásmentesebb biztosítására lesz használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Medence topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged