Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tirszin

senior tag

válasz Brekkk #25739 üzenetére

"1.137 V BIOS-ban beállított fesszel szépen megy az 4.2 AC.
    Terhelés alatt az auto mód 1.25 V-ot is adott és ehhez 3.8 all core bost volt a maximum AVX használatával és mindezt 85 fok mellett. Most olyan 81-82 fokos a CPU 4.2 AC AVX- el."

Na épp ez az, amit mond HSM fórumtárs. Az egy dolog, hogy finoman szólva sincs energiatakarékosra belőve ez a szerintük precision boost. Értem, hogy sorozatgyártás, de úgy tűnik kissé túl lett tolva a teljesítmény.
    A gond az, hogy még a lehetősége sincs meg ezeknél a ryzen prociknál, hogy te belődd magadnak oly módon, hogy nem fixálod, hanem megmarad egy jól működő energiagazdálkodás is a felesleges túlfeszelés elhagyása mellett.

Az is érdekes és mutat valamit, hogy a ryzen balanced win energiaséma alapból 99%-os minimál prociteljesítményt állít be. Persze így biztos fürge lesz a gép, de hogy nem energiatakarékos, az biztos. Ez utóbbi dolog úgy tűnik nem nagyon érdekli őket. :(
    Az algorimusuk iránya az, hogy feszeljük szét annyira, amit még biztonsággal el tud hűteni az adott hűtővel, a fogyasztás nem szempont. Na ezért a filozófiáért nem szimpatikus processzor ez a ryzen nekem.
    Elhiszem, hogy ott a versenyképesség, de attól még én sem kezdek cigarettát árulni, mert jó rá a kereslet. Meghúzok egy morális határt, hogy meddig megyek el a versenyben.

Új hozzászólás Aktív témák