- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
a kepen a vid is 1.1 korul // min,1.063, max 1.1 // es a valosagot mutato "Cpu Core Voltage ( SVI2-Tfn )" hasonloan. // 1.069 - 1.1V //
Giga biosban nemvagyok otthon, ha van "Amd overclock" menu, akkor talan ott lehet a megfejtes.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
N_A_S
veterán
válasz hokuszpk #33702 üzenetére
Van, eddig ott adtam neki. Pontszám ugyanennyi volt. Amikor AMC OC alól kapta akkor nem tudom mit írt a VID-ek alatt, de most Dynamic VCore-al adom neki, viszont a pontszám nem változott. Szerintem az alaplapi érzékelők közül a VCore-t kell nézni, az a valós. Hőfokban is jelentkezik szépen teszt alatt, ha több feszt kap, szóval megkapja az..
https://tinyurl.com/phnas
-
szasanyi
félisten
Csak közvetve érinti a témát, de mert nem találok rá választ azt gondoltam talán itt valaki tud segíteni ebben...
-
szasanyi
félisten
válasz fudi2002 #33706 üzenetére
Köszi, de ott csak ez az egy típus van feltüntetve: Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4B/R/W Csak ennyi lenne ami jó, ill. ez tuti? Jó lenne azért tapasztalat erről és másról is.
Itt többen tuningolnak mint nem, és biztosan vannak akik használnak 3200@3600 RAM-okat, ezért kérem típusra és tapasztalattal együtt röviden írjátok be ide vagy akár privátba! -
BerserkGuts
őstag
válasz Sontir Fel #33700 üzenetére
nekem simán bírja a 3600-asom warzonal játszok én is 65fok a max deepcool mellett
ha a tiéd nem bírja akkor nem egy nagy szám az a hűtő amúgy meg minek oda akkora nagy ha nem is tuningolod rendesen a procit[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
hokuszpk
nagyúr
akkor viszont tul van porgetve a cpu, lathatoan tovabbra is a 4.4 -et tolod, merjel mar egyet $default biosbeallitassal, es mi a tortenet, ha visszaveszed 4.3 -ra ?
** oops. "Ha AMD OC alól állítom az órajelet"
akkor ne csak az orajelet allitsd, hanem a 4.4 -hez elsokorben paszints egy fix 1.3V -s feszt. az még biztonságos, aztán ha megoldja, akkor majd lepkedhetsz visszafele.
*** tudod ez ZEN. meg kell találni az egyensúlyt
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz BerserkGuts #33712 üzenetére
Arra gondolt, hogy az ő procija nem bírja a 4,5GHz-et 1,318V mellett, nem mindenkinek a procija ugyan olyan jó. Amúgy P95 stabil a 4,5 @ 1,318? (Egyesek azt mondják, hogy ilyen órajel és feszültség mellett már nem igazán Primeolnának, viszont akkor hogy tesztelik a stabilitást?)
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz hokuszpk #33715 üzenetére
Tudom, hogy ezért egyesektől kapni fogok, de saját tapasztalatom szerint ha 15-20 perc alatt nem hasal el P95 alatt, akkor 1 óra alatt se fog, ha 1 óráig stabil, akkor teljesen stabilnak nyilvánítható egy otthoni, játékra használt gép.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
N_A_S
veterán
válasz hokuszpk #33713 üzenetére
Korábban írtam, hogy 100MHz csökkenés -200 Pont, emelés +200, néztem a 4.4-et is 1.35V-al is, akkor CB alatt felment 82C-ra de ezen kívűl semmi nem változott.
mod: még esetleg valami process-ra tudok gondolni ami fut a háttérben... vagy hogy a 3500X után nem lett újra rakva a windows és az kavarhat be, nem tudom, bár ez utóbbit nem tartom valószínűnek.
#33716 CJ4567
Nekem hasalt már el másfél óra után is (csak 1 thread).[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
hokuszpk
nagyúr
válasz CJ4567 #33716 üzenetére
y-cruncher teljesen stabil
de mostmar mind1, hagyom $default, igy is varakozasaim felett megy, vannak ilyen 4.8 -as csucsok effektive clock 4.6 es hasonlok.
ennel csak az 5xxx szeria lehet jobb, de az egyelore nem megy a B350 lapomban....** apropos ha valaki tud X570 lapot mutatni, amiben van 32 bites pci slot, és bele tudom tuszkolni a
Miro pctv pro , Hauppage mittomen vagy a Terratec Synergy 400 tvkartyak barmelyikét, ne tartsa vissza az infot ![ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
Sontir Fel
őstag
válasz BerserkGuts #33712 üzenetére
Irigylem azt a példányt
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
hokuszpk
nagyúr
itt lehet az eb elhantolva, mert a ppt/tdc/edc ertek kozul egyik sem felel meg sem a 65W -s sem a 105W -s procik PB/PBO ertekeinek.
vagy ezt is piszkaltad, vagy valahol rosszul kezeli a bios. Esetleg AC tuning kimaxolja ezek kozil valamelyiket. Ebben az esetben az EDC -re tippelnek, bar a 120A az mar nagyon tulvan azon, ahol ember még nemjárt.
A PPT es a TDC az a 105W -s proci maxa felett van, az EDC meg alatta.
picit ellentmond ennek, hogy a sima 3600 az 65W -s proci. Na ahhozkepest meg mindegyik erosen tul van tolva.88 / 141 W
60 / 95 A
90 / 140 A[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
még arratudok tippelni, hogy amikor elkezded huzni, akkor a PBO limiteket "motherboard" allasba teszed. ( MSInel van ilyen, Giganal fingomsincs )
Chaser a te barátod, a Giga lapok tudora** hulyen hangzik, de a B350 MSI lapom AC tuning eseten is betartja a PBO limitnek adott ertekeket... legalabbis a 3700X -el tortent matekolas ezt dobta.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egy alapjáraton hajtott 3600X -nél mennyire lehet körülbelül lemenni feszültségben?
Gyári beállításokkal 1.440V-on megy. Kicsit sok szerintem.
Tudom, hogy minden proci más és más, de egy kiindulási alap jó lenne, hogy ne ezredenként kelljen tesztelgetnem.06-3o/9759I39
-
CJ4567
nagyúr
Nálam valamiért jelentősen alacsonyabb az EDC kihasználtsága (még akkor is, ha a 168A-s limitet veszem alapul), ekkora különbség nem hiszem, hogy ekkora lenne a 4,4 @ 1.3V, és a 4,3 @ 1,25V között. (1,275V van beállítva, valóságban kap 1,244-1,26V között.)
No Sana No Life
-
boogie84
veterán
válasz Találtgyerek #33728 üzenetére
Anno 3700x-nél próbáltam fix feszültséget beállítani. 1,2V-ot. Lassabb is lett tőle R20-ban.
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
PB és PBO Enabled Auto helyett. Így minden mag 4.525Ghz-if boostol. Viszont ezzel a beállítással is 5 percen belül kifagy a Prime 95 Small FFT. Feszültség beállítás Auto-n hagyva.
SVI2-ben 1.216V-ig megy fel. Kicsit kevésnek érzem. Mit nézzek az ASUS biosban, hogy képes legyen futni a Prime95?Persze soha nem fagy ki az All core 4.7Ghz-sem csupán Prime95 alatt.
1.25V 4.7Ghz All core 4660pont
PB,PBO Enabled 4100pont -
Chaser
legenda
-
papafater197
tag
Sziasztok!Van itt esetleg valaki ,akinek tomahawk B450 max -ban ryzen 3900x van.Megy minden probléma nélkül?
-
Chaser
legenda
válasz papafater197 #33736 üzenetére
nincs olyanom, de mért ne menne?
maximum széthajtani nem fogod, nem mintha 3900x-et lenne értelme, de b450 lapok közül annak jó vrm-je van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fanti
addikt
Hát ez érdekes...USB probléma az 5-ös sorozatú alaplapoknál.
Kit érint skacok? Tapasztalat?
-
Chaser
legenda
válasz papafater197 #33738 üzenetére
enni az is tudott, sőt ( :
értelmes feszen 4,2-4,3-on van végük 3900x-eknek all core, de én nem erőltetném rendernél azt sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
belaazallat
addikt
Nekem volt többször win bejelentkezéskor, usb kapcsolat létrejöttekor hallható hang, de nem a billentyűzet és nem az egér volt a kiváltó, volt még pendrive, telefon és webkamera rákötve. B550 MSI MAG Tomahawk
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
_t0Mi_
aktív tag
Nekem volt ilyen hibám, Gigabyte B550 Aorus Pro-val. Billentyűzet és egér ki-be kapcsolt, ha USB 2-be duktam őket, néha nem ismerte fel. Valamelyik BIOS update viszont megoldotta.
Jelentettem a hibát, biztos ami biztos.
---
-
fanti
addikt
válasz belaazallat #33744 üzenetére
Nekem srácok annyi a nyűgöm csak, hogy 10 gépindításból 1-2 esetben az USB-s egerem nem ismerődik fel.
Bár ez lehet az egér sara is éppen.Állítólag a 4-es sorozatú lapok is érintettek lehetnek bizonyos hardverkombinációk esetében, de ez még nem bizonyított.
Én más USB-s eszközeimmel nem észleltem hibát, sem B450, sem X470, sem a mostani B550-es lapban (mindegyik Gigabyte), csak ez az egér az ami olykor vacakolgat.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest