- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
batkee93 #18912 üzenetére
auton nembiztos, hogy mindig eltalalja a huzott frekihez megfelelo feszt, ra kell szanni az idot a beallitas/teszteles ciklusokra.
3.9 tartosan sokmindentol fugg, hutesed mibol van ? de ha valami brutal, akkoris siman lehet, hogy annak a sziliciumnak ott mar vege van, ez is beallitod teszteled ciklus, innen senki nem fogja tuttibiztosra megmondani jo lesz vagy sem. -
chopin42
őstag
válasz
batkee93 #18912 üzenetére
2 dolog:
1: ne menj lehetőleg 1.35 volt fölé, kivéve ha extrém jó hűtésed van (ez az amd hivatalos ajánlása, egyesek 1.4 körül is használják, hosszú távon eldől, helyesen teszik-e).
2: azt, hogy a proci mit bír, ki kell tesztelni. Állíts be 1.35 voltot, majd rakd fel a frekvenciát a kívánt értékre, és tesztelj ibt very highon, illetve prime 95 small fft/blenden legalább egy órát (de 10 óra sem baj, én a sajátomat 13 órán keresztül teszteltem blenddel, és hibátlan-kopp-kopp). Ha stabilnak tűnik, lehet feljebb menni frekiben/lejjebb menni feszültségben, amíg nem fagy. Kis lépésekben, természetesen. Ha fagy, vissza kell lépni, és ott sok órát/kört tesztelni. Ha stabil, kész vagy.
Azt hozzátenném, 100 mhz+pár százalékot jelent, nem biztos, hogy megéri. Inkább menj le a fesszel, amennyire lehet, a vrm és a proci is hálás lesz, cserébe dob pár fokot mínuszban. -
OutSider17
senior tag
válasz
batkee93 #17740 üzenetére
Szervusz!
Mindenek előtt egy jó hűtőt vegyél a procihoz ha tuningolni szeretnél!
A memóriák terén nem ajánlom a Corsairt! Inkább HyperX Fury-t nekem a 2400Mhz-es megy 2933Mhz-en több mint 4 hónapja probléma mentesen (4x4GB). Igaz hogy megy 3200Mhz-et is 1.35volttal, de az majdnem 1Ghz-es overclock amit nem merek be vállalni hosszútávon! Ráadásul az időzítés rovására megy a magas órajel és nem is dob rajta annyit hogy megérje! Viszont 2933Mhz-et 1.25volttal megy stabilan CL14-es időzítéssel (14T / 16T / 16T / 16T / 34T /68T / 382T)! És élettartam garisok a memóriáim ami azért nem elhanyagolható!Remélem tudtam segíteni!
De mindenféle képpen qvl listából válógass memóriát! És kerüld el messzire a Hynix chipes memóriákat HyperX Fury-ból! Nekem Micron chippes mind a 4 darab és soha semmi problémám nem volt még velük! -
SECTORnooB
addikt
válasz
batkee93 #17740 üzenetére
A Ryzenek vége 4-4.1Ghz, ha szerencsés vagy és késői gyártást fogsz ki kőnnyű szerrel mehet is ez a freki alacsonyabb feszültség mellett. Memória kitet feltétlenül a QLV-listából választanám ha ott szerepel akkor menni fog a kit nativ frekvenciáján ha nincs akkor nem biztos. Corsair LPX kitekkel vigyázz mert csak a páros időzítésű kitek ajánlottak és van Hynixes és Samsung-os verzió is, az utóbbi a szerencsés. Ha ezeket a tanácsokat betartod biztosan elégedett leszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- LEGO klub
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged