Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
Folytassuk itt.
-
keIdor
titán
Az én 4870-em képes +110MHz-re alapfeszen, de nincs szamottevő gyorsulás. Szerintem +90MHz se váltaná meg a világot, szerintem teljesen felesleges is ez a kártya.
Feküdjenek rá a 4850/4870 X2-re és a driverre és bármilyen csíkszélességű GT200-at, meg annak GX2 változatát meg tudnák verni. A G80 architektúra már csak romlani fog, ahogy haladunk előre az időben, hiába csökkentgetik a csíkszélességet, meg növelgetik az órajelet nVidia-jék, ezt a kört már nyerte az ATi. (Ohh... Pentium 4 fillingem van)
nVidia is inkább készűlgessen azzal az új architektúrával, már ha egyáltalán létezik olyan, ne adjanak ki 4 kártyát különböző néven.Oliverda: TSMC állította, de elvileg tegnap óta üzemkész. (nem tudom igaz-e) Mindenesetre 2009. Q2 végefele ígéri az nV is meg az AMD is a 40nm-es kártyákat.
Ebben csak az a vicces, hogy egyik gyártó se bírja ki, hogy havonta ne adjon ki 3 kártyát... egyik se a driverekre fekszik rá, áhh... inkább növelgessük az órajelet és adjuk el azt harmadszorra is. Mindkettő belehalna ha 1 évben csak 1 csúcskártya jönne[L:http://ipon.hu/hir/tsmc_megindult_a_40_nm_es_sorozatgyartas/4553] ki.
T[/L]SMC 40nm
-
rocket
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #24 üzenetére
Pontosan ez az, hogy nincs hova emelni, mert mar igyis nagyon forrofeju a GPU.
Egy uj revizioval sikerulne csokkenteni a szivargo aram mennyiseget, meg akkor se tunik realisnak leghutessel az a +200mhz a 4870-hez kepest, nem azt mondom lehetetlen, de nem fogadnak ra az tuti -
rocket
nagyúr
Eddig az RV790-rol eleg mesebe illo dolgok hangoztak el, hasonlo csikszelessegen es felepitessel +200mhz-es orajel a 4870-hez kepest inkabb egy alom, mint realitas.
Az biztos a 40nm-es gyartastechnologia keslekedese nem az AMD-nek kedvez a jelenlegi helyzetben, es ha az NV valami kisebb fajta csodara lesz kepes 55nm-en (bar ennek az eselye eleg minimalisnak tunik jelenleg), akkor csak az RV670 fele "boring" strategia marad az AMD-nek.
-
keIdor
titán
Állítólag nem jön. Én mondjuk eddig se hittem benne... azt lehet igaz, vagy nem, majd kiderűl.
-
tzsolesz
nagyúr
Amire TTomax válaszolt, az pont az volt, hogy a HD4870 azokban a játékokban elveri a GTX280-at, ahol a CF nem működik... Ezért is fogadtam el ilyen hamar, hogy igaza van...
Ne tűrj a nyomásnak, Ő be akarja magának mindenképpen bizonyítani nap mint nap, hogy jól döntött amikor átállt GTX280-ra. Miközben egyértelmű, hogy a 4850 CF erősebb volt neki...
Legalább is a mostani tesztek ezt mutatják....
-
ádikácska
aktív tag
Szerintem nekem még egy darabig elég lesz a 4850-em
-
leviske
veterán
Azért nyitottam meg ilyen hamar, mert addig sem lesz tele off-olva a másik 3 RV770 topik az RV790-el... Ha végül olyan modell lesz, aminek elég, ha a HD4850/70 topikba van beleolvasztva, akkor záratni fogom.
(#15) joi29: Amire TTomax válaszolt, az pont az volt, hogy a HD4870 azokban a játékokban elveri a GTX280-at, ahol a CF nem működik... Ezért is fogadtam el ilyen hamar, hogy igaza van...
-
tzsolesz
nagyúr
Nem tudom, ki hogy van vele, de ez a topic lehet hogy túl hirtelen volt.
Én a google-el szart sem találtam erről a modellről.
-
joi29
őstag
-Speciel egy pont olyan NV kártyákra optimalizált játékot sikerült beszúrnod
amiben bizony nem működik megfelelően a CF.
-Na de mi van ha egy másik játékot nézünk amiben "mukodik" mint pl:
a Call of Duty 4. -
TTomax
félisten
A GTX290 és GTX280 ellen még mindig ott van a HD4870X2, vagy a HD4850X2...
Az tény, hogy nem mindenhol működik a CF, de azokban az esetekben általában a GTX280 sem húz el a HD4870-estől...
Dehogynem...pont annyira amennyire kell... a GTX280-nak akarnak ellenfelet,merthogy nincs.Ezek a dupla GPU-s megoldások nem nagyon akarnak működni,ha ez olyan szuper lenne akkor nem erőlködnének az RV870-ben azon amin... kíváncsi vagyok sikerül-e. -
leviske
veterán
Szerintem ez annyira azért nem sántít...
A HD4890 (ha az lesz), könnyen felveheti a versenyt a GTX270-el, miután a jelenlegi HD4870 van egy szinten a GTX260-al. A HD4890X2 pedig a GTX260GX2 ellen jöhet.
A GTX290 és GTX280 ellen még mindig ott van a HD4870X2, vagy a HD4850X2...
Az tény, hogy nem mindenhol működik a CF, de azokban az esetekben általában a GTX280 sem húz el a HD4870-estől...
Mind1, majd meglátjuk.
-
tzsolesz
nagyúr
Várhatóan a RV790 a GT200b-vel kíván majd harcba szállni.
Ez annyira sántít, hogy ennek már szaga van most is....
1 GPU-s megoldású ellenszere még a GTX280-nak sincs, akárhogyan is agyontuningolod a 4870-et. Tehát ha kijön egy 4870+20-30%-os kari az ATI-tól, az maximum a GTX280 ellenfele lehet majd, és nem az új GTX-ké.... ezzel kapcsolatos még az is, hogy állítólag a 9800GTX ellen hozták a 4870-et eredetileg, és a GT200 szériára a 4870X2 volt a fegyverünk. Ami meg is állja a helyét, csak ugye a CF, meg a SLI nem igazán fényes múltja miatt nem a leg kelendőbb, és aki extrém játékos, az inkább bízik a GTX280-ban, amit én nem osztok, de ez más tészta.
A GT200b ellenszere szerintem meg a RV870 lesz, vagy az a GT300-é lesz. tudja a bánat...
-
Oliverda
titán
Gondolom idővel optimalizáltak a gyártáson mint ahogy az CPU-k esetében is lenni szokott, szvsz ennyit történt. Gyakorlatilag ez egy új revision(stepping) lesz amire ráakasztják az RV790 nevet.
Például a B2 és a B3 steppinges Phenom és a B3 illetve G1 steppinges Q6600 is elfér egy topikban. A 4830 azért más tészta mert ott nem csak az órajel változott hanem megnyírbálták a shaderek számát is. Az X2-knek személy szerint nem nyitottam volna külön topikot, bár azok a kártyák még mindig jobban eltérnek egy sima 4850/4870-től mint majd ezek.
-
Oliverda
titán
Ha jól értem akkor RV770 magasabb órajelen = RV790. Nyilván majd lesz HD 4890 meg HD 4890 X2. Már csak ezt nem értem hogy egy az RV770-től gyakorlatilag csak órajelben eltérő GPU-nak minek új topik?
-
leviske
veterán
Mivel egyelőre nem tudni, hogy milyen néven jönnek és amúgy is az alap HD4800 topik szét van bontva, ezért gondoltam meg nyitom az AMD RV790 névre hallgató GPU-jának topikját.
Amit egyelőre tudni lehet, hogy a RV790 55nm-en érkezik, néhány változtatás segítségével javítanak a GPU teljesítményén és jelentősen emelik az órajeleket.
Várhatóan a RV790 a GT200b-vel kíván majd harcba szállni.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest