Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jó hogy szóltok a ram 1400-en maradt. Na majd mindjárt futtatok alapon is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
AB-vel 1150-ig vagyok jó, sajna csak +100mV-ot tudok neki adni ott, és nagyon alacsonyról indul nekem, 1.06V az alapfesz. Trixx +200mV-al megy tovább, de azt nem szeretem használni, a múltkor is meghülyítette a gépem, alig bírtam leírtani. Annyira meg nem akarom húzni 24/7-re, hogy az AB configokat irogassam, hoyg több feszt kapjon.
Jobban mennek az nv karik ebben a valley tesztben. Na meg a tied még húzható az egekbe
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT
üzenetére
Persze elmondom, azért mert nem elméletországban élünk, hanem a valóságban.
Számolgathatsz életed végéig, akkor is a valós mérések lesznek a valódiak.Simán lehet hogy rosszul mér valamit a program, de attól még az eredmények egybeesnek azzal amit mindenki más mért hasonló kártyákkal.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Abból indult, hogy Yana 50-80 ezres különbséget írt. Alapesetben nincs annyi, de tekintve hogy ezt players eredményére írta, ott simán reális, söt...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
ASIC 79.1%
(#7256) daveoff
Igen valamivel kevesebb, szerintem az 1100 amit mindegyik tud, 1150 ameddig általánosan el lehet jutni, 1200-at már nem mindegyik viszi.
De a tuningra szépen gyorsulnak, azzal nincs baj szerintem. Firestrik graphics teszt 100mhz-hez ad +1000pontot kb. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
Hmm akkor az enyém még jó is ezek szerint, az 1100-at 1.1-1.15v között viszi, 1140 ami full stabil minden játékban AB +100mv-al, ami így 1.18v körül mocorog, tesztek lefutnak ezzel a fesszel 1200-on is, de ott már hibázgat. Most amúgy 1050-en használom, mivel bekapcsolt vsync-el a játékokban még addig sem megy fel az órajel.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Kösz, nem nekem kellett beírnom.
#7250) Pacy
Valami akkor sem kerek nálad, hogy mindennel küzdeni kell, nálam (és másoknál) feltelepül a driver is és az AB is hiba nélkül. Valami oka kell legyen hogy nálad nem. -
Malibutomi
nagyúr
Akkor Tirexit átverték mert neki 3026 pont lett alapon

De amúgy tökmindegy, mindenki tudja hogy ebben a tesztben jobban mennek az nv kártyák. -
Malibutomi
nagyúr
Iponon a 290 Tri-x bf4 10k-val drágább mint a 290x Tri-x bf4
Kicsit fura. -
Malibutomi
nagyúr
Elég részletes mantle teszt sokféle procival és kártyákkal: [link]
Ebben nincsenek a gigamega intelek, csak 4670K/FX8350-ig. Vagyis a mainstream.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
thomasvold
üzenetére
De ez nem 280x.
A tesztek alapján (föleg zárt házban) gyengébb a hütés kicsivel mint a többieké, csak emellett az Asus a legdrágább sajna. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nekem a driverrel sosem volt bajom, akkor én mondhatom, ha bármi gáz van akkor a kártya szar.

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Hát ezt ne tőlem kérdezd, de több helyen is tesztelték a CF-el, meg fórumokon is vannak eredmények. Gondolom van akinek megy van akinek valami miatt nem.
-
Malibutomi
nagyúr
Még egy mantle teszt, van benne CF is: extremetech
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem nincs BF4-em, de a képeket nézve, olyan mintha a világítás/gamma nem lenne oké
Az ég szinte fehér, nem kék, a nap is jobban vakít ezen a képen [link] -
Malibutomi
nagyúr
Nem fogjuk semmire ez van és kész. Ha nem hiszed a te bajod.
Lehet hogy minimális a növekmény (15%), de egy ilyen növekményért egyébként kártyát kellene cserélned pártízezer plusz forintért.
A többség pedig még mindíg nem 1600p-ben játszik, nem is 1440-ben hanem 1080-ban. -
Malibutomi
nagyúr
Jó kis mantle benchmark teszt: [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
andro93
üzenetére
A legjobb a TRI-X hűtésben, de nagyon hosszú meg kell nézni elfér-e. 305mm
Az MSI egy incifincipinduri hajszállal talán gyengébb, de ez is inkább csak erős tuningnál jön ki, mert hangra van kihegyezve a hűtője.
A giga meg a 3.
Teljesítményben mind a 3 egyforma, csak a hűtésük más.
BF4-et meg itt a fórumon/aprón egy ötösért kapsz kb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Megnéztem 1100 helyett alapon, és 68 fok a max

-
Malibutomi
nagyúr
Na hogy legyen egy kis változatosság a mantle/bf4 mániában, én csak most próbáltam ki az ACIV-et, és nagyon szépen fut, Havannában megvan a fix 60fps, minden high-very high, 2x msaa, SSAO. A god rays van low-on, úgy volt alapból úgy hagytam. Az mit csinál amúgy?
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Na tessék ez pont neked való
Nem saját innen van: [link]|i7-920@4.2gHz|h100i|
|Gigabyte-x58 mobo|
|12GB 1600MHz Mushkin CL7|
|Sapphire 290x |BF4 Edition Cardboard Box|

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Overclockersen is azt irja egy srác, hogy ha CF be van kapcsolva akkor fagy neki.
Known Issues
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
Multi-GPU support under DirectX® and Mantle will be added to StarSwarm in a future application patch
Intermittent stuttering or stability issues may occur when utilizing Mantle with AMD CrossFire™ technology in BattleField 4™ - AMD recommends using the DirectX code path when playing Battlefield 4 with multiple GPUs. A future AMD Catalyst release will resolve these issues
Notebooks based on AMD Enduro or PowerXpress™ technologies are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity configurations utilizing portrait display orientations are currently not supported by the Mantle codepath in Battlefield 4™
AMD Eyefinity technology is not currently supported in the Star Swarm application
AMD testing for the AMD Catalyst™ 14.1 Beta Mantle driver has been concentrated on the following products: AMD Radeon™ R9 290X, R9 290, R9 280, R9 270, R7 260X, R7 260, HD 7000 Series, HD 8000 Series, A10-7850K and A10-7700K. Future AMD Catalyst™ releases will include full test coverage for all AMD products supported by Mantle.
Graphics hardware in the AMD A10-7850K and A10-7700K may override the presence of a discrete GPU under the Mantle code path in Battlefield 4™
Frame Pacing for Dual Graphics and non-XDMA configurations above 2560x1600 do not currently work with Battlefield 3 and Battlefield 4. An upcoming release will enable support
DX9 Dual graphics is not supported in AMD Catalyst 14.1 Beta. An upcoming release will enable supportCsöcs

-
Malibutomi
nagyúr
február végén jön a thief, szintén februárban a garden warfare, aztán gondolom sorban érkeznek majd, ahogy elkészülnek velük.
SC2-ben max akkor lesz elérhető, ha a kiadó úgy dönt ír rá mantle rendert, de rre nem számítanék, a pénz már a zsebükben minek pöcöslnének vele
Pedig pont az ilyen RTS-ekben lesz a legjobba mantle cpu segítő tulajdonsága, lásd feljebb a Starswarm eredmények. -
Malibutomi
nagyúr
Multi mérés: [link]

Na adják már azt a drivert, akarom hallani az itteniek méréseit is

Van még ilyen is ott, bár nem BF4

-
Malibutomi
nagyúr
Mégegy: [link]
Battlefield 4-1920 × 1080
Radeon R9 290X @ Mantle 65.7
Radeon R9 290X @ DirectX 55.4(#6547) SzlobiG
Hát ahogy ebben irják is, a multi jobban terheli a cpu-t tehát ott elvben csak nagyobb lehet a javulás. Holnapra kiderül. -
Malibutomi
nagyúr
Jönnek sorban, ahogy mindenki rohanva tesztel a driverrel
[link]
Felsőkategóriában ez a 10% látszik reálisnak BF4-ben.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
Ma nekem is hibázott egyet 1200-on a kártya, nem vágott ki, csak voltak képhibák.
Sajna nekem csak Trixx +200mv-al megy 1200, de én ugye 1.06-ról indulok, kellene még egy pici, de már többet nem tudok adni neki.
+100mv-al 1140 ami atomstabil, de 24/7-re maradok az 1100 - +50mv-nál -
Malibutomi
nagyúr
Giga 290 iponban 134K-ért van most
-
Malibutomi
nagyúr
Különbség 1250 és 1450 memória között, nem kell búsulnia akinek nem húzható annyira, 1-2fps-t veszít:
3DMark Score 11020.0 10745.0
3DMarksGraphics Score 13072.0 12711.0
Physics Score 11163.0 11168.0
Combined Score 5018.0 4849.0
Graphics Test 1 64.1 62.5 fps
Graphics Test 2 51.0 49.5 fps
Physics Test 35.4 35.5 fps
Combined Test 23.3 22.6 fps -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
A bal oszlopban az RTS-t választottad?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444
üzenetére
Teljesen kóser, mikor 6000 egység lövi egymást a képernyőn szerintem
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gilthanas
üzenetére
Extreme.
Egyébként szerintem ha nem benchmark módban futtatjuk, akkor lehet majd átkapcsolni a renderek között mint a videóban. Most is lehet AA-t kikapcsolni ilyesmiIlletve, az elején a bal oszlopból ne az Attract-ot válasszátok, hanem pl az RTS-t, és akkor egyhelyben áll a camera:
== Configuration ==========================================
API: DirectX
Scenario: ScenarioRTS.csv
User Input: Disabled
Resolution: 1920x1080
Fullscreen: True
GameCore Update: 16.6 ms
Bloom Quality: High
PointLight Quality: High
ToneCurve Quality: High
Glare Overdraw: 16
Shading Samples: 64
Shade Quality: Mid
Motion Blur Frame Time: 16
Motion Blur InterFrame Time: 2
Detailed Frame Info: Off
============================================================= Results ================================================
Test Duration: 120 Seconds
Total Frames: 1695Average FPS: 14.12
Average Unit Count: 3409
Maximum Unit Count: 5798
Average Batches/MS: 1237.72
Maximum Batches/MS: 1491.49
Average Batch Count: 89493
Maximum Batch Count: 169034
=========================================================== -
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
Na ez vicces, nekem 10 fps-el kevesebb
Azt hiszem, ez DX vs Mantlera csak ugy lesz jó ha menet közben át lehet kapcsolni mint a videóban:Test Duration: 120 Seconds
Total Frames: 2584
Average FPS: 21.53
Average Unit Count: 3746
Maximum Unit Count: 5354
Average Batches/MS: 1021.81
Maximum Batches/MS: 1587.41
Average Batch Count: 53077
Maximum Batch Count: 198412Test Duration: 120 Seconds
Total Frames: 5807
Average FPS: 48.39
Average Unit Count: 3619
Maximum Unit Count: 5324
Average Batches/MS: 881.18
Maximum Batches/MS: 1620.27
Average Batch Count: 21341
Maximum Batch Count: 205517 -
Malibutomi
nagyúr
Star swarm benchmark tölthető [link]
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gilthanas
üzenetére
Igazából mindig mindent úgy tuningolok, hogy kitapasztalom mit bír, milyen feszültségen, aztán ha kész 24/7-re adok neki még egy kicsit, így lehet tutibiztos tuningot csinalni.
Nameg ugyis összevissza állítgatja másodpercenként sokszor a terhelés függvényében, így simán lehet picit több.
Nekem igy mozog most játékokban 1.13 körül. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
LOL
28 fokra lement a kártya, 18%-os ventivel. Új rekord
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BraveHeart
üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BraveHeart
üzenetére
Rakhatsz más gyártótól, csak ne custom kártyáét, a ref-re. A ref kártyák között lehet cserélgetni.
De h acsak magasabb órajelet akarsz minek küzdesz a biossal? Afterburnerben 2 kattintás
-
Malibutomi
nagyúr
low: AMD A10-7850K (‘Kaveri’ APU), 4 cores @ 3.7 GHz

mid: AMD FX-8350, 8 cores @ 4 GHz, AMD Radeon 7970 3 GB

multi-GPU: Intel Core i7-3970x Extreme, 12 logical cores @ 3.5 GHz, 2x AMD Radeon R9 290x 4 GB

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BraveHeart
üzenetére
Ha ref kártyád van akkor ne tegyél fel custom biost, mert lehet eltér valami és nem fog működni. Egyébként azt mondják az asus biosok a legjobbak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Walter_White
üzenetére
Msi-re 125 a tippem.
-
Malibutomi
nagyúr
Ezt ne úgy értsd, hogy ihaj elfogy a teljesítmény.
De FHD ultra az egy 290X-et tud leterhelni teljesen, kettő már malmozik -> cpu limit, hisz a gpu nem fut maxon, de ha tudod neki adni az adatot gyorsabban, akkor addig tud menni felfelé az FPS, amig mindkét kártya 100%-on nem pörög, de az már valahol 200fps körül lenne.Lásd tegnap linkeltem mafia2 videót, vsynccel 60fps-en nem is megy teljes órajelen a kártya, vsync off, és felpörög 120-220fps közé, ott már a GPU limitál.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar
üzenetére
Én nem tudom, azért írtam, hogy nem független teszt, hanem Repi írása...
Másrészről ki tudhatná nála jobban, hogy mennyire használja a CPU-t a BF4 -
Malibutomi
nagyúr
Ez Repi írása, szóval úgy kezeljétek.
[link]Test case 1: Low-end single-player
CPU/GPU: AMD A10-7850K (‘Kaveri’ APU), 4 cores @ 3.7 GHz
Settings: 720p MEDIUM settings.
Level: Singapore “Beach”
This area is heavy on the CPU as it is quite a lot of action going on, but the game is primarily GPU-bound both on DX and with Mantle but thanks to GPU optimizations with Mantle we get a good performance improvement.
Result: 26.6 ms/f -> 23.3 ms/f = 14% fasterTest case 2: Standard 64-player multiplayer
CPU: AMD FX-8350, 8 cores @ 4 GHz
GPU: AMD Radeon 7970 3 GB (AMD will add support for the AMD Radeon™ HD 7970 in a later stage of Mantle’s release schedule, learn more)
Settings: 1080p ULTRA 1x MSAA
Level: Siege of Shanghai
Level was tested with 64 “pseudo players” that we have for our own internal testing that simulates heavy game workload that we have in multiplayer in order to get more deterministic results compared to full real multiplayer. 64 players on the large Battlefield levels is really demanding of the CPU so this test case is primarily CPU-bound.
Result: 18.87 ms/f -> 15.08 ms/f = 25.1% fasterTest case 3: High-end single-player with multiple GPUs
CPU: Intel Core i7-3970x Extreme, 12 logical cores @ 3.5 GHz
GPU: 2x AMD Radeon R9 290x 4 GB
Settings: 1080p ULTRA 4x MSAA
Level: South China Sea “Broken Flight Deck”
This single-player scene is heavy on both the CPU and GPU with lots of action going on. Test was done on the highest end Intel CPU on Windows 8, which is the fastest option before Mantle thanks to DirectX 11.1. Still this CPU is not fast enough to keep the 2 290x GPUs fed at 1080p on Ultra settings so we get a significant CPU performance bottleneck which results in major performance improvement when enabling Mantle.
Result: 13.24 ms/f -> = 8.38 ms/f = 58% faster -
Malibutomi
nagyúr
Egyébként amit feljebb írtál is igaz.
A BF4 DX-re lett írva, nincsen benne semmi olyan, amit a dx nem bír el (effektekre gondolok), tehát nem is várható akkora gyorsulás. Ott kerül előnybe a mantle, ahol a dx eléri a határait, vagyis a jövőbeni játékoknál lesz olyan, amit már direkt mantle-al fejlesztenek, hogy lesz amit a mantle verzió tudni fog, a dx nem.A kisebb procik gyorsulnak, mert a proci limiten segít a párhuzamos feldolgozás miatt, nem vár egymásra a cpu-gpu, és ugye a BF multi nagyon használja a procit is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Az kicsit erős lenne, de ha a kaveri tényleg 40%-ot gyorsul, akkor viszont, szuper hír a kisebb procikkal rendelkezőknek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest