- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
GeneraL_XTX #34316 üzenetére
A mosógép az ráér (asszony kézzel mos nálunk) a kártya az fontosabb!
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #33825 üzenetére
Szólj fantinak, kergesse meg kicsit.
-
Tomdriver
őstag
Szép, rendezett gépeitek vannak, grat hozzá!
hpeter10: Neked ez a kártya illene hozzá leginkább.
-
Tomdriver
őstag
AMD legalább a lelket tartaná a táborában azzal, hogy kiszivárogtat híreket a fejlesztéseiről. De nem teszi, mert vagy nem fejleszt vagy ha igen, lehet az sem lesz nagy ugrás, de persze lehet azért is, mert titokban akarja tartani, hogy azután majd taroljon.
Viszont így lassan elszívárog az a tábor, aki csúcskártyát akar, mert hosszú távon nem lát alternatívát AMD oldalon. -
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33031 üzenetére
Fesz. emeléssel 5-10 fok plusz is lehet, ami még mindég nem sok AMD kártyáknál, de nálam már bőven a lélektani határt súrolja.
Ház hűtést kell újragondolni itt, nálam segített. (pontosabban házcsere volt nemrég, de az már a vég. Lightning húzva nem megy 70 fok fölé játékokban így.) -
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33027 üzenetére
Akkor sajnos passz.
15.7 van nekem is a 290X kártyához, hibátlan.
Ki kéne próbálni azt a kártyát egy másik rendszerben is és ha ott is ezt csinálja, akkor sajnos gari.#33028) GeneraL_XTX: ez nem a többmonitoros rendszertől van szerintem az biztos, Évek óta használok ilyent zöld és piros oldalon felváltva, de hasonlót még nem tapasztaltam.
-
Tomdriver
őstag
válasz
akoska07 #33024 üzenetére
Én meg attól tartok ez valami driver gond lehet. Nálam csinálja néha az egyik monitor de az a csatlakozási hiba, meg kell mozgatnom a kábelt és jó.
De hogy mind a három monitor egyszerre?
Meg kéne próbálni újrarakni wint is ha nem történt volna meg, azután a friss drivereket. Végül is egy GTX kari után került fel, lehet DU rajt hagyott valamit... -
Tomdriver
őstag
válasz
Milka 78 #32259 üzenetére
Így igaz.
Egy 980Ti-t nagyon kipróbálnék, abból is Lightningot leginkább.
De lehet megvárom pascalt, illetve mit lép rá AMD, eléggé nagy dilemma ez nálam, álmatlan éjszakákat okoz...
Aztán ismerve magamat hirtelen elhatározásból berendelek valamit, majd elhitetem magammal: Vazze!, ez volt a legjobb választás!
Hát ez így működik sajna...Maotun, ne is vedd komolyan amit az előbb írtam!
-
Tomdriver
őstag
Tegnap kicsit megijedtem miután új házba költözött a konfig, olyan érzésem volt mintha iR alatt nem azokat az fps-eket produkálná a VGA mint amiket korábban.
Néztem nem toltam e át véletlenül berakáskor a bios kapcsolót LN2-re (ott nem a Lightningra tervezett frissített bios van, hanem az eredeti), de az is a helyén volt.Toltam hát pár valley-t különböző beállításokon - kérem csekkolja valaki akinek 290X-es karija van, hogy kb. ezeket az értékeket kapja e ő is?
A proci 4,6-on megy.
Előre is köszi.1150/1350 (ezt használom 24/7-re)
1200/1600
[/L
-
Tomdriver
őstag
válasz
Milka 78 #31141 üzenetére
Most már én sem tudnám.
Nekem AB 3.0.0 bétához van még meg a progi de az az újabb AB-kel nem működik. Frissebb lehet hogy van, bár első keresésre nekem nem dobott ki semmit a gugli.
Annyira nem is erőltetném, +200 is bőven sok, a felett már tényleg csak saját felelősségre próbálgassa bárki, könnyen megsül a kártya.
Én +235-ig mertem, Malibutomi többet is adott az övének úgy emlékszem az 1276(?) MHz-hez... -
Tomdriver
őstag
Feltettem a 15.7.1 Catalyst drivert és telepítést követően belefutottam egy olyan hibába, hogy a CCC nem nyílik meg.
Gondoltam a driverrel lehet a gond, hát visszatettem a jó öreg 14.12-es Omegát ami eddig hibátlanul futott, hát most már az alól sem nyílik a CCC...Nem tudok semmit állítani a monitorokon így, pedig eyefinity nagyon kéne. A drivert unistallerrel szedem le mindég, a telepítés hibát nem írt ki.
Esetleg tudna valaki segíteni, ilyen esetben hol lehet a hiba?
-
Tomdriver
őstag
Én úgy tudom a fesz. emelés, ami miatt jobban melegszik a kari, mint a processzoroknál is.
Tehát mindegy, hogy a VRM-et vagy a VGA-t húzod, a + mV-ok amit adsz hozzá, az emeli a hőfokot
(De javítson ki valaki, ha nem így lenne!)Játékhoz inkább a GPU-t húzd ha már húzod, nálam 1150/1350 megy.
Nézd meg kedvenc játékodban mennyivel lesz kevesebb az fps alapórajelen mint tuningolva, és ha ez még nem zavaró, tehát játszható így is azokkal a beállításokkal amiket szeretnél, akkor felesleges a tuning.
A hőfokokat is nézd hozzá persze, mennyit nyersz vele. -
Tomdriver
őstag
Ja, hát én is 100 fok alatt szeretem jóval, VRM 85 fok, GPU 75, ez alatt tartani, nálam ez a lélektani határ.
Amúgy ha nincs húzva a kari, simán -5, 10 fokkal kevesebb, nálad látom a memória meg van rántva rendesen, talán nem is kéne az 24/7-re, játékoknál nem sokat hoz.
-
Tomdriver
őstag
..vagy csinálsz saját ventiprofilt a karira.
Az én házam nem olyan jól szellőző (pontosabban be van téve egy számítógép asztalba, nehezebben szellőzik), így magasabb ventiprofillal tudok elérni hasonlót, kb fél óra FC4 után ez a kép, bár VRM "csak" 80 fokos, úgy tűnik Lightningnál ez a melegedősebb és nem csak nálam.
Amúgy nincs ezzel gond, gyötörd játék alatt is!
-
Tomdriver
őstag
válasz
Dondom #28252 üzenetére
Nem throttlingol az a kártya? Hőfokokat még nem írtál, de AB mutatja azt is. Gyanús, hogy 20-30 perc elteltével kezd visszaesni a teljesítmény, és hogy a venti fordulat emelés segített valamelyest. Meg ha jól értem, ref kariról van szó, ami egyébként is melegedős fajta..
-
Tomdriver
őstag
válasz
gerenda110 #27751 üzenetére
Nekem se volt gondom, se tévén, se monitoron (14.12)
Amióta feltettem, hibátlanul teszi a dolgát, meg a kari is.Zöld oldalon (nem driverrel) voltak gondjaim...
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #25362 üzenetére
Ezek szerint ennyire megdobná az fps-t 8Gb?
Én 3 monitorral nem is tudok ultra beállítással játszani, 40-50 fps van csak. Ez 1920*1080 felbontáson 100-120 fpst jelent, itt meg van néha 300 is. -
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #25295 üzenetére
Ez érdekes, nálam sosem csinált ilyent eyefinitiben. Vram hőmérsékletet nézted? Nálam az megy fel néha 80 fokra de csak FC4 alatt, gpu jóval hűvösebb, 70 fok körül jár.
Szoftveresen ua. a konfigunk, azért is érdekes, szerintem nem driver hiba, lehet a kártya melegedésével függ össze, vagy kéne neki kissé több fesz, de attól még jobban melegszik...
Mindenestre próbáld meg 80 fok alatt tartani a gpu-t, akkor mit csinál. -
Tomdriver
őstag
Monitorozva a VGA hőmérsékleteit eltérést vettem észre a VRM értékek között.
GPU-Z és HVInfó ugyanazt mutatja, de AB kb 10-12 fokkal kevesebbet. A GPU hőmérsékletek mindháromnál megegyeznek, de a VRM nem. Legfrissebb verzió van fenn mindenhol.Szerintetek AB nem mérhet pontosan? Nem olvastam még itt erről.
.
-
Tomdriver
őstag
válasz
lowzor #24355 üzenetére
Félek a 8.1-től, 1x már volt fenn, de pont a hülye menüje miatt szinte ki se próbáltam és letöröltem. 8-ról sok rosszat hallottam én is.
Gondoltam 7-ről 10-re váltok egyből, de már nem tudom megvárni, reinstall kell (vinyó csere), akkor felteszem 8.1-et átmenitleg, bár nemtom iRacingnek nincs e vele gondja, utánanézek a fórumán.
Köszi! -
Tomdriver
őstag
Akkor inkább 8.1re frissítsem a 7-et, ne 8-ra?
Mert pont tervezek egy újrahúzást.
8.1-ből melyiket javasoljátok? -
Tomdriver
őstag
válasz
Habugi #23744 üzenetére
Pont ezt vetettem fel én is csak iróniával, azt hittem mindenkinek átjön, de lehet mégsem volt egyértelmű.
ASUS-nak is állt a zászló, hogy olyan karit gyátsanak AMD melegedő chipjeihez, hogy ne legyen vele gond - 208X- esetében és itt is - mást fejlesztettek rajta inkább.
(#23736) asdxv: Elpidára gondoltam "fejlesztés" alatt.
-
Tomdriver
őstag
válasz
lowzor #23741 üzenetére
Amikor zöld oldalon jártam, majdnem ezt a kártyát vettem, meg, csak ugye ott 780-nak hívták. Aztán utólag meg is bántam, hogy nem ez lett, annyian dícsérték. Szinte ez volt a fan.
Nem is értettem, mikor visszajöttem AMD-hez, hogy miként lehet ugyanattól a gyártótól a "testvérkártya" ilyen sz@r. Aztán rájöttem hogy nem a kártyával van gond, csak a hűtésére panaszkodnak inkább, az meg ugye az AMD sara, hogy ennyire melegszik.
Szóval értem én.. -
Tomdriver
őstag
válasz
Fapomogacs #23726 üzenetére
Az jó ár, annyiért meg kell venni, ócsóbb nem lesz szerintem.
(#23736) asdxv: Nem mondtam hogy rossz, csakhogy problémás. De igazad van, én csak azt látom amit itt írnak a tulajok, személyes tapasztalatom nincs. A TRIXX-et meg dicséri a többség.
A magam részéről inkább vennék 96K-ért Sapphiret, mint 90K-ért Asust, és csak azért, mert elhiszem amit a nálam jobban hozzáértők írnak. A 2 év gari nekem sem frankó, de ezt is kitárgyaltuk már - szvsz amennyi időre veszel egy kártyát, arra elég lehet, eladásnál viszont nem feltétlenül előny. -
Tomdriver
őstag
válasz
Fapomogacs #23719 üzenetére
Szia,
ez a legkevésbé ajánlott kártya ezen a fórumon, nem is annyira a bs. miatt, hanem a rossz VRM hűtés kialakítása miatt és mivel házat nem írtál, ha ehhez ragaszkodtok, akkor minimum egy jó szellőzésű házba illik rakni.
Amúgy az ára tényleg jó.
Javaslat helyette a Sapphire TRI-X, ami ugyanit 13K-val drágább, de lehet megéri a pluszt ha nem akar a barátod a hűtéssel szenvedni. -
Tomdriver
őstag
válasz
fatal1ty1984 #23647 üzenetére
-
Tomdriver
őstag
Azt hiszem sikerült néhányunkkal megutáltatnod a Vapor X-et, legalábbis velem. Az "érveidet" és ellenérveidet olvasva tuti soha nem veszek ilyent, pedig bennem volt, ha jön majd 300-as széria, talán kipróbálom azt is.
Hogy miért is?
Ez az egész Vapor dicsőítés olyan mint egy rossz reklám, minél jobban akarnak meggyőzni valakit arról, hogy egy termék hibátlan, annál jobban átlátszik a gyengesége.
Hát ez van... -
Tomdriver
őstag
válasz
DroiDMester #23564 üzenetére
Akkor ha Lightning nem prémium kategória, a Vapor mitől az?
Mert akkor az sem az, mivel semmivel nem több.Ezek szerint AMD-hez nem találunk prémium kategóriás kátyát, el is adom az enyém a francba, pedig azért vettem, mert azt hittem hogy...
Ugyan már... -
Tomdriver
őstag
Nem tudom milyen a vapor X venti hangja, de a Lightningé eddig a legcsendesebb az össz. új gen. kártya közül ami nálam volt.
És alap venti beállításokkal FC4 alatt sem megy feljebb a VGA 77 foknál, VRM 72 fokos. Valószínűleg ezért sem hangos.
A ventik minőségével sincs gond szerintem, nem tudom miért gondolja bárki, hogy nincs olyan mint a Vaporé. -
Tomdriver
őstag
Persze az is lehet, hogy csak az én konfigomban nem megy úgy ez a kártya. Ami érdekes, hogy az új gen. kártyák közül sem a 290 gaming (volt kettő is), sem egy gtx 970 nem volt tuningos. Pedig kártyacsere után mindég új win. és legfrissebb driver került föl, de mégis.
Szívesen kipróbálnám ezt a Ligthningot pl. Malibutomi gépében, ő mit tud kihozni belőle. Mert simán user error is lehet, ezt bizony el kell ismerjem. -
Tomdriver
őstag
válasz
deadwing #22636 üzenetére
Lehet az is persze, bár 1200-hoz a 150 mV nem tűnik annak. Annál is inkább, mert az én karim ezt +200 mV-al sem tudja stabilan játékok alatt.
Nálam 24/7-ben +139 mV-al stabil az 1150 MHz, 1200al meg sem próbálkozom - sajna van Lightning és Lightning közt is különbség.
-
Tomdriver
őstag
válasz
daveoff #22027 üzenetére
+1, akinek soha nem volt problémája AMD driverrel, és most sincs. 14.4 után az Omegát tettem fel, de szépen (ha nem szebben) fut a BF4 és az FC4 is.
Tényleg elég fura, mert ha "csak" driver gond, akkor mindenkinél jelentkeznie kéne, így meg úgy tűnik hogy rendszerfüggő, tehát ha valakinél rossz, akkor ott valami más is bekavarhat. -
Tomdriver
őstag
válasz
MaMMonBelAg #21663 üzenetére
Szia,
kétféle BIOS van a kártyán: original és LN2. Gyárilag originálra van állítva (kártya oldalán egy kis pöcök), ezt hagyd úgy. Tedd be a kártyát, dugd rá a 2x8 +1x6 pines tápkábelt (ha a 6 pines lemarad az sem gond).AB-ben alapból +63 mV-ot fogsz látni, maradhat úgy is vagy húzd vissza 0 értékre, power limitet told ki +50-re és használd!
Gondolom tuningolni nem akarod, akkor semmi mást csinálni vele nem kell, ne foglalkozz a színekkel és egyéb beállításokkal, szépen végzi a dolgát alapon is.
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
válasz
demmer123 #21384 üzenetére
Na, ezt a tesztet holnap én is lefuttatom, jelenleg 45-55 fps van a Lightningon 5760x1080 felbontásban, hihg beállítások mellett. Igaz a kari 1150/1350-en megy, de egy monitoron próbáltam a játék elején kíváncsiságból, már nem emlékszek pontos értékekre de ennél tuti tobb volt ultrán.
Hozzáteszem nem lesz hiteles, mert nekem csak 60 Hz monitorom van.
(Mondjuk ha ez sem hiteles teszt, akkor egál.)
-
Tomdriver
őstag
válasz
hdekakas #20811 üzenetére
Ezért írtam, hogy kezdődik.
Jön az okfejtés, hogy miért is, aztán meg az ellenérvek és olvashatjuk oldalakon keresztül, pedig ez nem az a topik.
Úgyhogy én nem veszem fel a kesztyűt, és nem ájulok el egy váltás miatt, ért már csalódás a túloldalon, hiába volt több az fps. -
Tomdriver
őstag
Most elég lesz, mert minimum 20%-kal jobb a teljesítménye.
Kezdődik....
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #20021 üzenetére
írtam pü-t.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Prosector #18250 üzenetére
Semmit nem kellett csinálnom hozzá, azért kérdeztem, hogy 290-nél működik e ez, de ezek szerint nem, csak a X-es kariknál.
Amúgy én tuningnál is csak kipróbáltam, de nem vettem észre, hogy stabilabb lett volna tőle a VGA, mondjuk Lightningnak amúgy sincsenek stabilitás gondjai, csak extrém feszeken, ahol már ez sem segítene. -
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #16732 üzenetére
Neked már volt 1260/1650 körül is úgy emlékszem. Az volt vége a karinak.
-
Tomdriver
őstag
válasz
SkyTrancer #16319 üzenetére
Konfigod, procid elég lesz hozzá, komoly előrelépés lesz a váltás!
-
Tomdriver
őstag
válasz
SkyTrancer #16317 üzenetére
Asus vs. Giga kérdésre tudok válaszolni és az egyéni véleményem (mert volt Gigám), hogy Asusra voksolnék. Lehet egy jó példányt fogsz ki Gigából is, de sztem Asus később jobban eladható.
Fórumtársak remélem még adnak javaslatokat, ez az enyém, tehát 1db.
Javaslom jól olvass vissza a topicban ha van időd és komolyan meg akarod fontolni a választást, rengeteg hasznos információt fogsz kapi/
-
Tomdriver
őstag
válasz
SkyTrancer #16313 üzenetére
Asus.
Bocs, nem figyeltem eléggé, hogy a hsz.-ek még szerkeszthetők voltak.
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
válasz
MiklosSaS #14487 üzenetére
Nekem volt Gamingem kettő is. Nem volt gondom velük, de érzékenyebbek voltak a BS-re mint a villám az tuti. Ez nem feltétlen hiba, de tuningnál hamarabb bedobták a törcsit. Lehet Sapphire, Asus ugyanígy.
Összehasonlítási alapom egyéb 290-es termékkel nincs! Csak a Lightning, de ő más kategória.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Devid_81 #14404 üzenetére
Nálam akkor dobott feketét, mikor OCéztem és kevés feszt adtam hozzá, de ez természetes.
Ha belőtted stabilra, nem volt még olyan game amitől padlót fogott volna, viszi stabilan.szerk: annyit még hozzátennék, hogy volt sok BS-em pl. a gamingel, és ott nem állt fel a gép, újra kellett indítani.
Villámnál ez is más: BS-t követően gondokozik kicsit aztán max. kidob az asztalra. Legalábbis én ezt annál a pár alkalomnál amikor volt, így tapasztaltam. -
Tomdriver
őstag
válasz
Devid_81 #14398 üzenetére
Lightning nem hangosabb mint pl.a sima Gaming és halkabb mint Giga GTX 780: Ezekhez van viszonyítási alapom.
Hőfokok OC-vel se mennek 76 foknál feljebb nálam, pedig nem egy extra jó szellőző házam van. Venti autora van beállítva, most nem emlékszem mennyit pörög ilyenkor, de nem zavaró a hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest