- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez továbbra is egy szakmai topic. A poénkodásnak OFFtopic van fenntartva!
⭐ Stella
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ez a rendszer elbírna e egy Sapphire R9 Tri-x 290-es kártyát:
Asus Sabertooth P67 alaplap, Intel Core i5 2500K proci, és Corsair CX 500 80+ Bronze 500W táp és van a gépben 4 vinyo egy ssd meg egy DVD?[ Szerkesztve ]
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
csabsz13
aktív tag
válasz kingpython #8103 üzenetére
én a tápot cserélném legalább egy 550W-osra.
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
Malibutomi
nagyúr
A táp kicsit határeset, a procit meg fel kellene rántani 4ghz fölé, hogy meghajtsa a kártyát.
-
kingpython
aktív tag
válasz Malibutomi #8105 üzenetére
Hát akkor azt le kell cserélnem, köszi! A proci nem gond megy a 4.5-en is vígan bár most nincs húzva.
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #8108 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Elpida ramok lennének a gondok. A GPU elvileg azért lett 512bites, mert egy primitív 512-es vezérlő így is 10%-al kisebb helyen elfér, mint a Tahiti nagyobb órajel miatt bonyolultabb vezérlője. Ezenkívül elég csirke a memória VRM-je is a legtöbb 290-nek.
Van egy Sapphire 280X Vapor-X-em, 1550Mhz gyárilag Elpidával (tuningot nem próbáltam rajta még), de a régi powercolor 7950-em is röhögve vitte az 1575-ös Catalyst maxot Elpidával. Szóval nem a memóriacsipek fogynak itt el szvsz.[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
Jó neked. Nekem a VRAM a legminimálisabb órajelemelést instabilitással hálálja meg.
(legújabb BIOS van fent)[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
Asbee
veterán
-
Devid_81
félisten
Ti mi a rakert rakjatok fel sorban a biosokat ezekre a kartyakra?
Van tenyleg barmi jellegu pozitiv valtozas azonkivul, hogy a teljesitmeny limitet lehet birizgalni?!Mas de megis bios, csinalt mar valaki 290-esbol 290X-est?
Mit kell nezni hozza, vmi GPU rev?
Talaltam par angol forumot, de nem lettem sokkal okosabb, ha jol ertem csak a regebbi szeriasoknal lehetett, de majd nekifutok ujra a keresesnek.
Ha mar bios piszka, akkor mar egy ilyen jobban erdekelne...
-
Ghoula
senior tag
Szerintem sem az IC miatt van. Mivel DC2OC lesz MSI helyett, ennek olvasgatok utána, és van ahol csak 1480at megy a mem, de írtak olyat is, hogy 1650 felett is bírja. Gondolom abban egy jobban sikerült memvezérlő lapult. ASUS kártyának jobb a mem tápellátása, így meg bírja hajtani az Elpida ramokat.
-
ricshard444
veterán
A GPU alapfeszes vége 1110, a memória 1350 (és igen, én sem a memóriákra gondoltam, hogy rosszak)
A fesz tuningos vége 1175-1210 között van, mindkettő hiba nélkül ment, de ehhez olyan mértékben kell emelni a feszt, hogy előjött a porszívó effektus (80%-s venti)Szóval ennyi volt a tuning része a történetnek.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #8116 üzenetére
Akkor én értettem félre. Azért este megmérem, amit írtam, kíváncsi lettem.
-
törölt tag
Ez érdekes feltételezés de én a màsik oldalon ugyanazzal a tipussal 2db vga az egyiken elpida ment (+200) a másik karin samsung (+540) Valami eltérés mégis csak van a két chip között.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Devid_81 #8112 üzenetére
Én spec azért tenném fel az asus biost, mert az 1.4v-ig engedi a feszt. Nem akarok annyit adni neki persze, de most annyira alacsony az alapfeszem, hogy amiatt akadok el a tuningban. Még Trixx +200mv is csak 1.25-1.28 feszt ad most.
Meg állítólag a memória is jobban megy azzal. -
addikt
válasz kingpython #8103 üzenetére
Nekem egy 450-es tápom van (konfigom az adataimnál), és semmi gondom nem volt még egy Sapphire 290 Tri-X OC verzió után sem.
A fogyasztásmérőmön tesztprogrammal nyúzva a csúcsa az egész vasamnak (bejövő 230V -on mérve) 360 Watt volt. Más tesztprogik alatt inkább 300W, játékkal ennél is kevesebb.
Igaz tovább nem tuningoltam még a kártyám, 1000/1300 -at megy ez alapon.nofene
-
andro93
aktív tag
Hivatalos honlapon biztos ami biztos azért 750et írnak, de a többi gyártónál is 600at. Ennek ellenére a Sapphire 290 fogyasztja a legkevesebbet teszt alapján.
-
Devid_81
félisten
válasz Malibutomi #8123 üzenetére
ertem, de akkor ezek szerint mas pozitiv hatasa nincs, gondolom nem lesz 20%-al gyorsabb egyik sem egy masabb biostol
...
-
GRaul
őstag
sziasztok
Megkaptam az Asus 290 DCU kártyát a giga helyett cserébe.
Röviden tömören a gigához képest pl kinezetre, sulyra, mennyei MB 1 esPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
ricshard444
veterán
A GPU-Z-n kívül tudja valami monitorozni normálisan a GPU kihasználtságot?
Az AIDA és az Afterburner 0-100% között ugrál, aminek nem sok értelme van.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Malibutomi
nagyúr
No semmivel nem volt jobb az asus bios, visszament a gyári.
Viszont azon komolyan elgondolkodtam a gép turkálás közben, hogy a nag yPhanteks toronyhűtő helyett ha egy H100i menne be, akkor nem állna meg a kártya és a hűtő között a hő, és szerintem jópár fokkal hűvösebb lenne. -
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #8130 üzenetére
Nem feltétlen, ami hőt betermel a házba a VGA, azt segíti kivinni a CPU hűtő 2-3 ventije.
Másrészt: felfelé száll a meleg, a radiátort minden bizonnyal a gép tetejébe tennéd, a radiátoron keresztül tolnád ki a gépház melegét, ami nem tesz jót a CPU hőfokoknak.Én is 2 tornyos léghűtőről váltottam kompaktra.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #8131 üzenetére
Annyit megnézek majd hogy lerakom egy slottal lejjebb a kártyát, és meglátjuk mit mutat.
-
Sonja
nagyúr
Rákérdeztem iponnál a kártyámra. Ez a válasz jött:
"Kollégáim tesztelték a kártyát a következő eredménnyel: Win7 x64 Prof, 13.12 driver OK, DisplayPorton Heaven DX11 Demo Ulta, 8x AA, Extreme tessellation 1080p 1 nap, 3DMark FireStrike Extreme 1080p loop 3nap hibamentes.
Amennyiben van olyan specifikus program vagy metódus amivel a hiba reprodukálható, kérem írja meg és aszerint leteszteljük, ha ilyen nincs lezárjuk az ügyintézést és visszaadjuk a kártyát, mert a hiba nem jelentkezett.
Köszönjük türelmét!"Most mi a fenét csináljak?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Milka 78
nagyúr
Nálam 1410 a vége(1420 és felette idle BS),pedig Hynix-es motyó amiről feltételeztem,hogy úgy 1450-1500-ig elmegy,de hát ez sincs kőbe vésve.Gondoltam én is VRM és egyéb hőfokokra,hátha van összefüggés,de a kártya halál hideg minden ponton,így ez is kiesik.Ez van ezt kell szeretni...
[ Szerkesztve ]
-
csabsz13
aktív tag
-
ricshard444
veterán
Elkezdtem a 290 tesztelését, az OC beállítás 1175/1350-n kötött ki.
Drukkoljatok a kis kártyának, hogy bizonyítsa az erejét
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #8139 üzenetére
Nagyon drukkolok bár erősen kétlem, hogy bizonyítást nyer a 120k+ ár.
-
szasanyi
félisten
válasz #35434496 #8141 üzenetére
Ez sajnos így van, jelenleg.120-130k között mozog az áruk, és alig kapható. Mondjuk ennyiért szvsz nem is kell kapkodni...
-
törölt tag
válasz ricshard444 #8143 üzenetére
A ref változatra mondtuk, hogy nincs boltban 120k alatt.
-
csabsz13
aktív tag
válasz szasanyi #8142 üzenetére
lehet hogy nem kapkodós az ár, de véleményem szerint nem lesz olcsóbb ennél a következő 6-8 hónapban (semmi nem fog változni, max talán a kereslet csökken majd - de az ár nem fogja ezt annyira követni)
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
szasanyi
félisten
válasz csabsz13 #8145 üzenetére
Akkor tartsák meg! Egyik sem ér ilyen horror árat, csak azért mert nem adják olcsóbban - az, hogy a sz@r refhűtő miatt nem is hozza azt a teljesítményt amit elméletileg tudna, az meg totál vicc. Mint ahogy az olcsó Elpida RAMok is egy friss, csúcskártyán... persze nem minden gyártónál mert az MSI Hynixeket rak rá.
Majd ha lesz ugyanilyen áron áron MSI R9 290 Gaming Hynix RAMokkal szerelve, akkor talán... -
ricshard444
veterán
1175-höz egyébként 75%-s konstans ventifordulat kell, úgy 88-89 fok.
Hát, a biztonság kedvéért megnéztem, hogy mennyire hallani a szobán kívül, de csukott ajtó mellett 2 méterre már nincs hang.Ez viszont olyan, hogy én meg a szobában vagyok, és nem esik jól, úgy 60-65%-ig még vállalható, így 1100-t visz, de ha már így meg amúgy is hangos, akkor legyen 1175, a tesztben elfér.
Kíváncsi vagyok mennyi élettartama van a ventinek, mert ilyen durva fordulat mellett, azért kapja az ívet rendesen.
Vannak dolgok...
-
Xirtam
veterán
válasz ricshard444 #8147 üzenetére
Én folyamat 60%-on hajtom játék közben. Én is kíváncsi vagyok mikor fogom hallani hogy csapágyas vagy bármi!
-
andro93
aktív tag
válasz Malibutomi #8149 üzenetére
Én pl 131500-ért vettem az Asus 290-em, de most felment 146-ra az ára Iponon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest