-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mumtaz #46149 üzenetére
Ha közvetlen a mosfetek közelében méred a 60 fokot a bordán, akkor lehet tényleg van valami kontakt probléma. De ha a mostfetektől távoli ponton, akkor még reális is lehet, szvsz. Viszont ha 10-12 órát konvertálsz, akkor szerintem helyesen ha törődsz vele és próbálsz rajta javítani. Ha már 84 fok a szenzor, akkor lehetnek olyan hotspotok, amik már szépen lassan öregíthetik a forrasztást.
Öröm a lelkemnek,hogy van még valaki aki CPU-ból transzkódol és nem a shity GPU gyorsított kodeket használja. Az azt mondatja nekem, hogy a minőségre törekszel, nem a gyorsaságra.
Lgalább is, mikor legutóbb hasonlítottam őket, minőség szempontból nem dobtam hátat a gpu gyorsított kodekektől, csak ha a gyorsaságát is figyelembe vettem.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mumtaz #46146 üzenetére
HWiNFO64 mennyit ír fogyasztásnak? A 95% terheltség csak egy viszonylagos szám a fogyasztásra még nem tudunk asszociálni, mert a terhelő alkalmazástól függ.
A 84 fok komoly terhelés esetén VRM esetében még elfogadható lehet ha jó adatot mér a szenzor, csak tudjuk mekkora a CPU fogyasztása.
Ha csak 1-1 órákra terheled ennyire, munkával vagy stressz tesztel, az még belefér. Ha napi rendszerességgel, akár több órán keresztül használod így, akkor javaslom csak, hogy foglalkozz vele, de akkor is elég lehet, hogy ha kap egy jól irányított levegőztetést és kész. -
Aprósólyom
addikt
válasz
mumtaz #46134 üzenetére
Durva az a hőfok.... mekkora lehet a GPU hot spot? 105-110°C?
Arctic Cooling MX-4 vagy MX-5. Már 1500forint alatt kaphatsz. Relatíve olcsó (relatíve, mert ahogy elnézem az utóbbi 1,5 évben a paszták ára is megugrott rendesen...) és az erős középmezőnyben van úgy, hogy a legjobbak is max 1-2 fokkal lesznek jobbak.
Hűtőpadot nem cserélném. Laptopnál, VGA-nál sosem cseréltem eddig mikor szétkaptam a hűtést tisztítás szempontjából. Összeszerelés után nem tapasztaltam anomáliát. Szerintem elég csak a pasztát cserélni a GPU-n.
Egyre figyelj, hogy a hővezető padok szakítószilárdsága nagyon gyenge és képesek egy picit odatapadni a felületekhez, így mikor emeled a bordát, elszakíthatod a padokat. (Ilyen is volt már velem és visszatéve szintén működik, ha összeilleszted a szakaásnál.)
Szóval, mikor először emeled fel a bordát, akkor óvatosan, lassan, figyeld meg, hogy el akar-e válni. Ha nem, valamilyen lapos, vékony eszközzel segíthetsz rajta, hogy elengedjen a chipről. Általában a chipről fog elválni, mert a simára csiszolt bordához tapad jobban a thermal pad.
Asszem ennyi a tapasztalatom...Good luck!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
mumtaz #46132 üzenetére
Milyen körülmények között és mekkora hőmérsékleten jár a GPU, hogy cserélni akarod a pasztát? (Ház zárt-e vagy nyitott, jó-e a levegőztetés, mekkora a környezeti levegő hőmérséklete, mivel terheled és azt milyen beállításokon és végül hány mV-on fut a GPU mekkora frekvencián?)
Ha óvatosan dolgozol (pl. segíted az elválást a chipektől) és nem szakítod szét a thermal padot akkor azt nem kell cserélni. Felesleges.
A GPU hőmérséklet alapján pedig nagyjából megmondható, hogy azt van-e értelme cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest