- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Showhai #46342 üzenetére
Score 7560 by ginger_nuts81 in Superposition 1.1 1080p Medium (1x GPU) | UNIGINE Benchmarks
Kis keresés az unigine oldalán és itt az eredmény. Semmi baja nincs a VGA teljesítménynek látszólag.
Azt kell megnézned, hogy a játékaid mennyire proci igényesek, mert az a Xeon V2 nagyon öreg már. Vagy elfogadod, hogy ennyit tud vagy jóval újabbra váltasz.
A Xeon V2 Ivy Bridge, szóval ha benchmarkokat keresel i7-3770-nel tedd. Össze lehet hasonlítani, hogy egy újabb modernebb PC mennyivel tud többet, pl i3-10100 procival. (Ilyet i3-t alaplappal már használtan is meg lehet csípni olcsón.)
Pár benchmark példa:
GTX 1650 GPU-val: Intel Core i3 10100 vs i7 3770 | 10th gen i3 vs 3rd gen i7 - YouTube
RX 570 GPU-val: intel core i3 10100 vs i7 3770 - YouTube
GTX 1080-nál: https://youtu.be/Cp6u-9b3R6w?t=364Jól látszik, hogy amelyik játék érzékenyebb a CPU-ra, ott igencsak nagy különbség tud lenni.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Showhai #46340 üzenetére
3D markot is le tudod tölteni. (A Steam lapjának jobb oldalán található: Demó letöltése.)
Az ingyenes változatban le tudod futtatni a time spy tesztet. unigine nem tudom vezet-e ilyen precíz, online elérhető listát. Ha pedig hosszabb távon is érdekel egy ilyen teszt progi, pár EUR-ra leakciózzák néha a 3D Markot. Szerintem hasznos annyira, hogy 600ft - 1000 forintot megér.Vagy pl. vehetsz itt olcsón kulcsot pár juróért: https://www.eneba.com/ Én már használtam az oldalt, ezért merem javasolni. Illetve azért is, mert nem távol-keleti vagy amerikai cég. EU-s, Litván székhellyel. Bármilyen problémát könnyebb EU-n belül rendezni, mint bárhogy máshogy...
Az adatokat a GPU-Z Graphics Card GPU Information Utility (techpowerup.com) progival csekkolhatod a sensor fülön.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Showhai #46338 üzenetére
Ebből nem lehet megmondani. Legyen valamilyen referencia mérés: furmark benchmark, 3D mark benchmark, Unigine, stb...
A hozzá tartozó órajeleket, hőmérsékletet, FAN RPM-et, stb.. minden ami szám és érték, mert adatok nélkül nehéz hibát diagnosztizálni.
Azt viszont már most megmondom, hogy egy Xeon v2 nem fogja kihajtani az RX 480-ból a maximumot. Persze játéktól/felbontástól függ, hogy ez mennyire igaz.
Egy benchmark program azért lenne jó referencia mérés, mert ott minimális a CPU terhelés.Itt a 3D Mark oldalon nagyon szépen részletesen tudsz keresni, hogy mire képes egy RX 480, a legaljától a tetejéig:
Search (3dmark.com) (Beállítottam keresésre a GPU-nak 1300MHz/1750MHz procinak pedig egy i7-3770-t.)
Figyelj oda a keresésnél a GPU count értékre, hogy ne 4 kártyás crossfire értéket hasonlíts össze a saját méréseddel. Illetve a Graphics score-t figyeld, mert az adja meg a VGA teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest