-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
A mostani is elég mindenre kisebb nagyobb kompromisszumokkal, de azon gondolkodok, hogy egy utolsó upgradet kapna a gép (cpu, ram, vga). Mire azok elavulnak, addigra kinövök a pc játékokból. Már most se nagyon játszok, évi 1-2 címet veszek csak meg. Lehet kivárom a 490-et, aztán meglátom.
-
Tin
veterán
1.5%-ot tényleg nem, de van, amit lehet jobban húzni, meg máshol azért lehet értelme. nekem pl a 6700K procit amit vettem, 4.7 GHz-en megy stabilan (4.0 GHz helyett), és lehet menne feljebb is, de nem kísérleteztem.
ha számításigényes dolgokra használja az ember, hasznos tud lenni az a +10% is. nyilván nem játékra gondoltam. -
V!ck
senior tag
Sosem használom húzva a kártyáimat, mert ha kevés valamihez, akkor azzal a +10-15%-kal is kevés marad... de mindet letesztelem, hogy hol a vége, mert... mert csak
hobbi, függőség, őrület, nevezzük akárminek.
(#12116) HSM: igen, cpu-limit... az FX8320 4,6-on sem egy erőgép... na de majd a ZEN
-
HSM
félisten
Valószínűleg nem áramtalanítottad a gépet, mikor beraktad a VGA-t, és sérült a lap, főleg, ha írod is, hogy használod a WoL-t.
Nekem egyszer "csak úgy" elszállt egy régebbi lapomon a LAN, ott BIOS újraflash-elése megoldotta, azt megpróbálhatnád, hátha nálad is csodát tesz.
(#12092) Exelsior: Ami gond lehet... A videojel jöhet a VGA-ról és az IGP-ről is. A táppal minimum elindulnia kéne, akkor is ha kevés lenne.
Érintkezési gond is lehet, PCI-E foglalat, processzor foglalat, vagy valami rossz helyre bekerült kosz (pl. porcica). De az is lehet, maga a VGA rossz, esetleg az alaplap, vagy a processzor. Ezeket kitesztelni több próba kellene. De a legvalószínűbb az érintkezési dolog, utána a VGA. -
mcwolf79
veterán
-
A beállítások valóban elcseszettek. Reméljük hamarosan egybeöntik valami használhatóbb vezérlőpultba.
Viszont az ablakkezeléssel nem tudom mi a problémád. Én imádom, hogy ha kihúzok valamit a képernyő szélére, felajánlja mivel töltse ki a másik felét. És a kettő ablak egyszerre méretezhető.Enélkül már meghalnék úgy hiszem.
-
mcwolf79
veterán
Ha van újabb jól működő oprendszer miért használnák egy régi, support nélkülit?
hogy a felületét teljesen elbarmolták, gondolok itt a teljesen szétszórt, oldalról becsúszó opciókra, amik keverve vannak a régi felpattanó ablakokkal
Tányleg nem tudom miről beszélsz. A Start menü lett kicsit megvariálva, de nagyjából ugyanaz,mint a csempés rendszer előtti Windows-okban.
-
ncc1701
veterán
Te ragaszkodsz ahhoz a hülyeséghez, h a dsub csak szar lehet, és a hdmi csak a királyság, ne haragudj. Közben dsub bemenetes monitorokból is gyártottak qrva jókat.
Nyilván van az a kategória, ahol kapásból kibukik a digitális átvitel előnye. Ezt nem vitatom. De az nem az ilyen átlag huszon-harminc ezres monitor, amit a legtöbben megvesznek. Mert annak halál mindegy, h hol kapja az inputot. -
ncc1701
veterán
Bocs, de:
fact1: a hdmi bemenetesnek szarabb volt a képe
fact2: a hdmi bemenetes ugyanúgy 60hz-et tudottMi más előnye lenne? Mert a fenti előnyöket nem tapasztaltam.
A legjobb monitorom egyébként egy 21"-os iiyama crt moncsim volt, ami 800x600-ban tudott 160Hz-et. Na, azzal jó ment a quake3. És még a képe is szebb volt, mint egy lcd kijelzősnek.
-
ncc1701
veterán
Kölcsön volt itt egy hdmi bemenetes monitor, míg eldöntöttem, h átalakítózok, és meg kell mondjam, már nagyon vártam, h visszakerüljön a "régi" monitorom, mert ennek nagyságrendekkel szebb a képe, mint az újabb, hdmi bemenetesnek. A csatolónak vajmi kevés köze van a monitor képének a minőségéhez. Régen is tudtak jó képű monitort csinálni, és ma is tudnak kalap szart csinálni.
Fejlődés a jack csati elhagyása is a telefonról. Na, hagyjuk már ezt a fajta fejlődést. Keveritek a lehúzással. -
távcsőves
senior tag
Nem hiszem, hogy gondod lesz vele. Ugyan ez Tom Clancy's The Division , most tesztelgettem, mert kijött hozzá a DX12 patch (most ingyenes hétvége is lesz steamen és uplayen, mindenki kipróbálhatja)
Minden teszt az AMD vga-val elérhető maximális beállításokon futott, tehát csak NV specikus szarok nem voltak bekapcsolva. Amit csak lehet bekapcsoltam, kimaxoltam. V-sync és egyebek kikapcsolva!!
RX 480 8GB (1303Mh boost clock 2ghz vram) ezt csak azért, hogy teljesen pontos legyek a körülményeket illetően. A ramjaim 1600Mhz-re voltak állítva és nevetséges CL11 időzitésen mentek, nem létezik, hogy van ennél lassabb ram, csak jobbak amik venni lehet hardveraprón.
Szóval i7 2600K @3.4Ghz és DX11
Szerettem volna I3-at szimulálni (mert szerintem még mindig használható egy sandy i3 vagy egy első generációs tuningolt i5 vagy i7 mkép) , de az a helyzet, frissítettem bios-t és az amúgy sem the best alaplapom bios-ából eltűnt az a lehetőség, hogy letiltsak magokat vagy magát a HT-t. Így be kell érni azzal, hogy ugyan 8 szál van, de csak 2.2Ghz.
Ez az a pont, ahol az RX480 DX12 alatt már elkezdett lassulni.
És akkor a végére egy de kihajtsa-e az öreg Sandy I7. Igen, ki. Elsőre 4.2Ghz amit próbáltam, És a CPU terhelése csökken, a GPU terhelése már nem tudd nagyobb lenni, és az FPS sem változik.
Itt befejeztem a méricskélést, nincs értelme cibálni az őreget. Hogy a ellenlábas gtx1060 mit produkál azt nem tudom. De kezd ez a low level api jelen lenni. Sajnos nincs kisebb cpu-m, pedig nagyon bizsereg a tenyerem, hogy egy I3 2xxx CPU-t is kipróbáljak vele, ez ugyanis szaré hugyé megy aprón. Mellé mondjuk egy RX470 és csáó.
Tudom, de biztos voltak microlagok és az abszolut minimum FPS a beépitet benchmark nem mutatja. Az a helyzet, a szememnek teljes jó volt, semmi zavarót nem láttam még 2.2Ghz mellett sem. OCAT itt van a gépen már, de még csak most ismerkedek vele.
-
MK VII
veterán
Azért a 7870-hez ne hasonlítsd az RX460-at.
Tudom kategóriában ott van viszont teljesítményben, főleg az új játékokban körbehugyozza a 7870-et a 460.
Vulkan API alatt 70-80fps. OpenGl API alatt 50-60fps Ultra beállításokkal fullHD-ban.470 meg kb kétszer erősebb a 460-nál.. Szóval nem fogsz csalódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- 3D nyomtatás
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Cyberpunk 2077
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Bittorrent topik
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest