- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
banderasz77 #17182 üzenetére
Én is erre tippelek.
Mondjuk nem teljesen értem, hogy a friss kártyát miért kell szétkapni (ha nem cserél rajta az ember hűtőt).
-
válasz
banderasz77 #17176 üzenetére
Most néztem meg, ott tényleg boostol.
Mondjuk én scpeciel mindig +20-on használom, így még 1200-n sincs ugrálás. -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #17106 üzenetére
Ezzel kapcsolatos anomáliák inkább alaplapoknál, ott is a tuningbeállításokkal összefüggésben jelentkeztek. Legalábbis erre emlékszem, míg VGA kapcsán ilyenről még nem hallottam.
-
válasz
banderasz77 #17034 üzenetére
Pill és küldöm. Akkor már te is beszerezted a kicsikét
-
válasz
banderasz77 #16942 üzenetére
1200 felett nem sokkal szerintem, max 1225 így tippre....
-
válasz
banderasz77 #16939 üzenetére
Itt ha mindent jól vettem ki, akkor non boostos bios van, alap 925-ös órajellel.
-
válasz
banderasz77 #16937 üzenetére
Simán lehet rajta Rev2 -es(Boost -os) GPU, csak a BIOS -on múlik hogy milyen kártyát csinálnak belőle! Ha sima boost nélküli BIOS -t tesznek rá gyárilag akkor mehet simán NON Boost ként
-
banderasz77
addikt
válasz
banderasz77 #16936 üzenetére
Ja, egyébként kizárt, hogy Boost-os...
Tulajdonképpen meglepődnék. -
válasz
banderasz77 #16908 üzenetére
Meg ám.
Úgy volt, hogy csak holnapra érkezik, de nap közben jött az e-mail, hogy már ma átvehető. Ez tette túlélhetővé a napomat a munkahelyemen. Mostanra került be a gépbe
Kupon lesz, de sajnos már nem nekünk.
Mellesleg piros nyák, 7 fázisú VRM, és mégis 2*6 PIN tápcsati, egy korrektnek tűnő VRM borda. Nem egy DCII-es a hűtés de eddig tetszik.
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #16870 üzenetére
felőlem 7970 CF-et is vehetsz
csak jó tanácsként mondtam, mert igy tényleg kidobott pénz az erős vga, lehet a vga limitet forszirozni nagyobb felbontású monitorral(1440p,1600p) de igy is lesznek olyan játékok amiknek nagy a proci igényük és ugyanugy be fog esni az fps, i3 felejtős szerintem komolyabb gamingre
(#16871) Cole86: jól nézünk ki, ha nem lehet, sokszor gpu voltage tweak marketing bullshit felirattal szokták reklámozni
asus gpu tweak és msi afterburnert ajánlanám, vagy vagy, utobbit én jobban csipem
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #16867 üzenetére
átlagban ha már egy 20% plusztol elesel a cpu miatt, már nagyon soknak számit, pl nem mind1 hogy 50 vagy 60 fps, utobbi pont a megfelelő játékélményt biztositja, nem beszélve arról hogy nem tudod kihasználni a gpuban rejlő potenciált, azaz hogy lehet 50%al lehet tuningolni a 7950esed
jól jegyezd meg: félelmetesen erős cpu és platform és utána hajitsd bele az erős vga-t
nem a levegőbe beszélek, saját káromon tanultam meg és elmondtam már sok sok embernek itt is, bosszantó tud lenni mikor látod hogy menne még az a szerencsétlen vga és tegyük fel a proccos bekorlátozza 45 fpsre és pont egy laggolós szar motort fogsz ki ahol ez kevés, mint a dunia engine, és egy erős cpu meg lehet biztositana neked 70-80 fpst és tudna menni a vga rendesen és tökéletes lenne a játékélmény
tudom hogy van sok vga limites játék de van sok olyan ahol nagyon nagyon kevés lesz az az i3-as
kár a procin spórolni, az a gép szive, régen én is ebben a vgacsere only tudatban voltam, azt jól be is szivtam, pl a fosport cod játékokban is egy valag jelenet van ahol korlátoz a cpu, emlékszem a BO-ban van az executive order pálya ahogy kiérsz a nyilt térre és figyelitek a rakétaállomást még a 4.8 Ghzen járo 3570kval is képes volt 75 fpsre bedroppolni a teljesitmény, q9550el 4,25 ghzen volt 37-42 ami nagyon lehangoló volt, vga meg ment 40 % on kbrengeteg elcseszett kód van ami zabálja a cput sajnos, mert ha még minden játék tökéletesen lenne optimalizálva és maximálisan kihasználná a cpu magokat, nem lenne ilyen fontos az 1 magra jutó teljesitmény
előbb szerválj be egy 2500k/3570kt sztem, jobban jársz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #16867 üzenetére
Én 40%-ot mondanék, amit nem tud kihasználni az a CPU. Látatlanban.
-
BeLucZ
addikt
válasz
banderasz77 #16864 üzenetére
rengeteg.....
-
E1even
senior tag
válasz
banderasz77 #16810 üzenetére
Lehetett számítani rá, hogy benne leszünk, ugyanis az első körben is benne voltunk.
Szerk.: A frissítésben szereplő nagykerek árulták akkor is.
Pug:Ha így van, akkor sry, és úgy van, ahogy Pug kolléga fentebb leírta (ha külön nincs jelezve, akkor nem kapsz hozzá játékot).
-
Sonja
nagyúr
válasz
Semmi.
-
válasz
Ha nem volt külön jelezve a kártyánál, akkor nem.
-
válasz
Nemhiszem
-
válasz
banderasz77 #16722 üzenetére
9% órajel + kell a gpu-ra általánosságban, memória meg 1375 ami ugye a 7970 alapja.
-
válasz
banderasz77 #16697 üzenetére
Már csütörtökön.
-
válasz
banderasz77 #16697 üzenetére
Én meg,nem várok még kitudja meddig, random emberekhez szóló garival és esetleg rosszabb hűtéssel Boost-s opciókkal...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #16695 üzenetére
Majd jön a sok "befektető" és 2 nap múlva visszamegy, ők meg árulják ipon ár alatt 2k-val
-
válasz
banderasz77 #16693 üzenetére
Maradok inkább a 6k-val olcsóbb non boost verziónál.
-
válasz
banderasz77 #16653 üzenetére
Még nincs, nekem szerdán érkezik, akkor tudok majd érdemben beszámolni.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
banderasz77 #16594 üzenetére
Én sem szeretem a boostot, hülyeség az egész, de azt hogy a +20% nem oldja meg az ugrálást.. kétlem.
Csak a fogyasztás miatt ugrálnak vissza, és abban a boost karik csak az alap 1,25 volt miatt különböznek.
Nem boostos a kártyám, de 1200/1600-on használom, 1,25 / 1,6(vram) volton és abszolút fix az órajele mindenhol 3d alatt. -
Maotun
őstag
válasz
banderasz77 #16594 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
banderasz77 #16589 üzenetére
[Na ez nem boostos]
viszont nem tudom a termék kódot 111xx-xx-40G így nehéz lesz ilyet rendelni ....a display porthoz is ragaszkodom! -
Maotun
őstag
válasz
banderasz77 #16586 üzenetére
Köszi a választ akkor:
[EZ A JOBB VÁLASZTÁS]
igaz drágább is de nekem ne "ugráljon" játék közbe!
mégegyszer köszi a felvilágosítást! -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16554 üzenetére
Elvileg és kinézetre igen, gyakorlatilag nem tudom pontosan. BIOS frissítés során a nonBOOST PCS+ BIOS nem adott képet, a referencia BIOS igen.
De nekem az volt a lényeg, hogy ne legyen nagyon drága, és lehetőleg PCS+ kártya legyen.
-
válasz
banderasz77 #16555 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16550 üzenetére
Én nem tudom pontosan, mert ennek nem kérdeztem utána. Állítólag nem fekete hanem piros a nyák, ahogy olvashattad is - úgy, mint a 7970 V2 esetén, de annál a tápellátás is más mint a gyári specifikációban szerepel.
-
válasz
banderasz77 #16550 üzenetére
Piros a nyak...
-
Asbee
veterán
válasz
banderasz77 #16545 üzenetére
Nem kell mindig a képnek hinni.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16276 üzenetére
Az iróniának szántam.
Naná, hogy normális ember rá sem néz annyiért.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16269 üzenetére
Pedig pofonegyszerű a probléma, de leírom máshogy: BIOS 1. kapcsolóállásban az órajelek 950/1250Mhz míg BIOS 2. állásban 925/1250Mhz - fesz. mind2 esetben ua. Miért van a VGA-nak -20% teljesítménye a BIOS 1. állásban, ahol minden valószínűség szerint - ha minimálisan is, de - többnek kellene lenni? De kevesebbnek meg semmiképp, amit nem tartok normálisnak. Te igen?
DroidM: már kérdeztem, csak nem kaptam rá választ. Azt talán megpróbálnám, legfeljebb visszamegy az eredeti, már lementett verzió azt ennyi volt.
-
Plebi
senior tag
válasz
banderasz77 #16206 üzenetére
Mi köze az eredményeknek a procihoz? Többen is írták, hogy a gpu-t tekeri meg nagyon ez a teszt. Az Afterburner PL emelése csak a GPU-t szabdítja fel nem?
Az FPS-eim a videókari tuningolására emelkedtek, én eddig úgy tudtam, hogy CPU limit esetén pont nem ez történne.
-
ffodi
veterán
válasz
banderasz77 #16178 üzenetére
-
Tomix24
addikt
válasz
banderasz77 #16178 üzenetére
Nem hoz semmit csak jól néz ki
, én is csak azért emeltem ennyire meg: [link]
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16121 üzenetére
Miről?
MOD - gondolom erről. Ez ua. a kártya, csak BOOST BIOS-sal, nem a normállal amivel anno tesztelve lett. Kimondottan a BOOST verziót (gondolom emiatt is) nem tesztelték, legalábbis én arról sehol nem találtam tesztet.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16114 üzenetére
Csak holnap délután érkezik. Megkérdeztem Abu-t (is), és úgy tűnik a PowerColor az egyik legjobb gyártó, sőt talán a legnagyobb. Másrészt a PCS+ kicsit jobb az átlagnál, és most viszonylag jó áron is van. BOOST verziónál két "problémát" írtak le, engem sztem egyik sem fog zavarni: 1.1v helyett 1.25V a GPU feszültség (mondjuk ennél a kártyánál ez 950Mhz, szóval gyári értéknek nem is kicsi). A másik, hogy terhelés függvényében ugrálhat az órajel az alap (ez esetbe. 900Mhz) és a BOOST órajel között (ami ugye 950Mhz) vagyis itt max. 50Mhz lehet az ingadozás.
Többen azt mondták amúgy, hogy ennek látható hátránya nincs. De egy biztos: én veszek használt 7950-et, előreutalással, mikor itt ez a remek VGA 81k-ért leszállítva megbízható, (garanciafutáros!) 2 év garival. És ez a lényeg, amiért végül mégis megrendeltem. Majd kiderül.Asbee: azt nem tudom. Egyrészt engem nem érdekel mert sosem használnám, másrészt nekem olyan VGA nem kell, ami a gyártó honlapján (sem) meg sincs említve.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16110 üzenetére
Nem, nem stimmel! Az iPON által forgalmazott kártya nyákja NEM fekete, hanem piros, és NEM 2x 6PIN hanem 1x 6PIN + 1x 8PIN tápcsatlakozót igényel. Amit a képeken látsz nem ilyen, és a gyártó oldalán is a 2x 6PIN van feltüntetve. Következésképpen amit Te megvehetsz az iPON-ból az más, beazonosíthatatlan változat.
Nem tudom egyértelműbben leírni, se lerajzolni. Ha teheted menj be és győződj meg róla első kézből, de én ezt az infót kaptam így nem is érdekelt tovább hanem megrendeltem a PCS+ verziót, az biztosan olyan mint a gyártó honlapján. -
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16105 üzenetére
Mint mondtam: elvileg ilyen kártya nincs is, még a gyártó honlapján sem. Ez egy áttervezett, valszeg költséghatékonyságon alapuló nyák - senki sem tudja pontosan mennyivel rosszabb, de tuti nem jobb. Te tudod.
-
szasanyi
félisten
válasz
banderasz77 #16101 üzenetére
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77 #16068 üzenetére
Ma váltam meg tőle. Nekem túl hangos volt a hűtése. Nem vagyok hozzászokva az ilyen ref hűtés hanghoz sajnos. Egy normál 7870 lesz helyette.
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77 #16066 üzenetére
Akinek boostos van azok szinte mind boost nélküli biosra vadászik, szóval szerintem a nem boostos a jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest