- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
játék függő! de állt. 10-15.% extrém esetekben lehet -20.% is!
de kb egyenesen arányos a felbontással amennyivel nagyobb a full HD az 1680 -tól! annyival lesz lassabb
Nálam még az is érződik(-2-5.FPS) ha 1920*1080 ról felteszem 1920*1200 ra pedig ott már nincs olyan nagy eltérés!
-
válasz
seederking #2156 üzenetére
Nem kell minden indulás után tuningolni ha CCC -ben húzod az úgy is marad! mind addig amíg mást nem állítasz be! tehát automatikusan alkalmazza minden indulásnál! (de a legtöbb tuning progi PL: TriXX, MSi AB, Asus GPU Tweak ezek is mind tudják azt hogy rendszer indulással együtt betöltik azt az OC profilt amit te beállítasz neki! szóval nem kell azon izgulni hogy mindég babrálni kell! alap feszen szinte 99.% hogy fogja tudni a GPU az 1050.MHz -et Vram változó de azok is mennek minimum 1400.at! OC karinak semmi értelme!
Ha meg mégis nagyon arra vágysz 3-4.kattintás és fel lehet tenni az adott kártyára az OC -s változatának a BIOS -át! de fentieket figyelembe véve semmi értelme!
a CPU -t meg mindenképp fel kell húznod mert még Full-HD ban is van olyan játék aminek még 4200.MHz en is kevés lesz!
-
válasz
szmegma #2070 üzenetére
ha nem megy se a TriXX el se az iTurbo val, akkor van egy kis progi ide feltettem leszeded és kibontod majd elindítod (mielőtt kicsomagolod a vírusirtódat kapcsold ki mert lehet hogy vírusnak érzékeli mivel a win be matat) és ott értelem szerűen a disable ULPS -t választod majd! de felül jelzi az éppen aktuális állapotot is!
-
több oka is van!
1, Sapphire TriXX progi addig nem engedi húzni amíg ki nem kapcsolod!
2, HiS iTurbó dettó ugyan ez tehát ott is ki kell kapcsolni!
2, ha jól emlékezem az Asus GPU Tweak progi az órajel kitolást (Overclocking Range Enhancement) nem engedte amíg nem volt letiltva a ULPS
pedig ez a ULPS elvileg csak CF(X) rendszereknél használatos, ha minden igaz ez csinálja azt hogy a második VGA ha nincs 3D terhelés akkor teljesen kikapcsolja magát ha engedélyezve van az ULPS tehát valami energia takarékossági funkció a szerepe!
-
válasz
szmegma #2063 üzenetére
Nem olyan régen itt leírtam miért és hogyan lehet feloldani! és miért pont azzal amivel!
aza -2000.pont GPU pontszámba elég nagy, nekem a HD5850 -esem ment annyit!
nálad akkor valami tényleg nem jó!.........
u.i. : az ULPS -t meg ki kell kapcsolni vagy van külön kis progi vagy tudja a Sapphire TriXX de a HIS saját iTurbo progijába is kilehet kapcsolni!
-
-
válasz
MontyCrew #2056 üzenetére
Hát lehetne több is egy sandy i7-el!
Nálam 7125.pötty bár nekem 1200/1500 -on ment a VGA viszont én csak egy Lynnfield i7 el toltam ami ugye jóval gyengébb (ami látszik is a cpu pontszámnál tied alapon is jóval erősebb mint enyém 4-g re húzva)
ja a kép
kíváncsi lennék nálad mit menne a VGA 1200/1500 on 3D11 ben!
-
Akinek VILLÓDZIK a kép 2D nél egy próbát tehet még : hogy a 2D -s órajeleket módosítja ASUS GPU Tweak progival! GPU:300MHz(ez ugye gyárilag is ennyi) Ram:300MHz(ez ugye gyárilag 150 lenne) és a 2D -s GPU feszt 0,900.V ra (ami ugye gyárilag 0,825 lenne)
Elképzelhető hogy az alacsony memória órajel miatt villódzik a kép, mert a többi hasonló VGA -n (PL: HD67xx, HD69xx) is amiken ezek a memória chip ek Hynix H5GQ2H24MFR vannak ott is 300MHz en járnak) pl nekem is a másik gépemben egy Asus 6750. van és ha leveszem a 2D -s ram órajelét 300 ról 200.ra kb pont ezt produkálja mint amit nektek a 7850 es!
-
-
válasz
csucsbicep #1998 üzenetére
Sz.tem is DRIVER gond lesz ez!
Bár nálam hálisten nem jelentkezett még! én a Catalyst 12.4a (8.961.3 May 7) AMD Official Hotfix et használom hozzá!
Bár van már ettől is újabb Catalyst 12.4b (8.961.3 May 24) AMD Official Hotfix amit 2.Napja adtak ki! ezzel még nem próbáltam!
-
válasz
csucsbicep #1902 üzenetére
igen én is azt néztem hogy a REF kártyák tesztjei mind ~1,20-1,22.v körül voltak, nekem az alapfeszem 1,075.v
-
válasz
csucsbicep #1899 üzenetére
De igen a fenti képen is TriXX el volt a fesz állítva de nem szeretem, mert akkor lőttek a Power Play felének (a feszt FIX -álja és csak az órajelet veszi vissza a kártya!) Viszont az ASUS GPU Tweak annyiból jobb hogy eleve azzal lehet feloldani az órajelek kitolását!
Overclocking Range Enhancement opciójával!
és az eredmény! narancs -al jelölve
Másrészt ha vele emeled a fesz marad a PowerPlay is mert nem fixálja le 2D -re is a 3D értékét, sőtt még külön lehet állítani vele a 2D órajeleket és hozzá tartozó feszt is (igaz csak 0,800.ig engedi levenni)
24/7.re tuti nem hagynám így a kártyámat a fenti képen pirossal jelölve van ahogy használom (1050/1300 és -10.% power) ezt tudja még alap feszen és még marad is pici tartalék mert 1085.körül van a vége a GPU nak alapfeszen 1,075.V
-
-
nálam megy még 1150/1500 -at is én nálam is 0.% on van (csak 1.kis feszt kell adni még neki az 1150.hez!)
1ébként meg elmegy a kártya (alapon ha nincs tuning) ~90.W al nagyon Max 100.W al!
ugye gyárilag 130W ra van tervezve ez lenne a 0% tehát tuningal is menni kell 0.% on
-
-
válasz
szasanyi #1758 üzenetére
Hát ezen nagyon hosszasan vitába tudnék szállni veled..., de mivel ez a tropik nem erről szól így inkább nem mondok semmit....
De nyugodtan próbáld ki: BF3 -at az alábbi beállításokon az 570 -el
majd meglátod hogy sz@rrá fossa magát, és sz@arik arra figyelni hogy neked nincs annyi VRam -od hogy megfelelő sebességen menjen! Volt nálam 1.gigás 6950.es és az sem bírta ezt a tempót ellenben egy kb ugyan olyan erős HD5870 2gigás kártya majd 2X több FPS -t produkált ugyan azon a beállításon ugyan abban a gépben! akkor hogy is van ez a vram történet????
Node én ezzel zárom a témát, mert tényleg nagyon off ide...........
#1759 csucsbicep: pedig jól méri a vram használatot az AB, mert GPU-Z is annyit mér, és 1.gigás karival le is lehet tesztelni addig kell játszani a beállításokkal az adott játékban hogy ~900-950.Megát mutasson ott még jól fog menni a játék, de ahogy feljebb teszel pl egy szűrőt és felmegy 980.mega fölé a ram használat egyből le esik az FPS és a játék is borzasztóan belassul! tehát ez is bizonyítja hogy mégis csak jól méri az AB a vram használatot!
-
válasz
Bjørgersson #1751 üzenetére
MSi AfterBurner (fentebb be is linkeltem a legfrissebb verzióját) az OSD server részénél át lehet állítani a betű típust, színt és méretet is!
-
Mint írtam olyan beállításon teszteltem ahogy írtad (1150/1450.MHz)
igen attól hogy elmúlt 2.éves az i7 -em még a mai procikat is leveri (kivéve szandy és Ivy Bridge) és még megy többet is ha kellene!
********************************************************************************
#1743 szasanyi : igen 1680.ra az biztos hogy elég a 7850 (jobban mondva rajta a 2.g vram)Viszont FuLL-HD. ra már most is találni olyan játékot ami majdnem ki akasztja a 2.giga ramot rajta!
Én a helyedben nem a gétéix570 mellett tettem volna le a voksom jó kártya de a 1280.Mega VRam az már most kevés lenne nekem! (amilyen beállítások mellett játszom)
Egy pár kép 1920x1200 (rajta OSD -n a vram használat is)
BF3 ~1500.Mega -t használ
Crysis2 ~1800 -at
-
-
-
Természetesen PERFORMANCE módban ment de ezt a 3D11 pontszámoknál is látni mivel P -betűvel kezdődik a pontszám!
De próbáld csak ki Entry -nél nem P lesz és Extreme nél sem, ha meg bele nyúlsz az előre beállított értékekbe szintén mással kezdődik, tehát simán látni egy pontszámból hogy milyen beállításon ment egy teszt!
************************************************************************************
Többieknek: kijött tegnap egy végleges MSi Afterburner 2.2.1 verziószámmal ez már nem fagy le a 7850 -től és kezeli is rendesen a kártyát (csak sajnos feszt nem lehet állítani vele csak Referencia nyákos 7850.el)
és a Sapphire TriXX OC Utility V4.3.0 is elérhető ami teljes mértékben kezeli már a 7850.et!
-
Bocsy de nemrég értem csak haza melóból!
Csináltam tesztet 1200/1200.on ahogy kérted!
mondjuk nem értem minek kellett, mert a CPU limithez mi köze lenne a VGA memó órajelének?
Egyébként is valószínű a te kártyád is tudja a 1200/1500 -at hogy hasonlítani tudj!
Továbbá a 3Dark11 nagyon jól van optimalizálva és pl egy i3@3200.on járatott procival majdnem csontra ugyan ilyen eredmények születnek kivéve a Physics pontszám amit megdob az i7 ereje, de ha csak a vga pontszámát és a játék tesztek fps értékeid nézed nagyon minimális az eltérés!
Persze valós játékok alatt már más a helyzet de ha kellően nagy(1680 de inkább 1920) felbontásban játszol oda elég simán egy régebbi 2.magos proci ~3600-4000.MHz en járatva is (mutit leszámítva)
************************************************************************************
#1698 csucsbicep : igen kovy29 kolléga jól mondja sima mezei 2.ventis Sapphire kari
***********************************************************************************
ViD -re meg azért kérdeztem rá mert néztem referencia 7850.es tesztet ott az alap vid 1,20-1,22 láttam!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest