- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz
fenergie84 #13330 üzenetére
Alapfeszen és "normális" feszeléssel is meg kellene keresni a végét...nekem alapfeszen 1200MHz stabil, de 7/24-ben 1.260mV-al 1260MHz-en használom, ami szintén nem okoz neki problémát és 70fok alatt simán tartható ezzel a fesszel is a DC2 V-2-es.
DMark-okra meg mehet az 1.3V 1300MHz-el
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #13267 üzenetére
Én a min. FPS-ekből indultam ki, mer az a fontos
neked ez az érték 39, nekem 38, tehát mérési hibát is belekalkulálva, mondhatni azonos a két pontszám.
Ezért is írtam, hogy szép dolod egy 7870-től egy 925MHz-es 7950 teljesítményét hozni....még ha ezt ilyen tuning mellett is teszi
Azt, hogy a 7850 semmi esetre, semilyen órajel mellett, nem képes még az alap 800-as 7950-et sem befogni.....ennek tudatában az eredményeket láttán nem csodálkozom, de hozzá teszem, hogy ennek az ellenkező állítását sem én találtam ki....
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #13131 üzenetére
Na megcsináltam ugyanazon beállítással, mint ahogyan te is a 7950-el a Hitman-t, vagy is 1080p, full. ultra 2xAA, FXAA ON-al.....
látható, hogy 7/24-ben használatos beállításommal, vagyis 1260/1350MHz-en, hozza csak a 7950 Default Boost 925/1250MHz@1,075.v eredményét.....ami szerintem nem is olyan rossz a 7870-től, persze ez a max. amit ki lehet hozni, no meg persze a tuningal sem kell fukarkodni..... -
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #13131 üzenetére
-
Alpachino
veterán
válasz
Csorbi #13069 üzenetére
Meddig erőlteted még on-ba ezt a témát...?
És ha már itt tartunk :
Szerintem többre mennél, ha a saját hirdetésedet megmenekítenéd a nevetség tárgyától....mivel biztos vagyok benne, hogy senki nem fogja eladni neked, nevetséges 50k-ért az új bontatlan, papiros garis, ASUS 7870 DC2-V2 kariát....aki ezt megtenné, annak ápolásra volna szüksége
A legolcsóbb helyen is 63K fölött van, tehát gondolkozz inkább el ezen, de ez csak egy jó tanács....
DroiDMester : rendben, bár 4xAA-val nem röpködnek nálam a min. FPS-ek...
-
Alpachino
veterán
válasz
DeathAdder #13057 üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy talán a 7850 DC2-V2 beleférne az 50K-ba....bár, még bontatlan, papiros garival ez is necces lenne
-
Alpachino
veterán
Nem semmi emberek vannak fent az aprón : [link]
Ráadásul zsír új bontatlan, papiros garival keresi
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #13008 üzenetére
Hitman AB, ugyanebben a felállásban, vagyis default bost és egy 1250-est, tudnál nekem mérni ? Mert ebben a játékban mért különbség, kimondottan érdekelne....
A beállításokat 1080p, Full. ultra minden MSAA OFF. FXAA ON.....
-
Alpachino
veterán
válasz
Chapel #12997 üzenetére
Nem kell durcizni, pláne nem cinkoskodnod
csak egy kérdés volt részemről...semmi bántó, hátsó, vagy netalántán farokméregetős szándék
Ha jól tudom segítő szándékkal, minden adatot leírtam neked a tuningról, amit kértél
de ha tudtam volna, hogy azt szeretnéd kideríteni, hogy mely proci hogyan viszonyul a physics score-hoz akkor egy azonos órajel mellett is csinálhatunk procitesztet....
kovsol . tudom.......most már
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12986 üzenetére
Gondolom legalább 20K toldással....
-
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #12968 üzenetére
Szerintem fölösleges, mert most látom csak, hogy nem a 12.11b valamelyikével tesztelted....
De szerintem hagyjuk ezt a DM11-et, inkább, ha van kedved, egy Hitman tesztet futtathatnál....ez viszonylag rövid és szerintem mérvadóbb is
A beállításokat Full. ultra minden MSAA OFF. FXAA ON egyelőre.
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #12966 üzenetére
Ezzel mértél már, DM11-et ?
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #12963 üzenetére
A ramjaidat milyen sebességen használod...?
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12955 üzenetére
jó bizony...nekem 1.260V-on megy 1260MHz-et stabilan.
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12934 üzenetére
A logika és mérések szerint is az alap 800-as 7950-est, már egy 7850@1200MHz hozza.....akkor ergo a 7870@1100MHz is kb. itt éri be....ennyi.
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12931 üzenetére
1100-1150-en már biztosan...
kockaharcos :
annyin már a 7850 is hozza, vagyis a 800-as 7950-ét...legalább is több 7850 tulaj állítja....
-
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12856 üzenetére
Annak elég az 1350 is 7/24-ben.
-
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12841 üzenetére
1200-ról, alapfeszen, +20% power limit-el indítanék....FC3, Crysis2-el....ha nem stabil ezekben a gémekben azonnal elhasal, én innen csökkenteném -10MHz-enként...ha szükséges persze
-
Alpachino
veterán
válasz
SzutyokMatyi #12835 üzenetére
Azért azt nem mondanám, hogy mindegyik 7870, 1150-et megy..... inkább azt, hogy min. 1150-et
-
Alpachino
veterán
válasz
S. Szabi #12830 üzenetére
Bizony nem stabil,
de könnyen ellenőrizhető, le kell vinni 10MHz-el a GPU-t és ugyanezzel a játékkal tesztelni, ha hibátlanul fut, akkor ez a stabil órajel ( 1190MHz) 7/24-re.....
Nekem a pl. Crysis2, 1220MHz, alapfeszen fagyott, de még 1210-en is néha , volt mikor 30-40perc után....1200MHz-en, még egyik játékkal sem adódtak gondjaim.....
Tehát stabil alapfeszes 1200-ról lehet beszélni ez esetben.
-
Alpachino
veterán
válasz
Anaren91 #12783 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele de én biztosan egy fillérrel nem adnék többet az ASUS áránál egy 7870-ért sem, a bizonytalan tuning miatt, meg pláne nem
amúgy hűtés szempontjából, meg egy kutya kb. a kettő,( mindkettő kiválló) tehát itt sem indokolt a 3K felár.....tehát inkább a dizájn, márkahűség ami döntő lehet....
asdxv : talán azárt, mert ASUS DC2 V-2-esből nem a TOP verziót vizsgáljuk, mikor tuning eredményeket elemzünk
pedig az lenne a mérvadó a Hawk ellen, mint árban, mint órajaelben....egyáltalán van olyan TOP ami nem lépi meg az 1300-at, 1-3V-al..?
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12629 üzenetére
Ebből kár kiindulni, akkor ennyi erővel mondhatom azt, hogy az enyém pl. 1200-at alapfeszen megy, 1300-at meg 1.3V-on.....szerintem, tényleg tök szerencse az egész, mint általában az lenni szokott ha tuningról van szó
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12626 üzenetére
És ezt miből gondolod...?
-
Alpachino
veterán
válasz
KAMELOT #12586 üzenetére
Korábban linkeltem saját tesztet a 12.11b11 vs' 12.11b8-al....pl. Hitman AB, Sniper Ellite V2 szintén gyorsult...olvass vissza egy kicsit és meglátod
seederking : Nagyon megoszlanak a vélemények erről az FC3-ról úgy látom....szerintem ezért sem lesz az év játéka. Nálam a Hitman AB, Max Payne 3 az esélyes erre a címre....
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12568 üzenetére
Megtisztelsz azzal, ha ezentúl a saját karid topicjában troll-kodsz, vagy ne adj isten szakmai hsz-eken töröd a fejed, mert tudom, hogy olyanokat is tudsz
Pala : Ez hűtés eléggé gagyinak tűnik.....
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #12563 üzenetére
Nekem nem tetszik egyáltalán, túl Far Cry2 feeling-je van,
pedig az előzetesek alapján én inkább a FC első részének a hangulatát vártam...de ez tényleg magánvélemény.......
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #12561 üzenetére
Igen Ő is valóban "ventigyilkos"
-
Alpachino
veterán
válasz
Malibutomi #12549 üzenetére
Az FC3, meg a 12.11b, azért rendesen odaver a hőfokoknak
Nálam 68-ra is felkúszik ezzel a párosítással
Más egyéb esetben megáll 64fok környékén.....
DroiDMester : Remélem most már befejezed itt a trollkodást, meg a karid fényezgetését
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12531 üzenetére
Gondolom most rólam beszélsz, de annyi gerinc nincs benned, hogy nekem válaszolj...
Kíváncsi leszek, hogy meddig jársz ebbe a topicba trollkodni, meg off-olni .....de szerintem a következő ilyen bevágódásodnál a modkerbe jelentelek....
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12509 üzenetére
Igen ez a legcélszerűbb, de az alapfeszes tuningot vétek nem kihasználni, meg egyébként is veszélytelen a karira nézve, még hosszabb távon is....
-
Alpachino
veterán
válasz
sakal83 #12501 üzenetére
Már megint nem értek veled egyet...de sebaj
Miért kellene azonos órajelen tesztelni a különböző szériákat ? ....ennek semmi értelme. Mivel a pl. a 7870 alapfeszen viszi az 1200-at a 7850 meg tényleg szénné tuningolva...akkor mi ebben a logika ?
Magyarul, alapfeszes max. tuning, vagy alpórajel minden esetben.....
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12476 üzenetére
"rongyá húzot(1200-1250) 7870"
Mondom én, "életet" hozol a topicban
Rég nevettem már ilyen jót, mivel az én 7870-em ezt alapfeszen tudja, vagy is a 1200/1350MHz-et.....és lécci ne gyere nekünk állandóan a te bioskokányolt "7950&7970GE"-eddel, mert az akkor is egy "mezei" 7950 marad....és ha már említésed szerint is a 7870 1200-on hozza a 7950 bostot, akkor nincs miről beszélni,.......
-
Alpachino
veterán
válasz
kockaharcos #12470 üzenetére
Gondolom az új 12.11b11 segített rajta....
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #12467 üzenetére
Persze, ami valós alkalmazást mutat be az badarság, a DM 11-ed, amit az isten tudja hányszor linkeltél már az korreket mi ?
....de ezt a hozzáállást megszokhattuk tőled, különös mondhatni sajátost színt viszel ezáltal a topicba
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12458 üzenetére
Semmi gond
Csak zek a nyers adatok, valóban nem sokat segítenek, annak aki választás előtt ál, inkább, minnél frissebb játéktesztek mint pl. ez : [link]
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12454 üzenetére
Ez a teszt ill. összehasonlítás sz@rt sem ér
áruld már el, hogy ebből te milyen teljesítménykülönbséget szűrsz le, melyet a valós alkalmazások is alátámasztanak...?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #12420 üzenetére
Sajnos az FC3-ig még nem jutottam, már mint a teszteléséig, de ha azt mondjátok akkor biztosan nincs....mondjuk a tájékoztatóban is csak az AA javítása lett megemlítve.....
Nekem egyébként az FC3-al nincs sebesség problémám......
Mindjárt megnézem DM 11-ben is, mert állítólag itt is hoz javulást
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #12404 üzenetére
Még nem volt időm, de nézegetem
Tomix24 : Most az következik, de az egy kicsit nehezebb lesz nézni, mivel nincs beépített bench.....majd megpróbálom ugyanazon a pályaszakaszon, ahol korábban már mértem a 12.11b8-al
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #12366 üzenetére
Én igazából abból is indultam ki, hogy pl. a BF3-ban is az SSAO gyengébb beállítás tesz lehetővé, mint a HBAO.....igaz ebben már nincs HDAO
-
Alpachino
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12362 üzenetére
HDAO...többet is kér
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #12309 üzenetére
Pontosan így : 1080p, Ultra, minden, HDAO, DX11, AA off. mert nem sok értelmét látom látványban, a 2xAA-nak, bár nagyon skubiztam a tesztek alatt.....de mégsem
Így Stabil 50-60FPS simán mindenhol megvan....nincs lag, játszhatatlan FPS beesések
-
Alpachino
veterán
válasz
Attix82 #12303 üzenetére
Nem kell azt olyan tragikusan felfogni, játszani biztosan tudunk vele, legfeljebb nem 8xAA-val csak 2x-el, vagy anélkül.....
A tök full. gaffért, meg fizessen az 100K fölötti VGA-val, akinek ilyen igénye van.....kb. ennyi.
Nézd meg a FC3-at, a 7970, 680 tulajok jobban panaszkodnak, hogy 8xAA-val, meg HDAO-val DX11-ben játszhatatlan a gém, de ha ezt kikapcsolják, akkor pl. már egy 7870-el is tökéletesen játszható és kb. fele ennyibe kerül.
-
Alpachino
veterán
válasz
belinho #12036 üzenetére
Most akkor meg végkép nem értelek....egy pár nappal ezelőtt még a 7870 ellen indítottad a sima 660-at
Annyit még hozzá teszek a dologhoz, hogy nekem többnyire NV. kariaim voltak és valószínűen ha lesz rá módom vissza is térek NV-áékhoz, de most ez a 6-os széria nem fogott meg egyáltalán
Valahogy időtállóbbnak, biztonságosabbnak érzem a 7-es szériát AMD oldalon
De ha te ezt másként érzed, az sem baj, vedd nyugodtan a 660-at.
miresz : ne bosszankodj, mindenkinek lehetnek/vannak rossz és hibás döntései
-
Alpachino
veterán
válasz
belinho #12027 üzenetére
Én azt hittem, már rég megvetted az általad kiszemelt és az általad kiválasztott/eldöntött GTX660-at.....
Ennek ellenére off-olod a topicokat sorról sorra, hogy a 660 képességit bizonygasd....mire jó ez ?
Egyik karival sem jársz rosszul, 660, 7850, vagy drágábban( amennyivel gyorsabb) a 7870...AGTX660TI most hagyjuk, mert a teljesítményéhez képest aránytalanul drága, persze akciósan el lehet csípni 65K környékén is..
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #11987 üzenetére
+1
kb. én is valami ilyesmit mértem a korábban tesztelt I5 750 esetén, vagy is az I5 2500, már nem sokkal az alapórajel felett, hozza a 750@4GHz-et.....
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11959 üzenetére
Nem kell spórolni az ultrán
semmi értelme, mert pl. AA off-al, HDAO-val is kiválóan fut az FC3
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #11937 üzenetére
"itt a te cuccod i5-3570K@4,8Ghz -en jár ha nem tévedek Mennyi is így szénné tuningolva a CPU(Physics) pontszámod? 9136.pötty...."
Ez "kemény" hsz volt
Ebből kiindulni és következtetést levonni ?
-
Alpachino
veterán
válasz
->Raizen<- #11775 üzenetére
1080p, full. ultra...(vagyis minden csúszka maxon.) HBAO....2xAA. Ha az AA-t offolom, akkor 60-70FPS között van átlagban a játék....igaz 1260/1350MHz-es 7870-el mértem ez idáig, de délután mérek egy alapfeszes 1200/1350MHz-es beállítással is. Megnézem, hogyan skálázódik a tuning az FC3-ban.
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11759 üzenetére
30% ?
Akkor nagyon nem oké ott valami valóban
A garaff-ot hiába állítgatod, mert normális esetben a 7870-el 1080p-ben, full. ultrán, ( HBAO) sőt még 2xAA-val is meg kell lennie a min. 50FPS-nek......
-
Alpachino
veterán
válasz
seederking #11757 üzenetére
Érdekes...mert nálam a GPU kihasználtság folyamatosan monitorozva 99% FC3 alatt....és mint korábban is írtam 50-60FPS simán megvan stabilan.
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #11746 üzenetére
De ezt a %-os eltéréseket eddig is tudtuk
Oldalakon keresztül arról beszéltünk, hogy a tuning mennyire lutri, tehát most jön az, amit hangoztatni szoktam, hogy csak is az alap órejeles VGA-kból érdemes kiindulni, mert a tuningra nincs garancia....vagy tesztelt példányt kell venni......
-
Alpachino
veterán
válasz
lowzor #11734 üzenetére
Most már akkor végkép nem értelek...ezt írtad a 7870-ről egy pár hsz-el feljebb :
"Meglepődtem, hogy alapon majdnem azt hozza, mint a 7850 1200-on."
Akkor mi itt a probléma ? Ennek alapján, ha elkezded tuningolni a 7870-et, akkor már 1150-en is érezhető kell hogy legyen a teljesítmény növekedés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- Sorozatok
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest