- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Itt nézd meg, hogy esetleg van-e újabb bios a VGA-hoz.
Innentől ez elég érdekes, sajnos. A 14.4 eleve egy kicsit érdekesen működik, sokaknál.
Kép felcserélés, bármit csinálsz CCC-ben, akkor is felcseréli őket?
Az SL azt jelenti, hogy singlelink-es a kábeled? Lehet, hogy érdemes volna egy duallink-es kábelt kipróbálni, hátha segít.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49492 üzenetére
Diablo 3 alatt nem jó. Crysis 3 alatt működött tegnap, ma már meg sem néztem, ahogy kiakadt diablo 3 alatt 99%-ra a 2. gpu, tekertem lefelé a 14.6-ot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mégsem jó a cf kezelés a 14.6-ban...
Megy vissza a 14.3 beta...
-
hackeeeee
Jómunkásember
14.6 tapasztalatok.
FPS-ben pár% veszteség 14.3 bétához képest.
CF kezelés jobb mint a 14.4 whql-ben. Ebben legalább van.A telepítő dizájnja megváltozott. Összességében fent hagyom, tesztelgetem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Steve198310 #49394 üzenetére
Spontán jobb volna, ha nem lenne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A watch dogs hivatalosan május 27-én jelenik meg pc-re.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49341 üzenetére
Erre már válaszoltam FX topic-ban.
A továbbiakban szeretném kérni, hogy ezt a beszélgetést ott folytatnád, köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CHIPman #49336 üzenetére
Ha eltávolítod a drivert akkor standard grafikus vga-ként fogja látni a kártyát.
A csökkentett mód más, mert ott semmit sem tölt be a 3D gyorsításhoz.
Le kéne takarítani teljesen a drivert a korábban taglalt módon, hátha az segít.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49313 üzenetére
A 19-es béta egész használhatóra sikerült.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes. Lehet megpróbálnám úgy, hogy milyen "nem használt" programot eltávolítanék. Vagy, ha van rá lehetőség, akkor egy szűz rendszer, driverekkel fel, és megnézni, hogy akkor csinálja-e, vagy sem.
A leírtak alapján szerintem ez szoftveres probléma lesz, de ezt csak így lehetne kizárni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Adtam még 1 sanszot a 14.4-nek, de ugyan olyan, mint korábban volt..
Viszont, azt tapasztaltam, miután a 14.x után vissza szeretném tenni a 13.12-t, telepítés után a telepítés előtti 14.x-es driver verziószáma szerepel a szoftver infóban CCC-ben.
Catalyst uninstaller után is ugyan ez a jelenség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #49201 üzenetére
b2, b3, b4?
Jaa, mármint 14.3 b2? Vagy 14.4 b2?
Beta3 jó, de ebben is néha-néha látszódik villogó textúra. Ezért gondolkoztam azon, hogy megpróbálkozom a 13.12-vel, megint.
Mondjuk, most újrapakoltam a dx redist-et, most úgy néz ki, hogy lehet ez volt a probléma okozója.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A 13.12 whql drivert valaki fel tudná dobni pl. dropbox-ba? Lehetőleg a "simát" szeretném elérni valahol, nem azt ami Guru3D-s, és társai.
Lehet, hogy teszek majd egy próbát. Most 14.3 beta-t használok.
Előre is köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Balazs_ #49014 üzenetére
A 280-as szériának külön topic-ja van.
Segáz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szerintem kértem valamit az előbb.
A procik kitárgyalására van külön topic. Köszönöm!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mikor jelentkezik a fekete képernyő? Idle módból visszajövet, vagy használat közben egyszercsak fekete kép?
Az, hogy felcserélődik, az normális, mert van egy sorrend a kimeneteknél, és ezeket a használat szerint nézi a kártya.
Csak 640*480? Állítani nem is tudtad a felbontást?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #48844 üzenetére
Azért ennél már jobb a helyzet.
Nekem a Mantle silány teljesítménye több kártyás rendszerek alatt eléggé böki a csőröm.
Nekem 16/8-ban mennek a kártyák. Tud a lap 16/16-ot, a 7770-ek úgy mentek, viszont a 270x-nél a felső kártya így elég meleg volt már, közel 80 fok, így leraktam a 2. karit a 8* foglalatba.
990-es lapok CF-esek és SLI-sek egyaránt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Grave_444 #48832 üzenetére
Én erre meg azt mondom, máig, hogy ha kell a teljesítmény, ne az legyen a fő alternatíva, hogy keveset fogyasszon.. Ez már mellékes.
Plusz, ez miatt nem fogok platformot váltani.
Elég, csak véleményem szerint egy alsóbb kategóriás z87-es lap is jobb választás, mint egy b85. Persze, ha csak arra kell, hogy menjen, és nem K-s a proci (mit ahogy Te is csak sima procit említettél, akkor mindegy)
Megközelítem máshonnan a dolgot, ~20k-ból nem fogok platformot váltani..
De mint már mondtam, ezen nem fogunk összeveszni, és itt fojtsuk is el az AMD-Intel-nVIDIA vitát.
@katt: A 965 is 125W tdp-s, szal ez nem gond.
Én nem is állítottam ennek az ellenkezőjét, hogy teljesítményben nem jobb az Intel, csak Nekem nem kell, és pont.
Hasonlat: Ez olyan mint mondjuk aki csak BMW-t szereti, és csak a BMW, azt nem fogod tudni rábeszélni, hogy pl. AUDI-t vegyen..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48823 üzenetére
Itt kiegészítenélek egy kicsit:
fx 8320+990-es lap+jó léghűtő kb 75k
i5 4670+b85-ös lap kb 70k + egy normális hűtő.Arról ne is beszéljünk, hogy a 990-es lapot szerintem nem éppen egy B85-tel kellene egy súlycsoportba tenni.
A hűtéssel nem lesz gond, seidon 240m fogja hűteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48827 üzenetére
A lényege az, hogy belátom, hogy van ahol elég rosszul megy, akkor néha kicsit mérgelődök is, hogy lehet jobb volna 1 nagyobb gpu.
De van ahol szépen dolgoznak, ott viszont szépen megy, és elég nagy a különbség 1 vagy 2 gpu-hoz képest. Pl. Bioshock Infinite-ben, BF4-ben (dx módban természetesen), Crysis 3-ban..stb, stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48825 üzenetére
Amennyiből kijött a 2db 270x, abból nem jött volna ki a 290, akkor amikor vettem.
Most ahogy jött közben új kártya, így már más a helyzet, de ezen nem rágódok, ez lett.
Nem is a cf használat a lényeg, hanem maga a több kártyás rendszer. Valahol az is érdekel, hogy hogy miként fejlődik, vagy épp nem, stb...
Ahol nem megy, ott megy 1 kártya, és az is elég, ahol meg megy, ott viszont teszi a dolgát szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48823 üzenetére
Mert amikor vettem a 270-eket, akkor semmi nem volt még raktáron. 280x-et szerettem volna, de nem volt. A 290 pedig elég drága volt már. Plusz engem mindig is vonzott a CF, főként azóta, amióta megvoltak a 7770-ek. Utána mindenképp szerettem volna valami nagyobb, erősebb kártyákból épített cf rendszert kipróbálni. Ennek az eredménye lett a 270x cf.
Ha játékok alatt fog menni mind a 8 mag, és csak 70-80%-on, mint most, már akkor is nyerek procierőt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #48813 üzenetére
Akkor nem egyedi eset, oké. Nekem Diablo 3 alatt voltak villogó textúrák.
No, asszem végetvetek a procilimitnek, FX8320 megrendelve.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48810 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48802 üzenetére
Viszlát.
(hopp ez ződ)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bozont #48774 üzenetére
Engem a 7770 CF miatt vonzott valami nagyobb, de szintén több GPU-s rendszer. Nem csalódtam, pedig "csak" egy 965-tel van hajtva. Tudom, így procilimit van, de majd lesz valamikor valami nagyobb. Így is sokkal jobb a teljesítmény, mint a 7770-ekkel volt.
Tesztek alapján nem rossz, csak sok helyen nem pont úgy megy a cf, ahogy kellene.
Viszont egyre több olyan játék van, ahol mondjuk vsync-et használva ~50-50%-on megy a 2 gpu, és teljesítményben kicsit jobb a 2 kártya ereje, mint 1 db-é.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48771 üzenetére
Hát, az... Engem is elszomorított egy kicsit, amikor láttam a Mantle alatti teljesítményt. Elvileg 1 db kártyával jó.. Csak az máskérdés, hogy szerintem sokan vannak akik a felső kategóriában is több GPU-s rendszert használnak..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48766 üzenetére
Ott szerintem játék terén is van baj bőven..
BF4 alatt sem úgy produkál a mantle, mint ahogy. Mondjuk a CF kezelés nem az igazi még Mantle-val. DX 11 alatt pedig szépen megy.
Pl. a Bioshock Infinite nagyon szépen megy CF-fel.
A 14.4 elég érdekes dolgokat művelt, pl. Diablo 3 alatt random villogó textúrák voltak, más játékok alatt 100%-on tekert a 2. gpu, állandóan.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX #48757 üzenetére
CF-fel a 14.4 WHQL nem jó, legalábbis Nálam elég érdekes dolgokat produkált, így visszatértem 14.3 bétára.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48744 üzenetére
Ó, ott is ugyan ez van..
Pl. úgy néz ki, hogy közel 1 év kiadása után képesek voltak kijavítani 1 random kékhalálozós hibát 560Ti-nél, és ez csak 1 a sokból.. Semmivel sem különbek Ők sem driver terén. De Te tudod.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48658 üzenetére
Jó kérdés. Gondolom frissebb (14.4 whql) driverrel kellene tesztelni.
Visszadobom most a 14.3 bétát, megnézzem azzal ezt a GPU terheléses dolgot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48654 üzenetére
14.3-mal nem volt ilyen gond. WHQL-nél is azt hittem, hogy csak Diablo 3 alatt van valami bogár, de most máshol is tapasztaltam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit bogaras volt a CF a 14.4-es WHQL driverrel, egészen pontosan a 2. gpu mindig 100%-on ment. Most letiltottam a CF-et, és újra engedélyeztem, most úgy néz ki, hogy megoldódott a dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennek ténylegesen csak abban az esetben van értelme, hogyha UEFI-s bios-sal rendelkező lapja van (ami tud UEFI boot-ot). Ha még award bios-os (lehet ilyen is, mert több felső kategóriás lap van még így), akkor mindegy, hogy bekapcsolja-e, vagy sem, ugyan olyan lesz, vagyis, a ki-bekapcsoláskori indítás gyors lesz, viszont a reboot kicsit tovább fog tartani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy a vírusirtókkal kapcsolatos dolgok kibeszélését fejezzétek be, mert nem ebbe a topic-ba valóak, van számukra saját topic!
Köszönöm! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
aram01 #48287 üzenetére
Ebben az esetben tudod úgymond "áthúzni" a programokat egyik asztalról a másikra.
Csak azt nem tudom 100%-ban biztosra mondani, hogy nem veszi el a "fókuszt" a teljes képernyős videóról, miközben a monitoron kattintasz.
Mondjuk, ha a lejátszóban beállítod azt, hogy állandó tejles képernyőn indítsa el a TV-n a videót, akkor valószínűleg jó lehet. Ki kell próbálni!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DokiBaxxi #48256 üzenetére
Ez már korábban kikerült, de csak most került ki hivatalosan. Gondolom azóta nem változott benne semmi.
Ha nem, akkor ez abban "új", hogy 295-höz való driver.
@CirrMee: Ha jól emlékszem, akkor igen, a "támogatott" sorozatokra úgy volt, hogy 2 havonta, és a legacy kártyákra pedig 6 havonta jön driver.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48229 üzenetére
Nem is bántom, ha nem muszáj.
Plusz, ha nem kizárt, akkor a legutolsó verziós bios van a kártyámon, de fejből most nem tudom. Ezt megnézem majd. Mert ha a legutolsó bios van rajta, akkor felesleges bántani. Először még ki fogom próbálni, hogy ha UEFI-s bios-t használok, akkor esetlegesen azzal jelentkezik-e a hibám, vagy sem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48227 üzenetére
Akkor ezeket portonként nézi? Mármint 0-tól számolja, és ahányadik.
Gondolom ha nincs benne vga, akkor úgyis közli, hogy usererror van kialakulóban.
Nekem akkor ezek kellenek:
atiwinflash -f -p 0 romneve.rom - első pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 1 romneve.rom - második pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 2 romneve.rom - harmadik pci-e foglalat
atiwinflash -f -p 3 romneve.rom - negyedik pci-e foglalat...stb
Ezeknél vajon, hogy van, az 1-es a "sima", a 2-es az UEFI? Ha jól emlékszem, akkor az UEFI bios-t nem lehet flash-elni.. Vagy rosszul emlékszem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48225 üzenetére
Főként arra gondoltam, hogy vajon verzióban, vagy bármiben van-e valami féle eltérés a 2 bios között?
Hmm.. Itt vajon a vaporX az ugyan az mint a vaporX OC with boost? Gondolom, az órajelből adódóan.
Ha hazaérek, megnézem GPU-Z-val a bios verziót a kártyákon.
Flash-elni mivel javasolt, Atiwinflash? Ha igen, akkor abban CF esetén ki tudom választani mind2 kártyát, külön-külön? És a másik kérdés, hogy a bios kapcsolót bekapcsolva, vagy kikapcsolva kell felpakolni a bios-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sapphire vaporX 270x-nél van-e bármiféle különbség a "sima" és az uefi bios között?
Plusz, bios frissítést mivel tudok nézni a kártyához? Trixx-el?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CirrMee #48217 üzenetére
Tiszta sor, ez természetes.
Az is lehet, hogy a monitort fogom kipróbálni máshol, mondjuk most hirtelen a HDMI-s problémát kicsit macerás lesz megoldani, de mindenképp összehozom.
Csak azért gyanakszom monitorra, mert úgy gondolom, hogy a zerocore problémát egy monitor ki-bekapcsolás nem orvosolja ha jól sejtem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
marquuard #48178 üzenetére
Elvileg de. Amikor használtam, nem találkoztam vele.
Tegnap kíváncsiságból próbálkoztam, hogy mondjuk DVI-on jelentkezik-e a hiba, de sajnos igen.
Viszont, amit katt is említett, manapság direkt ránézek, hogy vajon áll-e a kártya, vagy sem, de nem áll, venti forog, de megmozgatom az egeret, fekete kép, és semmi. Kicsit idegesítő a dolog.
És, sokáig nem csinálta, egyszercsak rákezdte, és azóta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Léghűtés topik
- Diablo IV
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest