- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserbox
őstag
válasz Algotis #30400 üzenetére
na mostmár biztosan rudjuk hogy nagyon fiatal vagy
kis olvasni való
(régi office-ban volt ilyen kis segítő)[ Szerkesztve ]
-
-
-
Atla
senior tag
Mikorra várható a 13.5 whql? Nem havonta szoktak kiadni uj drivert?
-
Johni5
őstag
Szokásomhoz híven kifogtam egy Mem antituning darabot.GPU 1235 +35 csúszkával 1225V-on.Memória 1335-nél megáll!
-
- = Zk = -
félisten
válasz lowzor #30409 üzenetére
csak én voltam olyan balfék, hogy rögtön kikapcs és delete meg minden?!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
->Raizen<-
veterán
válasz - = Zk = - #30410 üzenetére
Én is ÚTÁLTAM! Na de nem szerethetek mindenkit és mindent! Főleg nem őt!
-
PandaMonium
őstag
válasz ALONSO11 #30412 üzenetére
Szia.
A vertikális szinkronizációnak nincs köze ahhoz ha 60fps alá ugrik az fps-ed, mindössze azért felelős, hogy a monitorod frekvenciájánál több fps-t ne termeljen a géped, ezzel fölöslegesen hőt és magasabb villanyszámlát okozva. A mikroakadás a több GPUs konfigoknál jellemző, fps-hez szintén nincs köze amennyire tudom. 40fps-nél még bőven "összefolyónak" kellene lennie a játékmenetnek, egészen 25fps-ig folyamatosnak tűnik a kép (persze azért látható a pl. 30 és 60fps közötti különbség). Procinak elégnek kell lennie, nekem ugyan ilyenem van pontosan 4GHz-en mint nálad és egy Sapphire HD7870XT-t kihajt. Amit én javasolnék az az, hogy nézd meg, hogy a legújabb driver van-e fönt (13.4 WHQL -t tudom javasolni), a játékhoz telepítve vannak a patchek (ha léteznek hozzá) és, hogy ha virágbolti verzió akkor nem-e azzal van a gond.What I cannot create, I do not understand
-
- = Zk = -
félisten
válasz ->Raizen<- #30411 üzenetére
dehogynem. a gép érted van, nem te érte
akit meg nem lájkolok, kerülöm. ennyi" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zserbox
őstag
válasz - = Zk = - #30415 üzenetére
na kattanjunk le az avatarokról
(tudom én indítottam, de nem akartam lavinát(#30411) darky@
nem úgy volt hogy semmibe veszel és még nem is célozgatsz rám?
nem megy a troll-mód kikapcsolás mi? -
- = Zk = -
félisten
válasz zserbox #30416 üzenetére
vagy avatar, vagy az egymás piszkálása..ez megy itt pár napja. szal igazad lehet
keresek vkit akit buzerálhatok, hátha jobb lesz (Y)....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zserbox
őstag
válasz PandaMonium #30413 üzenetére
nagyon rossz a játék motorja és nagyon kell neki az erős proci főleg 1-2 szálon amibe az fx gyenge, ennyi a megoldás
-
scampolo84
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok mindennemű tuningban, csak szórakoztam egy kicsit a kártyámmal ami egy Sapphire HD 7850 1GB GDDR5 alapból 860mhz GPU és 1200Mhz memória órajelekkel. Nos a helyzet az, hogy a GPU egészen 1050Mhz-ig húzható gond nélkül, ez a max, így METRO LL bencsel kb 5-6 fps pluszt (+10%) nyerek. Azonban a memória 1200-ről max 1280Mhz-ig húzható, különben instant kékhalál. Így van kb 15% tuningpotenciál a kariban.
Normális az, hogy még 10% memória tuning sem fér bele, ellenben a GPU-t meghúzhatom több mint 20%-al minden gond nélkül?
Előre is köszi egy hozzáértő kedves válaszát
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #30419 üzenetére
igen normális, elég változó hogy melyik mennyit bír, amúgy nem sokat vesztesz vele.
a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak stavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet -
scampolo84
aktív tag
válasz zserbox #30420 üzenetére
Köszi. Eddig csak Catalystban állítgattam, meg MSI afterburnert használok.
Amúgy ennyi plusz teljesítményért nem nagyon éri meg 24/7 1050-en menetni a GPU-t?! Jól látom?
FHD-ban játszom mindent, és ahogy észrevettem ha itt ott lecsavarok egy kis élsimítást, vagy szimplán ultra helyett highon játszok, szinte mindenhol hozom a sima 60fps-t, kivéve persze egy két (FC3, MLL) kivételtől.
-
zserbox
őstag
válasz scampolo84 #30421 üzenetére
ezt neked kell eldönteni hogy megéri-e ha szerencsés vagy akkor akár 1200-at is megy a gpu ami azért elég emberes tuning és akár úgy is hagyhatod 24/7-be ha jók a hőfokok nem lesz baja.
-
-
kovsol
titán
válasz scampolo84 #30421 üzenetére
Miért ne érne még 1050 -en járatni ? Csak előnyei vannak. ccc ben odébb tolsz egy csuszkát és nyersz 10-15% -t az nem jó? Ettől még nem fog jobban melegedni szinte semmivel, mert feszültséget nem emeltél. Tönkre se fog tőle menni.
(#30423) PandaMonium FX6100@4000 nálam volt olyan játék ahol egy hd6850-t nem hajtott ki maxon... gondolok itt azokra a játékokra ami 1-2 magot használnak csak. BF3 tipikusan az a game ahol az FX nagyon jól teljesít, mert kihasználja a sok magot is és már eleve arra volt optimalizálva a motorja. Ha azt hiszed, hogy az fx6100 bárhol kihajtja a kártyádat, akkor egy álomországban élsz.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Algotis
addikt
válasz scampolo84 #30424 üzenetére
GPU Tweakkal lehet 1050 fölé is húzni, csak be kell pipálnod valamit.
Ha odáig eljutsz leírom, hogy mitAndroidos Outlookból küldve
-
Repsol600
addikt
válasz scampolo84 #30419 üzenetére
Valószínű Elpida ramos a kártyád. Azért nem megy. GPU sokkal többet számít.
-
zserbox
őstag
válasz PandaMonium #30423 üzenetére
várható volt hogy magadra veszed...
a BF3 kihasznál több magot, ott el vannak az FX-ek, de 1-2 szálon gyengébbek és F1 az pont ilyen játék...
nem tudom mit kell sértődgetni senki nem mondta hogy szar a procid, azt írtam hogy a játék motorja elavult és nem kezel több magot ami nem fekszik az FX-nek ennyi nem több(#30424) scampolo84
ezt írtam: a gpu lehet bírna többet is keres rá a topikban az asus gpu tweak szavakra hogy hogy lehet megnövelni a max beállítható gpu órajelet
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
CPU bottleneck témához kérem senki ne szóljon hozzá indulatból.
Másképp: Vagy kultúráltan lesz kitárgyalva a téma a továbbiakban, vagy sehogy. Következőre pedig lehet, hogy nem csak törölni fogok.
Kieg: Off is kerülendő.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DEV_NULL
őstag
válasz PandaMonium #30383 üzenetére
Na ja... 2.2.5 Beta 1-em volt eddig, abban nincs ilyen opció. Most települ a 2.3.1
-
DEV_NULL
őstag
Az király! Twin Frozr kártya és Afterburnerrel nem lehet állítani a feszt... Most lett a kedvenc gyártóm az MSI!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz DEV_NULL #30447 üzenetére
Próbálhatsz mást szoftot is. Eddig a Trixxre szavaztam (pont a fesz állítás miatt), de az utóbbi AB-k már állítják nálam (force constant voltage módban) és így okés. Aztán ott az Asus (szerintem bullshit hulladék) gpu tweak-je, hátha Neked bejön.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Repsol600
addikt
válasz BomiBoogie #30449 üzenetére
Azért furcsa, hogy a saját progija nem állítja....
DEV_NULL
Ezekel is kipróbálhatod: Asus gpu tweak, Sapphire Trixx, Gigabyte oc guru II.
Ezek közül csak bejön valamelyik.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik