- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Próbálta már valaki 7850-el a 14.1 beta drivert!
Feltettem, mert jókat hallottam róla! (mantle)
Ha fut az MSIAfterburner, akkor vagy azonnal fagy, vagy a magórajelet nem emeli fel. 300 MHz-ról csak 450 MHz-ra viszi, tesztek játékok alatt.Off.
Szépen be tud égni az LCD is!! Igaz extrém. két évig 24/24-be mentek, és szépen látszott a beégés. Egyes , egyébként változó feliratokat szépen el lehetett olvasni!!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
hellboy0415
aktív tag
hali. Szerintetek hogyan lehet több fps-t kicsikarni egy 7870-ből? Mi lehet a max?
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Most jöttem a HD 7770 topicból, ugyanis 1 olyan kártyám volt, most cseréltem egy HD 7870-re, Gigabyte, OC version. Sok rosszat ne mondjatok róla legyetek szívesek.
Annyi kérdésem lenne, hogy van valahol 1 beárazós topic.
Ahova beírom az alkatrészt, vagy a gépem konfigját, és írnak rá 1 árat.
Csak nem találom sehol...Ha valaki belinkelné, azt nagyon megköszönném!
Előre is köszönöm!Itt öregszem meg...
-
scream
veterán
válasz Nuada herceg #45003 üzenetére
Fórum kereső -> beáraz és voila.
-
hepa
csendes tag
Ez lenne az.
-
Repsol600
addikt
-
csucsbicep
nagyúr
válasz hellboy0415 #45002 üzenetére
Órajel növelése leginkább vagy újabb driverek is hozhatnak gyorsulást.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz csucsbicep #45007 üzenetére
Csak azért kérdezem mert max 75 fps annál többet sehogy sem tudok kihozni. C3 BF4 meg ilyen játékok. vagy ez elfogadható?
Samsung S20 ULTRA
-
juve600
nagyúr
válasz hellboy0415 #45008 üzenetére
nekem dx -ben 60-70
mantle-nál 90-100 fps,ultra beállitások,full hd -
belinho
senior tag
válasz juve600 #45000 üzenetére
Az összes Tahiti LE alulfeszelhető, de írja a tag is ,hogy máskor visszavette, akkor miért írod azt neki, hogy ennél a típusnál nem lehet
Valamilyen alaklmazás fut a háttérben, ami használja a VGA-t, azért nem veszi vissza a feszt és az órajelet, esetleg két monitor esetén sem veszi vissza, ha netán úgy használod.
-
belinho
senior tag
válasz juve600 #45011 üzenetére
Az XFX- et annyira én sem ismerem, de egy bios csere esetleg segített volna, persze tudni kellett volna azt is, hogy milyen fesz szabályzó van rajta, de ha már nincs meg a kártya, akkor mindegy.
Valami használja a karit, ami beragadt a memóriába, esetleg indítsd újra a gépet.
-
juve600
nagyúr
válasz hellboy0415 #45015 üzenetére
sztem nincs,én küzdöttem vele,de nem lehet
-
belinho
senior tag
válasz hellboy0415 #45015 üzenetére
Meg kell keresni privátban Droidmester-t, ő foglalkozik komolyabban a dologgal. Volt olyan a 7950-es topikban, akinél szintén fix volt a fesz, nem lehetett állítani rajta se fel, se le, de bios-mod-al be tudott állítani egy jóval kisebb fix értéket. Szóval keresd meg őt, egy próbát megér.
-
dgabor80
tag
válasz szente #44999 üzenetére
Ha rajta van egy másik kijelző is akkor nem veszi vissza a mem. órajelet...
próbáld meg hogy a második kijelzőre nyomsz egy disable-t...
Sajnos ha újra használni akarod, akkor újra "aktiválni" kell...
Tényleg erre nem tud vki valami más megoldást?
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
katt777
félisten
Tesztelgettem a karimat 4670K-val. Unigine tesztekben a HD7870XT tizedre ugyanannyi FPS-t teljesít, mint 6800K-val, 3DMarkokban is hibahatáron belüli az eltérés, egészen 3D06-ig kell visszamenni, hogy kihozzak egy 4-5%-os gyorsulást az i5 javára. Szóval továbbra is tartom, hogy nem kell drága és állat proci ezek alá a VGA-k alá.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Nuada herceg
őstag
Köszönöm szépen akik válaszoltak a beárazós topicra!
Volt aki a módját is leírta, hogy milyen egyszerű megtalálni.Hát nekem nem ment, balfasz voltam!
Köszönöm még egyszer!
Itt öregszem meg...
-
marquuard
veterán
Akinek szüksége lenne Gigabyte R9 270X 2GB új BIOS-ra (flickering javítva):
https://www.dropbox.com/s/cwce66ljoe03hla/r927xo2d.zip
PSN ID: marquuard
-
Cseneles
őstag
válasz katt777 #45020 üzenetére
Igy van... Jövőben remélhetőleg ez marad is így! Remélem nagyon sok programozó rá áll a Mantle -re és akkor megszűnik a CPU limit is játékok esetében A Mantle ott segít ahol eddig a leg nagyobb szükség volt rá...a minimum FPS-ben és így nem az egy szálra jutó feladat alatt feszül meg a CPU 65% GPU kihasználtság mellett Már ideje volt valamit tenniük mert egy PS3- is képes volt akadás mentesen futtatni ugyan azt a játékot küzel hasonló grafika mellett mint egy 5*annyiba kerülő PC CSak a PS esetében kénytelenek voltak megtanulni optimalizálni PS4 is hardver terén egy átlagosnak mondható pc teljesítményével bír és a Grafikai számítási képessége is kb egy HD7850 szintjét sem éri el mégis fullon képes futtatni a legújabb játékokat sőt 4K-n is vélhetőleg...
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
LógaGéza
veterán
válasz holapito #45026 üzenetére
Nekem is BestBuy volt a Gigabyte, megvettem délelőtt, és délután már jó 5ezerrel drágább volt. Abszolút semmi bajom nincs vele, és meglepő volt, hogy az Adobe CC termékcsomag mindenféle mókolás nélkül tökéletesen támogatja.
Hangját nem hallom, bár nem is terheltem még annyira, meg eléggé szigetelt a házam is, teljesitménybe nekem megfelel. De én is feleslegesnek tartom a 4GB-os verziót."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
belinho
senior tag
válasz katt777 #45020 üzenetére
Nem akarok belekötni, mert megint vita lesz a vége, de ezek többnyire VGA limites programok, ahol kevésbé számít a proci, és ezekkel marhára nem játszik senki.
Nézhetnél egy-két játékot is, mondjuk egy kis Crysis 3 vagy BF4 engem jobban érdekelne, vagy F1 vagy Metro. De nem ilyen csutka beállítások mellett+ driverből még rátolom ami van. Hanem egy normális, ahol átlag 40-50fps megvan, és a min sehol nem megy 30fps alá. -
marquuard
veterán
válasz holapito #45026 üzenetére
Persze, Giga van. A legendát arra értem, hogy sokan azt mondják, hogy tré anyaghasználat, tré hűtés, és a kedvencem, leesnek a ventik
De az Asus/MSI se hűt jobban, az meg hogy nem fém, hát istenem.. FölöslegesKonfig az adatlapomon, Crysis 3 (high 2x msaa), BF4 ultra, AC4 very high, CoD Ghost Extra (max). Visz ez mindent. 8x MSAA-nál általában elvérzik, némi kompromisszumot kell kötni, de ez az összes R9 270X-re érvényes. De nem fontos a 8x MSAA, az összes játék tökéletesen megy 4x MSAA-val
4GB-al nem lesz több FPS, továbbra is feleslegesnek tartom. Ha lesz 2 monitorod, akkor már kellhet a 4GB, különben felesleges.[ Szerkesztve ]
-
Nuada herceg
őstag
válasz Cseneles #45024 üzenetére
Én nagyon keveset tudok a Mantle Api-ról.
De akkor most ha jól értem amit írtál, a procsszor gyengeségén javít ez a megoldás?
Én ma vettem a HD 7870-et. Mellé egy I7-es konfigom van 8 Gigával.Akkor most ne várjak sok javulást a Mantle-val?
Vagy azért az mindenképpen több fps-t ad, mint a direct x?Tényleg nem értek hozzá, ezért próbálok 1 kicsit okosodni.
Előre is köszi a választ.Itt öregszem meg...
-
katt777
félisten
válasz Cseneles #45024 üzenetére
A Mantle a VGA-n is segít.
Nem tudom, hallottál-e róla, hogy az új DirectX is mantleosodik, azaz azzal is "lemennek gépi kódba", tehát mire lenne pár program Mantle támogatással, lesz arra DX is. Régen amúgy PC-re is tudtak optimalizálni, mert kénytelenek voltak hardvert programozni, hol volt még a windows meg a directx... Én azóta is azon dühöngök, hogy mi a f.szért kell szoftveres áttét, aztán meg hibajavítás szintén szoftverből, de hát nyilván kevés a hozzáértő programozó, mint az a játékok minőségéből is észrevehető.belinho: Minden rendesen beállított, főleg mai játék VGA limites, de nálam még az Oblivion is. Játékok is vannak, ott sem lesz más az eredmény, előre borítékolhatom, mert már a 6800K is csak 40-60%-ban dolgozott alattuk, leszámítva BF 3-4-et, na, ott 80%-ban, tehát még annak az ereje sem kellett. Persze vannak, akik lebutítják a grafikát, aztán bőven fikázzák a "gyenge" processzorukat, de azok véleménye számomra nem mérvadó. Nem azért vettem ilyen VGA-t, hogy rontsam a szememet, aztán még siránkozzak, hogy gyenge a procim. A Markok és az Unigine-ek is full grafikával mentek full HD-ben, nem defaulton.
-
marquuard
veterán
válasz Nuada herceg #45032 üzenetére
Drasztikus változás a high-end kategóriánál szembetűnő (i7 -3xxx, R9 290). Ezzel a párosítással 58%-kal magasabb FPS érhető el. (Jobb esetben)
-
Daffchy
őstag
A pár napja említett VTX 7870 Tahiti Black szériás kártya cserélve lett az említett "nem ad képet, nem jelentkezik semmi" hiba miatt.
Ma visszavittem, HA-s kolega nagyon korrekt volt és cserélte a kártyát, pontosan egy Sapphire R9 270X Toxic OC 2GB-s kártyára (ilyet kértem helyette).
Ugye mindenki mondta, hogy a VTX rossz és azért nem ad képet.
Ki lett próbálva mikor visszavittem és ott megy...Csak gondoltam megosztom veletek.
Akinek esetleg ez a típus van mennyire van megelégedve vele?
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
válasz marquuard #45036 üzenetére
Örvendetes... hasonlóképp vélekedek eddig róla.
Képen annyira nem is, de élőben nagyon minőségi hatása van, jóval testesebb és nehezebb is mint a többiek.
Igaz világít mindenfélét, de annyi baj legyen...
Tényleg, a végén lévő LED-ek azok hőmérsékletet jeleznek vagy GPU kihasználtságot?
-
belinho
senior tag
válasz katt777 #45033 üzenetére
Értem, de pont ez benne a lényeg, hogy a benchmark alatt is bőven befigyel 30fps alá, és én ilyen beállításokkal nem tudom élvezni a játékot, szóval visszább kell vegyek a grafikából, ha azt szeretném, hogy nagy átlag 40-50fps között menjen. Ezért rühellem a ph-s teszteket is, hogy csutkára húznak mindent és sokszor játszhatatlan beállítások mellett tesztelnek, mert ha picit visszább vennének akkor teljesen más lenne a felállás.
-
katt777
félisten
válasz Daffchy #45035 üzenetére
Sima kompatibilitási hiba. Láttam ilyet ASUS kártyával és Matrox-szal is.
belinho: Nem nagyon "figyelnek be" 30FPS alá, max Fire Strike, de ezeknél butább grafikával is megvan a kihajtás. Mint írtam, max. 80%-os volt a CPU igénybevételem, tehát 20%-ot butíthattam volna bármelyik teszt/játék grafikáján, és hidd el, rohadtul nem tudtam volna játszani min. 25FPS alatt.
Grave444: Hát, most sikerült egy kapitális marhaságot mondanod, már bocs.
-
-
G.I.JOE
senior tag
[Erre] nincs ötletetek? Jó, elvileg rossz, de körbejárnám a témát, ha van értelme.
Csak 1 kijelzős üzemmódban jön elő (extendedben, vagy copy-ban nem). Ha a media player classic nem dx9, van enhanced módban fut, szép a film is. dx9-et újraraktam, nem lett jó. Nem csak valami szoftveres baja van? Majd rakok új win-t ha lesz időm. Volna értelme?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Assetto Corsa Competizione
- DIGI kábel TV
- Dolce Gusto
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest