- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
-
gears27
aktív tag
Hová szólt a gari? Az enyémet legutóbb 2 hét alatt lezongorázták iponba
Seggsztézis
-
sith7
nagyúr
MSI R7 265 - höz melyik most az ajánlott driver ?
-
Stylerr
addikt
R9 270 Vapor-x kártyám van. Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnék feszt emelni a kártyán, illetve mennyi az a minimális érték amivel fokozatonként emeljem? MSI Afterburnerrel mindent tudtam állítani, kivéve a core voltaget. Köszönöm a segítséget.
-
Bobó_20
aktív tag
Sziasztok,
lenne egy-két kérdésem ezzel a kártyával kapcsolatban: MSI R7870 OC.
Mi az a maximális hőfok, amivel nem pusztul el hamar?
Mert a gyári beállításaival horror hőfokokat produkál. (85 fok max.)
Esetleg, aki hasonló kártyával rendelkezik tudna screenelni egy ventilátor fordulat beállítást? Tudom ez elég szubjektív dolog (zaj/hőfok arány), meg sok tényezőn múlik, de kiindulási alapnak már egy maximalizált hőfok érték is megtenné.
Előre is köszönöm!
-
pengwin
addikt
válasz Bobó_20 #56010 üzenetére
Ez a pontos típus? MSI Radeon R7870-2GD5T/OC
Nekem ilyenem van, nagy melegben 1200 MHz-en leterhelve 70-75 fokon tetőzött a hőmérséklete, szóval a te 85 fokod kicsit sok, csináld amit előttem is javasolt a kolléga.
Milyen házban van a kártya? Lehet nem szellőzik rendesen, az enyém azért is hűvös, mert a Dragon Slayer egy egész jó szoba ventillátor is PC-házsága mellett...[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Bobó_20
aktív tag
válasz pengwin #56012 üzenetére
Igen ez az. Egy sharkoon vs4-v házban van három venti társaságában (egy elölről fúj befelé, egy hátulról szív kifelé, egy pedig a vga alól rántja kifelé a levegőt). BIOS-át mennyire érdemes frissíteni? Még 2012-es van rajta. Ja és az 1200 a GPU frekije? (egyébként hangoltam rajta, most teljes terhelésen 75 fok, de nagyon hangos )
-
pengwin
addikt
válasz Bobó_20 #56013 üzenetére
Igen, az 1200 a GPU magórajel (alapból 1050MHz): mikor megszereztem próbaképpen kicsit megráncigáltam a GPU órajelet, azóta gyári értékeken üzemel, 65 fok körül.
BIOS-t én nem piszkálnám, max. elrontani lehet.
Mivel ez még nem igazán "okos"' hűtés, ezért hangja mindig lesz, nálam is pörög rendesen, de inkább pörögjön, mint megfőjön... szobatársam meg gond nélkül tud aludni mellette, szóval annyira nem is hangos.Üdv, pengwin
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bobó_20 #56016 üzenetére
Szívás helyett fújjon a vga-ra a friss levegő oldalról, porszűrős megoldás legyen. Elől befúj venti az stimm, hátul kifúj, stimm, esetleg ha van mód felül is lehet egy kifújós venti. 72 fok nekem személy szerint sok, 99% mellett 62-5 fok körül járna az msim 1130 Mhz. core-al. 45%os venti mellett 68 fokos nekem így.
-
aktív tag
-
M@rdel
őstag
-
senior tag
válasz mastodon #56021 üzenetére
Az alaplap leírásából:
"Ahhoz, hogy a PCI Express 3.0 csatlakozók 3. generációs sebességen fussanak, 22nm CPU-t kell telepíteni, ami támogatja a PCI Express 3.0 technológiát. Ha Sandy Bridge CPU-t telepít, a PCI Express 3.0 csatlakozók csak 2. generációs sebességen fognak futni."Egyébként ne zavarjon túlzottan, szinte semmit nem jelent teljesítményben
Путин, иди нахуй!
-
aktív tag
válasz pengwin #56025 üzenetére
Érdemben gyorsítaná a rendszer egy új proci? SSD-n van a rendszer. Sokfüles böngészés, egyszerre sok office fájl használata, illetve fénykép katalogizáló adatbáziskezelő, amiket használok. Van olyan proc, amelyiknek a beépített grafikus vezérlője együtt használható az Asrock B75 Pro3 alaplapban a videokártyával?
[ Szerkesztve ]
-
Bobó_20
aktív tag
-
Zeratul
addikt
Kerek 4 év szolgálat után az örök bitmezőkre költözött a 7850-em. Valószínűleg BGA szakadás. Első tünetként csak egy villanásnyi artifact a desktoppon. Majd játék alatt artifactolás, kép szétesés, szürke halál, majd újraindításkor már desktoppon is kép szétesés és szürke halál, végül már a windows driver betöltéskor fekete halál és lefagy az OS. Bootkor még van kép de a driver betöltésre meghal.
-
pengwin
addikt
válasz mastodon #56026 üzenetére
Szerintem ezeken nem gyorsítana számottevően egy i5, csak lényegesen CPU igényesebb feladatokban tud az i3 fölé kerülni. Átlag felhasználásra, mint a tiéd, felesleges egy i5.
Ha arra gondolsz, hogy együtt használnád az IGP-t a dVGA-val, az max. úgy működne, ahogy felettem írták. 3D-t akkor tudna a kettő együtt számolni, ha AMD APU+AMD dVGA lenne, vagy Dx12 alatt legalább 5000-es vagy újabb (Broadwell/Skylake) Intel CPU, és megfelelően megírt program.Üdv, pengwin
-
aktív tag
válasz pengwin #56031 üzenetére
Az lepett meg, hogy az i2125-be épített VGA-hoz képest az MSI R9 270x Gaming 2GB alig gyorsított a rendszeren a hétköznapi feladatokban. Míg az SSD beépítése után nagyon látványos volt a változás. Akkor ezen az alaplapon nem lehet érdemben továbblépni? Ami zavar, az a fényképen lassú megjelenítése, a rendszerlassulás sok office doksi nyitásakor, illetve sok (húsz felett, jó, nem létszükséglet) böngészőfül esetén.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz mastodon #56032 üzenetére
Hát igen, az SSD sokkal többet számít, mint egy dVGA vagy egy kicsit erősebb CPU. (Egyébként elírtad az SSD-d méretét az adatlapodon )
Nincs semmi baj egy ilyen B75-ös alaplappal, nekem is Asrock B75M-GL R2.0 van az i5-3470 alatt, nyugodtan lehet bele i5-öt tenni. Ha ennyire sok dolgot csinálsz párhuzamosan akkor azért lehet, hogy elfogy az i3 CPU-ban, ebay-en vagy hardveraprón 20-25 ezer körül nézhetsz bele egy i5-öt, az lehet megoldaná az ilyen sok párhuzamos dolog futtatásakor fellépő problémákat. i5-2400 néha beszerezhető 20 ezer alatt, és nagyon jó kis CPU.. Esetleg valami kisebb Ivy i5 is kifogható 25 körül.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
pengwin
addikt
válasz mastodon #56038 üzenetére
Igen, gyakorlatilag i5-2400 fölött bármi segítene szerintem.
A 2mag/4szál nagyon nem ugyanaz, mint a 4mag/4szál, sok dolog esetén előbbi azért elfogyhat. Én ugyanezt a különbséget csak laptop-asztali gép viszonylatban érzem, mobil Haswell i5 és asztali Ivy i5 között, kb. ugyanaz az összevetési alap.(#56037) Bobó_20
Nekem hasonló problémám volt Crimsonnal Win8.1 x64 alatt, minden jel szerint a flash player volt a ludas, de már végleg száműztem is a gépről.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus HD7870 DC2O-2GD5.
Ha minden igaz találtam a gyártó oldalán hozzá frissítést -ASUS_VGA_UEFI_VBIOS_Update.zip-mely egy db exe fájlt tartalmaz.
Ez win alól futtatható,vagy csak a biosból frissíthető?
Egy szájbarágós leírással megörvendeztethetne valaki,ha a második alternatíva a működő.
Előre is köszi!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Sapphire HD7870 OC - 16.4.1 szoftverrel
Pár napja észrevettem, hogy minden játékban lockolt az FPS 59-re, holott korábban bőven 60 fölött voltam. Játék beállításaiban vsync off, radeonban a játékprofilokat is letiltottam, de nincs változás, fix 59 fps. Mi lehet a gond? -
atyca
senior tag
Erre valaki?:[link]
Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
pengwin
addikt
0. Nem értelek... miért akarod piszkálni a kártya BIOS-át? Mi rossz? Mi nem megy? Milyen fontos új fícsört hozna az új BIOS? Szerintem ha nincs semmi problémád a kártyával akkor ne buheráld, inkább csak elrontani lehet...
1. Az az exe fájl egy Win alól futtatható BIOS flash-elő eszköz kell legyen.
2. Először is szükséged lesz mellé egy BIOS-ra, amivel frissítheted a kártya BIOS-át
3. Miután az exe mellé letöltötted a megfelelő BIOS-t, elindítod az exe-t, és flash-eled a kártya BIOS-át..[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok!
Napok óta tapasztalom,mindegy ha régebbi játék vagy új. A távolabbi tesztúrák a lassabban töltődnek be. Win10 rendszer van fent. Sapphire 7850 2GB a videokártya. Legújabb Crimson van most fent. Az utolsó catalystel is ezt csinálta. Mi lehet a probléma? Nincs köze a videokártyához?️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest