- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Úgy éreztem ebben a kánikulában kicsit jobban felmelegszik a vidokarim (Ati 5830) gondoltam kipróbálom a feszültség csökkentést, visszavettem 1,125V-ról 1,0V-ra így próbálgattam a kicsikét.
Elindítottam egy játékot majd alt+tab-al kiléptem és a többit már monitoroztam, amit a mellékelt képen láttok 20perc eseménye.5percig járattam 0% terheléssel beállt 41-42fokra,
alt+tab beléptem a játékba 5percig, felment 62-63fokra,
alt+tab vissza a windows visszavittem a feszt az alap 1,125V-ra vártam 1 percet.
alt+tab újból játék pontosan 5 percig, 69-70fokra melegedett
alt+tab vissza windows 4perc után leállítottam a monitorozást 45-46fokig hűlt le.Végszó: Terhelés nélkül 4fokkkal, terheléssel 7fokkal hűvösebb a kártya.
Ja amúgy a gyári helyett ez a hűtés van rajta: [link]
-
Monya78
veterán
Igazából azért kérdeztem hogy hasonló pénzbefektetéssel ( tavaly nyáron újonnan 27eFt volt a 5830-as) valami kevesebbet fogyasztó videókártya kellene, teljesítményével nincs bajom alap órajeleken, 1900x1200-ban játszok szűrések nélkül. Persze egy-két játék pl. Bf3 vagy a Witcher2 eléggé megkínozta, de engem nem zavar ha 60fps alá megy a játék.
A lényeg hogy 38eFt környékén tudnék hasonlót venni, kevesebb fogyasztással...
-
Monya78
veterán
Sziasztok
Mostanában nem nagyon figyeltem a videókártyák fejlődését, de jól látom hogy a kis ATI 5830-as kártyám kb. hozza a Ati 7770-es teljesítményét?
-
Monya78
veterán
válasz
jagada #23629 üzenetére
Írhatnám hogy barátod a google...de itt van egy leírás a HDMI vs. Display Port csatlakozásról
[link]Pl. nekem a Dell U2410 IPS monitorom, ha DisplayPort-on keresztül kapja a jelet akkor 3x10bites színkezelést tud, ha bármi máson HDMI, DVI,VGA stb... akkor csak 3x8bitet.
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #23169 üzenetére
A listában benne van a 5830-as is...
-
Monya78
veterán
válasz
Motion_Blur #23104 üzenetére
Rögzítés kábelkötöző segédanyaggal történt (vékony puha drótszál műanyaggal bevonva). A kártyán minden féle pontokat felhasználtam, heatpipe-től, táp becsatlakozástól, gyári ventilátor felfogatásig mindent felhasználtam mint csatlakozási pont.
Felülnézetben elég jól sikerült elrejteni a drótokat, oldalról már gagyibban néz ki, viszont nem kerül tizenezrekbe...
Kisza25: 2d-ben halk, de 3d-ben 40-50%-os ventilátor fordulat mellett hangos, főleg hogy előtte passzív videokártyám volt, és a rendszer többi tagja is halkabb 10-12dB-nél...
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
2 hete már emlegettem hogy hangos 3d-s alkalmazáskor a videokari (Sapphire 5830)...csak belefogtam a halkításba, homemade módon.
Először is lecsupaszítottam a műanyagoktól:
Majd két coolink swif2 ventilátort rárögzítettem:
A 12cm-es az gyárilag 8,5 dB-es, a 9cm-es 16,2 dB-es ez utóbbit leszabályoztam hogy hasonlóan halk legyen mint a 12cm-es...
Játékokban MSI afterburner-rel mérve egy kicsivel (3-5 fokkal) több a hőmérséklet mint a gyári megoldásnál, legdurvábban a witcher 2 melegíti fel itt 75fokot éri el a hőmérséklet. Más játékok 60-65 fokig melegítik.
Tervem hogy csak pofásabban nézne ki ha két ugyanolyan méretű ventilátor lenne rajta, na majd ha normális bolt közelébe érek, veszek valamit.
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22964 üzenetére
Köszi a hasznos információkat...
Ha sok időm lesz, lehet hogy azért kipróbálom a modolást. Ha nagyok a hőmérsékletek legfeljebb megy vissza a gyári...
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22958 üzenetére
MSI afterburnel kiíratom játék közben az adatokat, 2D üzemmódban 24%-on pörög, ez tényleng halk ha a gépben lenne a 5400rpm-es vinyo akkor biztos hogy a vinyó lenne hangosabb. Játék közben felkapcsol olyan 44%-ig e felett még nem láttam pörögni...na ez a hangos. Mondjuk legtöbbször elnyomja a játék hangja...
Hőmérséklet 60-65fokig szokott felmenni...amúgy kb. hány fokot visel el tartósan ez a kártya?
-
Monya78
veterán
válasz
Silentfrog #22955 üzenetére
Relatíve halk lenne a videókártya, de nem ehhez vagyok szokva...az a bajom hogy maga a gépem túl halk
Pl. procin, az eddigi passzív videokártyán, ház oldalában 8dB-es hűtők, azt is fordulatszabályzóra rakva, és leszabályozva, a vinyó 5400prm-es és egy scythe halkító dobozkában foglal helyett a géptől fél méterre a szekrényben, táp egy Corsair HX szintén a hangtalanságáról híres. stb...
Ahogy néztem a régi 9600GT passzív hűtője talán még kisebb mint a 5830-as heatpipe-os hűtője...ezért ezt megspékelve egy halk 12cm-esel, vagy esetleg két 9cm-esel hátha elfogadható hőmérsékleten belül maradnék...
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba egy Sapphire 5830-al... egy kicsit csendesíteni szeretném a kártyát, úgy gondoltam műanyag borítás és gyári ventit levenném, és rámodolnék valahogy egy 12cm-es halk Coolink Swif szériás ventilátort.
Valaki csinált már ilyesmit? Tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Androidos tablet topic
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- Építő/felújító topik
- OLED monitor topik
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest