- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
baluka6 #27368 üzenetére
Szerintem alkalmas rá, bár nem ismerem közelebbről a típust. Amire érdemes általánosságban figyelni, az a GPU, a VRM és a memóriák hőfoka. A memóriák hőfoka nem összetévesztendő azzal, amit a GPU-Z ír GPU/Mem vagy hasonló néven, az a GPU memóriavezérlőjének hőfoka.
Az MSI soft nagyon jó kis motyó, szépen be lehet állítani benne mindent. Van amúgy a Sapphire-nek is valami saját progija, asszem TriXX, de azt nem ismerem, bár legfeljebb abban tudhat többet, hogy az Afterburner nem biztos, hogy tud feszt szabályozni a karidon, a Trixx meg igen, ha egyáltalán alkalmas rá maga a kártya. -
HSM
félisten
válasz
Papa18 #27365 üzenetére
Mint írtam, már egyszer lepötyögtem a topicban, mit kell bütyköpni, hogy tovább mehess, úgylátszik a keresés nem erős oldalad. Itt a megoldás: [link] Nálam 1090/1300-ig engedi így, annál azért nem sok tuningosabb 5850-et láttam. Refi karin amúgy a feszt is tudod húzogatni, meg ventiprofilt is tudsz, meg feszt állítani, szerintem semmi más nem kell egy gondos tuninghoz.
Gondoltam amúgy, hogy hűtve van a VRM, különben a döglöt kártyádról kérdeztél volna, nem a tuningról.A kérdés az, hogy mondjuk egy 930/1200@1,14V-os tuningot elbír-e mondjuk egy szőrös fánk alatt a VRM-ed....
Az én refimnek az már picit sok, bírja, de pokolian melegszik bármilyen vneti mellett, ezért nem is viszem alapfesz@850/1150 fölé. Pedig a refin is van egy hőelvezető platni a VRM-en.
-
HSM
félisten
válasz
Papa18 #27363 üzenetére
Nem biztos, hogy jól járnál az Asus-biossal... Javaslom inkább az MSI afterburner progit. A topicban a hozzászólásaim közt megtalálod, hogy állítsd be, hogy engedje 775/1125 fölé.
Amúgy nem elég a GPU-t jól hűteni, a VRM sokkal hamarabb olvad el a kártyán a gyári hűtéssel is, mint a GPU, érdemes arra is odafigyelni. -
HSM
félisten
válasz
Mityu_76 #27361 üzenetére
Most értettem meg, mi is a probléma pontosan.
Azért, mert két megjelenítővel a 2D órajel 400/1000.
Pont azért, hogy ne legyenek képhibák. Ha tuningolsz rajta, akkor is ennyinek kellene lennie, ergó ezért jönnek be a hibák a képen. Hogy miért romlik el a jó 2D órajel ha tuningolsz, na ez egy nagyon jó kérdés, fogalmam sincs.
Ha nagyon szeretnél tuningolni, akkor javaslom próbáld ki az MSI Afterburner-t, abban be tudod állítani, hogy tuning mellett kikapcsolja az energiatakarékosságot, és két gombnyomással tudsz utána váltani a jó 2D-módos tuningmentes, és a tuningolt fixórajeles módod között. Nem olyan elegáns, mint az automata, de működik, és vállalható a plusszunka. -
HSM
félisten
válasz
Joker94 #27349 üzenetére
Azért nem meglepő, hogy a 480 erősebb az 5870-nél, mivel másfélszer akkora csip, másfélszer annyi áramfelvétellel, másfélszer annyi vram-al. Nem véletlen hozta ki az Ati egy évvel ezelőtt 2GB rammal a 6900-asokat, manapság 1GB vram már sokhelyütt kevés, ez van sajnos, marad a beállítások igazgatása ilyen játékokban, hogy beférj a vram-ba. Azért ezzel együtt korukhoz képest igencsak szépen teljesítenek ezek a karik még ma is.
-
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #27335 üzenetére
Hogy legyen ellenvélemény is, szerintem jobb vétel a jelenlegi kétmagosa mellé egy 5830/50, mint bármely 4-magos+5770...
Próbáltál már 5770-et, hogy így fényezed? Szerintem elég halovány egy 5800-ashoz képest. Ellenben egy jó kétmagos még ma is elég procinak a játékok legalább 70%-ában. Többször fingana ki az 5770 egy komolyabb játék alatt az említett felbontásban is, mint ahányszor a proci egy 5800-as alatt.... -
HSM
félisten
válasz
Grave_444 #27330 üzenetére
Azért ne sértegesd az 5850-et, gynegébb proci mellett se lesz belőle azért 5770....
(#27329) warfighter: Ha olcsóbban megúszod, nem jársz rosszul egy 5830-al sem, vagy 6850-el sem szerintem.
Azért 5770-et nem ajánlok helyette...
Azért nem olyan gyengus az a 3,3Ghz-es C2D...
-
HSM
félisten
válasz
warfighter #27322 üzenetére
Szerintem ez kizárólag a játéktól függ, amivel játszani szeretnél, és az FPS-számtól, amit elvársz.
De azért több játékban elég, mint amiben nem. -
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #27235 üzenetére
Jaja, de csak akkor, ha nem fogy el az 1GB VRAM. Márpedig egyre inkább szűkös, és ahova már nem elég 1 5850, oda pont hogy kellene már a 2GB ram is, ami nélkül az 5850 CF komoly hátrányban lenne.
Szerk.: Közben látom, te is beleszerkesztetted...
-
HSM
félisten
válasz
HollyBoni #27226 üzenetére
Ne őrülj meg, tök felesleges.
Az üresjárati hőfokot szarul mérik ezek a szenzorok, kár miatta bosszankodni. Meg aztán 30, 40 vagy 50 fok üresben nem tök mindegy? Nekem 40 alá sohasem megy a gyári, de ha DXVA is megy, akkor 60 fok üresben. A 60 már icipicit sok, de bőven belefér, nem árt az ott semminek.(#27211) ricshard444: Azért óvatosan az ilyen tanácsokkal.... Az 6990 egy áramtemető kazán a 7900-akhoz képest, a multi-gpu több sebből vérzik a szimplához képest, valamint a GPU-nkénti 2GB ram is hamarabb kifogy, mint a 3. Megér ez max 20-30% sebességelőnyt?
Szerintem aligha.
-
HSM
félisten
válasz
Joseppe210 #27189 üzenetére
Azért remélem belátod, hogyha a 3800-on futó I7 kevés a maxhoz, akkor a valaha 3,7Ghz-et is futott Phenom2 X4 is kevés lesz...
-
HSM
félisten
válasz
Joseppe210 #27187 üzenetére
GTA4 fullon, hát ahhoz nagyon-nagyon bika proci és VGA kell, semmi szín alatt se lesz neki elég, amit az adatlapodon látok, meg egy 5830...
Nálam 6GB ram, 3800Mhz-re húzott I7 és 850/1150-es 5850 se elég a max-hoz... Inkább olyan ~80%, meg nem max textúrákm, ha nem 25fps körüli röcögést akarsz látni, hanem szép, egyeneltes, folyamatos képet. A max-hoz ennél is gyorsabb proci, és bőven több, mint 1GB ram kellene alaphangon. A 70 fok (ha képes játék alatt is tartani) nem tűnik soknak, bár nem ismerem azt a karitípust. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #27181 üzenetére
"Egyébként két 5870-t cserélt le a srác"
Ez nem állít semmit arról, hogy egyszerre működtek volna. Én anno 3db 4850-et cseréltem le, pedig egyszerre kettő sose volt a gépemben.
Mind1, lehet én vagyok a hülye, de nekem így nem volt magától értetődő, hogy CF. -
HSM
félisten
válasz
DroiDMester #27177 üzenetére
Két 5870 nem egyenlő 5870 CF-el... Honnan a túróból tudtam volna... Így már érthető a 20%...
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #27134 üzenetére
Nem fake, csak a kivitelezés szokott annyira fos lenni, hogy a végeredmény olyan, amilyen...
Sokszor a szoftveres mérés nagyon is pontos, ugyanis a kari feszültségszabályzójának igen pontos értékeiből küld adatokat, csaképpen a nem gyári progik értelmeznek belőle utána kutyát-macskát. A "hardverdoktoros" mérések már más tészta, ott nagyobb a tévedés, de általában azok se mérnek nagyon durva butaságot, ha a lap gyártója rendesen kivitelezte a csip implementálását...
-
HSM
félisten
válasz
HollyBoni #27086 üzenetére
Hát, gondolom nem a 750 a cél...
1,08V a gyári alapfesz 5850-nél, nekem 1,14V-ot bírja még a tápkör (930Mhz GPU-val). Erősebb tápkörű kariknál 1,2V is minden gond nélkül mehet.
Tuti recept nincs tuningra, emelsz picit, leteszteled, ha nem jó, megint emelsz, ha pedig elérted a maxot, akkor sóhaj, game over és visszaveszed az órajelet a legjobb korábban kitesztelt stabil értékre.Csak oda kell figyelni a hőfokokra, és itt nem csak a gpu hőfokára gondoltam.
-
HSM
félisten
A tiéd nem bírja.
Valakinek tuningosabb jut, valakinek nem. Az 1200-as memória az 5850-emnek is kb. a max, amit stabilan bír, pedig viszonylag tuningos darab, alapfeszen 850-et megy, kis plusszfesszel meg 930-at is...
Amúgy a ház szellőzésén, +a kártya hűtésén, + a kártyán felhasznált alkatrészeken is sok múlik.... -
HSM
félisten
Azért arról próbáljatok meg nem elfeledkezni, hogy abszolút csak a játéktól illetve beállítástól függ, hogy egy 5800 vagy 7900 alá milyen proci elég.
Még a 4850-emse hajtotta ki anno GTA4 alatt még 3200-on se a q6600-am... De ugyanakkor valahova még ma is bőven elég akár egy E6300 is, alapon...
-
HSM
félisten
Kész szerencse, hogy kb. 3 hsz-el feljebb írtam le a megoldást!
Leírom akkor nagyon szájbarágósan is:
Megkeresed az AB mappáját, abban van egy MSIAfterburner.cfg nevű fájl. Ezt megfelelő szövegszerkesztő programmal (pl. notepad) megnyitod, megkeresed benne a következő kulcsot UnofficialOverclockingEULA majd az értékének beállítod, hogy: "I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it" (Idézőjelek közti részt)
Ezt azért tették be, hogy a sok ökör jobban felfogja, hogy ez már nem garanciális terület, és ne menjen technikai támogatásért, ha így nem lesz kerek valami.Az alatta lévő kapcsoló pedig (UnofficialOverclockingMode) pedig ha 1, akkor megmarad a powerplay, ha 2 akkor kikapcsolja tuning mellett, ha 0 akkor pedig átmenetileg visszatérsz a hagyományos CCC limites OC-hoz.
Ezután mented a file-t és kész is vagy. -
HSM
félisten
Előbb kellett volna többet googlizni, mielőtt kérdezek...
Idézet a 2.1.0 7-es bétájának changelog-jából:
"Changed way of unlocking unofficial overclocking on AMD graphics cards to make overclocking newbies think harder before enabling this functionality blindly and coming to support forums with fake bugreports" Hehe..."To enable unofficial overclocking in this version it is necessary to:
*Set UnofficialOverclockingEULA field to the following text: I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
*Set UnofficialOverclockingMode to 1 to keep PowerPlay active (may not work on old ASICs), 2 to traditionally disable PowerPlay or to 0 to temporary disable unofficial overclocking path"Csekkoltam, működik!
-
HSM
félisten
Azt nem tudja valaki, hogy az új Afterburner-ben (2.1.0) mit kell átírni, hogy engedélyezze a tuningot a CCC limiten felül is? A régiben tudtam, mit kell, de az újnál nem akaródzik mukodni...
Bosszantó, hogy lazán viszi az 5850-em alapfeszen a 850/1200-at, de így 775/1125 a max.
-
HSM
félisten
válasz
intercooler #22887 üzenetére
Ez saját mérérs? Így ránézésre teljesen irreleváns, mire állítod, ugyanolyan "gyors", ugyanazzal a kaka minimummal.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22882 üzenetére
Pedig ott van bal alul: [link]
Feszelni én se szoktam, 850/1150-en szépen elszalad alapfeszen, viszonylag hűvösen. Ha pedig ki kell hívni a dzsinnt a palackból, azért nem rossz tudni, hogy a 940/1200 sem akadály feltekert ventivel.Nekem refi van, pár kattintás csak, hány volton menjen.
Nálad viszont értelme se lenne, mert a ramod lenne úgyis a szűk keresztmetszet. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22879 üzenetére
Overdrive-nál van egy kis lakat, ki kell nyitni először, utána lesz jó.
Nem tudom, afterben hogy érted, amit írtál, én ilyesmiket nem turkáltam, csak mentettem egy profilt alapórajelen (itt ment UVD, minden) meg csináltam egy "enableunofficial overclocking" vagy micsodával egy második profilt, amit felhúztam 850/1150-re. Mivel ezt a kapcsolót benyomtam, így se 2D, se semmilyen más mód nem működött ha húztam, ezen az órajelen futott éjjel nappal.
Ellenben így nem 775/???? volt a plafon.
Általában szűk 900Mhz szokott menni az 5850-eknek, mert nagyon alacsony a gyári alapfeszük, 1,08V. Nálam 1,14V-on már 940-en is stabil, tovább meg nem gyilkoltam, mert így is már melegedett, mint állat. Az 5870 ha jól emlékszem, 1,18V gyárilag. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22875 üzenetére
Nem tudom, eddig mivel húztad, de az AMD catalyst overdrive funkciójával húzva meg kell maradjon az UVD mód. Az is igaz, hogy ott nem tudsz olyan sokat húzni rajta. Jobb ötletem nincs, mint ez vagy az órajelprofil-váltogatás.
Én még csak a metro2033-hoz húztam, ott OC profil, játék, alap profil volt a móka. Afterburnerben nem egy nagy dolog kivitelezni, 3 kattintás. -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22861 üzenetére
A fixálás azt jelenti, hogy a driver nem tudja 400/900-ra kapcsolni. Afterburnerben meg tudod tuning nélkül nézni, hogy vált 400/900-ra, mikor youtube-videót nézel. Elképzelhető, hogy bekapcsoltál valamit, ami fixálja, de ezt én nem tudhatom.
Próbáld meg "tuningolni" a VGA-t 380/900-ra, és ha nem tud 400/900-ra váltani videónál, akkor ez a baj.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22856 üzenetére
Ha fixálod a VGA órajelét, az okozhat ilyet. Ugyanis a youtube UVD órajelet akar, de ha nem tudja beállítani, és 400/900-on indul el az UVD gyorsítás, akkor kifagy a VGA a tökbe.
Amúgy procituning is okzhatja, nekem másfél évig ment problémamanetesen a 3675-ös tuningom, amikor is egy beblokkosodott videó után kis rájátszással 5 perc videós szivatással ki tudtam fagyasztani... -
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22848 üzenetére
Nálam is fennvannak a patch-ek, nyugi.
Elég nehéz úgy viszonyítani, hogy nem írtál beállításokat, de nálam is 25-50FPS van a RAm közeli beállításon. A HT-t újkora óta kikapcsoltam, így nem téma. Nem az a kérdés GTA4-nél, hány FPS, hanem hogy mennyire mikrolagg-os és milyen beállításon. Ezt pedig nem fogjuk tudni megtávbeszélni.
-
HSM
félisten
válasz
Silenzio #22844 üzenetére
Igen, mert 5-ből 4 tesztben VGA limites a beállítás, mint a való életben is.
Ellenben ettől még ha később jön valami gém még mondjuk a GTA4 mellé, aminek keményen kell a CPU, akkor ott a Phenom tulajok bizony bajban lesznek, és majd vigasztalhatják magukat, hogy VGA limites helyzetben az övék is ugyanolyan gyors lenne.
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22842 üzenetére
Ez nálam egy fogadalom, hogy nem akarok túl sok időt tölteni fórumozással. Így is túl sok időt töltöttem itt, szerintem a közel 5000 hsz sok mindent elárul, aminek a nagyrésze az utóbbi 3 évben született...
Remélem vágod az angolt, ebből a cikkből kiderül a lényeg: [link]Becsüld meg, legalább 15 percig keresgéltem utána.
Proci árban asszem nyertél.De nem fogadnék rá, hogy az utóbbi 2,5 évben ki volt elégedettebb a gépével.
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22840 üzenetére
Nem tudom, mennyi volt a 965, mikor megjelent (~50K magassága rémlik), én a procimat olyan bő 2 éve vettem, bontatlanul, 60K-ért. Nem volt olyan horror az ára szvsz. Ez sehogyse dupla ár. Olcsó lapok nem voltak hozzá, de a hasonló tudású AM3 lapok se voltak sokkal olcsóbbak. (35-40K vs 50K)
Nem flegmaságból írtam, de tényleg nem vágod, mi is az a procilimit.
Azért nem érted, miért 1680*1050-ben, közepes részletességgel, vagy mégkisebben lehet azt tesztelni.
Ugyanis így a játékban elérhető maximális FPS-t ki tudod mérni, amit a CPU-platformod bír. Ellenben ha a VGA-ra kellene várni, akkor hogy mérnéd meg? Nem tudnád, miért nem megy gyorsabban, mert hol a VGA-ra várna, hol a procira a rendszer, nem tudnád mi okozza, hogy X FPS-ed van, tehát olyan beállítást kell választani, aminél az adott VGA soha sem kerül magas kihasználtságra. De túl kicsi sem jó, mert akkor meg egyéb okokból nem terheli meg annyira a rendszert, mint magasabb beállításokon. Na mind1, már valahol leírtam egy féloldalas hsz-ben, de most nem fogom a következő egy órámat azzal tölteni, hogy elmagyarázzam vagy megkeressem, sorry. -
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22835 üzenetére
Most szivatsz?
Direkt mutatsz olyan tesztet/beállítást, ami ~100% VGA limites? Még jó, hogy egy ilyen szintű proci kihajt egy GTX260-at, padló max grafikával. Bár, GTA4 alatt még azt se hajtaná ki, volt olyanom is.
Amúgy nagyon büszke proci lehet az a Phenom2 965, játékokban 3,4Ghz-en már azért azért egész versenyképes a 2,66Ghz-es I7 920-asommal....
Nézz meg akkor valami kicsit kevésbé VGA-limites tesztet: [link] Ezekszerint viszont nem lőttem akkora bakot, mikor az alapórajeles procimat egy súlycsoportba raktam egy ~3,4Ghz körüli Phenom2-vel... -
HSM
félisten
válasz
bajaki #22831 üzenetére
Nagyokos kolléga megmondta, hogy csak Inteles tesztprogramban jó az I7-em, és a monitorod miatt kevés az FPS-ed.
Biztos kevés az a 60, ami kifér rajta másodpercenként.
Nem fogok olyanokkal vitázni, akik nem akarják megérteni, amit írok, sorry, a véleményem már elmondtam, aki akarta, megérthette.
(#22830) Tomko78: Persze, reggeltől estig csak Inteles tesztprogramokon kéjelgek a kórájszevönömmel.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22824 üzenetére
Sorry, nekem így jött le.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22822 üzenetére
A GTA4 az elmúlt néhány évben a kedvenc játékom volt.
Most mondjam azt, hogy savanyú neked a szőlő, mert az 5830CF-eden se megy jól a procid miatt?
Ennél a játéknál igenis hogy van tartalom a komoly gépigény mögött, nem tudsz mégegy játékot mondani, amiben ilyen életszagú, interaktív atmoszférát tudtak volna teremteni. De még a közelébe se nagyon ért semmi mind a mai napig.Trollkodni pedig nem kéne, pláne nem ON-ban...
-
HSM
félisten
válasz
Tomko78 #22820 üzenetére
Úgylátszik nem akarod megérteni. Marhára örülök a tesztednek, de süvít a hozzászólásodból, hogy fogalmad sincs a témáról, de "már láttad valahol, és a haverok is azt mondták".
Inkább ne szólj bele, ha ennyire nem vagy képben.
A fő baj, hogy te csak "játékot" emlegetsz, miközben minden játéknak más és más a CPU igénye a VGA-hoz képest. A GTA4 pont az a szélsőség, aminek közepes VGA is elég, de nagyon bika proci kell alá. Ellenben kizárt, hogy ezzel láss hiteles teszteket, mert nem alkalmas rá a játék, a rengeteg dinamikus dolog miatt nem tudsz mérni, nincs két megismételhető jelentsor.
Nálam 2,8Ghz-es 920-assal is olyan CPU-limites a játék 1680*1050-ben, mint a szar. 60-80% csak a VGA usage, a CPU három magja meg végig 90% felett. Pedig minden high-on, 85 view és detail distance-al, 8X-os AF-el. Akad össze-vissza, rengeteget van szűk 20FPS-re beszaggatás, nem élvezhető az egész, pedig a 920-as megeszi reggelire 2,8-on a 3,3-as X4 athlont, és ezt nem felvágásból írom.
3675-re kell nekem ahhoz húzni, hogy fullosan, röcögés nélkül menjen ezen a beállításon a játék.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22814 üzenetére
Kapott új oprendszert? NV-->Ati váltásnál (és a másik irányban is) nem árt egy tiszta telepítés, mert a régi driver maradványai be tudnak kavarni az új kari driverének... Amúgy ott valami nagyon nem ok, az 5830 nagyságrendekkel erősebb a 9500GT-nél...
Amúgy azonos grafikával ment jobban a 9500GT-n? Mert ha magasabbra veszed a grafikát, akkor a prociigény is nő valamennyit.
Értem én, hogy új gépnél kellemetlen, ha valami nem megy jól, de a GTA4 a leginkább proci igényes játék, amivel valaha játszottam.
És amúgy melyik patch van fenn a GTA4-en? És a VGA driver? És a driverből nincs valami rákényszerítve a 3D beállításoknál? Gondolok itt a driverből kényszerített AF, meg élsimításra?
Amúgy még anno csináltam pár videót, hogyan is megy a gépemen. Lesd meg, ha érdekel.[link] Ez még az 1.04-es patch-el készült, én azzal toltam végig, kicsit kisebb a gépigénye, mint az újabbaknak, viszont nem csúnyább.
Sajnos az EFLC miatt azóta le kellett frissítsem.
A Black Ops-t sajnos nem ismerem, abban nem tudok támpontot adni.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22812 üzenetére
Hát, ha ezek a játékok fontosak neked, és nem vagy megelégedve a jelenlegi sebességükkel, akkor érdemes elgondolkozni a dolgon. Ellenben nem tudom, tudnál-e érdemeben erősebb procit rakni a gépedbe, a 6-magos a GTA4-en nem segít (csak 3 magot tud használni), a teljes phenom2-k 6MB L3-ja se nagy csoda, azonkívül meg ha jól tudom, ugyanazok, mint a tiéd. Mondjuk egy 4Ghz-re húzott Phenom2 már hozhat kb. 30%-ot, ami ugyan nem akkora nagy csoda, de érezhető lehet azért. Talán érdemesebb lenne megvárni, mit tudnak majd mutatni az új bulldozerek, és aszerint dönteni, hogy mi legyen. (Na, meg hogy a Bulldozer hogyan fog hatni a jelenlegi kínálat árazására.
)
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22807 üzenetére
Igen, ez ugyanaz a tünet. A monitornak égvilágon semmi köze ehhez, max erősíti a hatást az alacsony felbontással, ugyanis így arányosan kevesebb a dolga a VGA-nak.
A magyarázat pedig, hogy a VGA hamarabb elkészül a kép renderelésével, mint ahogy a proci a következő képkockához való adatokat (textúrák, fizika, animációk, vezérlőparancsok, stb.) szolgáltatni tudja, ezért a VGA-nak várnia kell (üresjárat amíg vár), ezért a kihasználtsága alacsonyabb lesz az optimálisnál. -
HSM
félisten
válasz
bajaki #22805 üzenetére
Ja, és még a patch-ot is fel kell rakni, legalább az 1.04-est.
Amúgy a játék nagyon prociigényes, nálam az I7 920-ast 3675-re kellett húzni az 5850 mellé, hogy jól menjen. Így minden High-on, 85-ös detail és view distance-el, 8X-os aniso-val elment igen jól.Alap 2,8Ghz-en nálam se megy jól ilyen beállításokon, de még lejjebb húzva sem az igazi. Szerintem a játék topicjában érdemes lenne körbekérdezni, hátha valaki a tiédhez hasonló procival/VGA-val játszik, neki hogy megy.
-
HSM
félisten
válasz
bajaki #22803 üzenetére
Amit leírsz (min-max grafon azonos FPS) az tipikus procilimit esete. A GTA4 nagyon prociigényes, bár ennyire talán nem kéne neki. A procituningod nem lehet sáros? Próbáltad húzás nélkül? Ramod a játék indítása előtt van elég? Optimális lenne, ha legalább bő 1,5GB szabadon lenne, mikor a játékot indítod. + érdemes lenne megnézni még, nem-e fut valami a háttérben, ami szórakoztaja a procit.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22756 üzenetére
A 2db 5870-es eredmény okésnak tűnik, de a az 1db-os irreálisan alacsony.
-
HSM
félisten
Hallod, ez az eredmény, amit írsz, lehetetlen.
Elméletileg is max dupla sebességed lehet, itt meg 330%-os a növekedés. Annál is inkább fura, mert nálam az 5850 produkál eggyel kisebb felbontásban, 4XAA mellett olyan 45-öt...
A 8XAA alig vesz le, az eggyel nagyobb felbontást meg ellensúlyozza, hogy te 70-essel mértél, ami bő 20%-al gyorsabb kéne legyen az 50-esnél...
A bekötés szerintem jó, ha elkezdené lekapcsolgatni magát a gép, akkor kéne más bekötéssel próbálkozni. Arra érdemes figyelni még, hogy a táphoz lehető legközelebbi molex csatira legyen kötve a VGA átalakítója, és mindkét VGA külön molex-kábelkorbácsról menjen.
A GPU-Z nem méri mindkét VGA-t külön?
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22617 üzenetére
Ja, hát igen.. Áll-leejtős, de meg is van az ára sajnos.
Én még maxra se tudom húzni 5850-el, úgyhogy modokon nem is agyaltam.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22615 üzenetére
Itt tárgyaltuk... De azt írtad, a profiloktól megoldódott a dolog.
Kizárt, hogy minden high-on (esetleg 1-2 dolog mediumon), 60-70 körüli detail és view distance-el ne menjen el a gépeden 30-as átlag felett, élvezhetően...Ha nem húzom a procim, akkor nálam egyetlen 5850-el is viszonylag tűrheően elmegy ha ezeket 60-ra lehúzom....
Igaz, így olyan procilimitem van, hogy öröm nézni, 60-70% a GPU usage...
A 4Ghz-es Phenom2 pedig elvileg combosabb kéne legyen egy 2,8Ghz-en tekerő I7-nél...
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22613 üzenetére
A GTA4-nek is mennie kell röhögve és élvezhetően, csak nem csutkamaxon, és nem mindig röccenésmentesen, de igencsak jó minőségben.
A vantage-ra pedig a legjobb orvosság, hogy ne azzal játssz... -
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22610 üzenetére
Procilimit MINDIG attól függ, milyen játékkal. Szerintem igencsak több játékhoz untig elég a procid két 5830 alá, mint amikhez kevés.
A bulddozer amúgy nagyon ígéretesnek tűnik nekem is, remélem beletalálnak az AMD-s arcok. Mindenesetre az ötlet jó, reméljük a megvalósítás sem hagy majd maga után kívánnivalót.
Vantage-nél meg ha nem akarod a proci nagyon beleszóljon, akkor csak a GPU-score-t nézd és már jó is vagy. Az Intel CPU-kon a HT dob nagyon sokat, mert nagyban javítja a páthuzamos végrehajtási képességüket, de "valós" játékoknál jelenleg sokkal inkább hátrány a HT, mint előny, nekem azóta ki van kapcsolva, mióta csak megvan a procim, pedig nem épp friss vétel.
Csak viszonyításképp, HT val 4Ghz-en 24 000 pont körül a CPU score, HT nélkül 16 000 körül. Játékban meg pont hogy a HT OFF vált be. Ellenben az összpontszámot szépen megdobja a HT miatti magas CPU-pont, de a valóságban nem ezt érezni. -
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22565 üzenetére
Azért a LED-esnek nézzetek utána, mert általában hűvösebbek a LED-es moncsik színei, mint a CCFL.
Nem tudom, ez a hivatkozott típusokra igaz-e, de utána kell nézni, mert lehet a simának jók a színei, a LED-esnek meg annyira nem.
Persze, fogyasztásban sokkal jobb a LED, azért is használják előszeretettel pl. notikban.
(#22567) Wukiwo: Mint mondtam, nem ismerem az említett monitorokat. Nem az a kérdés, szépek-e a színek, hanem hogy be tudod-e úgy lőni, hogy valósak legyenek.
A LED-es notimon pl. alapbeállításon szépek a színek, de pl. hullaszínűek az emberek, de máshol nem nagyon venni észre. Ez pl. fotónézegetésre alkalmatlanná is teszi egyből. Lehet, csak beállítás kérdései, de nem foglalkoztam vele, melós gépnek van használva.
A különbséget amúgy az okozza, hogy más a színhőmérséklete a CCFL fénycsőnek és a LED megvilágításnak.
A legjobb az lenne, rádugni egy kalibráló eszközt, az megmondja a frankót, melyik a jobb.Vagy keresni egy tesztet, ahol ezt megtették helyettünk. (Bár ez felvet az oldal megbízhatóságával, és a tesztre küldött/boltban megvásárolható termék közti esetleges difi miatti aggályokat)
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22558 üzenetére
Teljesen jó.
Jó tudni, hogy ezt a vackot külön fel kell tenni.
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22555 üzenetére
Ha procilimited van?
Aligha.... A CF-el csak +1 kártya vezérlésével több dolga lett....
A memólimit be van tartva? Anélkül akárhány karival/procival is szarul fog menni.(#22556) csabika0001: Ezekszerint megoldódott?
-
HSM
félisten
válasz
csabika0001 #22547 üzenetére
A GTA4 patch fennvan?
A VRAM limit be van tartva? (Ha 1GB-sek a karik, CF-be se lehet 1GB-nál többet igénylő dolgokat beállítani)A 4Ghz-es 955BE nem 100%, hogy elég 2 kari alá GTA4-ben, nálam egyetlen 5850 mellé is 3600-ra kellett húznom az I7 920-am, hogy bírja az iramot a VGA-val és a beállításokkal, és egy 3600-as I7 1400@CL7 ramokkal jóval erősebb egy 4Ghz-es Phenom2-nél....
-
HSM
félisten
Gyári hűtővel amiket próbáltam 2-3 játékot bírta manuál ventivel, de nagyon meleg és hangos volt úgy is. Gyári hűtővel alapfesz 850/1200 full stabil, furmark-ban is....
Ha jól emlékszem, 1,14-en 940/1200-nál már nem tetszettek a furmark értékek, kikapcsoltam picivel 100 fok feletti VRM-nél, de melegedett volna még valameddig...
-
HSM
félisten
De nagyon fontos a jó hűtés, mert az 5850 VRM-jét a gyári 1,08V-hoz tervezték, és az 1,125V-os csipek valószínüleg kisebb áramfelvételűek lehetnek. Nálam 1,14V-on már eléggé meleg a kari VRM-je, ha 940/1200-on nyúzom. A gyári kopter/hűtő bár brutál hangos ilyenkor, de bőven elbír a csip hőjével, a VRM az, ami necces.
-
HSM
félisten
válasz
Gyilkológép #18903 üzenetére
Ramok, processzor milyen sebességen futnak?
-
HSM
félisten
Hű, szuper alapos teszt, köszönöm szépen!
Tökéletesen az jött ki, amire számítottam, ha nem is olyan nagy mértékben, mint először gondoltam.
(Én +~40W-ra tippeltem az 5850 UVD módját és +~20W-ra a prociét, mint a lejátszás plussz energiaigényét.)
Ebben a legszebb, hogy a procid még tuningolva is volt, és még így is kevesebb aftát kért!Az egyetlen érdekes dolog a számomra, hogy írtad, hogy aktív videógyorsítással nem fixálta az órajelet fullscreen... Ez viszont csak úgy lehetett, ha valamiért nem ment az UVD mód.... De gondolom, emiatt ezt nem is UVD-s módnak vetted.
-
HSM
félisten
(#18855) AtHoS, (#18856) Gerisz: Köszönöm szépen a felajánlásokat, szerintem ez a videó megfelelő lenne tesztelni 1080P-ben, és 720P-ben: [link] valamint ezzel egyet 720P-ben: [link] (Utóbbiba csak akkor szabad beletekerni, ha már addig betöltötte, vagy elkezd szaggatni, nem tudom miért.)
És ugyanezeket megnézni, ha kikapcsoljuk a flash UVD-gyorsítását.
(A tesztek közben azért nézzétek GPU-Z-vel vagy Afterbrnerrel, hogy valóban UVD módban megy-e a kari, illetve, hogy ha kikapcsoltátok a flash-gyorsítást, akkor ténylegesen lekapcsolta-e! Egy böngésző újraindítás mindenféleképpen kelleni fog.)
-
HSM
félisten
Kedves topiclakók! Valakinek, akinek van konnektoros fogyasztásmérője, 5850-e és valami 45nm-es (~3 évnél nem régebbi) procija, nem lenne kedve kimérni, hogy ugyanaz a Full-HD (célszerűen H264) videó processzorból vagy a VGA UVD-ből lejátszva mennyi energiát kér? A Catalyst topicban hosszas viták után arra jutottunk, hogy csak méréssel lehetne ennek a kérdésnek a végére járni.
A kérdés abból indult ki, hogy a Youtube-os vidók UVD-ből lejátszva, vagy prociból jászva (hardvergyorsítás off) fogyasztanak kevesebb áramot, és körübelül mennyivel.
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18602 üzenetére
Nálam is ment, mint a szélvész 1db 5850-en... Más gond volt ott... Várjuk meg a demót, elvileg úgyis rengeteget csiszoltak rajta... A kiszivárgott bétában amúgy még semmi grafikai "finomhangolás" nem volt... Amúgy én továbbra is 6950 2GB párti vagyok, de ez tényleg nem az a topic.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #18598 üzenetére
Nekem soha egyetlen játék se adott annyi élvezetes játékkal töltött időt, mint a GTA4 és kiegészítői, gépigény ide vagy oda. CSak emiatt vettem anno 4890-et, de nem bántam meg.
A Crysis2 gépigényes hír tényleg lehet, hogy kacsa, most hogy jobban megnéztem... Ennyire pletyka híreket minek adnak be nagybetűs főoldalas hírnek? Elég gáz....
Ha az ember csak átfut rajta, teljesen félreinformálódik...
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #18595 üzenetére
Hát nem ezt írtam? Hogy a jövőben megjelenő játékok fogják eldönteni a GTX580 vs 6970 csatát? Ha szükség lesz a 2GB VRAM-ra, akkor a 6970 fog jobban menni, ha elég lesz a 1,5GB, akkor meg az 580-nak fekszik jobban a szitu előreláthatólag.
Az a 10% diffi, amit pl a PH-tesztben mértek a 6970 és GTX580 között hát, nem valami sok... Pláne, hogy a 6970 merőben új konstrukció az új shaderek miatt.
A 256 bit se komoly korlát, ha 1375Mhz-en repesztenek a ramok, majdnem olyan gyors, mint a GTX580 384biten...
Amiben a GTX580 elvileg sokkal jobb, az a hűtés, mert halkabb.Én amúgy a Crysis-ben (WH) simán láttam bő 1300MB körüli VRAM használatot is a beépített stats-ban, nem tudom, mennyire megbízható... Mindenestre szépen ment, nem laggolt. (Azért írom, hogy nem tudom, mennyire megbízható, ert a GTA4-nek már minden baja volt, ha 1200MB-ot igénylő beállításra raktam...)
A másik, meg hogy ezek a karik nem a múlt játékaihoz készültek, hanem a jövőéhez.
VRAM-zabálós játék meg ott a GTA4, az biza megtölti a 1,5GB-ot is.
És a Crysis2-nek is 1,8GB-ot írnak!
Szerintem várjuk ki a végét a dolgoknak....
-
HSM
félisten
válasz
Obliterátor #18593 üzenetére
Nem hinném, hogy túl sok olyan játék fog megjelenni a közeljövőben, ami egy 6970-en kifogna...
Én még az 5850-emmel se félek, egyedül icicpicit az 1GB ramtól...
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18591 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nincs olyan, ami megbízhatóan mutatná.
A rivatuner elvileg tud valamit mutatni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy helyes értéket mutat...
Nekem az volt nagy tapasztalat, hogy a 4850OC-ból volt 512-esem és 1024-esem is, és volt lehetőségem elsőkézből tapasztalni a különbséget... Főleg Crysis-ben és GTA4-ben.
Nehéz ügy amúgy ez a GTX580 vs 6970 kérdés... Szerintem a megjelenő játékok és igényeik fogják eldönteni, melyik lesz a nyerő. A GTX580 1,5GB-ja se kevés amúgy, igencsak potens versenyző az is. -
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18588 üzenetére
Így van.
Bizonyos mértékig ez a LOD (level of detail) megvalósítás része (amíg messze vagy, úgyse látod, nem rajzolja ki, amikor meg közel mész, kiteszi) de bizonyos játékok azzal trükköznek (GTA4 nagyon látványosan) hogy amíg nincs meg az adat a videómemóriában, addig nem teszi ki a képre, így nem kezd el laggolni, mint állat. Ellenben szar érzés, mikor pl. mész a hídon, és hirtelen a semmiből előtted van egy betontömb, és már csak azt látod, hogy repülsz ki a kocsiból. A hajam téptem emiatt anno az 512-es 4850-emmel nemegyszer....
Vagy, az 1GB-osal volt olyan, hogy olyan 1200MB igénynél már nem jelentek meg az árnyékok, csak mikor megálltam az autóval, és kiszálltam, olyan illúzióromboló volt, hogy hihetetlen, vissza is vettem 1024MB alá...
Itt olvasd el, amit lsc-nek írtam, ha érdekel a téma. [link] Olvasás után a videót mindenképp nézd meg a végén, így össze fog állni a kép a fejedben.
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18585 üzenetére
Ha valóban 1,8GB lesz az igény, akkor szvsz nem lesz jelentős eltérés a két kártya között, az a szűk 250MB még viszonlyag hatásosan "pótolható" a PCI-e-en keresztül. De ha 2GB adatról lenne szó, ott már igen komoly előnyben lenne a 6970, a GTX meg mikrolagg-olna mint állat. (Vagy késve rajzolgatna...)
(#18586) AtHoS: Biztos találnék, ha érdekelne, és rászánnám az időt, de majd megkeresi, akit érdekel.
Asszem az Ati honlapján van fenn erről részletes leírás az Eyefinity-nél.
Én amit tudok, hogy két passzív eszközt tud meghajtani, passzív eszköz minden HDMI, DVI, analóg és nem natív DP is, ezt nevezem "normál" azaz hagyományos eszköznek. Ezenkívül 3. megjelenítőt csak akkor tudsz használni, ha az aktív eszköz, ami tudomásom szerint csak Display portos lehet. (De nem minden aktív eszköz, ami displayport!) -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18574 üzenetére
Fordítva is ugyanúgy szart se ér, hiába van 2db bivalyerős 5870-ed, ha a Crysis2-t csak mediumon tudod küldeni, de azt 90FPS-el, mert maximumon az 1,8GB videóram-igénytől megfingik mindkét VGA memóriahiányban, és lesz 3FPS-ed?
Én 5870CF helyett inkább váltanék 6950 2GB-ra, ha mindenképp erősebbet akarnék...Vagy amit csinálok, skippelem a jelenlegi generációt az 5850-el, majd váltok jövőre 28nm-re. (Vagy ha elég, marad akkor is az 5850...
)
(#18575) fenergie84: NEM LEHET, VIGYÁZZ!!!!! 2db normál kijelzőt tudsz meghajtani, a 3.-nak aktív DP-DVI átalakítósnak vagy natív, aktív Display-portosnak kell lennie! Érdemes alaposabban utánanézni, nehogy hoppon maradj!
-
HSM
félisten
válasz
sakal83 #18550 üzenetére
Azt se feledd, hogy az 5850 is lehet pl. memóriasávszélesség-limites, tehát ha a a 900-950 közötti 5,5%-os sebességnövekedést tapasztald, ahhoz könnyen lehet, hogy a memóriát is tovább kéne húzni, jelen esetben 1320 környékére. Ha ekkor se gyorsul, akkor vehetjük csak biztosra, hogy a rendszer fogyott ki alóla.
Mondjuk a 65-80% közötti kihasználtság téyleg nem túl fényes mutató...
Szerk: Remélem, nem Vsyc-on-ban nézted....
Nálam alapórajelen hajtott I7-nél végig 99% alap 5850-el, 1680*1050, maxon, 4XMSAA Vsync OFF... (Megnéztem gyorsba.)
Egy friss OS-től baja biztos nem lehet.
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18542 üzenetére
Na ja, ezzel egyetértek. Mondjuk azért az 5850-et se kell annyira félteni a tesszelációtól, AvP, Metro2033, Dirt2 is használja, és teljesen jól megy. Jól bírja a Stone Giant-et is, medium tesszeláción, ami bár sak közepest jelent, de már úgy is szanaszét van tesszelálva az a kőcucc. A heaven is megy, ha moderate-re rakod, dehát az a progi a mai napig az egyetelen, amivel gázos, szóval az még semmit se jelent...
-
HSM
félisten
Az 5850 alapból gyorsabb, és jóval tuningosabb, mint bármelyik 6850...
Az enyém szó nélkül megy 850/1150-en, de ha adok neki a gyári 1,08V-hoz képest kis kakót, mondjuk 1,14V-ot, lazán elfut 940/1200-on is.... Utóbbi %-ban 30% GPU és 20% memória-tuning.... Ugyanez a tuning egy 6850-en már 1Ghz-es magórajel és 1200-as ram, amit azért igen kevés bír....
Ha meg számolósabb feladatról van szó, a 6850 magaláhugyozik az 5850-hez képest, mert azért 960 shader nagyon nem 1440, és ezt pár % órajeltöbblet nem fogja ellensúlyozni....
Az 5850 egyetlen hátránya a bizonyos körülmények között jelentősen lassabb tesszelátor egység, de a jelenlegi játék-tendenciákat nyomon követve ez jóideig nem fog hátrányt jelenteni sehol.... -
HSM
félisten
válasz
OceanStorm #18518 üzenetére
A GDDR5 miatt az 1000Mhz valós órajel 4000-nek számít, 4X-es szorzó van.
Az 5850 érezhetően gyorsabb azokban az alkalmazásokban, amik nem vagy alig tesszelálnak. (Jelenlegi progik 90%-a). Ahol jelentősebb tesszeláció van, ott a 6850 valmennyivel gyorsabb lehet.
-
HSM
félisten
válasz
papptibor76 #18504 üzenetére
Nekem az MSI afterburner-e van fenn, és tökéletesen kezel ventit meg runingot is.
-
HSM
félisten
Akkor már a +10K-hoz adj hozzá még ugyanennyit, és van egy 6950-ed...
Sajnos nem tudok kifejezetten erről szóló cikket.
Esetleg tudom javasolni, hogy a VLIW architektúráról keress irományokat, már abból is szépen lehet okosodni a radeonos shaderek működéséről.(#18469) fanti: Persze, ez a 10% nagyon kevés, de érezhető tud lenni....
(Pl. ha metrohoz felhúztam 850/1150-re, ez csak olyan 15%, mégis jól érezhető volt a hatása, mert már határon volt a játék játszhatóságban, nem bírtam ki nem felhúzni a grafikát DX11 very high-ra...
)
Tökéletesen egyetértek veled a tesszelációval kapcsolódóan. A jövő mindig talány.
Abban a felbontásban azért már könnyen meg lehet tölteni az 1GB-t, de általában azt még kompenzálni tudja a rendszermemóriából cserélgetve. Pl. jó régi játék, de a Crysis is épphogy elfér 1GB-ban, a GTA4 kifejezetten alig fér bele az 1GB-be, sőt maxon jóval több kell neki. Most hirtelen más játékot nem tudok, de biztos van még pár, ami éppcsak elfér az 1GB-ben, sajnos ez a tesztekben is nehezen látszik meg.
Itt van egy jó teszt, [link] nézegesd meg, ahol a 2GB-s 6950 gyorsabb az 1GB-snél, ott már bizony nagyon csúnyán elfogyott a videómemória. Igazából az a baj, hogy ahol már a hibahatárnál nagyobb, de abszolút értékén kicsi eltérés van, a játékélmény már nagyban csökkenhet, mert a videóram elfogyásakor az FPS marad, csak "mikrolagg"-os lesz, be-beszaggat, ami nagyon idegesítő tud lenni, ellenben alig látszik az átlag FPS számban... Ez mondjuk általában meglátszik a minimum-FPS-nél, de nem mindig! Ha jobban végigondolod, világos, miért.
-
HSM
félisten
Várjál... Ez a teszt ősrégi driverrel készült, és több teszt is platformlimites volt, ha jobban megnézed, tehát az összesítés nem igazán fedi a valóságot. Frissebb tesztekben, jobban optimalizált, frissebb driverekkel ennél nagyobb különbséget mértek, 8-10%-ot teszttől függően.
Én amúgy 28nm-ig tuti megtartom már az 5850-et, jelenleg úgysincs semmi, ami úgy igazán megfogná....Nekem eddig még tuningolnom se kellett a metro2033 kivételével semmihez, cserébe halk, hűvös és gyors.
(Persze, ehhez a gondosan belőtt ventiprofilom is kell.
)
-
HSM
félisten
Nana... Az 5870-nek azért ott figyelnek extra textúrázói és shaderei, ez azonos órajelen önmagában kb. 10%! És azt se feledjük, hogy a csúcsragadozókon 2GB ram van, valamint tesszelálásban fényévekkel jobbak, ami az időtállóságukat erősen növeli. Persze, a jelenlegi alkalmazásokban elég közel leszel hozzájuk a tuning 5850-el, az is biztos.
Masszív kártyák ezek, ma is bőven megállják a helyüket.
(És szerintem még legalább 1-2 évig, minimális kompromisszumképesség mellett.)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18437 üzenetére
Egy teszt alapján én ezt nem jelenteném ki... Pláne erről az oldalról....
Lapozgass inkább itt: [link]
vagy itt: [link]
Nincs egyébként túl nagy előnye a 6970-nek, de tegyük hozzá, hogy HA tesszelálásra kerülne a sor, jóval gyorsabb lenne, ha rengeteg háromszöget kéne renderelni, jóval erősebb lenne, és az új, 4-utas shaderek miatt driverileg is várhatóan viszonylag sokat fog még javulni a teljesítménye, míg az 5-utas már nagyon jól van optimalizálva. A 2GB fedélzeti ram is jól jöhet. De azt is látni kell, hogy ezek a karik jövőtállóságban tűnnek jobbnak, nem a jelenben. Mint anno az 1GB-os 4870... A maga korában semmivel se volt gyorsabb az 512-esnél, rá egy évvel meg meg lehet nézni mi lett.... -
HSM
félisten
válasz
zsole84 #18420 üzenetére
Köszi!
(#18428) fanti: A hőfokokra kell jobban odafigyelni, mert jelentősen melegebb lesz 850/1125-ön, és főleg a VRM.
Ott már az sem árt, ha jól szellőzik a házad. Nekem olyan 35-45% közötti venti kell (játék és V-sync függő), hogy 75 fok alatt maradjon a GPU úgy. A VRM-et egyszer kiteszteltem ezzel a hűtési profillal, mindent bírt, azóta nem foglalkoztam vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Kuponkunyeráló
- Tomato firmware
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest