- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
NA csinált egy fórumtás tesztet. 5850OC (@5870) vs 470 [link]
Kíváncsi vagyok a simábban futásra, mert nekem eddig csak Nvidia volt, de ősszel veszek egy ilyen baszott fermit Öcsémnek megnézem magam is mi ez.
-
Gerisz
addikt
válasz
azoli09 #10391 üzenetére
Ez ilyen jól eső megnyugtatás, hogy nem járt rosszul, hogy eladta az 5870-et. Van akinek erre szüksége van, pedig pont tegnap 18-óra körül méregettünk és tisztáztuk, hogy kb egy szinten vannak, ekkora különbség soha nincs. De mindegy. Nem szeretem a vitákat.
De van millió teszt van neten egyébként, de ezen a felbontáson nem jobb az Nvidia
[link] [link] [link] egálban vannakén ezt mértem az 5870 órajelén, de az igaz,hogy 1920x1080-ban, a többi ugyan az mint amit ő mondott, minden maxon.
-
Gerisz
addikt
-
-
Gerisz
addikt
válasz
Perillustris #10079 üzenetére
Megnéztem neked a Heaven-t, nem megy még 50% fölé sem a procihasználat.
Szóval itt mindegy. A játékokban nem lesz az.
2600 és 3600 között nincs különbség. -
Gerisz
addikt
Itt.
Nézd meg a 10.2hotfix-el. Hátha
De miért nem tudsz Bios-t frissíteni?
A lapod topikjában biztos segítenek. [link]Egyébként meg leszeded az @Bios-t a giga honalpról meg a legfrisebb Bios-t és megcsinálja az @Bios a frissítést minden gond nélkül.
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #9983 üzenetére
Estére kap a pofájára!
Most megyek dolgozni, mert jól elhavaztam magam -
Gerisz
addikt
Megérkezettt a VRM-R4
[link]Nincs időm játszani, de gyorsan lenyomtam a Furmark benchmarkot. Mikor rátettem a T-rad2-t a kis bordákkal akkor is megtettem és 92°C volt a VRM.
Most 53°C
De érdekes módon annál 2 nap után javult a helyzet és 76°C fölött nem volt tartós ünnepek alatti játékkal amit Öcsémmel műveltünk felváltva. -
Gerisz
addikt
Mikor leveszed a hűtőt akkor azt is szét kell szedni és visszatenni a kártyára a hűtő hátlapját. Nem tudom az S1 alatt, hogy fog elférni, mit kell vagdosni, nekem a T-rad alatt nem fér el.
Így néz majd ki.
Csak a fekete lap a lényeg. Ezzel megoldva a ramok, fet és a többi alakatrész hűtését.Egyébként nincs matricázva a csavar mint nekem volt az NV-ken.(nem tudom mindegyiken van-e) Simán visszatehető. Mondjuk én finomkodtam és nem határozottan nyomtam a csavarhúzót és kicsit elnyaltam egy csavart.
-
Gerisz
addikt
Akkor az 5850-re is fel kell mennie ha a 5870-re jó nem?
Szerintem igen.
Majdnem passzívra ezeket nem fogod tudni tenni. A VRM szarrá melegszik. Ha az S1 alatt bent hagyod a gyári hátlapot akkor van esély. Nekem még nem érkezett meg a VRM-R4, a vámon ünnepeli a húsvétot, de feltettem nélküle a T-rad2-t. Ha 700-on mennek rajta a ventik na azt nem hallani viszont tegnap öcsém 3.5óra játék után 102°C-t mért. Ez az érték jobb ha csutkára tekerem a ventit 20°C*al.
De ez a kombó nem vethető össze az S1+12-es venti+gyári hátlap ár/érték arányban, de legalább jól néz ki -
Gerisz
addikt
Nem birtam megvárni míg megérkezik a VRM-R4. Felszereltem backplate nélkül.
Nekem nagyon bejön! A gyári 2 venti van 800-as fordulaton GPU 54°C A VRM szabályzó 83°C max. Furmark alatt 90°C. Remélem a bordával még alacsonyabb lesz és mehe a tuning ész nélkül. -
Gerisz
addikt
Megérkezett a T-rad2 GTX!
Húúúú, gyönyörű. Képeken is tetszett, de így!
Ez illeni fog a kártyára. Nem nehezebb érzetre mint a gyári hűtő.
Ha minden jól megy akkor holnap már a VRM-R4 is megérkezik és lehet szerelni. -
Gerisz
addikt
válasz
LordDarkness #9746 üzenetére
Ez zseb kérdése. Én tuti nem vennék 4890 helyett 5830-at mert van ahol még a 4890 erősebb is. De 5850-et sem mert amennyit rá kellene fizetni annyival többet nem tud.
-
Gerisz
addikt
válasz
LordDarkness #9744 üzenetére
30-ra nem!
-
Gerisz
addikt
válasz
BullKoxa #9571 üzenetére
Szia!
A legtöbb játékhoz elég, de 22"-on FullHD felbontás olyan mint 17"-on az 1280x1024. Nagyító kell hozzá. Inkább ha ez kell akkor 24". A pixelszám ugyan az csak nincsenek rettentően összesűrítve.
Sárpac: Ilyen nekem is volt (meg itt másoknak is) mondjuk nekem nem a kártyával volt a gond és csak 2x láttam. Még a 9.12 csinálta ha jól emlékszem. Meg mintha melegedésre is csinálta volna mikor nem kapcsoltam be a ventiket.
-
Gerisz
addikt
Mekkora király, hogy az Asus úgy reklámozza az "új" Direct CU-s 5850-et, hogy Voltage Tweaker-rel 50%-al többet ki lehet hozni a kariból. A baj csak az, hogy nekem még soha nem működött rendesen a Voltage Tweaker (nem vagyok egyedül ha jól emlékszem)
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #8778 üzenetére
Úgy tudom ez nem ilyen egyszerű. 1 Ati pixelshader nem egyenlő az Nv-ben lévővel.
Utánanézek amint van egy kis időm, de az Ati-é kevesebbet ér
Hátha Abu befut addig és leírja -
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #8775 üzenetére
A tápos topikban tuti tudnak neked segíteni. Én nem értek hozzá, csak egyszerű ésszel végiggondolva, 188W-ot fogyaszt az 5870 magában. A táp a teljes energiát nem a 12V-os ágon adja le. A 450W-os Chifiket nézve 120W a 3,3V és 5V-os ágra van. Akkor máris csak 330W jut. Ebbe benne a quad meg a többi cucc, igen csak megcsavarja a tápot.
CptMisi: Nem olyan rossz az a Chifi, nekem is volt 550-es. Mindből a lehetőséghez mérten legnagyobbat venném, mert minél kisebb a terhelés annál kevésbé melegszik és csendes marad.
-
Gerisz
addikt
válasz
bajtokarpi #8733 üzenetére
Most ezért ugye nem hagyod annyiban?
Minimum az, hogy írsz a gyártónak.
Nekem a GT-ről felkukorodtak a matricák, tudom miről van szó. -
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #8642 üzenetére
Azért ezt már nem lehet ilyen bátran kijelenteni.
-
Gerisz
addikt
válasz
hovika81 #8501 üzenetére
De van ahol meg tudod kérdezni.
A topikjában. -
Gerisz
addikt
Van olyan, hogy Milyen asztali gépet vegyek? topik, ott segítenek.
De ezek még nem most lesznek árak amiket elképzeltél -
Gerisz
addikt
válasz
Atomgeszi #8387 üzenetére
Nem biztos, hogy készpénznek kell azt a táblázatot venni.
Érdekes, hogy miért több a fogyasztása mint az 5850-nek mikor nem megy benne annyi cucc.
A másik gyorsan amit tudok a Pixel Fillrate ami a memóriával van kapcsolatban. Ahogy emeled az órajelét emelkedik a számítási sebessége is. Ez miért fele mikor ugyan azok a memória adatai.
Majd meglátjuk ha kint lesz és a nagyobb oldalak is hírt adnak az adatairól. -
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #8371 üzenetére
Ez nem ebbe a topikba tartozik, de egy jó víz ami néz is ki valahogy az nem 2k
Azért kell még oda más is. 2k-ból nem vizezel be semmit esetleg csak a csap alatt.
Amit én néztem egy számomra egyszerű rendszer 80k + csövek lötty és egyéb sallang. -
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #8369 üzenetére
Jó modderhez híven tuti nincs
-
Gerisz
addikt
válasz
Robi BALBOA #8367 üzenetére
Akkor meg valamit ki kell találni, hogy mitől kap levegőt a kari, így már a gv1000 jobb megoldás. Ha lenne "normális" VRM hűtés akkor meg a HR-03 Gt, de így nem szabad, plusz a ventiről nem is beszélva amit azért kér, mert passzívn nem jó megoldás. Mindjárt az is 3 slot csak akkor a proci fölé
-
Gerisz
addikt
Hiányosságai mindenkinek vannak. Én 27 éves fejjel kezdtem az egyetemet 2 éve és rájöttem milyen hülye vagyok
De azzal a hűtővel a hangot is bírnod kell. Állítólag hangosabb mint a vf1000. De ha bírod akkor hűvös lesz, ha nem akkor is hűvösebb mint a gyári de nem néma. Ha a vf1000-ből indulunk ki, mert nekem az volt a 8800gt-n meg az öcsém 4850-én is. De valahol láttam tesztelni gv1000-et meg valami hasonló zalman hűtőt 5850-en, estére megkeresem.
-
Gerisz
addikt
válasz
Atomgeszi #8302 üzenetére
Attól függ milyen felbontáson, még a 4 magnak 1-2 játékon kívül a többi nem veszi hasznát, de az órajel emelése is fölösleges nagy felbontáson. Nekem 3360-ra van állítva a ramok miatt. Ha felkenem 3800-ra nem nyerek vele észrevehetően. Inkább mérési hibahatáron belül.
-
Gerisz
addikt
válasz
radi8tor #8169 üzenetére
Mindenki más. Telepakoltam öcsém gépét S-Flex ventikkel, hogy ne legyen hangos, kapott 4db-ot. Ha mellette ülök huzamosabb ideig akkor az is zavar. vettem vezérlőt. Letekerem de az is zavar egy idő után. Ha lekapcsolom akkor zavar a winyó, táp, vidkari. Ördögi kör nálam.
Ami még nekem nem mellékes az, hogy pl T-rad2 GTX és mellé a VRM-R4-es hűtő "csoda" nagyon tetszik és jól mutatna. -
Gerisz
addikt
Nagyon bírnám a vizet, de amit "kinéztem" cuccok 80 körül vannak. radiátor szivattyú cpu, gpu blokk. a lapra vinyókra még semmi nincs, + ventik, csatik, csövek, lötty amit nem is számoltam. Ennyit sajnálok rááldozni egyszerre. Tényleg párja nincs, de ha veszek akkor mindenre veszek, meg jól bővíthetőt.
-
Gerisz
addikt
válasz
HollyBoni #8158 üzenetére
Ha leveszed a bordát akkor a gyári hűtőt szét kell szedni és a fekete lapot visszatenni, hogy megfelelő legyen a VRM hűtése mint a 4870-90 esetében.
Így
Aztán a hűtőt pedig lehet moddolni. A Termalright gyárt hozzá megfelelő VRM R-3, R-4 és már R-5 hűtőt de sajnos még itthon beszerezhetetlen. A Scythe Musashi pl. De ezen is módosítni kell
Van GV1000-el szerelve is, de ezt nem javaslom, mert a hangon nem segít.
Valahol láttam, hogy az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro, sem jó, módosítani kell, mert a tápcsatlakozónál nem fér el.
Még lehet várni kellene, míg valaki "megfelelőt" gyárt. Én várok pár hónapot. Mondjuk engem zavar a hangja terhelés alatt. -
Gerisz
addikt
válasz
proximus #7782 üzenetére
Nekem is haldoklik össze vissza. Tegnap volt időm játszani, és többször omlott össze, de nekem nem olyan "szürke csíkos" mint már láttam. Ez sötétebb. Jah meg csak elmegy a kép meg ilyenek. De nekem a hőmérséklettel is gondom van, mert eddig nem mért 70°C fölé most simán 78°C-ra szaladt. A venti hangja meg így is zavaró.
-
Gerisz
addikt
válasz
proximus #7728 üzenetére
Hasonló tudású kártyák még nem voltak mint ez a széria? Szerintem voltak. Az meg annyira szar, hogy még azt a technikát sem használta ki nem még ezt. De nem értek én ehhez csak én így gondolom. Ha van egy program ami egy egymagos procit használ ki akkor rakhatom oda a 4-6-100 magos cuccot ha fölös. Nem így van? Rakhatok én 8millió shadert meg kutyafülét ha a 100-at se jól használja.
-
Gerisz
addikt
-
Gerisz
addikt
Már régóta vízre vágyom, de ha elborul az agyam akkor szétszedem a gépet és összerakom, a víz nem jó így. Meg megunom a látványát és akkor cserélgetek.
Azért 30%-on 65°C nekem nem tűnik reálisnak, esetleg ha tele van qrva nagy légszállítású ventivel az egész ház. Mondjuk még meg se néztem mennyin pörög terhelve. De engem idegesít a hangja a gyárinak nagyon.
A húzásra meg nekem van szükségem nem a rendszernek.Kit érdekel mit akar a rendszer.
Még néztem a Prolimatech új hűtőjét is de az nagyon batár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest