- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gerisz #25843 üzenetére
Hekkelés nélkül csak 2 gigát eszik!
de hekkelés után se nagyon megy fel 3 gigáig sem olyan 2,5-2,8 között eszik ha minden max ra van téve benne és 1920.ba játszik az ember!
inkább a CPU fogy el alóla!(bár ez nem indokolná a 32 vs 64 bit eltérést) Q9400 nem valami acélos 3200.on járatva se!
Nálam 4000 MHz en járó i7 -et is elég szépen meg izzítja!De fel kell tenni hozzá a 3 -as peccs et az sokat javít a játékon!
-
válasz
KINIZSI #25760 üzenetére
Már egy ideje kint van a Catalyst 11.11c performance is!
Nálam jól muzsikál (Batman Arkham City, és Skyrim el teszteltem)
-
válasz
Alpachino #25570 üzenetére
akkor sasold
(ha már saját magad nem próbáltad!)
és azt vedd figyelembe hogy ott alapon járt a 860 ami ugye -500.MHz hátrányt jelent ha mind 2 proci 3300 on járna minden tesztnél a 860 vezetne!
-
válasz
Remus389 #25565 üzenetére
Nézd meg alaposan a képemet!
2.DB 5850 925/1200.on járatva (900/1200.on van egy szinten a 5850 a 5870 referenciával) tehát gyakorlatilag a teszten egy 5870 CFX nek felel meg ami még picit tuningolva van!
a sandy i5 meg gyengébb mint az i7-860.am! tehát még jó hogy jobb az eredményem!
Crossfit007 kolléga meg Phenom II X6 1090T vel tesztelt ami még 5500.MHz en se hozná be a i7-860@4200.amat!
-
válasz
Crossfit007 #25544 üzenetére
-
-
válasz
Alister71 #25516 üzenetére
akkor még mindég én vezetek!
**********************************************************************************
#25517 ittakary jól mondod eleve a 68XX nem a 58XX utódja hanem ugye a 57XX et készültek váltani vele (az már más tészta hogy árban nem úgy árazták hanem jóval feljebb mert túl jóra sikerült) Én is teszteltem (legutóbb olyan 3.hónapja) 6870 és 50.est is! és MAX beállítások és Full HD nál bizony nagyon belassul sok esetben még egy alap órajeles 5850 is jobban teljesít a 6870 nél! és ugyan abban a gépben (az i7 es konfigom) voltak tesztelve! Hiába mondja hogy fejlődtek a driver -ek, de kutyából akkor se lesz szalonna!
Ha megnéznétek teszteket 6870 vs 5850 1920 ba minden max beállításon átlagba csak 2-3.% al jobb a 6870 szóval a 5870 simán alázza bárhol a 6870.et!
-
válasz
Remus389 #25500 üzenetére
hát még 800x600 ba se igen dolgozik a CPU
#25502 Gaboman ezzel nem értek 1et! eza AVP tesztprogi magával a játékkal tesztel egy előre renderelt pálya részt! ha itt lassabb a 6870 az akkor bizony a játék alatt is(legfőképp min FPS nél) is lassabb lesz!
AVP játék nincs fent és azért most nincs kedvem feltenni majd talán más megnézi akinek fent van a game!
-
válasz
Remus389 #25494 üzenetére
Nem kell hozzá a játék! amit belinkeltem az tartalmazza magát a játékot és a teszt pályát! (ezért ~300.mega)
AVP nél ne lepődj meg hogy nem igen lesz különbség az i7 és a 2.magos C2D -d között marhára nem CPU igényes az AVP még egy E1200.as cerkán is jól fut!
-
válasz
Gaboman #25488 üzenetére
Van kimondott AVP Benchmark itt tudod leszedni
És kell hozzá egy AVP Tool progi (hogy ne CMD ből kelljen konfigurálni)
ezzel érdemes tesztelni mivel ez nem olyan hogy megyek a játékba és megállok egy adott helyen majd megnézem ott mennyi az FPS -em! azért se jó amit te mondasz mert elég ha kicsit máshová nézel máris nem annyi az FPS eza teszt progi meg mindég ugyan azt teszteli!
ha megvagy jöhet a képernyő kép az eredményről, ha belinkelted én majd utána mutatom az enyémet!
-
-
válasz
Gaboman #25484 üzenetére
kíváncsivá tettél
akkor légyszi tesztelj te is egy F1-2011.et! Ultra beállításon 8X MSAA -val 1920x1080 on meg egyet úgy hogy leveszed 4X MSAA ra és a shadows -t leveszed high ra (a többi maradjon utrán) És linkeld be a teszt képeket ne csak be írd hogy ennyi meg annyi!
és lehetőleg menjen OSD -n az afterburner hogy lássuk hogy alapon jár a VGA!
-
-
válasz
RyanGiggs #25437 üzenetére
F1-2011.hez 1280.hoz kevés a Q9400@3400.on! CPU limited van elég erősen!
csináltam neked néhány tesztet 5850(ref órajeleken) + i7@4000.MHz el!
1280x1024 ugyan azon a beállításon amin te teszteltél ultrán + 4X MSAA
láthatod hogy nálam jóval magasabbak a pontszámok ugyan azon a beállításon!
és akkor Full-HD ultra beállítás 8X MSAA
Ha megnézed látni hogy a VRAM ehez a beállításhoz(1920 és 8X MSAA) kevés ezért ennyire alacsony a FPS szám!
De lehet sokat segíteni rajta csak lekell venni 4X MSAA ra és a Shadows -t high ra kell tenni a többi maradhat ultrán!
és akkor ezen a beállításon szintén 1920.ba!
látható hogy egyből meglódul hogy nincs annyira csúcson járatva a VRAM
és a képminőség szinte azonos mint 8X MSAA + ultra Shadows al!
és a végére egy CPU használati(játék alatt 1280 as felbontásnál) kép
ha i5 öt vettél volna azzal is így menne nálad, mivel nálam a +4 szál üldögél a babérjain ennél a játéknál!
-
válasz
Robi BALBOA #25413 üzenetére
hát a Q6600 már régen volt (3.éve) és nyugi volt a M2F be Q9550(nem is egy kb 4-5.db) de még időben el adtam a cuccost mikor még ért is valamit!
-
válasz
h1n1_900 #25381 üzenetére
Lap : => Maximus II Formula De ez látszódik is a 3600.as tesztképen
Táp : => Seasonic M12D 850
-
válasz
dangerzone #25365 üzenetére
Pedig megy az még jóval többet és le is lehet hűteni (léghűtéssel is)
Nálam ment közel ~4000.MHz et STABILAN
és egy erős STRESSZ teszt 3600.MHz felett
mind2 teszt léghűtéssel készült és azért mert egy első generációs Quad proci még van benne ám KRAFT csak bivaly alaplap kell alá hogy rendesen meg tudd hajtani, és nem kell szénné feszelni se a procit se a lapot hozzá!
-
válasz
dilipok #25275 üzenetére
Hát én 4 -szer meg gondolnám!
1, amennyibe a GTX560 kerül (~60-65.e) már kapsz egy HD6950.et ami sz@rrá alázza bárhol bármelyik GTX560 -at még az OC -s és a Ti -t is!
2, ne a HD5850.el akard össze hasonlítani mivel az kb pont a felébe kerül tehát nem egy kategória!
3, Nézzél teszteket GTX560.al (de ne Ti és r@rrá OC -zott verzióktól mert te nem olyat akarsz venni és azok még jóval drágábbak) nagyon sok játéknál még a HD6870.is leveri! de mutatok 1 et (értelem szerűen a sima GTX560.at nézd benne! mivel amit vennél az is olyan órajeleken jár)
4, 5850. ről nem sok értelme van gtx560 ra váltani mert ha kicsit felhúzod a 5850 et(850/1200.ra) már gyorsabb mint a gtx560
Felesleges pénzkidobás bár tudom kint élsz és neked nem volt sok 80.e ért egy elavult C2Q proci se de én akkor se cserélnék kártyát dupla annyiba kerül és alig gyorsabb!
-
-
válasz
zsolt19888 #25212 üzenetére
abba az alaplapba nem sok értelme van CFX nek!
Mivel a második slott csak 4X módot tud, ott már azért rendesen lelassul a VGA a 16X hez képest!
CFX be meg 58XX(5830, 5850, 5870) kártyát tudsz csak mellé tenni! nV -t is lehet(buherált driverekkel) de az csak PhysX -re menne az ati mellett!
#########################################################
#25213 Gaboman hát C2Q8xxx elég gyengusz és tuningolni se lehet rendesen mert kicsi a szorzója! FSB -t meg 450.nél feljebb nem fogod tudni stabilizálni X38 lapba sajnos Yorki procihoz P45. lap kell azokban mennek 500.FSB felett is a yorki procik!
a Skyrim meg szereti kajálni a cpu -t AMD procikkal alig vánszorog az i -s intelekkel szépen fut! York al nem tudom hogy áll!
-
válasz
Gaboman #25187 üzenetére
Megy szépen ~100 FPS körül minden MAX on 1920x1080 , de a CFX nem megy csak trükközéssel!
Beállítások mert van belőle pár rejtett is!
és a képek
###########################################################
#25095 finest : itt is 30.% a CFX ugye? számolj picit és meglátod! És ez egy olyan játék hogy hivatalosan nem is megy még a CFX benne!
-
-
válasz
RyanGiggs #25151 üzenetére
hidd már el hogy a vSync miatt van! nem kell videó róla az nélkül is tudjuk mia gondod!
az nem jelent semmit hogy bekapcsoltad a játékba sok játéknál bugos és hiába kapcsolod be szarik rá ugyan úgy megy továbbra is!
De nézd meg hogy felteszel msi Afterburner progit vagy a Fraps ot és kiteszed játék alatt OSD re az FPS számot ha nem FIX 58-62. jelez(vagy annyit amennyire van állítva a monitorod képfrissítési frekvenciája) akkor biza nem megy a vSync CCC -ből próbáld kényszeríteni a vSync -et!
-
-
válasz
h1n1_900 #25128 üzenetére
Érdekes mert én is cseréltettem már több helyen(nem csak iPon) és mindenhol úgy működik ha nem tudják ugyan olyanra cserélni nem a számlám szereplő vétel árat adják hanem azt az árat nézik mikor legutoljára kapható volt a boltba az adott cucc azt az árat adják! Tehát hiába vettem én 2.éve 70.e ért a 4890 TOXIC ot most nem adnának 70 et vissza kp ba!
Hanem a legutolsó árát mikor kapható volt TOXIC nál szerencse lenne mert az limitált kiadás volt, és alig volt kapható néhány hónapig a legutolsó ára is ~55-60 környéke!
-
válasz
ittakary #25104 üzenetére
Nem mérgelem fel magam!
Csak azt nagyon nem csípázom ha olyan ember papol valamiről amit még életébe nem próbált! Pedig a 30% os beszólása erősen arra ad gyanút hogy SOHA nem használt CFX -et!
Én HD 2900XT -vel kezdtem a CFX korszakomat, és már akkor is 50-60.% os hatásfokkal ment a CFX pedig akkoriban még nem nagyon támogatták a játékok de ahol működött ott 50% alatt nem volt már akkor sem!
Na mindegy részemről lezártam a témát de lap cserét továbbra is FELESLEGESNEK tartom 8x vs 16x miatt én inkább egy normálisabb tápot vennék abba a gépbe mert az a (ÁLL)550 -es giga táp(ami valójában csak 500 és 12v on még annál is kevesebb) nem valami erőművész 12V on!
-
válasz
finest #25095 üzenetére
Ezzel a teszt linkel saját magad járatod le
amit linkeltél ott is pontosan az van amit mondtam legrosszabb esetben se volt 1.FPS nél több eltérés a 8+8 és 16+16 között pedig ott ugye 2560 as felbontáson mértek!
1, Egyébként meg amit linkeltél az marhára nem jó teszt mivel nem CFX hanem SLI
és marhára nem egyforma az SLI és CFX hatásfoka!
2, Szerinted egyetlen oldalon(magyar és techpowerup) se mérnek jól mikor pontosan 5870 el van tesztelve és ugye most is arról van szó!
3, Én már közel 5 éve használok CFX -et már csak van némi tapasztalatom hogy hogyan megy 8 és 16X módban, és hogyan skálázódik a CFX teljesítménye de megsúgom ma már szinte az összes játéknál 75-95.% os a CFX teljesítménye! nem 30 amit te emlegetsz!
4, Gondolom életedbe nem használtál CFX -et csak teszteken láttál, és abból akarsz másokat ki okosítani akik már évek óta használnak ez is MEGA LOL...
-
válasz
finest #25088 üzenetére
Azért jó lenne ha nem vezetnéd fére a kollégát!
Előbb nézz ködül ha már magadtól nem tudod!És egy kis olvasnivaló! Angolul és egy másik Magyarul
Ha elolvastad a 2 tesztet te is láthatod hogy SEMMI ÉRTELME lapot cserélnie
mert a 8+8X kemény 1-2 % teljesítmény csökkenést eredményez (ezt én is alátámasztom mert én is 8+8X ben használom a 5850 kártyáimat) most nem mindegy hogy egy játék 60 FPS el megy vagy ha 8+8X be hajtja akkor lesz neki a 60 helyett 59 FPS Ezért hülyeség lenne lapot cserélni!
-
válasz
laca000 #25086 üzenetére
annyira nem vészes hogy csak 8+8X módba mennének a VGA -k!
Legrosszabb esetben is max 2-3% lassulásra számíthatsz a 16+16X hez képest! felesleges pénzkidobás lenne ezért lapot cserélni!X6 procinak meg játékhoz semmi értelme inkább nézd meg hogy a jelenlegi procid megy e stabilan 4000.MHz en mert a 2.db 5870 hez kell azért KRAFT hogy ki legyenek hajtva!
-
-
-
válasz
kertsa #25057 üzenetére
MSI Afterburner -al, csak be kell állítani hogy tegye ki OSD -re játék alatt!
-
válasz
barack1997 #25023 üzenetére
itt leírtam hogyan lehet megoldani!
Picit kell hajlítgatni a tt pro lamelláin mert picit útba lesz a tápcsatik feletti merevítő rész de ha kicsit széthúzod a lamellákat pont közéjük megy és akkor felfekszik rendesen a GPU ra is a hűtő nem feszíti el!
De a megcsináltad a ventiket érdemes direktbe az átalakítóval a 12V ra kötni hogy legyen légáramlat mert azért a gyári bordának is kell hogy valami letolja róla a meleget!
-
-
-
válasz
Remus389 #24815 üzenetére
Miért mértem volna másik játékkal???......
BF3 ról volt szó akkor nem mérek mást!
amúgy meg ugyan azon az éjjeli pályán teszteltem ahonnét te is linkeltél képet!
És érdekesség képen megnéztem 9x450@4050.MHz is mit mutat az E7200 assal de nem javult szinte semmit mert még mindég nem jár fullon a VGA!
A beállítások: 1920x1080 , minden ultra -n (kivéve 2x MSAA)
a VGA pedig 825/1100 onés akkor a LOG róla Szóval valami nem gömbölyű nálad!
Azt meg hogy kicsit jobban meg kergettem arra értettem hogy nálad csak 300. as FSB -n járt a proci nálam meg 380.on meg kicsit fejlettebb lap(P45) nem egy elavult p965 mint a tied!
-
válasz
Remus389 #24765 üzenetére
Kutyából nem lesz szalonna!.............
íme megnéztem E7200 procival szintén 3600MHz E7200 LOG érdekes nálam valahogy nem akar 99.% on járni a GPU (csak 90.% körül) pedig még csöppet jobban is hajtottam a cuccot mint nálad volt!
akkor hogy is van ez??????????
tudom ezt is kifogod magyarázni..
-
-
-
válasz
ricshard444 #24734 üzenetére
Most szerkeszti át a log ot hogy a GPU végig 99% ot mutasson! mert 96% os CPU terhelésnél 1000% hogy nem volt még 85% on se! ezért kell neki az idő....
-
-
válasz
Remus389 #24722 üzenetére
közvetlenül HTML -t nem tudsz sehova (csak úgy ahogy én saját tárhelyre) de van pár normális fájl megosztó oldal!
PL: uploadking.com , zippyshare.com ide felteszed és majd letöltve meg lehet nézni a log ot!
Na látod 96% CPU terhelésnél már nem jár fullon a VGA jó esetbe 80-90% on járhatott a GPU -d!
-
válasz
Remus389 #24719 üzenetére
itt már leírtam miket jelölj be! és nemrég itt leírtam hogyan és hol kell beállítani!
Csak nehogy seggre ülj majd ha 90-100.% on látod végig a CPU-t! a GPU meg nem lesz végig 99.% on!
emlékeztetőül i7@4000MHz 2.mag => log róla
és volt még egy próbám szintén 4000MHz 2Mag+HT => Log róla látható hogy itt csodákat művelt a HT
-
-
Tedd fel a TriXX 4.0.2 és menni fog a fesz állítás vele!
Zoo123 kolléga nem elég tájékozott! az új TriXX progi kezeli a fesz állítást még néhány régebbi olyan 58xx kártyát is amiken eddig nem lehetett szoftveresen fesz állítani!
-
Én se az FPS számokat nézem, de eddig bármilyen játékkal játszottam a 40 FPS az még nem volt folyamatos számomra
(#24586 h1n1_900 ez neked is szólt!
)
50 felett kezd el szép akadás mentes lenni legyen az bármilyen játék! 60 nál már szép folyamatos és nincsenek mikro -lag ok se
Biztos tapasztaltatok tik is olyat hogy megy egy játék STABIL 40-50 FPS el és néha meg olyan mind ha meg akadna, no én ezeket nagyon nem szeressem60 nál már nem szokott ilyesmi lenni!
-
Nézd már meg légyszi rendesen a BF3 log ot 80-90% os CPU terhelésnél már nem jár fullon a GPU csak 90-95.% on! ergó nem tudja már kihajtani teljesen a VGA -t
Hiába nem jár 100% on a CPU ezt beszéltem tegnap is!
Ha egy játék 70% felett terheli a CPU -t ott már bizony CPU limit lesz! 4 maggal még elmegy a 75-80% os CPU terhelés, ott még határon van de kitudja szolgálni a VGA -t 100.% ra!
30.FPS meg volt így is, de nekem az már DIAVETÍTÉS
50 felett már azt mondom hogy folyamatos a játék de még 40 nél is érzem hogy akadozik és nem folyamatos!
-
Vissza térve a 40.% ban pihen a CPU ra!
Csináltam néhány tesztet 2 Maggal! (i7-860@4000MHz)
BF3 => Everest LOG Látható hogy simán 2 mag már kevés neki hiába ketyeg 4000MHz en!
Rage => Everest LOG Ez pedig totálisan játszhatatlan 2 maggal 100.% CPU használat a VGA pedig 50-60% tud csak menni!
BF3 nál is látni hogy nem megy 100% on a VGA kevés neki a 2 mag 4000MHz en!
ha nem jönnének be a log fájlok próbáljátok többször
(kicsit akadozik a tárhelyem) -
-
válasz
Amarth #24571 üzenetére
Csak a VRM meg szénné ég alatta!
Valóban jó az AC TwinTurbo Pro hűtő a GPU -t lehűti rendesen és halk is de a VRM az sajnos nem hűl tőle rendesen, pont azért mert alacsony légszállítású a ventije és az kevés a VRM lehűtésére!
Referencia 5850.re fel lehet(némi barkácsolással) úgy tenni hogy fent marad a gyári RAM+VRM hűtése(az a fekete fém keret) de még akkor sem lesz normálisan hűtve a VRM mert nincs elegendő légszállítás!
Esetleg olyan karikra amiken analog VRM van (PL: giga 5870UD, Sapphire Vapor-X) és nem melegszik annyira a Power-MOSFET rajtuk! és van gyárilag különálló VRM hűtés rajtuk!
Mert amit adnak a AC hez VRM hűtés az egy gyerek játék, még egy HD5750 es kártyának a VRM hűtéséhez is kevés lenne! -
-
válasz
ittakary #24560 üzenetére
nem akarok bele Vau-Vau.... De eléggé csúcson járatod azt a CTG-450 es tápot!
350 W ot tud 12V on! és ha valóban i5-760@4000MHz + 5870@950@1,2V beállításokon használod nem lesz hosszú életű!
************************************************************************************
#24561 laca000 táp ból egy jóféle 600-650 es nem ártana, ha 5870 CFX a terv! PL: ez nem drága és jelenleg a legjobb ár/érték -ű! -
válasz
Rocky96X #24551 üzenetére
Fájl / Beállítások / Hardverfigyelés / Naplózás
ott pipáld be a Szenzor értékek naplózása HTML fájlba majd tallózd be hová tegye!
Az induló és leálló folyamatok NE legyek kijelölve!(mert csak bezavarják a naplózást) ezután alul kipipálod miket akarsz naplózni és mehet az OK gomb*************************************************************************************
#24549 Prof jól mondod nem kell 70.e res proci elég egy használt i5-750 28-30.ért! vagy egy használt i7-860 ~35.é! azt meg próbáld ki mikor egy játék 90.% körül tekeri a CPU -t már ott nem tudja rendesen kihajtani a VGA -t
-
válasz
h1n1_900 #24542 üzenetére
BF3 nak nem kell CPU akkor nem nézted meg rendesen a LOG -ot amit csináltam játék alatt!
láthatsz rajta mindent de röviden: 4000 en járt a CPU(HT nélkül) és 60-65.% ra ette a CPU-t! Akkor egy jóval gyengébb CPU simán 80-90.% on van vele! és ugye ez még csak Single Player
arcodból meg visszavehetnél
<=ezzel meg mire céloztál? mert nem mondtam semmi olyasmit sz.tem!
-
válasz
Remus389 #24526 üzenetére
DIRT3 nem CPU igényes (de na nézel róla teszteket teis láthatod)
de hogy örülj toltam egy friss tesztet (1920*1080@ULTRA beállítás)
Nem igazán számít neki hogy milyen CPU van alatta nálam i7-860@4000MHz HT kikapcsolva! és kb 25-28.% terhelte a procit!
inkább RAGE és BF3 al tesztelj azok szeretik ám kajálni a (sok)CPU magot
-
válasz
Remus389 #24517 üzenetére
egyszerű a történet fogod magad és csinálsz egy ilyen log fájlt te is Aida64 el 30.perc BF3 alatt!
De pontosan ezeket jelöld be log -olásra amik nálam is szerepelnek!és leméred 30 perc alatt mit mutat és megosztod velünk ahogy én! +látjuk mennyi az annyi(mennyire van le terhelve a VGA és CPU)
-
-
válasz
Remus389 #24485 üzenetére
Mint mondtam nem az a troipik ami arról szól hogy melyik CPU jobb és miért!
és olvass te is picit mit írtam előbb E7200 vs E8400 ról ugyan abban a gépben ugyan azon a beállításon ugyan azzal a végéával és még a procik is ugyan úgy voltak hajtva 9x450 @ 4050.MHz Tehát ne beszélj hülyeséget kérlek! csak a L2 mérete változott mégis Crysis2 ben 1680.ba tesztelve volt 5.FPS (25 vs 30) eltérés! szóval ne akarj vitatkozni velem!
ott van kisza25 kolléga neki is 2 magos(+HT amivel ugye majdnem felér egy valós 4.magos AMD p2 vel) procija van és 50.FPS felett van neki szintén 5850.el!
-
válasz
h1n1_900 #24476 üzenetére
el vagytok akkor tévedve!
előbb próbáljátok ki és majd meglátjátok!
én teszteltem ugyan abban a gépben és ugyan azon játékon/beállításon egy E7200 ast 4050.MHz(9*450) és egy E8400 szintén 9*450@4050MHz en! és a 2proci csak abban tér el így hogy mind 2 9x450.en van hajtva hogy egyikben 3Mega az L2 a másikban meg duplája 6Mega az L2
És hát még ígyis jócskán volt előnye minden játéknál az E8400 es procinak
Remusz911 kollégának meg még az E7xxx től is butább és csak dual core pentium procija van, aminek csak 2mega az L2 je pont a 3.a mint a E8xxx nek!
Nem akarok most ezen vitába szállni senkivel mert nem az a tropik
De előbb próbáljátok ki aztán beszéljetek!
-
válasz
Remus389 #24468 üzenetére
hát egy E5200 as proci még 4500.ra húzva se tudja rendesen kihajtani a 5850.edet!
kevés benne a CHACE mint medve sajtba a brummogás Ha legalább E8xxx lenne még rendbe is lenne de a Dual Core Pentium már sajnos kevés!
BF3 simán megeszik még egy 4.magos (vagy 2.mag+HT pl:i3) procit is ami 4000MHZ en ketyeg!
-
-
Ahogy elnézem elég egy eb@szott monitorod van!
1600*900 felbontás elég elfuserált és szinte 1 játékban sem támogatott (ezért lehetnek a nem indulások meg egyéb anomáliák) ráadásul analóg VGA bemenet még jobban rányomja a pecsétet!
Én a helyedben lecserélném egy normális(és legalább DVi bemenettel rendelkező) 22" -ra ami 1680*1050 et tud legalább, vagy FuLL-HD -t! itt az apróban is vannak elég szép számban szinte féláron!
És megoldódnának az ilyesféle problémáid
u.i : ha végképp nem akarsz monitort cserélni akkor én azt mondanám hogy használd a 1440*900 as felbontást azt szereti mindegyik játék(csak hát ugye az még az 1280*1024 től is kevesebb így eléggé CPU limites lennél)
-
válasz
Motion_Blur #24298 üzenetére
HD5850 nek az alapfesze 1,0875.V nem annyi mint a 5870.nek! tehát nem éppen alapfesz! de 1,20. ig még mehet akár 24/7.be is!
-
Nálam szépen szalad 1920x1200 minden MAX on
És még menne jobban is de hiába kapcsolom ki a VSinc -et akkor is korlátoz 60.FPS re pedig a GPU csak 60-70.% on jár!
*************************************************************************************
h1n1_900 hiába 2 éves amit linkeltem tesztet maga a procik: P2 X4 és C2D is több mint 2 évesek és attól hogy 2 éves a teszt azóta se mennek rosszabbul a procik! jelenlegi játékok közül a fent tesztelt RAGE eszi a legjobban a CPU-t még 4000MHz en járatott i7 et bekapcsolt HT val is kihasználja mind a 8.szálat olyan 65-70.% ra! ide bizony kevés(lenne) a 2 mag de még a 4 is! ha nem korlátozna a játék 60.FPS re! -
Catalyst™ 11.10 Preview3 utáni
(majdnem a legfrissebb
mert már van még Frissebb) driver! nálam szépen megy vele(ük) a RAGE
-
Mint mondtam Kézzel MANUÁLISAN feltelepíteni! úgy 100.% hogy felmegy!
Eszközkezelő / Videókártyák / ATI Radeon HD 5800 Series => illesztőprogram => Frissítés => illesztőprogramok keresése a számítógépen => Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából => Saját lemez (be tallózod ahová kibontottad a letöltött 8.92.7z -t ha a c-re akkor : c:\8.92-111016a-126980E-ATI\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\C7126980.cat majd OK és vársz amíg felteszi! Ha megvan restart után simán a setup al rátelepíted még 1x az egész csomagot!
-
válasz
h1n1_900 #24208 üzenetére
Hát én kicsit másképp látom! /és tapasztalom/
amit itt is igazolnak azonos órajelen egy P2 x4 és egy C2D E8xxx kb ugyan azt tudja játékok alatt!
Arról meg ne is beszéljünk hogy az C2D E8xxx 4000MHz et röhögve viszi bármelyik (ha egy jobb példányt nézek a 4500MHz se esik nehezére) míg egy P2 X4 nem mind képes 24/7. be 4000 en járni! (még sz@rrá feszelve se)Multira valóban kell a 4.mag de 10.emberből 2 ha multizik, szóval ne általánosítsunk!
i7 et ne vedd 1 kalap alá a P2 X4 el! mert még a X8 at is megeszi reggelire!
Nem kell 40.é venni használt i7 et (amúgy 32-34.körül is van i7-920) de bőven elegendő egy használt i5-750 amit 30 körül megkapsz!
És muti már azt a zsír új X4 955 23é mert használtba is 25 környéke!
-
válasz
h1n1_900 #24188 üzenetére
1, az LGA-1366 ba kapható legkisebb porci(i7-920) is sz@rrá alázza még a most megjelent 8.magos AMD -t is! nem hogy egy régebbi 4.magos AMD -t!
2, 2.mag is elég még a mostani játékokhoz is szinte mindenre még alacsony(1280*1024 ill. 1440*900) felbontás mellett is!
3, egy 2.magos C2D(pl:E8400) 4000MHz en majdnem 1 szinten van egy AMD X4 3600MHz el! (játékok alatt)
*************************************************************************************
És jöjjenek akkor a tesztek ne csak vak világba beszéljek!Vantage Performance teszt ugye ez 1280*1024 ben fut! itt még eléggé nagy a CPU limit!
ne az össz pontszámokat nézd, hanem a GPU -t és a részletes FPS értékeket!
Láthatod hogy szinte csontra ugyan annyit megy a kártya 2 maggal hajtva mint 4 el!És hogy ne csak szintetikus teszt legyen egy valós játék teszt!
Far Cry 2 Benchmark Ultra High beállításon és 1440*900 on hogy CPU limites legyen!
Ha megnézed részletesen itt is ugyan azok az eredmények születtek átlag és minimum FPS -t nézve 2 mag VS 4 mag!
Tehát nem feltétlen kell 4.mag csak akkor ha ratyi AMD -t használsz!
-
-
válasz
ricshard444 #24166 üzenetére
a driver sweeper kb pont erre jó!
Hogy véglegesen szétkúrja a wint (mert olyan dolgokat is töröl a win -ből ami nem az ati cuccai)
DriverCleanerDotNET -et kell használni, igaz az fizetős progi de aki keres az talál rá okosságot
Kézzel fel tudod telepíteni(csak a VGA drivert Eszközkezelőből) ha minden igaz! és restart után még 1x rátelepíteni az egész pakk ot!
próbáld majd ezt feltenni
-
válasz
Grave_444 #24153 üzenetére
1440*900 felbontáshoz nem tudom mi a SZ@RT görcsölsz a tuning al!
oda még alapjáraton is bőven sok a 5850
inkább ha nem cserélsz monitort a procidat húzd meg MAX ra de még akkor is CPU limited lesz!
#24154 h1n1_900 ha fent van a DX11 pakk (és DX11 módba megy) az 1.9 Patch akkor alapból megy a High Textura is mert a 1.9 patch tartalmazza azt is! -
válasz
Cybertrone #24150 üzenetére
olvasd el légyszi amit írtam a képek alatt
de akkor még 1X kivan véve most a második 5850 es kari 1 kártyával nehéz lenne CFX -et próbálni! ha vissza tesztem a másik 5850 et majd nézek CFX -et is! de az sz.tem majd egy patch el fog megoldódni ahogy a F1 2010.nél is!
-
válasz
DroiDMester #24003 üzenetére
Találtam egy Friss Drivert 8.920.0.0 verzió F1.ben csodákat művelt!
emlékeztetőül a 11.10 preview2 driver el
Minden beállítás ugyan az (900/1200Mhz, 1920x1080 ULTRA beállításon) azt leszámítva hogy most nincs bent a második 5850, de nem hinném hogy az miatt menne ennyivel jobban
Akinek van kedve itt megtalálja az említett driver -t Ha valaki kipróbálta írjon már hogy nála is ennyit javult -e?
u.i. : ez nem a tegnap kiadott Catalyst 11.10 Preview3 driver!
-
-
-
válasz
ricshard444 #23989 üzenetére
ezis tele van még BUG -al mint annó a F1 2010
Eleve nem megy normálisan a CFX vele mivel ha CFX el próbálom csak DX9 módba megy (holott a beállításaiban a DX11 et elfogadta és elmentette)
Kapcsold ki a CFX et! és menni fogy gyönyörűen
Nálam 1920*1080 ULTRA beállításon 47.FPS az átlag!
Látható hogy ehez a felbontáshoz és ULTRA minőséghez kevés a 1 G ram a karin! mert fullon(983 Mb) jár
CPU -t nem zabálja annyira, és a memóriát sem! nálam i7@4000 MHz +HT kb 25-30.% on járt a cpu terhelés játék alatt!
-
válasz
h1n1_900 #23979 üzenetére
Gondoltam hogy a Gpu Temp. #2 lesz!
25.fok eltérés azt jelenti hogy rossz a pasztázás(ha jó a pasztázás és a felület is fel van síkra csiszolva max 5-8 fok eltérésnek szabad lenni) vagy pedig a GPU -val érintkező hűtő felület sz@r (sajnos ez minden hűtésre igaz gyári és külön vásárolható hűtők 98% -a sz@rul van gyárilag felcsiszolva, már amelyik mert elég sok csak nagyüzemben marva van és csókolom)
-
-
válasz
h1n1_900 #23969 üzenetére
Ugye egy referencia 5870.es?
Én a VRM FETT -jeire tippelek
(azok repedhettek el vagy engedhette el a forrasztás) elég érzékenyek a REF kártyák digi VRM részei! (sajnos)
Nekem is pont ilyen jelenséget produkált egy 4890 Toxic kari mikor megsérültek a VRM üveg FETT -jei
-
válasz
Baryka007 #23963 üzenetére
Valószínű akkor egy régebbi alaplapod lehetett amin csak PCI Express 1.0(vagy 1.1) x16 Slott lehetett!
Ezek szerint ezekkel se vagy nagyon tisztába hogy egy PCI Express 1.1 x16 slott pont annyi sávszélességet tud mint egy PCI Express 2.0 x8 ezért nem mindegy hogy milyen lapba használsz 8x módba VGA -t! mert a mai fejlett PCI Express 2.0 lapokba elegendő sávszélességet tud a 8x slott is!
-
válasz
h1n1_900 #23959 üzenetére
hát igen csak akkor rögtön táp cserével kezdhetsz! 2db 58xx VGA már kajál keményen! nekem a fenti vantage tesztnél ha azokon a beállításokon megy (i7@4000 MHz + HT és a 2 VGA 900/1200 on 590 W -ot szippantott ki a gép a konnektorból ha leveszem a tápom hatásfokát(87.%) akkor kiderül hogy ~510 W körül evett a gép
Ja aki nem méregette eddig akkor mondom bármilyen meglepő Vantage Feature 6 os(Perlin Noise) tesztnél jár csúcson a gép itt mértem a 590 W ot a többi tesztnél átlag 450-480 W volt a konnektoros fogyasztás
-
válasz
Baryka007 #23954 üzenetére
természetesen teszt alatt is 8X módba ment a kártya
Mivel P55 lap így ha 2 kártyát használsz akkor 2 * 8X módban mennek a VGA -k! És ugye nekem 2 db 5850 van a gépbe CFX be így természetes hogy 8X módban megy (akkor is ha kikapcsolom a CFX et ahogy ennél a tesztnél is)
Kicsit nem vagy tisztában akkor a PCIe 8x vs 16x skálázódásával! legrosszabb esetben is 1-2% hátrányt jelent hogy 8X ben megy és nem 16X ben!
Egy kis olvasni való! => Magyarul és egy külföldi teszt
-
válasz
h1n1_900 #23946 üzenetére
Kicsit irreális amit írtál!
BeLucZ kolléga jól mondja 9000 körül kell lenni a Vantage Extreme beállításán egy referencia 850/1200 on járó 5870 nek!
mértem 1.et én is 5850.el 900/1200 on (itt van kb 1 szinten a 5870 el)
Nálad valami nem stimm akkor!
Tesztelhetnél egy 3D11 et szintén Extreme beállításon! és egy képet róla ne csak számokat!
-
válasz
Gerisz #23892 üzenetére
Nem azért kell ott mert az jobb, hanem mert csak úgy működik! Ha az órajeleknél bármelyik fesz hez hozzányúlsz ez lesz az eredmény hogy folyamatosan a 3D -s feszen jár a kártya!
a registers résznél meg értelem szerűen a leg magasabb fesz érték (Bios onként változik hogy melyik 0x15 ... 0x18) a 3D -s fesz!
-
-
válasz
Nagya21 #23862 üzenetére
Hát én Hexa 500 at tuti nem vennék! Mert van ugyan annyiért jobb!
a Hexa 12 V os része 2 ágra van osztva(18+18 A) és MAX 408.W ot tud!
inkább COOLER MASTER GX 450 et vegyél ez egyetlen 12 V -os ággal (35 A) rendelkezik és erősebb is 420 W ot tud árban meg kb ugyan annyi mint a HEXA 500 nem beszélve arról hogy a hatásfoka is sokkal jobb!
-
-
válasz
Gaboman #23853 üzenetére
Nemolyan drága de amúgy ha azt az ac Xtreme hűtőt veszed pont ilyet adnak hozzá!
-
-
-
Valóban érdekes ez a teszt a FurMark ban! (mondjuk szinte semmire nem jó de énis kipróbáltam legyen 1.kis viszonyításotok valamihez)
5850.Alapjáraton
5850@900/1200 CFX Valid róla
-
válasz
Jancsee #23677 üzenetére
Nemrég már kérdezted 1-szer!
A piros színt NE is akard elérni mert az nem NORMÁL használat alatt fog előjönni!
egyébként a színek nem a kártya(GPU) terhelésére változnak, hanem azt figyeli hogy mennyit fogyaszt a kártya! Pirosba csak akkor fog menni ha jól felhúzod (kb:1000/1400.ra) meg adsz egy kis feszt a kártyának és fel megy a kártya fogyasztása 200.W fölé! Szóval én a helyedben annak örülnék ha minél világosabb színben világítanak a kártyán a ledek, mert annál kevesebbet fogyaszt!
-
válasz
Cybertrone #23599 üzenetére
Hát az a 20.% nagyon erős túlzás! (vannak játékok ahol 10.% al az 5870.jobb mint a GTX)
De ha átlagot nézzük akkor is csak 10.% al gyorsabb a GTX480 de legtöbb játéknál közel azonos!
Fogyasztás viszont közel a DUPLÁJA olyan +100-120.W al kajál többet a GTX
ilyenkor a téli hideg időkben jól jön a GTX mert egy kisebb szobát simán be lehet vele fűteni, de nyáron foghatja a fejét az ember, ha referencia hűtés van rajta mert 100.Fokot nyaldossa játék alatt!
-
válasz
Gaboman #23593 üzenetére
sajnos nem referencia nyákos! Fesz emelés VÉGLEG kilőve (se szoftveres se BIOS mod al nem megy) Hűtése se valami jó Automatán halk de sz@rul hűt! ha meg szoftveres módon vezérled akkor meg hangos de még úgysem hűt valami nagyon jól!
ezek az olcsósított (pl ez meg a giga dupla ventis OC ja) 5870.ek nem annyira jól sikerültek mint a Sapphire féle Xtreme verziók! mert itt az olcsósítás sajnos a minőség rovására ment!
-
válasz
Sandrew #23550 üzenetére
CM GX450. se rossz Enhance beles táp (főleg a 12.e árával) de az a 600.W az mérési hiba valószínű! Mert hajszál pontosan 450.W nál tilt le benne az elektronika! (elég érdekes hogy semmi tartalék nincs benne pedig minden tesztnél ezt olvasni róla) 100.% os terhelésnél már csak ~80-81.% hatásfokkal üzemel ha vissza számolod a 600.W ot az 480.W lenne a táp számára annyit pedig nem tud De ettől függetlenül valóban kiváló táp jobb mint egy csifi CTG-450 és árban meg nem több!
de elég már a félig OFF ból.................
-
válasz
xigris #23545 üzenetére
Ha A-Data HM-650. táp volt az pedig a kategóriájában(20-22.e) abszolút BEST BUY
Bivaly erős, stabil megbízható CWT beles táp! valószínű kifogott egy hibás példányt belőle! Én már meg izzasztottam ilyen tápot 630.W(konnektorból) al ha vissza számolod a hatásfokával az ~520-530.W valós terhelés a tápnak csendben és stabilan viselte a kiképzést! És azóta is hibátlanul működik!
Egyetlen apró hibája van: elég merevek a kábelei (de az is kezelhető, ha nem türelmetlen hozzá az USER)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Dark Souls sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest