Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz zuchy #142 üzenetére

Persze, csak ez megéri a közel dupla árat? (20k-ért találsz rá vizesblokkot, és már nem is kazán, ha nem passzoltam volna el idejekorán a blokkom, én a mai tesztek láttán visszamondtam volna a 4870x2-m eladását...)

• janos666

nagyúr

válasz wednesday #131 üzenetére

Á, csökkenni csak akkor fognak az árak, ha kijön valami fasza nv chip, vagy ha már kezdik a raktársöprést. Nyilván nekik sem jó, ha mindenki az utolsó hetekig vegetál, hogy majd a padlóig leértékelt áron vegye meg ugyanazt. Ezek sem annyira épkézláb érvek.

De erre csak azt mondom, hogy az AMD magának kavarta a szart, hogy túl olcsón adta a HD4-et, miközben már rögtön egycsapásra vissza akart mászni az árakkal köztes fél-jóáras generáció nélkül (ennek kéne most ittlennie, bruttó 75k-s 5870-eknek, drágábban, mint a HD4 bejött, de olcsóbban, mint most).

(#137) cowboy_bebop - Oké, akkor nem magyarázom tovább, mert már látom, hogy véletlenül sem akarod megérteni.
    De: Ha cserélni akarsz, az rendszerint a régi használ, újra történő cseréje.
    Valahogy ezzel sosem szokott ilyen gond lenni, de innentől pedig az ezt megelőző hsz-em jö: maguknak kavarták a szart a túl olcsó HD4-el (mert tényleg az volt olcsó, nem ez drága, de most attól még így tűnik)

• janos666

nagyúr

válasz cowboy_bebop #129 üzenetére

És te mit hiszel tesó, hogy most veszi meg mindenki élete első VGA-ját? :W
    Add el használtan (vagyis a gyártó álmaiban inkább dobd ki a szemétbe) a 4890-et a vételár közel felén, és vegyél egy új 5850-et? Mindjárt ugrik az az árkülönbözet.
    De ez sokkal jobb példa: Add el 55-60k közt a 4870x2-et, és vedd meg ugyan azt a teljesítményt, a DX11 ráadással 95-100k-ért? > 0-20% javulás, 80-90% ráfizetés.
    Vagy ugyan ez eljátszva 4850x2-vel, vagy 2db 4850-essel, és már nincs is kedved hozzányúlni a géphez.
    Én most eladtam a 4870x2-t 55-ért, és vehetek 5850-et 75-ért, de várhatóan csak DX11-et támogató játékokban fogja legalább rendesen utolérni a régit, lehagyni nem is nagyon fogja. 80%, hogy jövőre vehetek mellé még egyet (igaz, akkor használtan, de a gyártónak az nem akkora haszon).

• janos666

nagyúr

válasz Bluegene #114 üzenetére

Nem csak akkor drága valami, ha nem eszel 1 hétig, ha hazaviszed. Bár itt abszolút értelemben sem túl olcsók ezek a termékek, de ami a nagyobb baki, hogy a felhasználók szeméből nem éri meg váltani (legalább is pillanatnyilag nem úgy tűnik).
    A jelenlegi paletta csúcsa teljesítményben épp hozza az elő generáció csúcsát, az extra csak a DX11, viszont az árkülönbözet elég magas, mikor azt nézzük, hogy valaki kidobja-e a 4870/50x2-t, vagy a CF rendszerét, és helyettesítse egy(-két) HD5-ös kártyával. Mert gondoljunk azért bele, hogy a használt piacot is csak mértékkel szabad bekalkulálni, a helyes eljárás az, ha kidobod a szemétbe a régit, és akkor a kisebb pénztárcájúak is olcsó, de új kártyákat vesznek használt helyett. De nézd meg mennyiért kelnek el most a HD4-ek, ahhoz sokat hozzá kell tenni HD5-ig...
    Plusz teljesítményt még nem is kap, mire már egy rakat pénzt kifizetett, csak a DX11-ért, és semmi másért, közben nincs semmi igazi érv, hogy megérne 10% felárat a DX11, mert egyelőre csak itt-ott ígér plusz teljesítményt, és addig viszont a -20% FPS-ével is elég DX10.1, mert simán fut az adott játék, és majdnem ugyan úgy néz ki.
    Akkor mi az, ami itt nem drága?

Jó a kártya, és az ára is jó lenne, csak az olcsó HD4-eket egyelőre nagyon nem éri meg lecserélni.

• janos666

nagyúr

válasz Runner_fxr #112 üzenetére

Jók ezek a kártyák, csak a HD4-hez közelebbi árazással kellett volna kihozni, és vinnék is, mint a cukrot. De így én is csak a körmöm fogom rágni, hogy picit lassabb kártyát vegyek ráfizetéssel a 4870x2 után (persze már mindegy, az elment, de így inkább megvárok több márkát, és inkább csak 50-es lesz, nem 70-es).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés