- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FragMaster
addikt
válasz
cortez(21) #1364 üzenetére
No kellemes lett ez az 5850. Emészthetőbb hossz, nagyon jó fogyasztás és hőfokok, gtx285 teljesítménye megvan. Árváltozást várjuk
-
FragMaster
addikt
válasz
Ricco_hun #1392 üzenetére
Kis túlzást érzek az esetedben. Okés, egyértelmű, hogy nem kapkodó idegbeteg pont cod alatt, de más dx9-es játékokban gyorsabb. Te meg a cod alapján elkönyvelted az egész dx9 mezőny alatt "fosnak". Közben játszható sebességet produkál magas felbontáson is. A következő cod-al ha változik a helyzet marad a véleményed is? (passz, hogy az milyen dx-re fog épülni, de 9-esre sejtem azt is)
Ha meg úgy gondolod, hogy x kártyáról nem érdemes cod miatt váltani tökéletesen igazad van, de nem kell ennyi savat köpni. -
FragMaster
addikt
-
FragMaster
addikt
Nem a gpu-ban van a védelem. Eleve a vrm szorul védelemre, így egy dedikált terület a nyákon egy érzékelőnek lett kiadva, mely kritikus vrm terhelés esetén visszaugrasztja egy powerplay szinttel a kártyát amíg a vrm-ek nem kerülnek ki a kritikus helyzetből.
Szerk.: mindenesetre a végeredmény nem változik, szőrösfánkból leves lett -
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1241 üzenetére
"48xx karik egy rakás, eddig OK játékban elkezdenek hibát hibára halmozni"
Ilyet én még nem láttam. Mármint attól, hogy a következő generációra koncentrálnak driverileg, attól még nem kezd a régi széria hibázni egyszer csak addig jó játékokban... Max nem szállingózik plusz sebesség már (bár az sem kizárt), esetleg az újabb játékokban nem lesz olyan gyorsan minden hibamentes (ez se törvényszerű).
-
FragMaster
addikt
Vótmá'?
5850x2 és 5870x2 képek -
FragMaster
addikt
Na én sem vitát akarok indítani, de ha már ph-ról linkelsz 295-ből is újat kéne.
No de ha nem, akkor a különbség 5k. Ugyan nem előz jó pár helyen az 5870 (a szerencsétlen 1db gpujával), de néhány helyen mégis bevág és mindemellett a rendszer kevesebbet eszik 80-100w-al.
Jah és ugye nem nézzük a dx11-et, mert kollektívan el lett döntve, hogy az egy fos
-
FragMaster
addikt
válasz
Dare2Live #1200 üzenetére
Nagy változást tényleg nem várok én se a driverektől, de perpill valóban nincs rendes még, csak a gyári lemez moddoltja meg az amd oldalán egy béta. Szép lassan biztosan csordogál pár százalék plusz, de szerintem úgy is az eljövendő játékokkal való teljes kompatibilitás a feladat egy dx11 kártyánál. Fontosabbak lesznek a bugfixek, a hibátlan eyefinity működés stb.
-
FragMaster
addikt
válasz
koxminator #1184 üzenetére
Én is úgy értettem. Gtx285 körüli-feletti teljesítményű kártya az 5850, flessék pedig februárban a gtx285-öt egy e8400-al tesztelték 3.33ghz-en járatva és elég volt. Ergo 3.8ghz mellett több, mint elég lesz a processzor az 5850-hez.
-
FragMaster
addikt
válasz
koxminator #1180 üzenetére
Jó lesz bele.
-
FragMaster
addikt
Én azért értetlenkedtem, mert nem tudom hova tenni ezt a poént
Tuti vicc, eleve komolyabb gép van a profiljában, a s478-as időkben pedig a 2 mag se volt kanyarban, nem hogy a 4 mag. Agp-ben pedig talán még a 3850 256mb nem volt túl erős túlzás, afölött tényleg értelmetlen. -
FragMaster
addikt
Na valami rémlik már azokból az időkből
Az erő volt mondjuk a vonzereje annak a vga-nak, mert ha dx10-re várt volna az nvidia lehet nem ott tartana ahol most.
Jelenleg meg ugyan nem áttörő a teljesítmény, (de még mindig szép) viszont legalább a támogatás relatíve hamar érkezik. -
FragMaster
addikt
válasz
8nemesis8 #1124 üzenetére
Páran írták okosan, hogy január-február már ideális.
Egyrészt széles körben elérhető lesz, nagyobb lesz a választék (x2, 2gb-os változat, 57xx széria, vaporx és egyéb tuninghűtős változatok), lemegy a bevezető hypeár és talán megérkezik az új geforce ha más nem árat lenyomni. -
FragMaster
addikt
válasz
8nemesis8 #1120 üzenetére
Idézem Keldor Papától:
"A közeljövőben megjelenő DirectX 11-et támogató játékok:
* Aliens vs. Predator (February 2010)
* BattleForge (DX11 patch expected in October)
* DiRT 2 (December 2009)
* S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat (October 2009)
* Lord of the Rings Online (Q1 2010) "
Ebből ugye a Battleforge megkapta már a patchet, az új stalker ruszkiknál kijött, nálunk kell még várni az angol változatra, majd év végén a dirt 2 a legközelebbi dx11 játék.Amúgy a g80 megjelenésekor volt ekkora kérdés a dx10 létjogosultsága? Az is "korán" jött úgymond és még többet kellett várni az első dx10 játékra. Hogy ekkora kérdés volt-e akkor is arra nem emlékszem.
-
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #1117 üzenetére
Legalább hivatkoztam valamire
De az a 3-4 év legalább olyan hiteles, mint az abu-féle 2 év.
-
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #1113 üzenetére
Ez azért erős, forrás van hozzá? Még abu is kb 2 évet mondott biztosra amíg nem lesz api váltás.
-
FragMaster
addikt
válasz
leviske #1107 üzenetére
Tuti lesz idővel nem referencia 5850 2gb rammal.
1,5-2 év egy kicsit hihetetlen lenne. 1,5 év már úgy perverz gondolat, hogy jön egy 59xx sorozat. Bár ha így szétszakad a piac lehet, hogy megteheti az amd. Én kétlem, szvsz max 1,5 év múlva itt a hd6000 csak semmi extrát nem hoz majd sebességen kívül, ugyan az az r600 szteroidon, mint eddig. Majd a piac alakulása adja erre a választ.
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1095 üzenetére
PH-s tesztben vajon lesz már 5850?
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1085 üzenetére
Vagy nem, pont elég kimeneti nyílás van ott, lásd a fentebb linkelt képet
-
FragMaster
addikt
válasz
katt777 #1079 üzenetére
Hát passz, a doboz belseje gondolom úgy van kialakítva, hogy a hő meg a levegő az optimális irányban és mértékben el legyen terelve. A borítás eltávolítása, vagy egy rossz helyre helyezett ventillátor lehet, hogy még ront is. Próba cseresznye mondjuk, de én nem hekkelnék gyári hűtést, max valami jóféle utángyártottat tennék rá.
-
FragMaster
addikt
válasz
- = Zk = - #1072 üzenetére
Több tesztben megnézheted (pl nyitópostban), hogy se nem túl hangos (bár nem a leghalkabb) se nem túl forrófejű. Nem okoz olyan nagy gondot az, hogy fele akkora a kimeneti nyílás, mint ahogy azt egyesek gondolják.
De ha jól tudom a csatlakozók felől nézve a bal oldalon van szellőzőnyílás pluszban, szóval max annyi a bibi, hogy nem viszi ki az összes meleget a házból.Szerk.: ott is van az oldalsó extra kifújónyílás a cf csatlakozó felett
-
FragMaster
addikt
válasz
sniper elite #1046 üzenetére
Rosszabb vélhetően nem lesz semmi, sőt. Csak sebességre nem nyersz olyan sokat (legalább is a dx11 játékok felpörgéséig).
-
FragMaster
addikt
Az előzetes 5870-el szimulált tesztekből az jött le, hogy az 5850 teljesítménye a gtx285 környékén van, illetve kicsit felette. Tehát egy gtx285 tesztből kb leszűrheted miylen processzor kellhet neki.
Amúgy már jöhetnének a rendes 5850 tesztek igazán :/Szerk.: Flessék februárban a gtx285-öt egy e8400-al tesztelték 3.33ghz-re húzva. Ez mutathat irányt.
-
-
FragMaster
addikt
válasz
Dare2Live #720 üzenetére
Az összefoglalás derék, de az arányokkal az előző kártyákhoz képesti sebességét eddig is láthattuk.
Akármilyen derék is ebből is látszik mennyire túlfoglalkoztatott az ártéma. Persze mindenki az előző generációhoz viszonyít, nem a konkurenciához és szeretik elfelejteni a nyitóárak és a hiány okozta áremelkedés mértékét.
Nem kell személyeskedni, mert csak véleményt nyilvánítottam. Ha jó, hogy újra meg újra ki van vesézve ugyan az a téma akkor ennyi és nincs gond, csak lassan túllépi az építő információk mennyiségét. -
FragMaster
addikt
válasz
sniper elite #688 üzenetére
Nekem egy darab 5870 is elég lenne egy évig
-
FragMaster
addikt
válasz
sniper elite #573 üzenetére
Nyugi, lesz elég alkalmad bevásárolni.
-
FragMaster
addikt
Azt írják, hogy az 5870 +60%-ot hoz. Egy biztos, olcsóbban megúsznád cf-el.
Előrebocsátom, hogy én minden kétkártyás/többgpus rendszert rühellek, de ha neked jó akkor ugorj bele. Aztán mérlegeld az alapján felvállalod-e a cf esetleges nyűgjeit, a nagyobb fogyasztást, magasabb hőt és zajt és hogy fontosak-e az 5000-es széria újdonságai. -
FragMaster
addikt
Nem mondom, hogy ne csinálják, mert a physx egy jó móka tud lenni ha jó játékban jól használják. Csak már jó ideje köztünk van, még sincs igazán előrelépés. A dx11 meg ugye hivatalosan még úgymond nem is létezik (gondolok itt arra, hogy a w7-ig még van egy hónap, persze az emberek nagy része már átállt).
Ahhoz képest, hogy a dx10-re meg dx10.1-re mennyit kellettt várni a dx9 után ez most extra gyors volt -
FragMaster
addikt
válasz
Bluegene #559 üzenetére
Na ez egy jó gondolatmenet. Aztán ha az előzetes átszámítgatások helyesek, akkor olcsóbb lesz az 5850 már a rajtárral, mint a 285. Aztán ugye az 5850 valamivel összességben gyorsabb, jó a fogyasztása, és benne van a "hú de baromira felesleges használhatatlan és pocsék" dx11 is
-
FragMaster
addikt
-
FragMaster
addikt
Ha az nvidia nem villant semmit (amit azért kétlek, de ki tudja) akkor előbb utóbb azért árat kell csökkentenie és a versenyképesség érdekében az atinak is kell.
Na meg úgy is jönnek a kellemesebb árú előzetes infok szerint jó sebességet ígérő 5700-ak.
A 4000-es atikon kívül minden drágán rajtolt, nem tudom mi ez az agónia hirtelen. Bár bevallom sült pulyka után tényleg szar a puliszka újra -
FragMaster
addikt
válasz
Bluegene #544 üzenetére
Tényleg ciki, hogy egy felső közép kártya egy szinten van a másik oldal csúcs 1gpu-s karijával
Ráadásul ha 70-75k lesz az 5850 akkor a 80-85k-s 285-höz képest még cikibb
Amúgy oda érkezett az 5870 ahova számítgattuk eddig balkánadóstul. Mindenesetre az asus nem éppen olcsó gyártó, simán el tudom képzelni, hogy pl egy sapphire vagy gigabyte élből mínusz 5k. -
FragMaster
addikt
válasz
00roli00 #542 üzenetére
"Aus diesem Grund haben wir uns dazu entschlossen, die Radeon HD 5850 mit einer Radeon HD 5870 so gut wie möglich zu simulieren. Eine 100 Prozent korrekte Performancesimulierung ist damit leider nicht möglich. Wie dies genau von statten geht, erklären wir auf der nächsten Seite."
Tehát még mindig nem kaptak valóban 5850-es kártyát a tesztoldalak, a meglévő 5870 órajeleivel játszva szimulálták milyen lehet...
Gyanus is volt mert eleve úgy tudom az 5850 rövidebb nyákra épül, a képen pedig egy 5870 látható a tesztben. Amúgy nem is teszt, a cím szerint "előzetes".Szerk.: nem tartom jó ötletnek ezeket az előzeteseket. Ez a második ilyen tesztoldal, ezeket az átlaguser elkönyveli tényleges értékeknek, aztán a valódi kártyát tesztelve majd benne van a pofáraesés esélye, hogy erősebb vagy gyengébb ennél. Amúgy már kíváncsi lennék végre tényleges 5850 eredményekre is.
-
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #522 üzenetére
9.10 RC7 próba? Vagy inkább már vársz?
-
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #518 üzenetére
Egyik tesztben se láttam, hogy halkabbnak hozták volna ki amúgy sem...
Amúgy próbáld ki azt a drivert amit linkeltem, lehet a driverlemezen csak az RC6 volt.Szerk.: na ez érdekes, az emd szerint az RC6 az ideális, de az msi azért szivárogtatja a frissebbet
-
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #510 üzenetére
Valami konkrétumot írhatnál...egyáltalán 5870-ről van szó?
Milyen kártya, milyen táp, milyen driverrel?
Korábban nem állt fenn a hiba és előjött, vagy új a kártya és eleinte is így volt?
Máshol volt-e gond?Szerk.: Ha 5870 akkor próbáld ki a 9.10 RC7-es catalystot:
[link] -
FragMaster
addikt
válasz
CsendesMark #502 üzenetére
Csak nem szereztél 5870-et?
Amúgy túlhúzás okozhat ilyet, vagy poros a hűtő és melegszik, vagy szimpla drivergond... -
-
FragMaster
addikt
Ha ennyire zavar a dx11 akkor nem kell még olyan karit venni és kész. A helyzet meg nem javul ha ez le lesz újra meg újra meg újra írva.
Amúgy ez nem (csak) neked szólt. Csak egy kicsit tré, hogy az egész topic arról szól, hogy "hú de drága" (a hasonló teljesítményű konkurens termékekhez képest pedig nem), meg "hú de felesleges a dx11". Hát lehet akkor szaladni a 4000-es radeonért meg a vele megegyező geforce kariért minnél olcsóbban csak ne legyen ugyan az leírva már három postonként. Na kidühöngtem magam -
FragMaster
addikt
válasz
sniper elite #455 üzenetére
Nagy felbontáson agyon képjavítózva, meg gta4-ben alapon biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Nintendo Switch 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest