- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
Nézd meg, hogy lehet-e állítani a CPU szorzóját (alapból 13x-os). Amennyiben igen, akkor próbáld meg emelni 15x-16x magasságába.
Ha ez az út nem járható - sok olyan lap van - akkor marad az FSB-vel történő húzás, amit itt most nem írok le, mert hosszú. Helyette nézz be a tuning kezdőknek topicba, s annak is az 1.hsz-ét ajánlom figyelmedbe.
-
phonaak
csendes tag
amd 64 x2 5000+ black edition procit szeretném meghúzni...csak próba jelleggel...
biosba hogy tudom?mert ha csak simán beállítottam a 10% ot...akkor bootnál hibát jelzett.
valaki írja már be milyen értékeket kell megadni(fesz.stb) ha a boisban a manuális beállítást választom...asus m2n sli alaplapom van.. -
phonaak
csendes tag
helló!
amd 64 x2 5000+ black edition procinál hogy tudom
egyszerűen növelni az órajelet.mert azt olvastam,hogy a black edition széria
az jól "hózható".én úgy olvastam...hogy 2600 helyett,amin alapon megy, simán bír...minden további nélkül...3200-at is...nem akarom széthúzni...nem hiszem hogy élettartam szempontjából jót tenne...csak kipróbálni...mennyit számít...itt...ott...
szóval milyen progi kell ehez? találtam egyet,de az csak k7 es procikhoz volt jó...
ez meg ugye k8 as...
???? -
Dj_Áky
csendes tag
HY MINDENKI!
Még kezdő vagyok, elmondaná valaki, hogy hol és hogyan tudom a procimat felnyomni
1,14 gigáról mondjuk 1,8ra, ha 2600+-as procim van?
És mennyi lehet a még biztonságos?
Hogy van ez az egész?
Előre is kössz mindent.
Létszi küldd ide emailben: [L]mailto:molnar.aky@citromail.hu[/L] -
imikee
tag
szerintem az a 3200+ nemigen fog jobban menni
a 166 fsb-s bartonok utolsója az a proc. 200fsb-vel megy. nekem egy 2800+ megy 3200+ de az se megy fentebb
szorzóállítás meg ugye ezeknél kizárva
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Lenne egy k8triton ga-k8nf-9 alaplap,benne egy 3000 Athlon 64.
M.I.T. ezeket mutatja,de nem értem mind;hogy mi:
CPU frequency-ezt tudom
CPU Spread Spectrum-center spread --- erről gőzőm sincs.
PCI clock:100 mhz ezt sejtem
k8 CPU clock ratio:default --- ez talán a szorzó?
Robust graphics booster:Auto --- nem tudom
CPU voltage control:normal --- sejtem
Normal CPU Vcore:1.500V --- tudom
Core power voltage control:normal --- nem tudom
HT-Link voltage control:normal --- nem tudom
DDR voltage control:normal --- tudom
Hogy kell tunnigolni ezt a deszkát?Van-e olyan beállítás CPU RAM-3/2 vagy 5/4?
2 db 512 400 hmz-es kingmax memó van mellette.
Kb 1 óra múlva tudok visszajönni;addigra remélem segít vki.Előre is köcce -
Don Toni
csendes tag
Üdv mindenkinek !
Nem régiben vettem egy AMD K7 3200+ os BARTON procit.....
De sajna nem tudok húzni rajta semmit !!!!!!
Próbáltam már több feszt is adni neki, de semmi...
Olyat csinál hogy jó esetben elindul az oprendszer, de ha bármilyen 3Ds alkalmazásba
kezdek, leáll a gép és csak úgy tudom újra indítani hogy ha előtte áramtalanítom a rendszert !!!!
Rosszabb esetben elindul, de mielőtt betöltene az op.rendszer újra indul, vagy el sem
indul !!!!
Az alaplap egy ASUS A7N8X-E Deluxe lap + 3200+ és 2*256/400 ram !
A proci (1.65V) 1.750 V-ot kap (50-60C fok között van telj. függ. )
Chip set 28-32 C fok
Ramok (2.6V) 2.8 V
A táp 470W-os
Hűtésnek egy ZALMAN CU7000-est használok (full réz !!!)
Van még a gépben egy 9800pro 3db Winyó (1db SATA) 2db CD/DVD RW
+ 1db venti a ház hátulján .....
Ha valaki tudna segíteni annak nagyon hálás lennék !!!
Előre is köszi a segítséget !
Ha részletesebb infó kell, írj !
[Szerkesztve] -
Shalala
senior tag
Nem tuom kaptal-e azota mashol segitseget, de menj at ebbe a topicba:
Bővebben: link
ott nagyobb a forgalom es szivesen segitenunk, csak most nekem sietnem kell. -
fister
tag
fel szeretném húzni a procimat, de fogalmam sincs, hogyan kell, és remélem ezért nem küldtök el a búsba
köszönöm.
Athlon 64 3000+-om van, és mehetne feljebb... tehát egy kis segítséget szeretnék kérni -
Konflikt
addikt
ejha tag lettem!
-
MyKonzerv
senior tag
plz help!
Találtam noname ramot valami online piacon. 1024Mb 400 vagy 433 mhz-es 17k-ért. Megpróbálkozzak vele vagy inkább 20k-ért 2*512MB 400mhz Samsung?
abit kv8 pro és a64 2800+-hoz -
B-L-A-C-K
titán
Megfött a procim 1 hete! Tunningoltam meg iylenek 2 évet birt ez volt az
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
CPT.Pirk #104 üzenetére
A processzor teljesítménye szempontjából mindegy, hogy milyen módon éred el a működési sebességet. A rendszer többi része viszont valamennyit profitál a magasabb fsb-ből. Hogy mennyit, azt a tesztek jól mutatják. Ez a kicsi is csak tesztekkel mérhető, gyakorlati haszna még csekélyebb, nagyjából zérus. Inkább pszichésen tesz jót az ember egójának. Kellemes tuningolást!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah, igazad van, tényleg kihagytam néhány szót, szüval az a helyzet, hogy amikor szorzóval tuningoltam fel, akkor ugyanannyi pontot kapott (FSB 333 Mhz melett) mint amikor a szorzót hagytam a gyári beállitás körül, aszthiszem 11,5X ,és az FSB-t emeltem fel, sőt csak egy kicsivel tudtam túlszárnyalni a szorzós tuningot.
A teszteket Pcmark -al csináltam, ha az eredmények is érdekelnek, esetleg azokat is előbányászom... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szevasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok: Elkezdtem tuningolni a jól ismert Barton magos2500+
-t, és azt tapasztaltam h. ha FSB-t emelek, és szorzót hagyom nagyjábólalapon, akkor ugyonazt, de épphogycsak ugyanannyit mintha szorzót emelném és FSB-t nem...
Ez normális? -
zso73
veterán
válasz
burgatshow #100 üzenetére
Nem nagyon szerintem, mert nem lehet feszt adni ebben a lapban! Csak ha megbuherálod! A speedfannal tekertem én is most egy kicsit .133-ról 146MHz-re. TB -A steppes s proci!
-
burgatshow
veterán
Hali!
Van nekem egy Athlon XP 2100+-os t-bred b magos procim egy ecs k7s5a deszkában.
Kérdés mennyire lehetne felhúzni, úgy hogy a ramok elvileg 333mhz-ek?
FSB 133 -
mr_ricsi
veterán
válasz
Metalwarrior #98 üzenetére
Az FSB-t beállítod 182MHz-re, a CPU core feszt pedig 1,7V-ra.
-
Metalwarrior
tag
Helló!
Nekem AMD Sempron 2500+ processzor van jelenleg 1.8 GHz-en működik. Fel lehet tolni ezt az értéket legalább 2 GHz-re? Valaki leírna hogy kell ezt megcsinálni, mert nem nagyon értek hozzá. -
Full
tag
igen igen! azthiszenm így is marad! Úgy is elindul már minden rajta rendesen
azért köszönöm a helpet!
-
Full
tag
nah meg alapból Barton proci...Mind1 hagyom így
a Doom3 ultrában megy nekem simán...
-
Full
tag
1.75 öt nem fogok neki adni... inkább így hagyom!
-
djtörök
senior tag
adj neki 1.75-öt
Bár lehet ez a proci vége -
Full
tag
nekem van egy Abit NF7-S em Samsung 2*256/400 as RAM 2800+
Nah most csak 10.5*200 ra tudom húzni a procit mer ta windowsom behal ez utána hőmérséklet jó a táp egy 550W-os Aerocool II Tehát bírnia kéne mindent!
Nincsen valami 5 letetek? Mennyire húzhatnám kb a feszültésghet? ha a szorzót feljebb raktam a fesz 1.7 volt akkor is fagyizott a windows... lehet újra kéne raknom? NOS 5 LET? -
L_ajos
őstag
Van az alaplapon egy JP1 nevű jumper! Na az a ''clear cmos'' (vagyis a bios reset)
Ha ez megvan a könyv irja mit kell tenni!
De nagyon egyszerű mert csak annyi az egész hogy 3tüske van ebből valamelyik 2n van! Na árrakod a másik 2re! És vársz egy 10mp-et!
Ha megvan akkor visszarakod eredeti állásba és a bios alapon indul! -
ftpmuki
csendes tag
Helló!
Van egy kis probléma az ismerősöm gépével! A-Open alaplap, amd athlon xp 2500+, 256mb ddr, ati 9200 128mb vidkari, 40gb hdd, 300 wattos Codegen táp. A baj ott kezdődik, hogy a gépben eredetileg 2500+ os barton magos proci van, de a bios ezt csak 1900+ nak ismerte fel. Amikor beléptem a biosba és láttam, hogy a szorzó 133-mon van, felraktam először 143-ra így beindult a gép, de amikor 150-re raktam, akkor amikor újra indította a gépet a biosból, már nem indult be a gép!!!(((( Amikor megnyomom a power gombot (kikapcsolt állapotban), bekapcsol a gép és egyből el kezd hosszan sípolni, kicsi szünet után folytatja. A 2 cd-rom meghajtó dolgozik, a ventik mennek, de kép az nincs. 1.Lehet, hogy valamit totál elrontottam? 2. Mi romolhatott el esetleg? 3. Meg lehet-e csinálni és ha igen akkor hogyan, akár szervízesen? Ja igen és a bios nem jön be !!!
4. Hogyan lehet resetelni a BIOS beállításait?
Előre is köszi a beállításokat!
FTPMUKI -
djtörök
senior tag
állíts a processzor feszültségén, vagy próbáld szinkronba hozni az fsb-t, futtas le egy memóriatesztet(goldmemory), a samsungok közt akad hibás
-
Torry
addikt
Meddig lehet MAX emelni a feszt?
2500+-os Bartonnál 3200+-ra való húzáskor?
Spire Falcon II-es hűtővel? -
Zsu_
senior tag
Az első esetben egy audio cd lejátszása közben indult újra, a második esetben pedig nem futott semmi.
Az első hibaüzenet: Bővebben: link
A második hibaüzenet: Bővebben: link -
Torry
addikt
Meddig lehet MAX emelni a feszt?
2500+-os Bartonnál 3200+-ra való húzáskor?
Spire Falcon II-es hűtővel? -
HM21
tag
válasz
FlasH-BacK #60 üzenetére
Hi!
Biztos nem az alaplap az oka, nálam Abit KX7-333 lapban (ami szintén kt333 chipsetes) egy 1700+ jiuhb proci szépen megy 2350 mhz - en. ezt 12,5 * 188
as fsb - vel sikerült elérni, a memória szinkronban megy a procival. Nálam csak azért nem megy többet, mert 333 mhz - es ramjaim vannak, és ezek sajnos ennyit mennek max. Ja, és 1,75 volton megy. -
Zsu_
senior tag
Az mitől lehet, hogy néha újraindul a gépem??
Amd Barton 2500+, Asus A7N9X, 512mb samsung ram, 450W Azona táp...
A proci 181mhz-re van állítva...
A táp gondolom kizárható, hiszen annak simán el kell ezt bírnia...
A proci miatt van? -
djtörök
senior tag
nekem is épp ez a problémám, fel lehet venni az fsb-t 166-ig is akár, de akkor nem töltődik be a win, hanem kékhalál, és vissza kell venni a procit 1800Mhz-re
-
FlasH-BacK
senior tag
Hellosztok!
Nekem az a problémám, hogy a procim 1800mhz fölött már nem megy. bármekkora feszt adok neki, nem töltödik be a win. Ez előtt egy 1700+os jiuhb xp-m volt, és az sem muzsikált tul szépen. kb. 1700mhz volt a felső határ neki. még ha az fsb 133, akkor sem megy feljebb egyik proci sem. Ez szerintetek az alaplap miatt lehet? (kt333 chipset van rajta...) -
Belzebub
csendes tag
Mivel és sajna nem nagyon tudom húzni szegénykét egyáltalán. Ha belenyúlkálok már csak sípol a gép. Egyébként egy 333 128Mb-os ramom van.
-
Belzebub
csendes tag
Értem. És a ramjaid alapból 2t-sek, vagy szerencséd van velük és bírják a húzást?
-
petyax
aktív tag
200-on csak 1.8V vcore-vel (AIDA-ban 1.84V) volt hajlandó teljesen stabilan működni. A hőmérséklettel még így sem volt probléma, mert max. terhelésnél 49 fokos volt a proci, de állítólag 1.8V fölött már nem egészséges a procinak ezért egy csöppet visszavettem. Ez a -34 Mhz (2166Mhz) nem vehető észre. És így max. terhelésnél csak 45-46fokos a proci, ami nyáron sem lesz több 50-nél és ez megnyugtató
-
Belzebub
csendes tag
Köszi, megpróbálom. Sajna nekem a ramom nem fog menni a procival szinkronban, mert ha felhúzom nem indul a gép csak sípol (pedig Samsung). De ezt a 196-os FSB-t mindenféleképp kipróbálom.
Egyébként neked a 200-al baj volt? Vagy miért nem úgy járatod? -
Belzebub
csendes tag
nekem egy Abit NF7-esem van
-
petyax
aktív tag
Szerintem 1.8V-nál nagyobb fesz-t ne nagyon adj neki. Nem csak a hőmérséklet a gond állítólag, hanem valami csíkszélesség, átütés probléma is felléphet
Szerintem nézd meg, hogy 1.8V-on, hogy stabil a rendszer.
Rakjál fel egy Prime95 progit, melyben futtasd a Torture Testet és ha nem fagy le a gép ill. nem ír ki hibát, akkor stabil. (ha fél óráig nem hibázik, akkor stabilnak mondható, nem hinném, hogy lesz vele problémád).
Ha hibázik vegyél vissza kicsit az FSB-ből.
Nekem 196-os FSB-vel (ramok szinkronban) 1.75V core fesz (AIDA-ban: 1.79V) teljesen stabil. Így is használom. Memóriaidőzítések: 2T,3,3,5. (Egy Hynix és egy Samsung RAM). Az időzítésekhez először még ne nyúlj, hagyd optimálisan.
Jó próbálgatást -
Belzebub
csendes tag
Na sikerült! Legalábbis elindítani. Ha felvettem 1.7-re, már a Windows is megy, viszont rövid idő után újraindul. Ahogy tovább emelgettem a feszültséget, egyre tovább bírta a windows, de 1.8-nál megálltam. Ennél nagyobb értéket esetleg merjek neki adni, ha a procim csak 36 fokos? Ha igen meddig menjek el?
Köszi -
Belzebub
csendes tag
És ha a feszültséget állítom és a ramot visszaveszem, esetleg a 11*200-on is menni fog?
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Tudom, ez nem Pentium téma, de itt van most aktivitás, úgyhogy kérdezhetek tőletek P4 overclockról? Ha akarjátok, átteszem a kérdést a megfelelő topicba, csak valaki plíz válaszoljon! -
Manitou
veterán
-
fokukac
nagyúr
ha a win nem bootol be, akkor kevés a feszültség a procinak.
emeld meg egy kicsit (pl. 1,7 v. ha nem elég 1,75 V-ra)
a memória időzítéseit pedig vedd vissza egy kicsit.
(pl. 7-3-3-2,5 => 8-3-3-3)
a 333-as samsungok szoktak menni 400-on is... -
Belzebub
csendes tag
Igen, így kezdtem. Így el is mentem egy darabig (11*180) ahol még elindult, de akkor nem akkora órajelet írt amekorát kellett volna. Ha ennél tovább mentem akkor meg jött a sípolás.
-
Belzebub
csendes tag
A memóriát meg először még nem piszkáltam, aztán mikor elkezdtem fentebb venni akkor jött a másikfajta sípolás
-
Belzebub
csendes tag
Az FSB-t 200ra állítottam 11-es szorzóval
-
Belzebub
csendes tag
Az fsb-t vagy a memóriát?
-
Belzebub
csendes tag
Mert ha azon állítok akkor is sípol, csak akkor 2 lassút
-
Belzebub
csendes tag
Mennyire érdemes kb rakni? ~1.7-1.8?
-
Belzebub
csendes tag
Nem bírom sajna a memória frekijét állítani, mert akkor meg amiatt sípol
De akkor majd megpróbálom a feszültséget állítgatni hátha bejön
[Szerkesztve] -
Belzebub
csendes tag
Helló
Nekem egy NF7-es alaplapban van egy 2.5--ös Barton proci, 333-as 128 Mb-os Samsung rammal. Ki akartam próbálni mit bír ha húzom, úgyhogy megnéztem a 11*200-as beállítást (ahogy nézelődtem mindenkinél így megy satbilan). A a gond, hogy az enyém ezután ha újraindul csak sípol és annyi. Állítsak a feszültségen is? Vagy a rammal lehet gond?
Köszi -
djtörök
senior tag
az az igazság hogy most rendelkezésemre áll 70rugó, a számítógép felújítására, azon gondolkozom hogy mit rakjak, talán érdemes az alaplapcsere
-
Wolverine
félisten
Javaslom a lapcserét. Az a K7S6A aligha visz sokat, az ECS nem a tuningról híres... Olcsóbb kategóriában szerintem egy KT400, vagy KT600 chipsetes lap lenne jó a tuningra, esetleg egy AsRock K7S8X, az biztosan megy 166-on (a K7S8XE még 200-on is). Proci hőfoka... mondjuk azt, hogy 70 fokig még ne aggódj egy Tbrednél (magánvélemény!)
-
djtörök
senior tag
lehet hogyérdemes lesz újat venni...
-
_Volkovy_
nagyúr
A leírtak alapján TbredA a proci,ennek 1800 körül van a vége,fejen is állhatsz,akkor se megy többet.A feszültséget állítsd annyira amennyin még stabil,hűtőt meg felesleges venned,50 fok körüli max hőmérséklet átlagos.
-
Il Padrone
senior tag
Akkor vagy megelegedsz a 2200+-al, vagy drotozol, es hathat szerencsevel viszi a 1866Mhz-et, de nem hiszem.
Mindig van egy hatar...
Nekem hasonlo proci mar 1800-on is hibazik 133Mhz-en csak a prime95, alpfeszen.
egyebkent mi nem megy rendesen? 10-15%-telseistmenynovekedesrol beszelunk max...
[Szerkesztve] -
djtörök
senior tag
válasz
Il Padrone #24 üzenetére
sajnos épp ez a gond...csak fsb-t
-
djtörök
senior tag
annyi kérdésem még lenne, hogy a proci hőmérséklete meddig normális, tehát hány fok felett kell félni?
-
djtörök
senior tag
már a 150mhz se tetszik neki, de mégmajd megpróbálom úgy is hogy a memória alapon marad
-
[Kovi]
tag
Nekem 1900-as XP-m van és én is gondolkodtam tuningon fsb emeléssel, csak az volt a félelmeme, hogy mi van ha már a bios-ig sem jut el reboot után és nem tudom visszaállítani fsb-t az alapra, ha mégsem lenne jó az új érték, vagy ilyesmi nem fordulhat elő?
-
Il Padrone
senior tag
AMD tbred-a alapfesz 1,65V, tehat te mar adtal neki +0,1-et.
Probalj meg fsb-t emelni, szorzot csokkenteni, nem tudom, az alaplapod mennyire birja, 150 Mhz felett nem sok eselyt latok.
Szerintem 2200+ nagyjabol a hatar, amit elerhetsz, (1800 Mhz valos orajel).
Primeal kellene tesztelni, hol a hatar.
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
szerintem egy 2000+xp t-bred maggal kellene tudja a 166os fsb-t, nem? a memók meg alapból azok.
hm, az én 2400+xp-met 180ig alapfeszen tudom cibálgatni.
én lapot cserélnék, ha már cserélni kell -
djtörök
senior tag
jövő héten veszek új hűtőt rá, ez a jelenlegi 1,83Ghz-en terhelés alatt 50, egyébként 38-40fokos
-
djtörök
senior tag
és ha adok egypici feszt még rá az nem b*ssza szét?
-
djtörök
senior tag
vagy lehet hogy feszültséget kellene rá adni?
mert azt alapon hagytam
ha mondjuk felveszem 2Ghz-re akkor mennyi feszültség ajánlott??
most 1,83Ghz-en 1,76v-ot fogyaszt -
djtörök
senior tag
azért ilyedtem meg kissé, mert az iskolai gépen kipróbáltam egy 666-os celeronon..
766-ot simán vitte, de 833-on befagyott, és elfüstölt a proci, még jó hogy a tanár nem vette észre -
Lord Zero
addikt
ja, közben látom hozzászóltál még
ühüm, akkor más -
djtörök
senior tag
próbálkoztam a cpufsb progival is, és az fsb-t 166-ra raktam(2160Mhz lett), de a beállítás után 2mp-el a gép automatice rebootolt
-
Lord Zero
addikt
csak úgy mondom: nem kevés azon topicok száma, ami ilyesmivel foglalkozik
amúgy pedig: ha a ramjaidnak nincs kifogásuk ellene, és a rendszer is fel tud állni, akkor marad az fsb felpöckölése, akár alapfeszen.
20-30% (pl. 133 -> 166) fsb-növelés gyakorlatilag ártalmatlan mulatság.
akadnak itt olyanok, akik a 133-at kínozzák fel 200 fölé, sikerrel
-
djtörök
senior tag
tbred a proci xp2000+ az alaplapom nem a legjobb, ecs k7s6a sis-745 lapkakészlet, 2x256MB DDr333 Hynix memória
-
djtörök
senior tag
az fsb alapból 133-on van, most 143-on üzemel, ha 150-re nyomom akkor a windows bootolás közben kékhalállal meghalt
-
djtörök
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy amd xp2000+@2200+ -os procim van, de nem bírom feljebb húzni
sajnos a szorzót nem tudom növelni, csak az fsb-t az meg kissé kockázatos, mert az mindent nyom felfele....
Van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest