- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balrog
tag
válasz
Nxn908xxx #25416 üzenetére
Attól függ milyen steppinges, de szerintem egy C2-essel 1.3V-ig gond nélkül lemehettek. Egy C3-assal 1.25V tuti meglenne, de még jó eséllyel 1.2V-on is stabil maradna. Ez nagyon processzorfüggő. Lehet, hogy sokkal jobban bírja az alulfeszelést mint amiket én írtam és lejjebb juttok. Tesztelni kell a fent említett két programmal akkor kapjátok a legjobb értékeket.
Oliverda AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató cikkében láthatsz néhány feszültségértéket a táblázatban és azokat hatását a fogyasztásra. A gyári 1,35V-os feszültségről 1,4V-ra történő ugrás kb 10W-al dobja meg a processzor fogyasztását. Ha ti 1,4V-ról 1,3-re alulfeszeltek akár 15-20W-al is csökkenhet a processzor fogyasztása ami már lehet elég is lenne a stabil működéshez.
-
Balrog
tag
válasz
Nxn908xxx #25412 üzenetére
Igen az miatt van. Rá kerestem a lapra és az első 5-6 találat Google-n mind ezzel a problémával foglalkozik. Valakinek cserélték garanciálisan a lapot és megoldódott, de a többségnek nem. Én azt javaslom keressetek egy másik alaplapot jobb tápáramkörrel és legalább egy 770-es chipsettel.
-
Balrog
tag
válasz
Nxn908xxx #25410 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az AUX-al jelölik azokat a hőmérséklet szenzorokat amiket nem tudnak beazonosítani a monitorozó programok. Azért feltételeztem, hogy a tápáramköröd melegszik túl mert mikor terheled a processzor akkor az kezd el melegedni nagyon. Chipsetek nem szoktak pusztán cpu terhelésre ilyen mértékben melegedni.
-
Balrog
tag
válasz
Nxn908xxx #25408 üzenetére
A BIOS-ban csak olyat találsz, hogy CPU Warning Temperature ezt tudod kikapcsolni de ezzel nem sokra mész mert ez csak figyelmeztet. Ha jól értelmeztem amit írtál, a problémát az alaplap tápáramkörének túlmelegedése okozza. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Esetleg megpróbálhatsz egy BIOS frissítést, hátha csak szenzor hiba. Ha nem akkor keresni kell egy alaplapot aminek erősebb a tápáramköre és az se árt ha borda van rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- BMW topik
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest