Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KrAt

veterán

válasz KROK640 #83455 üzenetére

Köszönöm szépen, igen, valami ilyesmi volt az indíttatás, hogy építsek valami régi kornak a "hűűhaa" gépét, amit akkoriban nem engedhettem meg magamnak, és hiába most már tudnék építeni valami vadat is akár, nem vonz, hanem ez a retro feeling a nyerő nálam :)

Két "álmom" maradt még nyitva, aminek már olyan sok hozzáadott értéke nincs, de jól állna a gépben:
    - valami szép korhű tuning memória
    - és a Core2Quad helyett egy Core2Extreme :) arra csorgott mindigis a nyálam, most bár itthon nem találok, Alin látok 25k körül, de még nem tudom, akarok-e...

Szerk: most találtam meg, régi szép idők: [link] vagy a jókis q6600-am: [link]

• DarthSun

Ármester

válasz KROK640 #83455 üzenetére

+1, szerintem is príma gép lett, és nem is kell annyira tuningolni, jó így a jelzett max órajellel is. Korban hozzáillő gamek jól fognak menni, gondolom...mivel az erősebb 775- el nincs tapasztalatom. Csak E6600- at hajtok mérsékelt tuninggal, azt is a Win98 miatt, de azért XP alatt is megtéptem. A 775- ös Quadokat kihagyom, mivel a C612- őn megy az XP, ezért képes helyettesíteni ezeket.

#83456 : :R...megtisztelő kijelentés(ismét :) ).

Még jobb kedvvel folytatom a #83393- ban felvázolt projectet.

"nem semmi ezt így kitesztelni!" : csak részben nagy meló. A furmányosabbik fele tartott tovább. Maga az XP. Mire rájöttem hogy 5 könyvtárnyi driver evolúciót kell bepakolni, és milyen sorrendben, meg hogy hova...

Valamint korábban említettem az érdekességet, mely a tesztsoromból lejön : igaz hogy a Win10(11) degradálja a retro 3DM99/2000/(2001- et már nem annyira, mint kiderült) teszteket, viszont látszik hogy a korabeli gamek erre fittyet hánynak, és Win10 alatt átlagban jobban karcolnak, mint a korábbi oprendszerek alatt. Tehát sztem a korabeli 3DMark- okkal nem stimmel valami. Specko módon használják a korabeli API- kat, vagy ilyesmi, mittomén, de valami nem kerek. Eddig az jött le hogy az XP csak ezek miatt kell :U , a régi gamek jól érzik magukat Win10 alatt is. Pld itt is látszik hogy a Q1/2/3 Win10- es eredmények milyen markánsak.

De ez egy dolog hogy a tesztsorom ezt hozza le, a felvázolt projectben derül majd ki hogy mennyi régebbi game fut Win10 alatt. Mindenesetre eddig kettő véletlenszerűen választott game, Turok1 és a Duke Nukem Forever is rendben fut.

Új hozzászólás Aktív témák