Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz DarthSun #82330 üzenetére

Ezek a 2011-XP pár is "edge case" amit csak pár elvetemült próbálgat. Ez a 8 biteseknél is így van. Egy C64, Speccy vagy akár BBC Micro is jól dokumentált, sok szoftver elérhető. Még a bővítőkártyák, pl. egy REU is. De amikor valami helyi utángyártott cuccot talál az ember, akkor lehet tippelgetni fél információk, cikkben megemlítések alapján.

Aztán sokszor átértékeli magában az ember a dolgokat miután olvasgat kicsit. Sokszor dicsértem már nektek az Amigát. Amit nem tudom írtam-e, hogy az Apple II tudása már 87-ben mennyire megközelítette azt. Persze brute force módon közelítették meg a dolgot, mert mindent CPU-ból kellett megoldania, de a grafikai és hang képességei partiban voltak. Ha az alap gépeket nézzük, akkor kompenzálta az A2000 lassabb procijához képest a cca. 2-3x gyorsabb 68020-as. Ha az árat is nézzük, akkor az Amigát szépen ki lehetett stafírungozni, erős turbókártyával mindennel ismét átvette a vezetést. Amit még így utólag lehet látni, hogy ezen a ponton kellett volna a Commodore-nak nagyon gyorsan a lovak közé csapni a fejlesztéssel, hogy a még meglévő előnyük megtartsák.

Új hozzászólás Aktív témák