Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

válasz KROK640 #81148 üzenetére

Valamikor akkortájt jártam középiskola végén, amikor jöttek az első Palomino-k, és emlékszem egyik barátom éppen valami ütős gépet akart összerakni... Hát persze hogy jött hogy valami 1.8-2GHz-es P4 kellene mert hát az Intel az isten... Kinyomtattam valami 20-30 oldalas tesztet - talán anandtech? mintha valahol még pár éve is láttam volna azokat a lapokat keveredni a cuccaim között - és a szünetekben azt nyálazgattuk napokig oda-vissza, hogy hát bizony az 1400-1500-1600MHz valós órajelen járó Palomino hogy leiskolázza gyakorlatilag mindenhol a 2GHz-es Willamette P4-et, ráadásul jóval olcsóbb, tehát több marad vidkártyára is... Még találgattuk, hogy a rövidesen érkező Northwood vajh mennyivel lesz fickósabb az előző magnál a dupla L2-vel, de hát az még drágábban indul, ááá nem érdemes rá várni... Aztán úgy rémlik végül egy 1800+ lett egy Abit KR7 KT266 DDR lapban - na ez az utóbbi hatalmas baklövésnek bizonyult - valamiért olyan retek lassú volt hogy az iszonyat... Nyilván vadásztuk az új BIOS-okat, drivereket, megoldást rá, de csak nem sikerült értelmes tempót kiimádkozni belőle, úgyhogy le lett cserélve rövidesen, de már fogalmam sincsen hogy mire... Mindenesetre az meghozta a tutit, villámgyors lett a gép ;]

Új hozzászólás Aktív témák