- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
nagyon jol vegigvezeti a 90es eveket
cpu, lap, hdd szempontbol. [link]
-
arn
félisten
vogonson vki maniakus
-
arn
félisten
97-2000 barmelyik ev
-
arn
félisten
-5v nem kotelezo altalaban, de jo ha van
pas16, sb2 stb igenyli is.
combosabb 5v a 2000es evek elso feleben kellhet (combosabb athlon)szoval ha igyisugyis hasznalt a tap, inkabb hasznalok korban minel kozelebbit. az, hogy 10 vagy 20 eves... tok mindegy, altalaban fel kell ujitani
-
arn
félisten
Sajnos tobb minden is lehet, hogy az uj tap nem jo, praktikus:
-5v hianya
Gyenge 5vos ag
Kialakitas
Korhuseg -
arn
félisten
a gus kivetelevel egyaltalan nem keresett dbok.
-
arn
félisten
válasz
#94257664 #59816 üzenetére
Az ok... engem az erdekelne, ha kinabol jon, a vegen miert egy xedik orszag van forraskent megjelelolve? A salamon szigetek kicsit messze van kinatol es europatol is.
A konteneres szallitasrol en olyat is hallottam, hogy csak az alkatreszeket pakoljak be, aztan a hajon takoljak ossze a cuccokat.
-
arn
félisten
nem tudja vki, hogy az ebayrol rendelt cuccoknal mi a trukk lenyege, amikor a kinaiak ingyen szallitanak ki... x honapot kell ra varni, aztan olyan egzotikus helyekrol jon, mint a salamon szigetek (megneztem, az indiai ocean kozepen van). szerencsere az osszeget mar visszakaptam egy ket honap utan, igy ingyen van.
-
arn
félisten
az antec p180 rendeles utoeleterol... az elado abszolut korrektul allt a kerdeshez, es minden penzt visszakuldott, beismerve, hogy rosszul csomagolta be.
igy vegulis van egy elolap nelkuli p180am...
-
arn
félisten
jah es azt a hazat, amit foltosra feheritettek, utana mennyire korrigalhato?
-
arn
félisten
bazzeg... itt van az elso hazam! miota keresem.
https://www.ebay.de/itm/173631201613?ul_noapp=true -
arn
félisten
Poennak szantam, tudom, hogy mit keresnek.
-
arn
félisten
szegenyek... p3as hazat is atvesznek ilyen arban?
-
arn
félisten
válasz
frescho #59704 üzenetére
munka utan visszaraktam a dobozaba... akkor sikerult rekonstrualni, hogy mi tortent. az elado kooperacioja kellett a dologhoz. megprobaltam ugy visszarakni, ahogy kaptam - eleve a szetrobbant muanyagra osszeducktapezve sem igazan volt konnyu rarakni a szivacsot. plane, hogy nem igy terveztek.
az aljara es a tetejere kellett volna, es akkor nem a muanyag tartja meg a vagy 15 kilos haz sulyat. szerintem az elso nagyobb utestol szethullott a muanyag. ezert sem volt kulonosebb nagy serules a papirdobozon (egyket sarka meg volt nyomva, de az altalanos).
ha igy rakja be, most egy szep p180 tulajdonosa lennek
innen nezve, mintha ep lenne.
oszinten szolva azon is gondolkoztam, hogy majd csak otthon bontom ki (munkahelyre szallitottak)... meg idegesebb lettem volna, ha par napi doboznezegetes utan derul ki, hogy egy romot kaptam.
-
arn
félisten
eredeti mk fotok [link]
-
-
arn
félisten
Letisztult gepbelso
a vinyonak nem tesz tul jot ez a fajta helyzet.
-
arn
félisten
Nem a csatlakozassal volt a gond, hanem azzal, hogyha egy kiesett, akkor annyi volt a halonak.
-
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #59597 üzenetére
az eleg idegesito, ha nem szazas
-
arn
félisten
válasz
envagyok #59564 üzenetére
teljesen mas korszak... akkoriban eleve nem voltak egysegesitett drvek, a detonator volt az elso a tnthez. a hasznalati ertek is mas. 2001ben egy 97es kartya semmit sem ert, most egy 4 eves kartya eleg jol hasznalhato. itt nem 3x sebessegkulonbseg van, hanem 10-15x (a mar 97ben letezo programoknal), a kartya eleve keptelen ujabb programokat futtatni - nem lassan, sehogy.
ha visszaugorsz meg negy evet, 93ban vagyunk, meg nagyobb a szakadek, eppenhogy csak megjelentek a wines gyorsitok, 3dben meg a doom jelentette a csucsot.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #59562 üzenetére
sebessegre gondoltam, a v2 uberallat kartya volt 98ban, 99ben meg szinte barmi korberohogte.
dx8at kb semmi se hasznalta
a dx9 is kb a gf6 korszakban valt erdekesse. bar kicsit atlathatobb volt, mint a mostani minden dx12.
no de epp ezert szeretjuk ezt a korszakot, es ezert epitettem 3 evenkent egy gepet.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #59558 üzenetére
feleves turnusokban gondolkodott az nv, illetve az elejen minden robbanasszeruen fejlodik, ugyanez volt a mobilokkal, okos telokkal, az elso par ev baromi nagy lepteku volt, mostanra ez is belassulni latszik, pedig alig 11 ev telt el az iphone ota.
gyk akkoriban az adott evben lehetett jol hasznalni a kartyat, a kov evben mar megkotesekkel.
nezd meg a texeleket...
riva128 100
tnt 180
tnt2u 300
gf256 480
gf2gts 160016x... 97 masodik feletol 2000 elejeig. nincs harom ev.
-
arn
félisten
ahogy elnezem az egyetlen normalisabb hutes abbol a korbol a Zalman ZM80A-HP, lenyegeben az ultimaten is ugyanez van.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #59519 üzenetére
kesobbi dolgokkal biztos jo(bb a megjelenesi idejehez kepest), csak a maga koraban feleslegesen sokat fogyasztott, es nem volt jobb, mint a konkurencia. az ati rendszeresen ezt rontotta el, hogy tul koran pakolt bele olyan dolgokat, amiknek semmi ertelme sem volt, kesobb meg mar mindenki mast hasznalt.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #59518 üzenetére
a nem referencia 9800prokkal az a gond, hogy mar mind kesobbi kartyak v nagyon ritkak. gondolom a his verziorol beszelsz, az mar az xt utan jelent meg. a zalman hutos sapphire ultimate jo peldany, az majusi, egyet lattam normalis arban, arrol is lecsusztam.
sajnos ennek a ventije is zorog eloszor, aztan elhagyja. majd megprobalok vmi korhu hutest ra keresni. kivancsi voltam, hogy melyik resze meleg, a hatlap olyan 60 fok korul van, a memoriak detto, amin a kis borda van (talan vmi vrm), az van olyan 80-90 fok korul, lehet az doglik meg.
persze, hogy korhu a hdd
Asus A7N8X Deluxe rev 2.0 NVIDIA nForce2 Ultra 400 2003.04
AMD Athlon XP 3200+ AXDA3200DKV4E 2003.05.
Spire Falconrock II 2002.11.
Samsung PC3200 DDR 256M x2 2003.01
Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128M AGP ATI Radeon 9800 Pro 2003.03.
Seagate Barracuda 7200.7 120G IDE 2003.01.
LiteOn XJ-HD166S 16x DVD-ROM IDE 2002.08.
LiteOn LTR-52327S 52x32x52x CD-RW IDE 2003.06.
Chieftec Dragon DG-01W 2003.04.
Enermax EG365AX-VE(G) 2002.04. -
arn
félisten
en inkabb maradok az ati sikeres idoszakanal
-
arn
félisten
vegre egy nem hibazo, es szep allapotu referencia 9800pro (sapphire amugy)
upgradeltem is a 2003.06. masinat.Asus A7N8X Deluxe rev 2.0 NVIDIA nForce2 Ultra 400
AMD Athlon XP 3200+ AXDA3200DKV4E
Spire Falconrock II
Samsung PC3200 DDR 256M x2
Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128M AGP ATI Radeon 9800 Pro
Seagate Barracuda 7200.7 120G IDE
LiteOn XJ-HD166S 16x DVD-ROM IDE
LiteOn LTR-52327S 52x32x52x CD-RW IDE
Chieftec Dragon DG-01W
Enermax EG365AX-VE(G) -
arn
félisten
bioson mulik - asszem nekem is vmi 150et irt ki 4x40 mellett. de ettol 160on megy - van egy dosos tool (chkcpu vagy vmi hasonlo), ami nagyon hasznos. nem csak az orajelet, hanem pl az l1 cache modjat is megmondja (wt vagy wb). intel dx4nel pl csak mematviteli tesztekkel tudod ezen kivul ellenorizni, hogy tenyleg aktiv e a wb mod.
-
arn
félisten
erdekes, hogy a vogons kozonseget melyik konfig erdekli jobban
1015 - 1997.06 - Pentium MMX 233, S3 Virge/DX, 3Dfx Voodoo, Sound Blaster AWE64 Gold, Gravis Ultrasound P&P
825 - 2000.03 - Pentium III 1000 , Geforce256 DDR, 3Dfx Voodoo2, Aureal Vortex2, Gravis Ultrasound P&P
707 - 1996 Q1 - Pentium 133, S3 Trio64V+, Sound Blaster AWE32, Gravis Ultrasound (RIP)
656 - 1994 Q4 - DX4 100, S3 Vision864, Sound Blaster Pro 2.0, Gravis Ultrasound, Roland MT-32, Roland
577 - 2003 Q2 - Athlon XP 3200+, Radeon 9800 Pro, Sound Blaster Audigy 2
420 - 2006 Q4 - Core 2 Extreme QX6700, Geforce 8800 GTX, Sound Blaster X-Fi Fatal1tyigy kb be lehet hatarolni, hogy ki mit erez nosztalgikusnak. ugy latom a tobbseg a 95-2000 korul kezdhette
-
arn
félisten
Logitech SoundMan 16 aka Media Vision Pro AudioSpectrum 16 Basic
a rolandok mellett a pro audiospectrum volt az, amivel mindig osszefutott az ember dos alatt, de sose volt senkinek
dx4 1994 - a fejberagados 31000 helyett megprobalom a 2700at. de elotte pihentetem par honapig, nehogy ez is megszivasson, aztan feleslegesen dolgoztam vele.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
az 1995 allstar
a kollega hirdette a lapot, en meg mar nagyon regota keresem:
intel advanced/zp (zappa):
intel oem/referencia lap
echte socket 5
egyik legelso tritonos alaplap
meg wb caches (kb egy 5-10%al lassabb, mint a pb caches kesobbi lapok) - 1995ben ez volt a jellemzo
gombelemes
max p133at tamogat, a zappa lapok kozott ez ritka, igy az kerult beleeleg sokat kellett vele kuzdeni:
raszaradt por sajnos csak mosas utan jott le (de utana poccre indult)
erintkezok elgorbultek, kiegyengetve
a bios eleg minimal, es haklis a vinyokra -
arn
félisten
Vinyok sajnos nem lesznek velunk orokke
en probaltam most azt csinalni, hogy par hetig minden nap elinditottam. Felreteszem egy ket honapra, kivancsi vagyok, hogy van e valtozas. addig nem szerelem be gepbe, amig beragad a fej ilyen hamar. Ha sikerulne kicsit kitolni az idot, az mar ok lenne, mert elobb foglalkozok vele.
A vlbben is kodolva van, hogy a hosszu nyakon elobb utobb vmi megadja magat. En betaroztam beloluk, ill vegszukseg eseten lesz egy par honappal ujabb socket5 megoldas. Ha egy gep ok, nem szabad utana nyustolni... csak hasznalni. Ha folyamatosan szetszeded, annak vege lesz elobb utobb.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #59407 üzenetére
minden idoszaknal megvan, melyik a legreprezentativabb... a 486nal talan a doom az, ha egyet kell valasztani. penyanal meg a quake, de igazabol ezert erdemes 5-10 fele programmal merni, es akkor nem jutsz teves kovetkeztetesre
a landmarknal meg a 3dmark is sokkal tobbet mond.
-
-
arn
félisten
Ez nekem nagyon betalalt
retro, kocka, bringa... minden egyben.
-
arn
félisten
de most milyen cuccal akarjatok megdonteni azt a rekordot? mi a cel?
-
arn
félisten
persze, hogy lehet... csak epp ez az, hogy mire?
szoveget szerkesztesz rajta? mert a multimedias kepessegei nem tul acelosak.
jo mondjuk, en mindig azert epitek gepet, mert hasznalni szeretnem oket. amellett, hogy baromira erdekel a hwes resze, es jo osszegyujtogetni a dolgokat.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #59309 üzenetére
kulonleges... en inkabb sz*rnak mondanam mindkettot, azert van beloluk keves, mert kutya sem vette oket anno
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #59307 üzenetére
a hibatlan 8800gtx azert nem tul gyakori, rengeteg szemet van. meg szerintem a termek arat az hatarozza meg, hogy mennyire kaptak fel, nem az, hogy mennyire ritka. a gf256 is sokkal ritkabb, mint a v2, aztan megis sokan ez utobbira vannak raizgulva.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #59298 üzenetére
a dosos ok, hogy dosboxos, de a winesek? meg azt megprobalom, hogy modern gepen felinstallalom, aztan osszecsomagolom, hatha elindul a regi gepen. mongy ha a registryben keres cuccokat, akkor szivas.
-
arn
félisten
ezeket a gogos installokat kiknek csinaljak? sok wines jateknal installer resze el sem indul a korabeli gepen. a modern gepen meg az installer megy, de jatek gyakran bugos. mire jo ez igy?
-
arn
félisten
válasz
envagyok #59292 üzenetére
Volt olyan, hogy a quadro csak biosban tert el, de kesobb hwesen is modositottak. Marmint a kartya ugyanaz volt, csak a pinek vmelyik chipnel mashogy voltak bekotve.
Amugy egyszeru... teszteld le mindket kartyat 3dmarkkal. Ha ugyanannyit hoz, nincs elteres. Esetleg az ultra biosat egesd bele.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #59287 üzenetére
nem hinnem... csak lehuznak tobb lovet ugyanazert a kartyaert
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel I3-10100 / Beszámítás OK!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Élvezd a maximális játékélményt vadonatúj AMD GAMER Setupunkkal! Rèszletfizetèsi lehetősèg!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest