- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98341 üzenetére
Ennyi penzt siman meger, de nem retro hw
Vki biztos megtalalja benne a szamitasat, de en igazabol ertelmetlennek latom a gep tobbi reszevel valo kinlodast, ha itt feladnam.
Igazabol a modern frontenddel sem foglalkoznek, ha nem kellene egy 2ms asztal, hogy raferjen a crt.
-
arn
félisten
ezt egy 20 euros capture "kartyaval" (hdmi to usb-c) rogzitettem
[link]
nem tudom mibol csinaljak ezeket, de beszaras, hogy mukodik egyaltalan, es koltoi kerdes, hogyha gyk egy kabelbe integralva meg lehet csinalni egy normalis scalert, miert nem kepesek ezt magasabb szinten megoldani? 1080p es 480p profil mellett is korrektul jeleniti meg pl a vga felbontast (400p). az mar csak a hab a tortan, hogy a 70hzes jelet is megeszi, amire a legtobb hdmi bemenet 60hzes kijelzovel nem kepes.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98304 üzenetére
Win98 ala a maga koraban nepszeru nerot tettem fel. Macen semmit, a rendesen mukodott, esetleg majd akkor ha az irt cd dos alol nem megy (ezt nem probaltam meg).
-
arn
félisten
Beizzitottam a macbookon (mba m1) a liteon usbs dvdirot, meglepo volt, hogy milyen flottul megy, olvas mindent, ir mindent. Azt hittem ezeket a cds ficsoroket mar reg kiiktattak a macosbol. A fent emlitett mindket cdrw lemezt rendesen kezelte - irtam is ra dosos jatekokat.
A 99es plextor cdrw olvasta oket, a 95os cd termeszetesen nem. Megprobaltam ujra letorolni a lemezeket a plextoron, de nem tud veluk mit kezdeni.
Szoval ezekhez a korabeli cdrw driveokhoz korabeli rw lemezek kellenek (ami mar nehezen beszerezheto), de legalabb olvasni tudom oket, igaz ott mar van usb is, a fene kinlodik a cdkkel, esetleg egyket generacioval regebbi gepen lehet erdekes, ami mar kezel cdrwt, de usbt nem.
-
arn
félisten
cdtesztek:
media: tdk cdrw 4-12x 70min (korabban megirt)
iro: Plextor PX-W8432Ti 4x8x32x CD-RW (1999 dec)
iras: letorolni le tudtam, de irni nem tudtam ramedia: verbatim cdrw 8-12x 70min (par eve vettem amazonon)
iras: elfogadja az ures cdt, de elszall az elejenmedia: platnium cdr 52x 70min (fiok melyen talaltam, kora ismeretlen)
iras: ok
olvaso: Teac CD-56E 6x CD-ROM (1995 jul)
olvasas: oksajnos nincs tobb cdm, de venni fogok az amazonon, hogy allunk a "modern" cdvel. meg az is erdekes lenne, hogy pl macen az usbs dvdiroval megirt lemezekkel mit kezd.
-
arn
félisten
csak honnan szedtek olyan cdket, mint regen?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #98281 üzenetére
Ennek en is nekirohanok megegyszer, amit korabban probaltam ott az volt az eredmeny, hogy lemezt nem tudsz venni olyat, ami jo (pl 4x a legalacsonyabb sebesseg - de hogy ehhez hogy viszonyulnak a regi irok, azt nem neztem).
Vettem usbs irot, meg vannak regi iroim is, megnezem mindegyikkel. -
arn
félisten
Megneztem az ossct jopar dologgal… szvsz jobban kezeli a modokat, mint a dell 2007fp, marad egy idore, lehet jegelem is a crt projektet, aztan modern frontendre rendezkedem be mixerrel meg vmi jobb monitorral (oleddel ha a mac is ugy akarja). Vegre nem vagyok vmi regi technikahoz kotve, ez a 4:3as trukk meg nem is ertem miert nem jutott masnak is eszebe.
Majd akkor lesz erdemes cserelni, ha esetleg kiforrjak magukat ezek a 4k scalerek, mert a fullscreenbe belerondit a monitor bena interpolacioja. Az 1:1 kep ironikus modon kb 12 col, ami eleg kozel esik a regi 14 colos monitorok lathato kepmeretehez.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #98232 üzenetére
Sehogy, csak atallitottam a parametereket, rajta van a screenshoton. Lehet hozza profilokat gyartani, de majd kitapasztalom. Ha mukodik, majd lehet irok a fejlesztoknek, hogy tegyek bele, mint alternativ modot. Nyilvan a kepminoseg sose lesz olyan, mint az szabvanyos kiolvasas az eredeti aranyokkal, de 4:3at monitort eleg nehez talalni.
En ugy latom, hogy dos alatt kevesen erolkodtek ezzel, talan se tapasztalat, se igeny. A legprofibb az lenne, ha minden videokartyanak lenne sajat profilja, mert nincs ket egyforma kimenet. Kellene csinalni egy maceras felbontasu programok konyvtarat, aztan leprofilozni x fele videokartyara.
Vannak olyan programok is, amik sose jelentek meg normalisan, meg crtn se igazan, mert senki sem allitgatta be a kivetelekre a kijelzojet, csak erre arra elcsuszkalva ilyenolyan aranyokkal bamultak. Erre a datapath kartyara mar irtam egy moddetektalot, ami korrigalja a modokat auto, de feladtam egy ido mulva, amikor mar nem csinaltam a captureoket.
Meg arra gondoltam, hogy ezt az egesz ossct egy raspberry hatkent kellene megcsinalni, aztan a scaler meg mehetne az rpin. Nem kellene semmi mas, csak atkuldeni 1:1 jelet az eredeti frekvenciaval.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #98223 üzenetére
Ez “modern” (34” ultrawide, de nem mai db) monitor, vga bemenet nelkul - machez hasznalom, a pct mar reg eladtam.
Itt 1:1ben megy, azaz amit az ossc kikuld, az kozvetlenul jelenik meg (pl 1280x800 a kep kozepen a 3440x1440es kijelzon). Ki lehet huzni full screenre, de a monitor csak annyit tamogat, hogy megtartja az aranyt, vagy szethuzza. Ilyen eroltetett 4:3at nem tud mar, mint a regi monitorok. Ez azert problema, mert a vga keparanya 640x400 vagy 720x400 (16:10, 18:10), ami kicsit messze van a crt 4:3tol. A crt gyk minden, nem 4:3 felbontast kepet torzitva jelenitett meg, erre a modern kijelzok igy nem kepesek (nincs ra igeny).
Tehat ennel az eredeti keparanynal jobb kepminoseg nem letezik (pixelperfekt), es a frekvencia is az eredeti 70hz, a kijelzo tamogatja, vgakonverziobol adodo lag sincs. Viszont, ha nem kapom meg a 4:3at, sokra megyek vele… ezert trukkoztem, gyk mashogy olvassa a bemeneti jelet, es osszenyomja. Mivel nincs semmifele filter itt (mint egy atlagos monitornal), elkepzelheto, hogy torzul a kep, pixelek, de ezzel meg jatszani fogok. A karakteres mod eleg szep, egy monitoron se nezett ki meg ilyen jol.
A celom, hogy ne a regi monitoros ficsorok szabjak meg, hogy milyen monitort valasszak, mert gyk az osszes jobb monitor kiesik. Valszeg majd letesztelek par oledet, ha bevalik. A retrotink jo lenne, de kisse meredeknek talalom a 750 dollaros arat csak retros cellal.
-
arn
félisten
Lg ultrawide kijelzo, 1:1 mod
-
arn
félisten
Lehet nyomon vagyok
de mar megint magamat szopatom, hogy kikiserletezek vmit, amit senki mas nem tett meg.
-
arn
félisten
van vkinek ossc tapasztalata?
egy dolgot nem ertek, ha ez nem scaler, hanem csak a felbontast tobbszorozi, hogy a fenebe lehet, hogy a 2x 640x400 az 1280x800, a 3x meg 1600x1200?
ugy erzem ezzel is ott vagyok, ahol a part szakad... mert ha mindenkepp kell a 4:3 ratio a monitor reszerol, ugyanugy bekorlatoztam magam a monitor valasztast illetoen, mintha vmi regi monitort vennek retro celokra.
a 3x perfect lenne szamomra uw monitoron, csak sajnos vhol szemetel, mert a specifikacion kivul van.
-
arn
félisten
Erdekes… hogyan huzzunk ki digitalis jelet regi vgabol. Kezd amigas jelleget olteni a dolog
[link] -
arn
félisten
Nem a gussal volt problema, hanem a megfelelo tamogatassal. Sajnos alig nehany jatek tamogat hwmixet, es hasonlo a mennyiseg, ahol erezhetoen foglalkoztak azzal, hogy a midi guson is rendesen szolaljon meg, pedig a demo midik a gushoz szvsz zsenialisak mai fullel is.
Az awe32 tobb szempontbol verzik, ellenben azt a keveset jobban kihozzak belole. Az awe32 a legtobb esetben jol mukodik, a gusrol ez sajnos nem mondhato el, en anno kb egy evig birtam, aztan vettem melleje egy blastert. Meg ott is problemas volt, ahol elvileg tamogattak. A gus maradt demoscene kartyanak.
Oszinten szolva retroban sem nagyon hasznalom jatekokhoz, egyedul a hwmixes jatekok meg par jatek, ahol a midijet preferalom (dark forces pl - akar a rolanddal szemben is). Az awe nekem uj, de megsem erzem koridegennek a hangjat, mint pl a sound canvaset. Az mar “tul jo”.
-
arn
félisten
Nyilvan nem a megjeleneskori cuccokat kell nezni, amugy a gus eleg cudarul allna
meg 93ban is alig volt tamogatasa.
95os jatekok viszont mar eleg jok awen, 97re meg ki is kopott a midi. Socket5be kerult awe32, mmxbe awe64gold, igy kerek a tortenet, nem az mmxen fogom a korai dosos cimeket futtatni, a socket5on viszont sokminden elfut, eleg jo allrounder.
El is gondolkodtatott a dx4 legjogosultsagan, azt epitettem ilyen mindent tudo dosos masinanak midivezerlovel.
-
arn
félisten
A maga idejeben sose volt awem, retroban goldot vettem eloszor; aztan ott esett le, hogy ez ilyen makosteszta dos alol. Igy awe32ben mar eleve csak a joval kevesbe hypolt ct3910et kerestem.
Szvsz a jatekon mulik hogy csinaltak meg - megvan a korhu feelingje, tobb helyen jobban szol mint a gus. Nyilvan a gust normalisabban meg lehetett csinalni, csak a gyakorlatban megis keves midi volt igazan jo rajta.
Rolanddal ilyen gond sosincs a rap10 meg az sc55 is “kerek”.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #98082 üzenetére
A targa egy nemet gyarto, tobb haza egyedi, hogy ez az e, passz. Monitor is volt ilyen nevvel - nyilvan nem sajat gyartasu termekek ezek, vmi oem gyarto gyarthatta nekik nemi brandinggel.
Pl a dtk enlight hazakat hasznalt, de az escom szvsz vegyesen volt neki full oem, meg brandesitett.
Csak ugy tudod ezt kitalalni, ha talalsz mas oemtol is ilyen hazat.
-
arn
félisten
sbp-test az sbpro installban
-
arn
félisten
válasz
zotyesz66 #97924 üzenetére
A korabeli felhozatalhoz kepest? De… dos alatt repul a k6-3, win alatt kb felet hozza a kortars p3nak.
A p3at is belassithatod swel, de igazabol epithetsz is lassabb gepetMert ez amolyan kortars gephez van jobb, es regi gephez is van jobb konfig. Amolyan semmiben sem jo svajcibicska.
-
arn
félisten
válasz
Fücsök007 #97914 üzenetére
Ott a k6, egy bukott szeria volt az ultrabugos chipsetekkel, aztan most megis mekkora rajongotabora van. Vagy a maga koraban lowend 5x86, stb A retro hwezes nem a kivaltasrol szol, lehet ezerfele keppen futtatni a regi programokat.
Pentium2on altalaban rendesen futnak a kesoi programok, a korabbiakkal is inkabb a super pipeline felepites a gond, nem (csak) a sebesseg. A pentium talan a legkevesbe ritka/keresett a 90es evekbol, meg most is olcson lehet venni szinte akarmit.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #97886 üzenetére
Egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy minden korszaknak meglesz ez a rajongotabora. Nyilvan a kora miatt egy ido mulva minden tobbet er (szinte barmi, csak az ido a kerdese), de a 80as evek mikroszamitogep, vagy a 90es evek pc boomjat nem lehet ebben a formaban megismetelni - az ujabb generacioknak mast jelent a szamitogep.
Pl az is latszik, hogy a dos aranykorat jelento 486 nepszerubb retro, mint a regebbi 386, vagy az ujabb pentium, de a 3d hoskora megint nagyobb nyomott hagyott az emberekben.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97873 üzenetére
Valoszinuleg - en nagyon keves kutyut lattam, ami meg tudta kulonboztetni a 640x400at a 720x400tol. Crtnel ennek nem is volt jelentosege, ugyanugy huzta szet a kepet, max par pixellel el volt csuszva a szoveges mod, mint a 13h vga - de ez a fekete keret miatt fel sem tunt, pixelperfekt 4:3as lcdnel vagy capturenal inkabb.
-
arn
félisten
En ezt probaltam
Nagy otlet es elmeny az otthoni vrhez kepest. Pl amikor kialltal a folyo partjara, erezted a szelet, vagy ha odaalltal a kalyha melle, a meleget, vagy megfogtad a vr terben a fem racsot, es az fizikailag is ott volt - felskinneltek vrel a szobakat. Tobben lehet jatszani, latjatok egymast a terben. Kb a vr es a menekulo szoba otvozete, portalon belephettel a kozepkori pragaba.
Azota annyi fejlodes volt, hogy csak wireless headset kellett (htc volt), nem kell a backpack.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #97865 üzenetére
A 320x200, az 640x400 v 720x400kent jelenik meg, mert a kijelzok nem nagyon tudnak kulonbseget tenni.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97860 üzenetére
Marmint magyarorszagon? A 90es evekben sokkal olcsobb gepeket engedhettek meg maguknak a magyarok, most nem hiszem, hogy sokan koltenenek fel evi fizetest egy kozepszeru, v alsokategorias gepre. A monitorok epp ehhez illeszkedtek.
Az arkulonbseg most is megvan, ha 34+ oled, ips black 144+ hz stb monitort akarsz az nem lesz olcso.
Epp a samsung fele oled monitoron gondolkodtam multkor, hogy annak a pixelelrendezese mennyire hasonlo a shadowmaskhoz. Lehet nem lenne hulyeseg crtpotleknak.
-
arn
félisten
jajj… nekem a vilagitos korszakig tartott a gepepites
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97780 üzenetére
Nincs idozitve a jatek… akkoriban a 15fps jo volt, olyan gepet kell ala tenni, ami hasonlo fpst tud. Vgaban dx4 koruli gep ugy remlik ok, svgaban passz - p120 korul volt a leggyorsabb gep, akkoriban. Igy nem hinnem, hogy a jatekmenet sebesseget ennel gyorsabb gepeken lottek volna be.
-
arn
félisten
válasz
frescho #97748 üzenetére
Lehet nem volt a legjobb, de ez a dac+fm felallas lett a befuto, amit elotte nem csinaltak. A swmix is nyert, egy holtegyszeru megoldassal tobbet elertek, es idotallobbnak bizonyult az x hwes csatorna helyett. Ki tudja, hogy a creative nelkul ez hogy alakul.
Az aspvel megeloztek a korukat, ami lenyegeben a “modern” 2 csatorna + dsp megoldas, de ezt nem fogadta el a piac, win alol hasonlo hwekkel nyilt meg a 3d piac.
Szvsz okosan epitettek fel magukat a kompatibilitassal, az elso sb egy kezdo ceg probalkozasa volt. Nem volt jobb szeleskorben tamogatott kartya.
-
arn
félisten
válasz
frescho #97697 üzenetére
Annyira nem volt kreativ, hogy utana mindenki oket masolta
en sose ertettem ezt a creative lefitymalast, azert tudtak jok lenni, mert olyan termeket tettek le az asztalra, ami sikeres lett. Arrol nem a creative tehet, hogy a dosnal kozvetlen tamogatas kell a kartyakhoz, es gyk ez betonozta be a helyuket az elso sikeres termekkel. A tartsd meg a visszafele kompatibilitast a dos kifutasaig megtartottak, ok is tudtak, hogy ez a kulcs mindenhez, de gatja az igazi fejlodesnek. Akkor valtottak, amikor a dos dobva lett - szamomra inkabb az a hihetetlen, hogy ezt sok gyarto nem fogta fel.
Win alol mar mas a helyzet, ott a drv csinal mindent, es meg igy sikerult atmenteni a formajukat. Amit beneztek, azaz integralt hang piaca, folyamatosan ott kellett volna lenni minden arszegmensben.
A gusnak annyit kellett volna tenni, hogy a gf1 melle egy sbpro komp codeket melle dobni, opl3al. Ha egy ilyen kartyaval jonnek ki 92 vegen, eladhato lett volna a hullamtabla, bar kerdeses ki tamogatta volna kozvetlenul a hwmix reszet.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97624 üzenetére
Szimpla hwmix - ez a hallgatoi oldalon kimerul az interpolacioban, ennyi a csoda. A korabeli par khzes hangmintakkal sokat szamitott, foleg ugy, hogy az akkori gepek swmixel nem hogy interpolaciot nem tudtak, de lassabb gepek egy sokcsatornas modot sem tudtak lejatszani vmi grafika mellett.
De ennek mar kesobb nem volt jelentosege, mert a gepek annyira combosak lettek, hogy a cpu swes interpolacioja jobb volt, mint a gravis hwes megoldasa (kb ez volt az a pont, hogy a hwes megoldas korlatozova valt).
-
arn
félisten
válasz
envagyok #97620 üzenetére
Szimplan jobban csinaltak a marketing reszet, mint a tobbiek. Meg ok voltak az elsok, akiknek eszebe jutott, hogy piacot a korabbi nepszeru termekkel valo kompatibilitassal + uj sajat fircsorrel lehet meghoditani. Kesobb igy adogattak a mar sajat nepszeru termekekhez a plusz uj ficsoroket (sztereo, 16 bit, midi, awe32, etc).
Masnak nem volt ennyi sutnivaloja, foleg a gravisnak. Csinaltak egy semmivel sem kompatibilis kartyat - igy lehet akarmilyen jo, ha semmi sem szol rajta. Egyetlen nagy huzasuk volt, a demoscene kezdeti szponzoralasa, amugy ma azt sem tudnank, hogy leteztek.
Egyetlen hw sem er semmit support nelkul.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #97543 üzenetére
Nem lehet flashelni - a rev 1 lapok biosai van hogy a dx4et sem ismertek rendesen vagy az lbat sem tudtak. Amit a retro piacon talalsz, joresz 95/96ban eladott v2/v2.1.
Ha korhu gepet akarsz, akkor nem art belevenni, hogy tenylegesen mit tamogattak akkoriban. Pl lbas lapok nem nagyon voltak piacon 94 vege elott, vagy l1 wbt rendesen tamogato biosos 486 lapok 95 vege elott. Ezek a very late 486 alkatreszekbol osszelapatolt gepek, nem a tenyleges viszonyokat tukrozik gyakran, se sebessegileg, se ficsorszinten. Teszteleshez van hogy rakok bele ujabb biost (ahol flashelheto), de a gephez mar a korabeli swes korites (bios, drv, etc) jar - ugy latom, hogy mik voltak a kor hatulutoi. Ha keves, akkor hasznalok egy modernebb gepet.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #97528 üzenetére
Ha halkan meg tudod huteni, nem… de a thunderbirdnel anno ugyancsak nagy problema volt, ezek a globalwin hutok nagyon zajosak voltak, addig a p3 a kis secc2 hutokkel vigan elvan. 2002/2003ban jottek a halkabb hutok, amik ertek is vmit (spire, zalman), de ha meg tuningoltad is, azok is karcsuak lehettek.
-
-
arn
félisten
válasz
Pikari #97434 üzenetére
A mediagx gyk egy soc volt, ami 96ban tobb volt meglepo egy gepben
lenyegeben az apple silicon mukodik hasonloan.
A jalapeno egy magasabb osztalyt celzott, a k7 es a coppermine mellett. Persze a cyrix sose tudta versenykepes modon gyartani a chipeit, igy mindig probalt okos designt csinalni helyette, hol sporolhatnak, hogy versenykepes lehessen igy is.
-
arn
félisten
A legutolso cyrix design, 98ban integralt memoria kontrollert terveztek, az amd az a64el, az intel meg a nehalemmel jutott el eddig 2003/2008ban. A 3dnow melle erdekes az integralt 3d.
-
arn
félisten
válasz
Pikari #97387 üzenetére
Ezeket a kartyakat nem egymassal kell osszevetni vagy retros szemmel nezni, az fx5200 modernebb kartya, meg jo hogy gyorsabb. Azt kell nezni, hogy amikor megjelent, mit kepviselt.
A gyorsabb mxek hoztak altalaban a regi generaciok jobb kartyainak szintjet, nem a csucsot, de nem sokkal alatta (gf256sdr, gf2ti, gf3ti200), igaz dx7 szinten, de a dx8 sok vizet nem zavart. Az fx5200 akkor tartotta a lepest a gf4el valamelyest, ha aa+af volt hasznalva, de igazabol ez reszletkerdes volt, mert a kartya legtobbszor mar reg leterdelt, a dx9re meg konkretan hasznalhatatlan volt.
A masik bokkeno, hogy ott volt az r300, mar nem a korabbi nv volt az ellenfel, mint az mxes idokben - es ha ott aa+af vagy dx9 teljesitmenyt nezel, az egesz fx szeria failed, nem hogy az fx5200.
Ettol meg retros szemmel jol hasznalhato kartya, ha vkit csak a hasznalhatosag erdekel, es nem az, hogy vmi top korabeli gepet akar osszerakni.
-
arn
félisten
addig volt tuningolt prescottom (2004rol beszelunk), amig a vizhutessel hutott konfigban a lap el nem durrant alatta (abit ic7). a proci huvos volt, a lap es a hutoblokkot tarto csavarok izzottak. az a64el semmi ilyen gond nem volt (a legelso is leghutessel siman ment 2.4-2.5on) onnan meg core2re valtottam 2006ban.
a p4et bottal sem piszkalom azota, meg retroban sem. a pentium 3 es a core2 kozott csak amd.
-
arn
félisten
Szimpi cucc, de nem lesz egyszeru eletre kelteni.
-
arn
félisten
válasz
envagyok #97252 üzenetére
Sebessegben dos alatt gyk azt tudja, amit a et4000w32p vagy a vision864, amik ujabb kartyak. Kompatibilitas meg passz - regen ilyen kartyam volt, akkor nem emlekszem gondra, de pl a lemmings ezen a kartyan nem megy, es vbe is csak 1.1. Mongy 93ban gyartott kartya, es akkoriban terjedt.
A kartya mentve lett, mert volt rajta szalszakadas korrozio miatt, lehet nem teljesen 100as, bar mas gondom eddig nem volt vele. 93as kartyak kozul szvsz az egyik legjobb vas, jo kepminoseggel.
-
arn
félisten
Jo teszt, valszeg vga felbontas. Mar itt sem volt ertelme intelen kivul mast valasztani.
En is csinaltam hasonlo tesztet de csak fx-tx vonalon, mert tudtam, hogy a tobbi pentiumos chipset ratyi. Egy baratomnak volt anno opti viper p100al, 95ben o volt a csaszar vele, de a sis471es dx4 lenyomta 3dbenchben
A pb cache sokat dob, de socket5ben nem az volt a tipikus, socket7re meg default. Epp ezert epitettem socket5 konfigot, mert ott el lehetett vagni egyertelmuen, hogy mi fer bele, amugy socket7re szinte havi szinten jott vmi uj chipset, cache, proci… mint egy vodor takony, nem tudod elharapni az 233as mmxig, es akartam vmi behatarolhato pentium classicot. A masik a 200+hx lenne, de az mar sose volt csucskonfig, es ott volt az mmx kicsit kesobb.
A p120, wb cache, vision968 mind vagy 30%al lassabb, mint a par honappal kesobbi p133, pb cache, vmi gyorsabb kartya, es csak fele, mint a p233mmx txben. Jo lepcso a dx4 es a socket7 koze.
-
arn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest