- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-vitya-
őstag
válasz
Alogonomus #9682 üzenetére
Ilyen árak akkor is előfordulhatnak, ha többé nem akarnak 7000-eket eladni - valamiért azt nem akarják többé gyártani, és extrém gyorsan el szeretnék felejteni, nem?
(nem biztos, hogy csak a konkurenciát akarják eltemetni...) -
-vitya-
őstag
válasz
Mahrenburg #7689 üzenetére
Pontosan így működik itt minden, és én (fórumtársatok :) ) sok új információ megszerzésének örömével távozom. Nem tudom miért írtad, amit írtál. ;)
-
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #4984 üzenetére
Nemrég vettem acer aspiret anyamnak, 5500U-val. Es megdobbentem milyen jo a csomag... nekem 2600 rizsám van, rx580-al, es nem ereztem, h rosszabb lenne a lapos. Ha nem akar valaki erosen videokartya kozpontu applikaciot hasznalni, a fenti gep mindenre (is) eleg... Tenyleg eros az az apu.
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #4892 üzenetére
"A kereslet most (is) nagyon nagy a nem leading edge gyártástechnológiák iránt és az intel bevételt tud szerezni a 14nm kínálatából. Hiszen azt azért el lehet mondani, hogy az Intel 14nm a nem leading edge gyártástechnológiák közül a legjobb.
A nyitás vonatkozhat erre, hogy (jobban) felkészítik a 14nm-t külső megrendelők igényeire."
Na ez az, ami miatt változtatni kell többek között az eddigi titkolózó hozzá álláson is. Ha továbbra sem hajlandók elmondani, vajon mennyi tranzisztor fér bele 1mmˇ2 -be, akkor ebből a nyitásból semmi sem lesz. Szóval hamarosan kiderülhet a nagy titok, vajon mennyire jó is az Intel féle 14nm! -
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #4717 üzenetére
Na most ez nagyon feküdne az aktuális hírek közé. Ha Intel befoglal TSMC 3nm-re, akkor máris veszthetnek kapacitást, ami nekik kellett volna. Úgy tudom, hogy az a jó, ha egy cég több lábon áll. Ez itt most az egyetlen lehetséges több lábon állás esete lenne a gyártásban.
szerintem. -
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #4449 üzenetére
gondoltam, hogy ki kellene fejteni pontosabban...
nincs bárhol bevethető szerver konfigurációja ARM-nek, semelyik gyártótól. Mivel létezik a kis fogyasztású meg létezik a szerverfarmos, kettő között kb semmi. Ráadásul ezek sem terjednek, annyira sem, mint az EPYC, pedig az is lassan terjed. Ha minden részen létezne valódi, megfontolható alternatíva, akkor igenis az ARM veszélyessé válna azonnal, mert nagyon erősek az alapok (ahogy írtad is, a tesztek alapján, amit mindketten néztünk ;-) )
-
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #4447 üzenetére
Én ezt úgy látom, hogy ez egy HA ... AKKOR feltétel rendszer
ha az AMD továbbra is ilyen erős EPYC procikat tud csinálni, amihez az ARM alig/nehezen tud felnőni, meg az intel sehogy, AKKOR nem kell annyira aggódnia, egyszerűen csak mindig a legjobbat kell tudni szállítani- de mondjuk most meg még aggódhat is, hiszen bár rég lelépte az intelt, de ez annyira nem látszik a szervereknél
ha az intel visszajön, akkor aggódhat, főleg, ha kifullad a nagy menetelés az AMD-nél
ha az ARM nagyon hosszú távon elkezd erős és versenyképes procikat felmutatni a szerverekhez is, akkor hosszú távon igenis komolyan nyerhetnek cégek arm alapon... De szerintem az egy távolabbi jövőkép (lehet) -
-vitya-
őstag
válasz
solfilo #4423 üzenetére
A cég érdeke, hogy a legkevésbé jó ár/érték arányú procikat adják el nagy számban, míg a vásárlók érdeke ennek az ellenkezője
- ezt úgy tudja a cég befolyásolni, hogy nem adja ki az 5600-at az elején
- gondolom egyre nagyobb arány lesz azért az 5000-es széria a jövőben, hónapról, hónapra
-
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #4404 üzenetére
Hát ez ugye nem meglepő fordulat
Ha valahogy, valamiben első tud lenni, akkor marketing szempontból ki KELL azt domborítani.
Most majd láthatjuk: amelyik oldal átveszi, hasonló komment nélkül, mint amit az ET tett, az részrehajló oldal. Nem néztek mögé, és nem vizsgálták meg a dolgot jobbanDe ja, teszteljenek csak ACvel ÉS DCvel is. Láthatjuk ETnél, hogy nem olyan rossz a helyzet Ryzennél
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #4370 üzenetére
fene tudja... elolvastam az eredeti bejegyzést, és érzéseim:
- most komolyan, előléptetés elmaradása miatti hisztinek egy ilyen poszt lenne a kimenete?
- nagy része már tudott volt, és kis része lehet érdekes info
- ilyen a pcie4 használata 2022-ben, pcie5 helyett? nemtom, én 5-öt használnék
- ilyen a 7nm IO rész, ddr5 support hynix közös meló, 6600-7000MHz - lehet még racionálisan is levezethető ilyesmi, még el is tudnám hinni
- 4 thread hiánya - még el is hiszem
- óriás L4 cache? na ez amire kíváncsi lennék, hogy vajon mennyi igazság van benne
- megjelenés 2022q3? az jóóóó sokára van, miért? Lesz egy frissítés 2021-ben 5x00XT néven? -
-vitya-
őstag
-
-vitya-
őstag
válasz
S_x96x_S #3811 üzenetére
Hínnye...
Számítottam erre, de mégsem gondoltam valósnak. Ez most még anno az ATI felvásárlásánál is sokkal komolyabb, és az iparágat megrengetőbb hír. Teljesen más lesz így a jövő...És nem mellékesen, az nvidiának is lesz cpu-ja a gpu-hoz, a következő konzol csata sem lesz lefutott előre. Nem csak a szerver, iot stb. rendszereknél borítja a dolgokat...
-
-vitya-
őstag
Úgy tűnik Abu megelégelte a találgatásokat...
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #3109 üzenetére
és ott az Xe is
versenyezhet az 5nm-ért
-
-vitya-
őstag
válasz
Devid_81 #2883 üzenetére
A szerver piacon elég fontos lehet, hogy az ember hosszú távú megbízható tervekkel rendelkezzen. Cifu, amit írtál, az igaz lehet, DE a lényeg, hogy HA a fentiek igazak, a tervek felborultak, és azt senki sem szereti. Most, a helyzet az lesz, hogy nem csak gyorsabb, biztonságosabb az AMD, de már megbízhatóbb is?! NA ez lehet az a kemény dolog.
-
-vitya-
őstag
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #2543 üzenetére
Én a cikkben azt olvastam, hogy 1-32 mag még 1 CPUnak számít licenc költség szempontjából. Szóval nem 28-nál húzták meg a határt.
-
-vitya-
őstag
Vége, de nem volt extrém meglepő bejelentés. Kb mindent tudtunk előre. Még a TR3980X-et is kihagyták.
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #2329 üzenetére
micsoda aranyos rész az, mikor az Epycjéről mesélt, hogy lekorlátozta 165W-ra, 1.5Ghz-en fut nagyrészt, és úgy gyorsabb 30%-al, mint a 28 magos Xeonja volt, mielőtt bármilyen lassító patchet feltett volna - ekkor lehetett érezni, hogy tényleg megdöbbent a Rome erején
-
-vitya-
őstag
[link] 3950 review.
...kezdődik...
-
-vitya-
őstag
[link] MSI elszolta magat, lesz 64magos TR...
-
-vitya-
őstag
nem november 5-én kellett volna a 3950-et elindítani? Tök csendes a net, sehol semmi... valszeg rosszul emlékszem.
-
-vitya-
őstag
[link] Egy jó hosszú elemzés Intel és AMD CPUk biztonságáról. Nem túl meglepő, hogy most az AMD nyer, de azért jó leginkább, mert jól összefoglalja mik vannak... (Fene se gondolta volna, hogy ilyen jó sok biztonsági rést fedeztek fel az utóbbi időben : "Intel currently has 242 publicly disclosed vulnerabilities, while AMD has only 16. That’s a 15:1 difference in AMD’s favor. The gap is just too large to ignore.")
-
-vitya-
őstag
válasz
Petykemano #1894 üzenetére
4400MHz-en meg 4475 pont
ott van a legvégén a pdf-nek
-
-vitya-
őstag
Microsoft Surface AMDvel?
[link]Tenyleg valtozik valami...
-
-vitya-
őstag
-
-vitya-
őstag
Tuti nem cserélem le a 2600-am, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fejlődtek. Jöjjenek csak az eredmények!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest