Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Alogonomus #9776 üzenetére

A TDP (mondjuk 15W felett) szerintem továbbra sem lehet korlátozó tényezője az egyszálas teljesítménynek.

Érteném az érvelés, hogy ezeket az egységeket, amiket 5500X3D néven adnak ki, azért nem 5600X3D néven adják ki (annak forgalmazását globálisra terjesztve), mert kifejezetten a low power gaming szekciót akarják vele célozni. Tehát mondjuk a 15-35W mini PC-ket. Monduk elég fura olyan processzort kiadni miniPC-be, aminek nincs IGP-je, hanem egy dGPU-val való párosításra szorul akkor is, amikor nem játszol vele. Nem mondom, hogy az 5-10W idle többletfogyasztás teljesen vállalhatatlanná teszi, de azért nem mutat szépen, hogy nem igazán tud csendes lenni.

Szóval szerintem az akkor lenne jó magyarázat, ha csak a MT frekvencia és a TDP lenne érdemben kisebb. De itt ha jól értettem, akkor a ST frekvencia is szépen meg van vágva.

Szerintem éppen ez teszi kevéssé vállalhatóvá a 5700X3D-t is az 5800X3D-vel szemben, hiába hogy játékok alatt hibahatáron belül van, de közben elég sokat vesztesz a ST teljesítményből.

Számomra az sem világos, hogy miközben az X3D procik elég jók a fogyasztásban, miért magasabb a TDP-jük, mint x3D nélküli párjaiknak.

Új hozzászólás Aktív témák