- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- iPhone topik
- Magisk
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #6449 üzenetére
Nem tudom, neked mi a félelmed az AM5-tel kapcsolatban.
A legutolsó MLiD videó-interjúban a vendég azt mondta, hogy az AMD annak idején eléggé vadnyugati módon esett be az alaplapgyártókhoz. Tehát így bementek és letettek az asztalra pár teszt csipet és úgy mondták, hogy légyszi, ehhez csinálnátok alaplapot? Az alaplapgyártók meg néztek elkerekedett szemekkel, hogy "mivan?", hiszen ők ahhoz voltak szokva, hogy az Intel minden procihoz A-tól Z-ig dokumentációval és utasításokkal ellátva igényli az alaplapot.
Nem tudom, ez mennyire lehet igaz, mindenesetre a illető ezzel magyarázta a első generációs AM4 alaplapok minőségi problémáit és varianciáját. A 400-as széria gyakorlatilag chipset módosítás nélkül ennek a specifikációs hiátusnak a ráncfelvarrott pótlása.Namost az nem valószínű, hogy az AM5-tel ugyanez megtörténjen, mert azóta az AMD is nyilván fejlődött dokumentálás és persze elvárások terén. Ami biztos: drága lesz.
Ezzel együtt persze én se ugranék bele. Egyrészt mert drága lesz az alaplap is, meg a DDR5 is. Másrészt azért az AM4 early adopterjei némiképp pórul jártak. Én se szívesen futnék bele megint abba, hogy beleugrok az AM5-be az elején, mert milyen jó lesz majd lehet később fejleszteni és aztán végül érdemi fejlesztést megint csak alaplapcserével együtt lehet végrehajtani.
Egyébként itt egy táblázat, hogy támogatás szempontjából melyik gyártótól lenne érdemes választani: [link]
Egyébként:
- Gigabyte a legjobb
- az Asrock épp most kaparja össze magát
- az MSI-nél volt próbálkozás
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Update 09.23. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch Oled Zelda Edition
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest