- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Hat Galaxy elindította, egy leállította a One UI 8 frissítést
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Motorola is Air mobillal készül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5633 üzenetére
> de főleg a core alapján licenszelt szoftvereknél lehet ez hátrány.
> valami árazással ki kell egyensúlyozni.Nem tudom, hogy a sapphire rapids esetén az AVX512 használata jár-e még órajelcsökkentéssel. De ha esetleg az AMD megoldotta - ahogy az AVX2 esetén is tette - hogy órajelcsökkenés nélkül tudja a mag használni, akkor már az is kompenzálhatja azt, hogy kevesebb az 512b feldolgozó.
> #5634 HSM
> Pedig ez tűnik a legjobb megoldásnak.
> A kis mag utasítás szinten kompatibilis az AVX512-vel is, csak csiga lassú,
> ha tempó is kell, majd átrakja az ütemező a nagyobb magokra.Szerintem azért nem így lesz (kis mag érti az AVX512 utasítást, de vékony feldolgozókkal rendelkezik és egy AVX512 utasítást több órajelciklus alatt tud csak végrehajtani), mert az Intel számára az E mag nem Low Power, amely esetén kényszerből, de minél olcsóbban megvalósítják a utasítás-parítást. Az E magokat az intel throughputra akarja használni.
Nem tudom megmondani, hogy mi az ideális, de azt feltételezem, hogy nem a minimum. Nyilván attól is függ, hogy milyen a kód, amit futtatni kell.
Jelenleg a Gracemont magok AVX2-ot tudnak, elvileg 256b feldolgozókkal
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest